Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. איכשהו אני מגיע להתייעץ כאן תמיד כשאני מגיע למבוי סתום. טוב שאתם כאן :)

אני יודע שיש כאן אנשי כ"א שבטוח ידעו לענות.

רקע:

בארבעת החודשים האחרונים קיבלתי תחת אחריותי ניהול של מחלקה בת 4 צוותים. (סך הכל 40 עובדים).

באחד הצוותים ירד נפח העבודה בצורה דיי משמעותית ואין צפי שיעלה לפחות עד לסוף הרבעון הראשון של 2017, וכרגע ישנו עודף של 2 עובדים באותו הצוות.

בתור התחלה, אני רוצה להעביר את העובדת הכי חלשה מבחינה מקצועית לצוות אחר במחלקה שמבצע עבודות פחות מסובכות ושם דווקא נפח העבודה עלה ויש צורך בעובד נוסף.

בנוסף, היא עובדת מאוד פעילה מבחינה חברתית ולא אתפלא אם אנשי הצוות יצדדו בה במידה ותהיה התנגדות מצידה לעבור כי אכן הצוות החדש נחשב פחות "יוקרתי" בהיררכיה של המחלקה. וכאן הדילמות:

אותה עובדת, ותיקה בשנתיים לפחות משתי עובדות אחרות. איך מסבירים העברה כזו בלי להכנס לאמוציות והסברים למה 'את' ולא 'היא'? וברור שאת הסיבה שהיא נבחרה לא ארצה לחשוף בפניה.

הדילמה האחרת היא, אותה עובדת היא אמא לשלושה ילדים קטנים (הקטן בינהם בן פחות משנה). במידה והיא לא תסכים להעברה לא תהיה לי ברירה אלא לקצץ בכוח האדם ע"י פיטורים.

אני מנסה בכל כוחי להתחמק ממצב כזה. איך אפשר לנסות ולצפות מהלכים מראש?

אשמח לשמוע קצת מבעלי נסיון. כאמור, זו פעם ראשונה בקריירה שאני מתמודד עם מצב כזה ולא ארצה לגשת בצורה שגויה לעניין.

תודה רבה,

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמה דרכי גישה אפשריות אני רואה:

1. שוטר טוב/שוטר רע - שמעי, אין עבודה בצוות שלך, אני נאלץ לפטר כח אדם, אני נותן לך את האפשרות לעבור לצוות שכן זקוק לכח אדם בכדי למנוע עליה שלך לאופציית הפיטורין, מה את אומרת?

2. המתחנפת - אני רוצה לתגבר צוות חלש בעובד מקצועי יותר ואיכותי יותר ואת נבחרת! לא מומלץ לדעתי פשוט כי זה שקר ושקרים סופם להתגלות.

3. הטובה ביותר לדעתי...האמת! אנחנו עוקבים אחריי ההישגים שלך מזה זמן, הביצועים שלך קצת חלשים בהשוואה לעובדי החברה/צוותים האחרים, אני מעונין לא להעלות את השם שלך לסבב הפיטורין הקרוב ואני מציע להעביר אותך לצוות אחר, שם תוכלי יותר לבלוט ולשפר ביצועים. תחשבי על זה יום יומים אבל קחי בחשבון שאם את מסרבת לעבור, השם שלך עלול לעלות לניפוי.

אני לא יודע איך זה הולך בהייטק אבל לפחות ממקומות העבודה שאני מכיר, כל עוד לא פוגעים בתנאי העבודה ובשכר של העובד, לא ממש שואלים או מקבלים ממנו אישור על מעבר בין מחלקות בתוך האירגון.

בין אם זה בגלל שזה יותר מתאים לאירגון ובין אם זה בגלל פשלה שהוא עשה בצוות שלו, מזמנים לשיחה מסבירים את הסיבות ומודיעים לו לאיזה קומה ולאיזה צוות להתייצב מחר בבוקר.

*בנוגע ל"פעילה רשתית" תסביר קצת יותר טוב ממה אתה מפחד?

תעשה לך שיימינג בוואטסאפ של החברה?

תתלהם בפיסבוק?

תעשה רעש בפומבי?

* למה אתה לא רוצה לחשוף בפניה את הסיבה האמיתית? אני חושב שזה חשוב מאוד שעובד ידע שמישהוא עוקב אחרי ביצועיו ולא שבע רצון מהם. זה יאפשר לו להשתפר במקום להמשיך בביצועים המאפנים עוד כמה שבועות/חודשים/שנים כאשר יעלה שמו לפיטורין.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

התשובה כבר נמצאת בגוף השאלה שלך.

