Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 15 דקות, hans כתב:

הכישלון בינתיים הוא של "העולם החופשי" שמשלים קריסה פנימית לתוך עצמו בהיפוך מושלם של מלחמת העולם השנייה. זה לוח המשחק, וכחלק מהכללים אין לנו בישראל מה לעשות חוץ משימור יכולת צבאית/מודיעינית ופעולות החלשה היכן שמתאפשר.

העולם החופשי הוא נתון שהיה ידוע לפני המלחמה. כתבתי כבר כמה פעמים שלצאת למלחמה, אחרי שחירבת את היחסים עם בעלות הברית הטבעיות שלך, זה כשלון דיפלומטי של טראמפ.

אחד ההישגים הגדולים של המלחמה הזו, הוא שעכשיו בעולם החופשי, גם הימין וגם השמאל מאשימים את ישראל שגררה את טראמפ למלחמה הזו.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

העיכוב (לכאורה להמון זמן) הושג שנה שעברה.

לא?

אם לא, אולי הייתי צריך לקנות בית עם יותר חדרים כדי לארח את ההורים לתקופה של חודש-חודשיים כול שנה. 

• אהבתי 2

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 35 דקות, hans כתב:

תן אלטרנטיבה. 

זה כבר תחום שלא הרבה חזקים בו, כי אין כזאתי. אלא אם מישהו מעדיף לחזור ל-6 לאוקטובר ולטמון את הראש בחול. 

לי באופן אישי, וכבר כתבתי על זה לפני, מאוד מפריעות כול ההצהרות הקשקשניות של הניצחון המוחלט ודומיו, כאשר אין שום דבר בתכלס לגבות את זה. 

מה המניעים לאותם קשקושים? לא יודע. רק יכול להגיד שזה מעצבן. 

לפני 41 דקות, David32 כתב:

אם לא, אולי הייתי צריך לקנות בית עם יותר חדרים כדי לארח את ההורים לתקופה של חודש-חודשיים כול שנה. 

אכן ניראה שזה הכיוון, עד לשמישהו ימאס. 

פורסם
לפני כשעה, David32 כתב:

הפעם באמת טופלה בעיית הגרעין?

זה מתחיל להישמע כמו התקלות ב dsg

• מצחיק 10

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, David32 כתב:

הושג עיכוב. המון זמן זה אתה הוספת. או שאתה מאמין לפוליטיקאים ופה אני לא יכול לעזור לך :)

אין לנו במציאות הממשית שום אלטרנטיבה חוץ מעיכוב. טמינת ראש בחול - ניסינו. האצת התהליך - חזרנו לכניעה. 

חוץ מזימורי "רק לא נתניהו" לא שמעתי אלטרנטיבות. אל תשכחו שהטיפול הנוכחי באיראן הוא בעיקר ניצול הזדמנות חד פעמית ויוצאת דופן שלא הייתה מעולם בדמות שמים נקיים לחלוטין מנ.מ. בסוריה - בלי המסדרון הזה לא הייתה פעולה.

אפשר לשווק את המלחמה הנוכחית כ"העמקת המסדרון האווירי". אפשר בגדול לסדר שם משמרות של כטב"מים שמצלמים את השטח 24/7 לקראת המבצע הבא. מאוכזבים? אלה החיים.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

עכשיו, אלו שבכו או צעקו שצריך הפסקת אש, פתאום מתלוננים למה עשו הפסקת אש

אני לא רוצה לדבר בשם כולם. אני לא דיברתי על הפסקת אש מאז תחילת המלחמה, אלא ניסיתי להבין מה היעדים שלה ואיך אנחנו יודעים שמשיגים אותם, בהתשחב בזה שטראמפ ונתניהו כבר שיקרו לנו בעבר על הישגים בסבב הקודם. כשעושים וכשיש הפסקת אש, אני רוצה לדעת שהיא בנקודה שבה משרתת את האינטרס שלנו. ולצערי אני מפחד ששוב ישקרו לנו, אבל מקווה שלא.

לפני שעתיים, gadik6 כתב:

לכן, כמו שאמרתי כבר לא אחת לכל הבכיינים כאן - חכו, זה עוד לא נגמר. מה יהיו ההשלכות של המלחמה הזאת, והאם תהיה עוד אחת, זה רק הזמן יגיד. 

אם זה אני מסכים. אבל זו בדיוק הבעיה. אי אפשר להמשיך ולספר שאנחנו כל הזמן מנצחים, ולא לאתגר את זה כשאנחנו שוב ושוב מנהלים את אותה המלחמה.

ויש לזה גם כל מיני פתרונות. אחד מהם הוא להגיד מה שאומרים חלק מהפרשנים. אין לנו יכולת להשמיד את חיזבאללה או לחסל את האיום מאיראן ואפילו מעזה לא. יש לנו יכולת להחליש. וזה מה שאנחנו עושים. ומשם כמובן אפשר לדבר על האם עושים את זה מספיק טוב. אבל לצערי גם השיח הזה לא קיים. 

