Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתם מערבים משום מה את המצב בישראל כהשוואה למצב בארהב, אני חושב שכל אדם חושב מבין מיד שבישראל, שקילת רציחות מנשק מורשה אל מול מניעת פיגועים ע"י אזרחים חמושים נוטה בברור מוחלט לטובת המצב השני, כך שאין באמת את השאלה האם נשק בחברה הוא טוב או רע לחברה.

בהמשך למה שאמר רומן, היו מספר פיגועים (אחד בקנין נתניה, אחד בכניסה לסופר כל שהוא) שעצם העמדת מאבטח בכניסה, היא עצמה מנעה את המפגע מלהכנס לזירה.

ככל שזכור לי, בשני המקרים היה מדובר בקשישים פנסיונרים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

היו נהרגים הרבה פחות אנשים.

בעבר גורם מוות מספר 1 היה מחלות.

להבדיל ממה שמראים בסרטים במציאות היה הרבה יותר קשה להרוג עם חרב/סכין/גרזן.

קודם כל זה דורש הרבה כוח פיזי. שנית, שיריון מאוד אפקטיבי בעצירת רוב המכות. שלישית אחרי 10 דקות של הנפת חרב במשקל 2.5 ק"ג אין כוח לעמוד.

תעשה 10 דקות קרוספיט עם שיריון מלא על הגוף ונראה מה ישאר ממך.

עוד הרבה לפני שלמדו לעבד מתכות, בני אדם היו רוצחים אחד את השני. אין לי קישור, אבל קראתי איזה מחקר שהוכיח שבימי הביניים שיעור הרצח באירופה היה משמעותית גבוה יותר מהיום. היום לכאורה קל יותר לרצוח בגלל נשק מתוחכם וטכנולוגיה ועדיין ברמה הכללית יש מגמת ירידה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה לא קשור כלל לזמינות הנשק, הורגים גם עם מקל או אבן (קין והבל מזכיר משהוא?), זה בגלל שבימי הביניים חיו חיי שרידות.

היום חיים חיי תרבות שפע.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
הרתעה מושגת באמצעות עבודת מודיעין ושיטור של כוחות הביטחון. המאבטחים בכניסה לא באמת מונעים משהו.

אתה חושב שהמאבטח בכניסה לרכבת שמתפעל את מכונת השיקוף באמת מסתכל על התכולה של התיקים? אחרי תיק ה-100 הוא כבר לא זוכר איך קוראים לו בכלל.

היו נהרגים הרבה פחות אנשים.

בעבר גורם מוות מספר 1 היה מחלות.

להבדיל ממה שמראים בסרטים במציאות היה הרבה יותר קשה להרוג עם חרב/סכין/גרזן.

קודם כל זה דורש הרבה כוח פיזי. שנית, שיריון מאוד אפקטיבי בעצירת רוב המכות. שלישית אחרי 10 דקות של הנפת חרב במשקל 2.5 ק"ג אין כוח לעמוד.

תעשה 10 דקות קרוספיט עם שיריון מלא על הגוף ונראה מה ישאר ממך.

איך את אוהההההבתתתתת!!!! יואו אתה גומר אותי, באמת :lol:

לגבי המאבטח - סיפור אישי: בשלהי טרור הסכינאים החלטתי שעדיף לי להתחמש על מנת למזער את הסיכון להיפגע ולהגדיל את התועלת שלי במקרה שכזה דובר קורה כשאני בסביבה, בגלל שאז לא עמדתי בקריטריונים לרישיון לנשק חם, קפצתי לסניף הקרוב לביתי של ריקושט וקניתי אלה טלסקופית - שכהערת ביניים יכולה להרוג אדם תוך 0.2 שניות אבל אף אחד לא מתנה רכישה שלה בשום בדיקת כשירות, אבל ניחא - ושמתי אותה בתיק. כמה חודשים אחרי זה, איתרע מזלי ונאלצתי לנסוע ברכבת. זרקתי את התיק למסוע של מכונת השיקוף ופחות משתי שניות אחרכך המאבטח קרא לי לבוא אליו ושאל אותי במילים האלה "זה... אלה מתקפלת מה שיש לך שם?".

אז לא. אחרי התיק ה-100 הוא עדיין זוכר איך קוראים לו ועדיין חד מספיק כדי לזהות אלה בתוך תיק שהיו בו עוד שיטלואודס של דברים.

עכשיו כמובן שתגיד שהוא היה זן מיוחד של מאבטחי פרימיום שהנביטו במיוחד מזרע טרופי של פרח מיוחד שצומח רק במחנות אימונים של הארמי ריינג'רס וכל השאר הם ג'ובניקים במיל' שמתוסכלים מהחיים שלהם, אז אתה יכול לחסוך לעמוס את הביטים בנושא הזה, אבל אל תתן לזה למנוע ממך להמשיך להפגין ידע עצום בכל דבר שאין לך שמץ של מושג בו.