בצוות X ירד נפח העבודה ולכן אתה עושה RE ARRANGEMENT ומעביר כוח עבודה נוסף לצוות Y שבו כרגע עלה נפח העבודה.

אתה כלל לא צריך להכנס לעניין "יוקרתי יותר" או "יוקרתי פחות". שמור על LEVEL מקצועי וזהו.

אתה יכול להגיד לה שבחרת בהעברה שלה כדי שתעזור לצוות שנמצא בעומס, בתור וותיקה אתה חושב שהיא יכולה לתרום ומעבר לזאת, אתה מצפה שבזכות המעבר היא גם תוכל להשתפר מקצועית - עבודה עם אנשים חדשים מזמנת גם אופציות ללמידה מאנשים.

בשיחה הראשונית לא הייתי מעלה נושא של פיטורין (כי בכל זאת, כרגע אתה לא מעוניין לפטר) אלא שומר את זה כאופציה במידה ועולה התנגדות. עובד שלא מבין לבד שמה שאתה עושה זה לטובתו, אנסח זאת בעדינות - או שהוא טיפש או שהוא עושה את עצמו טיפש, אבל בכל מקרה - את ה"שוטר הרע" כנוסף באגירה הייתי שומר כאופציה אחרונה.

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

ראשית, תודה על התגובה.

בקשר לפעילות החברתית של אותה העובדת. אני יכול לחשוב על לפחות עובדת אחת שתקום ותגיד "אם היא עוזבת, אני עוזבת"

לפחות עובדת אחת בוודאות. זה גם יכול לבוא מכיוונים אחרים של זלזול בעבודה, חוסר מוטיבציה וכו'.

בדיוק כמו שוועדי עובדים מסוגלים לשבש סדר יום של מפעל (או תעשיה), גם עובדת מסוג זה מסוגלת.

מזה אני רוצה להמנע. או יותר נכון, לא להכנס בכלל לפינות האלו.

פורסם

בתור התחלה, אני רוצה להעביר את העובדת הכי חלשה מבחינה מקצועית לצוות אחר במחלקה שמבצע עבודות פחות מסובכות ושם דווקא נפח העבודה עלה ויש צורך בעובד נוסף.

וברור שאת הסיבה שהיא נבחרה לא ארצה לחשוף בפניה.

כלומר, היא לא מודעת לזה שהיא חלשה...

אף פעם לא עשו לה סקירה או משהו כזה?

היא חלשה מקצועית מבחינת מיומנות או שהיא עובדת פחות קשה?

אני חושב שאתה צריך להסביר לה את הצורך של החברה, ושאין מספיק עבודה לצוות שלה. אם היא תשאל למה היא עוברת, תחמיא לה מצד אחד, שאתה זקוק שם לעובדת מנוסה ואחראית שמסוגלת להשתלב טוב חברתית (הכל נכון, וחיובי).

אי אפשר להתווכח עם הרציונאל של זה.

אני גם מניח שחבריה לצוות יודעים שהיא לא משהו מקצועית, אבל ככה כולם יוכלו לשמור על כבודם, שזה חשוב​.

וגם לא נראה לי שמישהי עם 3 ילדים תמהר לעשות מהומות...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
ראשית, תודה על התגובה.

בקשר לפעילות החברתית של אותה העובדת. אני יכול לחשוב על לפחות עובדת אחת שתקום ותגיד "אם היא עוזבת, אני עוזבת"

לפחות עובדת אחת בוודאות. זה גם יכול לבוא מכיוונים אחרים של זלזול בעבודה, חוסר מוטיבציה וכו'.

בדיוק כמו שוועדי עובדים מסוגלים לשבש סדר יום של מפעל (או תעשיה), גם עובדת מסוג זה מסוגלת.

מזה אני רוצה להמנע. או יותר נכון, לא להכנס בכלל לפינות האלו.

קודם כל, לא כל כך מהר אנשים מורדים.

דבר שני, אם יש לה כוח כזה, וגם ככה היא לא מקצועית מי יודע כמה, זה דווקא תרגיל מנהיגות טוב בשבילך.

כל זמן שאין שם באמת וועד...

עובדים שיש להם נטייה להפוך לגידול ממאיר, יש לנתח החוצה.

פורסם

בדיוק, אם עובד או עובדת כלשהי לא מבינים את הרציונאל במה שאתה עושה, אז זה מעיד על...

אני מניח שאתה מבין על מה זה מעיד.

