Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא יודע, בהינתן זה שברגעים אלה יש פיצוצים באיראן ובמדינות המפרץ והמערכה בצפון לא מראה סימני רגיעה, לי מרגיש שזה מסכם די טוב את המצב.

FB_IMG_1775645432860.jpg

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

אני לא רוצה לדבר בשם כולם. אני לא דיברתי על הפסקת אש מאז תחילת המלחמה, אלא ניסיתי להבין מה היעדים שלה ואיך אנחנו יודעים שמשיגים אותם, בהתשחב בזה שטראמפ ונתניהו כבר שיקרו לנו בעבר על הישגים בסבב הקודם. כשעושים וכשיש הפסקת אש, אני רוצה לדעת שהיא בנקודה שבה משרתת את האינטרס שלנו. ולצערי אני מפחד ששוב ישקרו לנו, אבל מקווה שלא.

בהתנתקות לא שיקרו לנו?   "אם הם רק ירו מעבר לאשקלון או מה שזה לא היה, בלה בלה".

בבריחה מלבנון לא שיקרו לנו?   גם איומים והבטחות של אהוד ברק ושאר כוכבים. 

באוסלו לא שיקרו?   מה לגבי הסכם הגז עם חיזבאללה, או עם גיא פלג והפצרית, או קבירת ועדת הרוגלות?

הנקודה שלי - פוליטיקאים (ולא רק הם, לצערנו) משקרים, או לפחות עושים מניפולציה/שיפוץ של עובדות, ולא משנה אם זה נתניהו, לפיד, בנט, יאיר גולן, ביידן או טראמפ.

אני אישית לא חושב ש"שיקרו" לנו פה ספציפית - בפעם הקודמת זה היה טיפול באיום מיידי של תכנית הגרעין/פצצה. כעת, זה הרחבה לתכנית הגרעין באופן כללי, מאגר האורניום, תכנית הטילים, שדרת הפיקוד והשליטה של המשטר ומשמרות המהפכה, תשתיות ועוד.

זה שנתניהו התרברב על נצחון לדורות - מה רצית שהוא יגיד, שזה היה סתם מבצע סבבה?

אני מציע פה רק נקודה למחשבה - אולי הפסקת האש הזאת, היא עוד חלק בתכנית של טראמפ להמשיך להכות באיראן, ואולי להחליש את המשטר עוד יותר, עד נפילתו?   ימים יגידו.

וזה מביא אותי לנקודה השניה שלי:

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

אם זה אני מסכים. אבל זו בדיוק הבעיה. אי אפשר להמשיך ולספר שאנחנו כל הזמן מנצחים, ולא לאתגר את זה כשאנחנו שוב ושוב מנהלים את אותה המלחמה.

ויש לזה גם כל מיני פתרונות. אחד מהם הוא להגיד מה שאומרים חלק מהפרשנים. אין לנו יכולת להשמיד את חיזבאללה או לחסל את האיום מאיראן ואפילו מעזה לא. יש לנו יכולת להחליש. וזה מה שאנחנו עושים. ומשם כמובן אפשר לדבר על האם עושים את זה מספיק טוב. אבל לצערי גם השיח הזה לא קיים. 

בשטח אנחנו אכן מנצחים - האיום היום על ישראל, במצטבר, הוא נמוך בצורה משמעותית, שלא לומר מטורפת, ביחס לטבעת האש שהייתה סביבנו עד ה-7 באוקטובר.

איראן וכל הפרוקסי שלהם ספגו מכה אנושה, לכן בהחלט ניצחנו. 

האם זה "נצחון מוחלט"?   כמובן שלא. אי אפשר להשמיד צבא טרור, שנבנה פה במשך עשורים, במבצע של חודש או אפילו שנה.

אבל כן יש פה הזדמנות היסטורית להכות בציר הרשע, שכולל, במידה מסוימת, גם את רוסיה וסין, כל עוד טראמפ בבית הלבן.

לכן, מבחינתי, כל תקיפה או פגיעה במשטר האיראני ושלוחותיו, היא מבורכת.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הפגיעה ביכולות שלהם אכן מבורכת, רק שעצירה מביאה איתה חיזוק משמעותי למוטיבציה שלהם.

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

בוא, מדובר בכת שטנית שמקדשת את המוות, כל תוצאה חוץ מהשמדת השיעה בפיתרון סופי אפוקליפטי דימיוני היא תירוץ למוטיבציה...