עכשיו אתה גם היסטוריון?

"בעבר גורם מוות מס' 1 היה מחלות" והיום מה?

top-10-global-causes-of-deaths-2016.jpg

מוות מכלי נשק בהשוואה לא מצאתי בקנ"מ עולמי, אבל מצאתי את 20 המדינות עם הכי הרבה הרוגים (כנראה בסך הכל, כי לפי זה הדירוג):

top-20-total-deaths-revised-849x1024.png

אם ניקח את המדינה עם הכי הרבה מתים ביחס לאוכלוסיה - אל סלוודור (39.2 ל-100 אלף) ונעשה scale לכל העולם (7.7 מיליארד נכון לאפריל 2019), שבוא נסכים שזה ה-worst case scenario, נגיע למספר של 3,018,400 מיליון. בקושי בקושי מתברג לטופ 3.

אבל אתה יודע, עובדות וזה. בקטנה.

עריכה: מצאתי את הנתון הזה וגם אם נעשה את אותו תרגיל עם המדינה שפה היא בעלת השיעור הגדול ביותר (הונדורס, 60 ל-100 אלף) נגיע ל-4.62 מיליון, אמנם "יותר טוב", אבל עדיין רק מקום שלישי.

באותו הקשר, אם אני מצליח להבין משהו מהנתונים שמוצגים שם, מסתבר שגם בכלל אין שום קורלציה בין כמות כלי הנשק "לראש" לבין כמות המיתות כתוצאה מנשק, אז אולי בכל זאת הבעיה היא לא בכמות הנשקים?

Ford Focus estate ; Subaru XV

• חברי המעגל הראשון
פורסם
זה לא קשור כלל לזמינות הנשק, הורגים גם עם מקל או אבן (קין והבל מזכיר משהוא?), זה בגלל שבימי הביניים חיו חיי שרידות.

היום חיים חיי תרבות שפע.

נכון מאד, ולכן בסיס הבעיה הוא לא בנשק אלא באנשים. זה כמובן לא אומר שלא צריכות להיות מגבלות על נשק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

וכאן המסקנה היא שצאיכות להיות הגבלות על נושאי הנשק.

רישוי, אמרנו?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
זרקתי את התיק למסוע של מכונת השיקוף ופחות משתי שניות אחרכך המאבטח קרא לי לבוא אליו ושאל אותי במילים האלה "זה... אלה מתקפלת מה שיש לך שם?".

אז לא. אחרי התיק ה-100 הוא עדיין זוכר איך קוראים לו ועדיין חד מספיק כדי לזהות אלה בתוך תיק שהיו בו עוד שיטלואודס של דברים.

עכשיו כמובן שתגיד שהוא היה זן מיוחד של מאבטחי פרימיום שהנביטו במיוחד מזרע טרופי של פרח מיוחד שצומח רק במחנות אימונים של הארמי ריינג'רס וכל השאר הם ג'ובניקים במיל' שמתוסכלים מהחיים שלהם,

נדחף בקטנה לנושא,

לא חסר מאבטחים, שצריך להגיד תודה שהם מסתכלים עליך, יש כמה קניונים שהם סתם נטו במקום עציץ, שנכנסים אליהם עם אקדח בלי שישאלו, שגלאי מצפצף אפילו לא גורם להם לרגע להפסיק לדבר. בקיצור, מאבטחים הם לא, עציצים הם כן.

כך גם בכניסה לחניונים, אפילו לא שואלים אם יש נשק, לפעמים אומרים שיש ואפילו לא בודקים אם יש רישיון או אין. בית זונות. אין מילים אחרות.

אז ברכבת בודקים, ובנתבג בודקים, ובכניסה ללב המפרץ בודקים חפיף אבל בודקים, ובמקומות אחרים, שלא אכתוב - לא בודקים.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אני בטוח שאני לא מחדש לך כלום, אבל בערך 99% אחוז מהאבטחה, ולא רק בישראל, מתבצעת עפ"י פרופיילינג ובחינת ההתנהגות של הבנאדם.

לפני הרבה הרבה שנים הייתי עם חברה שלי ועוד כמה חברים באילת. טיילנו בקניון וניגש אלינו הקב"ט (או לא יודע, משהו כזה) וביקש מאיתנו להכניס משהו לתוך הקניון (בקבוק מלא בנייר שדימה מטען). בהיות כולנו 'שכנזים מתים, השומר אפילו לא עפעף לכיווננו. כי לא היינו לחוצים, ולא נראנו כמו מישהו שעלול להכניס פצצה לתוך קניון.