מעבר לזאת,

"אם היא עוזבת, אני עוזבת" זו רמה שמתאימה לעבודה של תיכוניסטים (בלי לזלזל), אנשים בוגרים בעבודות רציניות לא מגיעים (ברוב רובם של המקרים) למקומות כאלו. אלא אם כן אתה טייס אל-על או עובד נמל

:lol:.

וגם במידה וזה כן יגיע לשם, אל תתרגש, המרחק בין

"אם היא עוזבת, אני עוזבת" לעזיבה כנראה רחוק מאוד, במיוחד כשמדובר בעובדים בעלי משפחה. יש קריטריונים קצת יותר חשובים בבחירה של מקום עבודה או בהחלטה על עזיבה מאשר "אם היא". אל תתרגש, שמור על מקצועיות - אתה עושה כאן מאמץ כדי לשמור על העובדים שלך וזה ראוי לפידבק חיובי והערכה מהצד שלהם.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

זה אחד האיומים הכי מופרכים ששמעתי מעודי.

אשכרה החברה הזו תחזור מחר הביתה ותגיד לבעלה "אתה שומע, פיטרו היום את שולה, זה כ"כ עיצבן אותי, שגם אני התפטרתי, תגיד ביי ביי ל 12K ש"ח לחודש"?

מי יתפטר מעבודה בגלל שפיטרו מישהוא אחר בעבודה שהוא מיודד/חבר איתו?

בכל מקרה, התגובה היחידה לדעתי ל"איום" שכזה היא, "תגישי לי מכתב פיטורין בכתב על רצונך להפסיק העסקה, אני בינתיים אידע את משאבי אנוש..."

אני מהמר על זה שהיא רצה אחריך לחדר להסביר שהיא לא ממש התכוונה...

פורסם

עובד לא תמיד בהכרח מבין את הרציונאל במה שהמנהל עושה, פשוט כי הוא לא תמיד מכיר את התמונה המלאה (וזה בד״כ גם לא תפקידו).

קשה לומר לך מה הדבר הנכון לעשות, כי זה מאוד תלוי בך ובסגנון הניהול שמתאים לך (אולי אתה אפילו עדיין לא יודע בדיוק מהו). אני יכול לומר לך שאני במקומך (והייתי שם) נוקט בגישה הקשוחה יותר ואומר לעובדת את האמת בפנים, פשוט בגלל שמניסיוני הבעיה לא תעלם אחרי המעבר אם לא תעשה זאת. אם הגישה שלה כמו שתיארת, הבעיה איתה תצוץ בעתיד שוב ושוב ולכן לדעתי עדיף לטפל בה כבר מעכשיו.

בכל מקרה, העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך (וחבל שלא נתנו לי..) היא: תתכונן מראש לכל תגובה אפשרית שאתה חושב שיכולה להיות לה (בהתאם למה שהחלטת לומר לה). אל תקלע למצב שלא התכוננת מראש ואתה נשאר בלי מילים או לא יודע איך להתמודד עם הסיטואציה. אם אתה מגיב מיידית לכל תגובה שלה - מה שישדר החלטיות וסמכותיות - כל העניין יעבור הרבה יותר חלק.

פורסם
זה אחד האיומים הכי מופרכים ששמעתי מעודי.

אשכרה החברה הזו תחזור מחר הביתה ותגיד לבעלה "אתה שומע, פיטרו היום את שולה, זה כ"כ עיצבן אותי, שגם אני התפטרתי, תגיד ביי ביי ל 12K ש"ח לחודש"?

מי יתפטר מעבודה בגלל שפיטרו מישהוא אחר בעבודה שהוא מיודד/חבר איתו?

בכל מקרה, התגובה היחידה לדעתי ל"איום" שכזה היא, "תגישי לי מכתב פיטורין בכתב על רצונך להפסיק העסקה, אני בינתיים אידע את משאבי אנוש..."

אני מהמר על זה שהיא רצה אחריך לחדר להסביר שהיא לא ממש התכוונה...

היה לי מקרה כזה שפיטרתי עובד וחבר שלו לקח את הרגליים והלך (באמצע היום. בחור בן 24 מפרנס יחיד עם 2 ילדים קטנים. בערב הרמתי לו טלפון, שטפתי אותו ואמרתי לו שיגיע מחר לעבודה והוא הגיע ועובד עד היום).

אני בגישה של להגיד את האמת. להסביר לה שהביצועים שלה בצוות הנוכחי לא טובים ובגלל שיש ירידה בעבודה בצוות יש לך הזדמנות במקום להחליף אותה בעובד אחר להעביר אותה לצוות אחר כדי לנסות למקצע אותה ובמידה וזה לא ילך אתם עלולים להגיע למצב של פיטורים.