זה בעצם הפלסטיניזם בהתגלמותו, המקורי. כי אין דבר כזה עם פלסטיני. גם שיעה זה לא עם. יש כת דתית + אידיוטים שימושיים.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

איזה עימות צבאי ניצחה ארהב ב100 שנים האחרונות? נאצים ? לא ממש. הם הצטרפו לחגיגה כאשר הרוסים היו כבר עמוק בטריטוריה של הגרמנים. וויטנאם? ממש לא. ברחו עם זנב בין הרגליים. עיראק? סוג של נצחון בדמות הפלת סדאם. אפגניסטאן? כמו ויטנאם, רק על סטרואידים.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

לפני שעתיים, Gosser1860 כתב:

ולמעט ארה"ב אין באמת מדינה מערבית שיכולה להשיג את זה.

ואז אתה מציין:

ארה"ב עשתה את זה מספיק פעמים (אפגניסטן, עיראק)

שני כשלונות?

ואז ארהב לא הייתה לבדה. 

(למישהו היה ספק?)

לא היה לי ספק שזה לא ניצחון של ארהב.

באמא שלך, תקפת מהאוויר במשך חודש, הם עומדים על שלהם (מתנהגים כמו טרוריסטים/ערבים/אפגנים/טמבלים/מוסלמים - כול זה לא משנה). ואתה לא יכול לדאוג למייצר שהעולם צריך שנסגר בגללך בלבד. מה. איפה הנצחון פה? זה כמו בוש עם ה מישן אקומלישד? 

עזוב הם, ישראל ולבנון? איפה הניצחון? או איפה ההפסד של חיזבאללה? כאירגון טרור, איפה ההפסד שלו?

תסתכל על העובדות, בלי הפוזיציה, בלי הגאווה, בלי. הם עומדים על שלהם ומשפיעים על כול העולם. האם חרא שם? כן. גם היה חרא לפני זה, עכשיו עוד יותר חרא. אוקיי, אבל דוני רץ עם אוליטמטום שהוא ויתר עליו לטובת הפסקת אש שמי בדיוק היה צריך אותה?

לפני כשעה, gadik6 כתב:

ככה זה כשמעריצים את האיש, אסור ביקורת, הוא היה חייב לשקר, מה הוא היה אומר אחרת - שהוא שיקר לכולנו והעביר את כולם בחרא בשביל איזה שינוי טכני לגמרי?

לפני כשעה, gadik6 כתב:

לכן, מבחינתי, כל תקיפה או פגיעה במשטר האיראני ושלוחותיו, היא מבורכת.

גם אם בבוטומליין היא לא משנה כלום, וכול העם בישראל סובל במשך חודש +? אוקיי, מוזר. 

לפני 54 דקות, hans כתב:

בוא, מדובר בכת שטנית שמקדשת את המוות, כל תוצאה חוץ מהשמדת השיעה בפיתרון סופי אפוקליפטי דימיוני היא תירוץ למוטיבציה...

אוקיי, נגיד ואני מסכים. זאת אומרת שאתה טוען שעד השמדה מוחלטת של אמונה של מאה+ מיליון איש צריך איכשהו להיות במצב של סבבים בלתי פוסקים (ואף אחד לא הצליח להרוג כמות כזאת של אנשים, אז זה אומר עד שהם יוותרו בעצמם)?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

הנצחון האמיתי היחיד של ארהב היה בעזרת ניהול מלחמה קרה נגד בריה"מ שאת עיקריה הגה טרומן ופשוט גרם לבריהמ לקרוס לתוך עצמה, מבלי לאבד ולו חייל אמריקאי אחד. זה מה שהיה צריך לעשות עם איראן במשך 30 שנה אחרונות.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

הפגיעה ביכולות שלהם אכן מבורכת, רק שעצירה מביאה איתה חיזוק משמעותי למוטיבציה שלהם.

כן, עוד חצי שנה או שנה נהיה בטוח בסבב נוסף

הנשיא TACO Trump לא תמיד יהיה בשילטון, ככה שבפעם הבאה, עם נשיא אחר, לא נוכל להקטין את היכולות שלהם (בלי מטוסי B2 ו-B52).

ונהיה בבעיה רצינית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

העיכוב (לכאורה להמון זמן) הושג שנה שעברה.

לא?

אם לא, אולי הייתי צריך לקנות בית עם יותר חדרים כדי לארח את ההורים לתקופה של חודש-חודשיים כול שנה. 

תקנה דירה גדולה.איראן תהיה כמו עזה עכשיו עם סבב חדש כל שנה-שנתיים.

פורסם
לפני 13 דקות, David32 כתב:

שני כשלונות?

אפגניסטן קצת פחות כישלון (כי ככה"נ זירז את קריסת בריה"מ). עיראק? בוודאי.

לא היה לי ספק שזה לא ניצחון של ארהב.

חד משמעית.

באמא שלך, תקפת מהאוויר במשך חודש, הם עומדים על שלהם (מתנהגים כמו טרוריסטים/ערבים/אפגנים/טמבלים/מוסלמים - כול זה לא משנה). ואתה לא יכול לדאוג למייצר שהעולם צריך שנסגר בגללך בלבד. מה. איפה הנצחון פה? זה כמו בוש עם ה מישן אקומלישד? 