אני יכול להבטיח לך שאם היינו נראים אחרת או מתנהגים בצורה חשודה, הבקבוק הזה לא היה נכנס לשם. גזעני? נורא ואיום? סטריאוטיפי? כן. עובד? סוג של, כן.

פורסם

באותו הקשר, אם אני מצליח להבין משהו מהנתונים שמוצגים שם, מסתבר שגם בכלל אין שום קורלציה בין כמות כלי הנשק "לראש" לבין כמות המיתות כתוצאה מנשק, אז אולי בכל זאת הבעיה היא לא בכמות הנשקים?

לא יודע אם מישהו טען אחרת, כי לא קראתי את כל ההתנצחויות שלכם, אבל אני, לפחות, טוען משהו אחר:

את האובססיה האמריקאית לנשק אני לא מבין. אבל זו היא כן מדינה שמככבת ביחס למערב במדד הזה ובפער עצום. זו הבעיה. לפחות אם אתה אמריקאי.

אם צמצום מספר כלי הנשק שם יעזור? לא יודע. אם הוספה של עוד תעזור? לא יודע. אם בחברה או מדינה פחות אלימה מאמריקה גם אם לכל אחד היה אקדח ביד, זה היה מעלה את מספר ההרוגים מירי בשנה? אפשר לנחש שכן, אבל זה רק ניחוש.

אין לי ביד סטטיסטיקה גם לא כמה ממקרי הירי שם (בכלל, לא רק כאלו שהסתיימו במוות) הם מקרי הגנה עצמית של אזרחים תמימים וכמה של עבריינים בין אחד לשני. אבל בניו יורק, למשל, חושבים אחרת מחלק מהמגיבים כאן. והיו שם גם כמה ראשי ערים שהתגאו בכך שהצליחו להוריד את מספר הרציחות בשנה.

מה אפשר להסיק מזה? שבזמן שיורדים עלי פה על זה שאני חולם על אוטופיה, פוליטיקאים אמתיים גם בארה"ב בוחרים דווקא להתמודד עם פשע, לפעמים, ולא לנפנף בידיהם ולצעוק "שימו אקדח מתחת לכרית!!!".

כמובן, בארץ המצב הוא שונה. אני לא מתווכח עם התחושה המאוד טבעית שיש לאנשים שאקדח יכול לעזור להם במצב חרום. גם זה, כמו שכבר הסכמנו, לא בינארי, מכיוון שדי אף אחד כאן לא מבקש פשוט לאפשר לקנות נשק ללא שום הגבלה בסופר מרקט. כלומר כולם כן מבינים, גם אם לא מודים בזה בצורה הזו, שיש בעיה להציף את המדינה באינסוף אקדחים ורובים. ואני חוזר ואומר: אם יש סיכוי שיותר כלי נשק אצל אזרחים יובילו ליותר הרוגים כאן? יאללה, בואו נחזור לשרשור מהפורום הכללי על הערסים בכבישים, וננחש שם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לא יודע אם מישהו טען אחרת, כי לא קראתי את כל ההתנצחויות שלכם

הגרף של רוני, שהראה קורלציה ישירה בין כמות כלי נשק (לא יודע אם מספרית או ביחס לאוכלוסיה) שהוביל לחלק גדול מההתנצחויות שלנו.

There, all caught up :)

עם כל השאר אני בגדול די מסכים. בעיקר עם הרעיון שאין פה שחור/לבן והאמת כרגיל איפשהו באמצע.

פורסם (נערך)
איך את אוהההההבתתתתת!!!! יואו אתה גומר אותי, באמת :lol:

לגבי המאבטח - סיפור אישי: בשלהי טרור הסכינאים החלטתי שעדיף לי להתחמש על מנת למזער את הסיכון להיפגע ולהגדיל את התועלת שלי במקרה שכזה דובר קורה כשאני בסביבה, בגלל שאז לא עמדתי בקריטריונים לרישיון לנשק חם, קפצתי לסניף הקרוב לביתי של ריקושט וקניתי אלה טלסקופית - שכהערת ביניים יכולה להרוג אדם תוך 0.2 שניות אבל אף אחד לא מתנה רכישה שלה בשום בדיקת כשירות, אבל ניחא - ושמתי אותה בתיק. כמה חודשים אחרי זה, איתרע מזלי ונאלצתי לנסוע ברכבת. זרקתי את התיק למסוע של מכונת השיקוף ופחות משתי שניות אחרכך המאבטח קרא לי לבוא אליו ושאל אותי במילים האלה "זה... אלה מתקפלת מה שיש לך שם?".