אתה אומר שיש לך 2 עודפות אז במקרה הכי גרוע היא תחליט ללכת ואולי עוד חברה שלה וכך פתרת את הבעיה.

עריכה: אם לא הייי מספיק ברור אז בשום פנים ואופן לא מתחננים לעובד שרוצה לעזוב. מסבירים לו שזה מה יש ושיחשוב שוב על המשפחה שלו אבל אם עדיין הוא רוצה לעזוב אז שילך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

"אם היא עוזבת, אני עוזבת" זו רמה שמתאימה לעבודה של תיכוניסטים (בלי לזלזל), אנשים בוגרים בעבודות רציניות לא מגיעים (ברוב רובם של המקרים) למקומות כאלו.

למיטב זכרוני מדובר במפעל אלקטרוניקה צבאית, שמלכתחילה לא בדיוק מרכז את השמנא והסלתא של החברה. מבט קצר בשרשורי העבר של פות"ש מראה מגמה ברורה של משאבי אנוש בעייתיים, ועל פניו גם יחס קצת רך מדי שהוא נוקט כלפיהם. זאת בהנחה והוא עדיין עובד באותו מקום ולא עבר לסטארט-אפ או למתחרים.

פורסם

יפה דריש. זיכרון (או כישורי חיפוש) טוב. בכל מקרה, זה מפעל ייצור. אך רחוק שנות אור מקבלני משנה מקבילים או בכלל. אכן, היחס לעובדים שונה כי מדובר בתפיסה שונה כיאה לחברה בבעלות גרמנית ש 80% מהעובדים הם לא תושבי הארץ אלא יוצאי גרמניה, קנדה, וארה"ב. בהחלט משהו קצת שונה וכמו שבטח הבנת ההתנהלות אחרת ממה שרובנו מכירים (או לא). בכל מקרה, הדילמה היא אותה דילמה. מדובר כאן בבני אדם שוויםמוזה לא משנה המוצא, המקצוע, או המעמד הסוציו-אקונומי שלהם. לכן השאיפה היא לטפל בנושא בדרך המקצועית ביותר ובלי לפגוע באף אחד.

Sent from my X9006 using Tapatalk

פורסם

מדובר בבית אל במקרה?

פורסם
. מדובר כאן בבני אדם שוויםמוזה לא משנה המוצא, המקצוע, או המעמד הסוציו-אקונומי שלהם. לכן השאיפה היא לטפל בנושא בדרך המקצועית ביותר ובלי לפגוע באף אחד.

בגלל זה לא צריך לנפק שום מידע או דעה שאין להם תכלית עניינית.

אין לך שום סיבה להוכיח את העובדת על זה שהיא לא טובה כל כך מקצועית. זה לא שהיא עצלנית... וגם כפעילה חברתית, יש לה ערך (ובאותה מידה, גם היא שואבת ערך עצמי מהפעילות שלה בחברה!). אם תוכיח אותה, רק תפגע בה, ולא תקבל שום דבידנד מזה.

בנוסף, לא נכון לאיים בפיטורים. פיטורים זה הכרח, לא שוט. מפטרים כשכבר צריך לפטר. בכלל, לא צריך לאיים בביזנס.

כל עובד מבין לבד מה המשמעות של ההזזה שלו לצוות אחר, כמו כאן, כשאין מספיק עבודה. תסביר את המציאות, תן סיבה חיובי לבחירה בה.

תעשה הכי טוב וחיובי שאתה יכול, בלי לוותר על עצם העניין. כן לוותר על כל אמירה שאין בה תועלת.

אם המצב לא ייפתר טוב, לשימוע תמיד אפשר לקרוא.

פורסם

בצעירותי עבדתי במפעל למעגלים מודפסים,הציבו אותו במחלקה שלא

התאימה לי ולהנהלת המפעל,עד היום אני זוכר לטוב את המנהל המצויין

(אני פוגש אותו עד היום ומכיר לו טובה) שלמרות שהייתי עובד לא כ''כ רציני,

וצעיר מאד,לקח אותי עם חיוך וסבלנות למשרדו והעביר אותי למח' אחרת ואף הבטיח

לי קידום שם,מה שבאמת היה.

אתה גם נשמע כאדם רגיש ומתחשב.

אפשר להעביר עובד ממח' א' למח' ב' בדרכים ידידותיות ולהרוויח משני הכיוונים.

נסה למצא את הדרך הנכונה.

(סליחה,לא קראתי את שאר התגובות)

• תוכן חדש...