Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השפוי האחרון מטפל בלמבו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע מאיפה יש לו זמן לכתוב כל כך הרבה בכל תגובה בYNET אבל בטח לא יהיה אכפת לו אם אני משכפל ושם את זה גם פה, אז בבקשה

נושא: ייצור מכוניות רחוק מלהיות עסק כלכלי בלבד

ובמיוחד מכוניות ספורטיביות, ספורט נטו וספורט-על בפרט.

קיומן של מכוניות אלה תמיד היה כרוך בחוסר הכלכליות שלהן - חלומות של אנשים אוהבי מכוניות שלבשו צורה ממשית.

מכוניות ספורטיביות למיניהן (GTI , WRX וכו) נוצרות פעמים רבות כמקדמות תדמית בלבד לדגמים עליהם הן מבוססות. מכוניות ספורט חביבות כמו האופל ספידסטר, RX7 של מאזדה, ועוד כמה וכמה, נוצרות כמקדמות תדמית ליצרן כולו ולא ממש כעסק כלכלי (מאזדה אף הגדילו עשות ופיתחו מנוע ואנקל!!! למטרה זו).

ענין נוסף וחשוב הוא ייצור מכוניות כמוצר רגשי למדינה כולה. לא פחות. מי שזוכר את בכי היפנים על אובדנה של ניסאן לידיים צרפתיות, והצריבה העמוקה בכבוד האמריקני על העברת קרייזלר לידיים גרמניות, מבין על מה מדובר. ועוד נחזה במלחמתה של איטליה על יצרנית המכוניות היחידה שנותרה לפליטה - פיאט אוטו כמובן (ואיתה לנציה אלפא פרארי ומזראטי). ועל פאר התעשיה האנגלית כואב לשפוך מילים לאחר שכבודה של מלכת מכוניות הספורט והפאר האמיתית נרמס עד עפר, עת יצרניות גרמניות ואמריקאיות רבות על שאריות נבלותיהן של רולס-רויס, בנטלי, יגואר, לנד רובר, מיני, אכן עצוב. האם רובר תציל את עורה? עוד חזון למועד.

במציאות של ימינו, כאשר פיתוח מנוע ראוי ואמין עולה כמו חצי משוויה של פרארי, אנשי החלומות נתקלו בבעיה. האם למבו אכן זקוקה לפיתוח מנוע משל עצמה עבור שמונה מכוניות ביום? ועוד כשהיא בידיים של פולקסווגן אלופת הטכנולוגיה? כמובן שלא. או שילדה בעלת יכולות פנטסטיות? שוב, על מה אתם מדברים.

זכות הקיום היחידה של מכונית על היא הערך המוסף. כי אין מכונית שסכומה הכולל שווה לסכום חלקיה (אף שהיפניות ברובן מאוד קרובות לזה..). כך קורה שבפיאט 127 עתיקה תרגיש מהיר הרבה יותר מבשברולט אימפלה חדשה. שלא לדבר על הכיף והרגש.

מכוניות ספורט על כמו למבורגיני לא רוצות לספק רק יכולת-את זה הטכנולוגיה מאפשרת לכל זב-חוטם באימפרזה טורבו לקבל. הן מניחות שעל הפרקטיקה כבר ויתרת מראש(מה שאגב לא נכון והפך את פורשה למעצמה) ומשדרות לך "אני יפה, אני סקסית, אני יעשה לך טוב" עוד לפני שהן נוסעות ומי שראה פרארי מודנה עם מכסה מנוע (אחורי כמובן) שקוף יודע על מה אני מדבר. ואז צריכה לבוא תחושת הנוקאאוט בנהיגה - ורק אז היכולת. בקצה ההפוך של סקלת הרוכשים נמצאים בעלי הממון שלא אכפת להם כהוא זה מיכולת המכונית אלא מהיותה חפץ נדיר ואקזוטי שניתן לאסוף, לסחור ולהשוויץ בו.

נראה כי למבו בדרכה החדשה לא פונה לאלה וגם לא לאלה. עם יכולת נטו ומתגים של אודי - ובל נאזכר את העיצוב המקושקש והרע - ועיצוב רע פירושו לא מכוער אלא עיצוב המתאים, נאמר, ליונדאי קופה - היא תתמוגג ותדעך.

נראה כי מצבת כוח האדם לא כוללת כיום את אנשי החלומות.