עכשיו כמובן שתגיד שהוא היה זן מיוחד של מאבטחי פרימיום שהנביטו במיוחד מזרע טרופי של פרח מיוחד שצומח רק במחנות אימונים של הארמי ריינג'רס וכל השאר הם ג'ובניקים במיל' שמתוסכלים מהחיים שלהם, אז אתה יכול לחסוך לעמוס את הביטים בנושא הזה, אבל אל תתן לזה למנוע ממך להמשיך להפגין ידע עצום בכל דבר שאין לך שמץ של מושג בו.

עכשיו אתה גם היסטוריון?

"בעבר גורם מוות מס' 1 היה מחלות" והיום מה?

[ATTACH=CONFIG]521451[/ATTACH]

מוות מכלי נשק בהשוואה לא מצאתי בקנ"מ עולמי, אבל מצאתי את 20 המדינות עם הכי הרבה הרוגים (כנראה בסך הכל, כי לפי זה הדירוג):

[ATTACH=CONFIG]521452[/ATTACH]

אם ניקח את המדינה עם הכי הרבה מתים ביחס לאוכלוסיה - אל סלוודור (39.2 ל-100 אלף) ונעשה scale לכל העולם (7.7 מיליארד נכון לאפריל 2019), שבוא נסכים שזה ה-worst case scenario, נגיע למספר של 3,018,400 מיליון. בקושי בקושי מתברג לטופ 3.

אבל אתה יודע, עובדות וזה. בקטנה.

עריכה: מצאתי את הנתון הזה וגם אם נעשה את אותו תרגיל עם המדינה שפה היא בעלת השיעור הגדול ביותר (הונדורס, 60 ל-100 אלף) נגיע ל-4.62 מיליון, אמנם "יותר טוב", אבל עדיין רק מקום שלישי.

זה לא רק עניין של כמה מתים מנשק. זה נושא הרבה יותר מורכב ומבטא בין היתר אובדן ביטחון אישי ואמון.

בישראל הייתה מכת דקירות ואתה ישר חירבנת במכנסיים ורצת לקחת אקדח.

במזל בישראל קצת יותר אחראיים ומנעו ממך אחזקת נשק כי סביר להניח שהיית יורה לעצמך ברגל או יורה בחף מפשע בגלל בלבול ואנדרנלין.

שלא תבין לא נכון אני גם נבהלתי באותה תקופה ופחדתי לעבור ליד אתרי בנייה.

בסופו של דבר מי שהפסיק את הדקירות היו גורמי ביטחון ולא כל מיני אזרחים שהסתובבו עם אקדח בתחתונים.

ומה זה הטיעון המטופש הזה עם הגרף? כאילו בגלל שזה לא ב-10 הנבחרים זו לא בעיה?

בוס שלי חטף כדור בגיל 13 על רקע אנטישמי. במדינת ניו-יורק, לא באלבמה. אז בגלל שהוא לא נהרג ולא נכנס לסטטיסטיקה זה אומר שזה לא חמור?

זיכרוו מהאירוע הזה גרם לו לעלות ארצה יחד עם משפחתו בגיל מבוגר יותר.

איך הוא אמר לי "לפחות בארץ אני יודע מי האויב"

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

אה, סליחה, פשוט כתבת "היו נהרגים הרבה פחות אנשים" והתייחסת לזה ש"פעם מחלות היו הגורם מספר אחד למוות" וחשבתי שהתכוונת למספר אנשים שמתים. סליחה, צודק. טעות.

ולגבי מה אני הייתי עושה עם נשק במצב חירום, אני לא אכבד את ערימת הגועל ששפכת בתגובה. אין לך מושג על מה אתה מדבר.

ובסופו של דבר מי שהיה עוצר את המחבלים היו אזרחים. אבל שוב, עובדות וזה, עזוב.

פורסם

צ'מגאי, אני נותן לך קרדיט שאתה לא יודע מה ספייר עשה בצבא, אבל בוא רק נגיד שהוא לא כתב שם קוד. מה אתה עשית, אין לי מושג.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בסדר אז הוא יודע. זה אומר שאחרים יודעים? זה אומר שטוב להציף את הרחובות בכלי נשק?

הדעה שלי שאזרחים לא צריכים להחזיק נשק. רובם המוחלט יעשו עם זה יותר נזק מתועלת. זה עוד בלי להיכנס לסוגיות שאחזקת נשק משקפת איבוד ביטחון במרחב ובמוסדות המדינה. מי שיפגע בסופו של דבר הם חפים מפשע או ילדיו.

• תוכן חדש...