אמרתי שארה"ב ניצחה? או שישראל ניצחה באיזו שהיא מהחזיתות בשנתיים וחצי האחרונות?

מנהלים סכסוך, זה הכל. ניצחון במובן של פעם כנראה לא נראה בתקופה הקרובה, אלא אם היריב יקרוס לתוך עצמו (ע"ע אסד לאחרונה). אבל גם אז זה לא מבטיח כלום כי במקומו עלה סוני דאע"שי קיצוני שרק מחכה להזדמנות.

מה שאמרתי הוא שהשלטון באיראן משווק את הפסקת האש בתור ניצחון (כמו שמשווקים לנו המנהיגים מהצד השני), למרות שהם נפגעו קשות. והם היו חוגגים באותו אופן גם אם היה נשאר רק לוחם אחד ממשמרות המהפכה. זה התו"ל. 

איך אמרו פה קודם? עיכבו. זה מה שעושים עשרות שנים. מעכבים ומקווים לטוב. מי יודע, אולי תיהיה הפתעה נחמדה. ואם לא, אז שוב חילופי מהלומות. 

המסקנה היחידה, ונראה לי במבי כתב מתישהו, כדי להתנהל ככה צריך כלכלה חזקה מאוד. מקווה שלא נגלה איך זה להתנהל בסבבים עם כלכלה פחות טובה.

תסתכל על העובדות, בלי הפוזיציה, בלי הגאווה, בלי. הם עומדים על שלהם ומשפיעים על כול העולם. האם חרא שם? כן. גם היה חרא לפני זה, עכשיו עוד יותר חרא. אוקיי, אבל דוני רץ עם אוליטמטום שהוא ויתר עליו לטובת הפסקת אש שמי בדיוק היה צריך אותה?

קשה עוד לקבוע. על פניו לא היתה סיבה להוריד את הרגל מהגז. מחיר הנפט לא באמת זינק לאזור ה-200. אם האיראנים היו מנצחים כמו שהם טענו בפני הפקיסטנים "(יש לנו עוד הרבה טילים ומל"טים") הם כנראה גם לא היו חותמים על שום הפסקת אש.

אולי ארה"ב אוספת עוד כוחות להמשך (אבל אז זה לא הגיוני) או שטראמפ החליט לקפל בגלל המצב הפוליטי/פנימי. אולי יש הסכמות שעוד לא פורסמו (היום טראמפ טען שאיראן וארה"ב יחלצו את האורניום המועשר ביחד). גם בכלל לא בטוח שהוא היה מממש את האיום שלו.

חשוב לציין, איראן היא מעצמת אנרגיה עם אוכלוסיה של 90 מיליון איש, ויושבים על אחד מהברזים הכי גדולים של האנרגיה העולם. הייתי מופתע אם הם לא היו עומדים המשפיעים. ובוא, קמפיין אווירי של חודש וקצת, טוב ככל שיהיה, לא מרסק מדינה מהסוג והגודל הזה. 

ישראל כותשת את עזה שנתיים פלוס והגענו רק ל-50 אחוז מהשטח.

• אהבתי 3
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 4 שעות, Night Driver כתב:
לפני 5 שעות, David32 כתב:

הפעם באמת טופלה בעיית הגרעין?

זה מתחיל להישמע כמו התקלות ב dsg

מה אתה דואג, יש אחריות לחצי שנה.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני 38 דקות, gadik6 כתב:

בהתנתקות לא שיקרו לנו?   "אם הם רק ירו מעבר לאשקלון או מה שזה לא היה, בלה בלה".

בבריחה מלבנון לא שיקרו לנו?   גם איומים והבטחות של אהוד ברק ושאר כוכבים. 

זה די שונה. בהתנתקות ובנסיגה מלבנון הפרשנות, ויכוחים ושקרים היו על העתיד. אף אחד לא אמר "הכרנעו את חיזבאללה אז אנחנו יוצאים".

פה שיקרו לך על ההווה. כשנתניהו אמר שהסרנו איום וכו' - זה היה שקר. זה הבדל ענק בעייני.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

יש מנעד אפשרויות. הוא בחר בהכי קיצונית, שהיתה שקר. עזוב רגע את הפרסונה שלו ספציפית. זה פשוט גרם לי אוטומטית לא להאמין לשום הודעה שיצאה על ההישגים במלחמה הנוכחית. 

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

בשטח אנחנו אכן מנצחים - האיום היום על ישראל, במצטבר, הוא נמוך בצורה משמעותית, שלא לומר מטורפת, ביחס לטבעת האש שהייתה סביבנו עד ה-7 באוקטובר.