- היתה לו עוד תגובה ארוכה (כתבה?) על למבו אבל לא מצאתי אותה - אני מבטיח לחפור עוד

לובינסקי מכר בחודשיים האחרונים פחות מ800 מכוניות

זה רבע ממה שהוא מכר בשנה שעברה

ואני שואל: רק עכשיו נפתחו לאנשים העיניים?

פורסם

העומד מאחורי הכתוב הוא מישהו ממורמר בשם "השפוי האחרון, ישראל" זה אותו אחד כנראה שהבריק בנושא הריגת אופנוענים...

זאת התגובה לכתבה אחרת על למבו

נושא: למבורגיני-אך ורק סמל, או: האכזבה

כשנמכרה למבורגיני לפולקסווגן - המפעל שמייצר פאסאט גדולה (פייטון או משהו) וקורא לה מכונית פאר, המפעל שמייצר מכונית כמו A3 ומוסיף לה גרסת חמש דלתות, המפעל שמייצר רנו מגאן עם שילדה נחותה ומשעממת וקורא לה סיאט לאון, המפעל שמוכר מכונית בלי אמינות ועם שני ליטר 115כ"ס(...) ב175000 שח(?!) - מייד אמרתי לעצמי "מה הם כבר יצליחו להרוס, בכל זאת למבו"

להזכירכם - המפעל היחיד אולי שמייצר מכונית ספורט אגרסיבית מוטרפת בלי פשרות כמו הדיאבלו, הראשון שייצר מכונית ספורט על סופר קיצונית כמו הקונטאש והעניק לה את העיצוב המוצלח ביותר אי-פעם כנראה- גם היום היא נראית כמו חדשה ולא סתם קלאסית.

ואז זה הגיע - הלמבו החדשה. קודם כל השם, מורצילאגו, כבר נשמע רע. ואז הגיעו התמונות: מה זה לעזאזל? רכב קונספט יפני על בסיס הדיאבלו? עיצוב "בהשראת החמקן"??

ואז הכתבות - המכונית פשוט לא הצליחה להוציא חיוכים מהנהגים. אבל היא "מאוד בטוחה בפניות"...

ומה אנחנו שומעים עכשיו - מכונית ספורט זולה תוצרת למבו...ועם שם שמזכיר לי ערווה נשית. זה פשוט לא הקונספט הנכון. יריה ברגל. זה כמו שמפעל שמייצר מכוניות פשוטות - פולקסואגן למשל - מתיימר לייצר מכונית שתתחרה במרצדס (כאילו לא מספיק סבלנו מהמראה של ה- A8 ). אבל זה לפחות לא משמיד מותג.

--השפוי הזה קצת קיצר פה יחסית לתגובה השניה שלו . יפה מצידו שהוא עושה לי חיים קלים וכותב בעצמו, ככה שנשאר לי רק להעתיק ולשים פה, מעניין אם זה שווה תביעה...

לובינסקי מכר בחודשיים האחרונים פחות מ800 מכוניות

זה רבע ממה שהוא מכר בשנה שעברה

ואני שואל: רק עכשיו נפתחו לאנשים העיניים?

פורסם

אכן, תגובה למופת.

גם שם נוראי, גם מכוערת טיחו, וגם לא מהנה בגרוש.

באמת, זבל של מכונית, למבורגיני. גועל נפש.

:p

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

זה עוד לא הכל. אמרתם לעצמכם שלפחות הגרמנים יעניקו ללמבורגיני את האמינות המפורסמת שלהם, אז הנה:

הבוס של למבו, ג'וזפה גרקו, תכנן טקס הגלילה מרשים של הגלרדו בג'נבה, עם שתי דוגמאות חיות שהיו צריכות להתגלגל להם אל מול עיני הצלמים. למרבה השעשוע אחת הגלרדו (גלרדואים? גלרדות? גלרדו'ס?) לא התניעה, לאחר מאמצים הנהג התניע אותה אבל היא השתנקה וכבתה 3 פעמים מול עיני העיתונאים.

לפי מה שקראתי, הפרצוף של גרקו הזכיר במשהו את הפרצוף של ביל גייטס באותו ערב ידוע שבו הוא הציג את הגרסה החדשה של windows לפני אולם מלא כתבים וצלמים מכל העולם, וזו נתקעה עם מסך כחול. :twisted:

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תוכן חדש...