נכון. עם איראן, ספציפית, הרבה יגזר מהנקודה שבה ייחתם הסכם הפסקת האש בינה לארה"ב. בקצה אחד, זה מה שטראמפ מפרסם - הישג לארה"ב וישראל. מה שאכן נראה כמו הסרת איום, לפחות לטווח הקצר, בהנחה שאיראן לא תרוץ לקנות פצצות אטום בצפון קוריאה או רוסיה. בקצה האחר זה מה שאיראן מפרסמת - לי אישית נשמע כמו חירטוט על. אני לא רואה את ארה"ב מפנה את הבסיסים מהמזרח התיכון וכו'.

יש כמובן המון באמצע, שהוא סייד אפקטס. למשל, מעמדה של ישראל בעולם, בריתות פוטנציאליות סטייל נאטו שאולי יתארגנו פה בינינו לשכנים שלנו, אולי הפוך - הבנה במדינות המפרץ שעדיף להתקרב דווקא לסין ואיראן, ולא להסתמך על ארה"ב. לא יודע.

מניח שנדע עוד חודש חודשיים לפחות. כנראה עוד חצי שנה - שנה עוד יותר. אבל בכל מקרה, אני עדיין בדיעה שכמות החימושים והפצצות והמטרות - הן לא עדויות שעומדות בפני עצמן לאיזה נצחון לפה או לפה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני כשעה, David32 כתב:

אוקיי, נגיד ואני מסכים. זאת אומרת שאתה טוען שעד השמדה מוחלטת של אמונה של מאה+ מיליון איש צריך איכשהו להיות במצב של סבבים בלתי פוסקים (ואף אחד לא הצליח להרוג כמות כזאת של אנשים, אז זה אומר עד שהם יוותרו בעצמם)?

בגדול, כן. עוד סבב.

כל הקיום העדכני של ארץ ישראל היא רצף של סבבים בכל מקרה. 

בהיעדר מהפיכה מוסרית/דתית באיראן זה ייגמר לנצח רק עם השמדה מוחלטת של הפלסטיניזם. אני לא מתייחס לזה בתור אופציה בכלל, אבל זאת התשובה למי ששואל.

עד אז יכולים להיתכן כל מיני הפסקות נשק שיימשכו בין חודשיים למאתיים שנה, אם המצב שם מידרדר למאבקים שבטיים/שלטוניים פנימיים, או לחלופין קרע דתי/פוליטי בתוך השיעה עצמו (שחזור פיצול סונה/שיעה) וכיו"ב, באותו סגנון. עד כמה אפשר "לעזור" לזה - וואלה מנסים. 

וקיימת גם אפשרות שהאיסלאם ינצח

וניכנס לימי ביניים גרסה 2.0.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעתיים, fatboy1340 כתב:

איזה עימות צבאי ניצחה ארהב ב100 שנים האחרונות? נאצים ? לא ממש. הם הצטרפו לחגיגה כאשר הרוסים היו כבר עמוק בטריטוריה של הגרמנים. וויטנאם? ממש לא. ברחו עם זנב בין הרגליים. עיראק? סוג של נצחון בדמות הפלת סדאם. אפגניסטאן? כמו ויטנאם, רק על סטרואידים.

אתה לא יודע כלום ושומדבר על מלחמת העולם השנייה. ברה״מ קיבלה במהלך המלחמה סיוע ששווה היום 180 מיליארד דולר, באוכל, מטוסי קרב, תחבורה חומרי גלם נחוצים. 

בלי זה ברה״מ לא הייתה מחזיקה את החזית המזרחית לבדה. כאשר לאורך כל הלחימה בנות הברית הפציצו מאסיבית את גרמניה, מה שברהמ לא יכלה לעשות

כל הפלישה לאירופה נשענה על כוחות אמריקאים ויכולות לוגיסטיות אמריקאיות. 

כל השרידות של בריטניה במהלך המלחמה התבססה על סיוע אמריקאי. 

כל זה שבמקביל ארה״ב ניצחה את הזירה של הפסיפיק. 

בלי ארה״ב הנאצים היו מנצחים את המלחמה. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעה, fatboy1340 כתב:

הם הצטרפו לחגיגה כאשר הרוסים היו כבר עמוק בטריטוריה של הגרמנים.

זה ממש לא נכון. 

פורסם

לפעמים אני תוהה איך בימינו, עם גוגל ואיי איי, לא לוקחים איזה שלושים שניות, רק כדי לעשות בדיקת עובדות מהירה לאיזה רעיון שקפץ למאן דהוא בראש. 

אני מבין שלפעמים רעיונות נראים ממש מגניבים כשהם כתובים, אבל זה לא מספיק. 

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...