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 7 דקות, hans כתב:

או שאתה מאמין לפוליטיקאים ופה אני לא יכול לעזור לך

אבל גם אתה מאמין לפוליטיקאים. ולפוליטיקאי שעשורים אומר שאיראן תיכף עם גרעין. אז כאילו... הנחת הבסיס היא שאנחנו מאמינים לו (ובעצם גם להם).

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם

השיח בכלליות מזמן התנתק מהמציאות, ועם טראמפ זה בכלל עלה בכמה רמות הניתוק הזה. אנחנו חיים בעידן שבו אין שום משמעות למילים והצהרות. 

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, David32 כתב:

זה תמיד טוב כשחיים במדינה אחרת מהמשפחה, אפילו בלי קשר למצב בשנים האחרונות. חדר אורחים מסודר, עדיף עם שירותים משל עצמו. 

פורסם
לפני שעה, David32 כתב:

לא?

רק ההורים? מה איתנו, אלו?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 46 דקות, David32 כתב:

ולפוליטיקאי שעשורים אומר שאיראן תיכף עם גרעין.

תבדיל בין הצהרות על מושגים נזילים וגמישים לפרשנות כגון כניעה/הכרעה/הרתעה לבין חומרים בפועל. תיזכר בשיח המטומטם ההוא עם פרקש.

בפועל לאיראנים יש/היה:

- אירניום

- צנטריפוגות

- כורים לא אזרחיים בעליל.

שלום מציאות.

להבדיל, יש את הדוגמה שאולי עומדת לנו לרועץ של הכור הגרעיני של סדאם - הפעולה הייתה כל כך מוצלחת שאולי זה צרב לנו בזיכרון הקולקטיבי שהנס הזה יקרה שוב. סדאם ב-1981 היה יותר מדי עסוק בחזית מול איראן כדי לשקם את הכור כמו שהאיראנים עשו, ובאופן כללי נהג באסטרטגיה שונה מזו של האיראנים מודל 2026 (ביזור/פיזור/מסתורים בהרים/בוטים בטמקא/פרוקסי... תורה שלמה)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

זה מתחיל להישמע כמו התקלות ב dsg

יותר כמו פיורטק..

לפני שעה, David32 כתב:

לא?

על פניו הושג עיכוב. לפי ההצהרות רוב האורניום המועשר קבור במתקנים תת קרקעיים וחלקו מפוזר במתקנים נוספים. 

אני מניח שלאיום הזה ישראל (וגם ארה"ב) מתייחסים מאוד ברצינות וכנראה שיש לפחות כמה לווינים ועוד יכולות שעוקבים אחרי זה.

למה פתחו במתקפה עכשיו? אולי בגלל ההפגנות, אולי המשטר החליט לפרוץ לפצצה, אולי ביבי ואחרים שיכנעו את טראמפ או אולי סיבה אחרת. את זה כנראה נדע עוד כמה עשורים אם בכלל.

האם עכשיו הושג עיכוב דומה? משמעותי יותר? אם להאמין לבכירי מערכות הביטחון של ישראל וארה"ב הפגיעה בסבב הזה היתה רחבה יותר, כללה מתקנים רבים ומגוונים יותר.

האם זה "ניצחון מוחלט"? כמובן שלא. ולמעט ארה"ב אין באמת מדינה מערבית שיכולה להשיג את זה. וגם אז, כמו ש @hans כתב, צריך להקריב עשרות/מאות אלפי חיילים במלחמה באיזה חור תחת במזרח התיכון. ארה"ב עשתה את זה מספיק פעמים (אפגניסטן, עיראק) בשביל לדעת לא להסתבך שוב.

אז טראמפ איים שהוא מוכן לחזור ולהילחם כמו בww2 ולהשמיד לצד השני תשתיות אזרחיות. וכדי שהיום יהיה אמין, באמת התחילו להשמיד גשרים, מסילות רכבת ולתקוף תחנות כוח (לכאורה עם פצצות גרפיט). על פניו האיום עבד. אבל כמו טרוריסטים טובים האיראנים מוכרים את זה בתור ניצחון (למישהו היה ספק?). גם ארה"ב (וישראל) יצטרכו להתגמש בחלק מהדרישות שלהם כדי להגיע להפסקת אש מלאה.

--

ואולי, זו הדרך לנהל סכסוכים אלימים במאה ה-21 בין צדדים מספיק חזקים - "החלשת" היריב באמצעות סבבים חוזרים ונשנים.

לא נעים, אבל בטח לא נורא כמו שהיה בשנות ה-40 במאה הקודמת.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

לא רק זה, 

ה-"יופי" באשליית ה-6 באוקטובר, שכמו שאנחנו נהנו משקט(יחסי) ככה גם האוייבים שלנו. במיוחד איראן, שהפרוקסיז שלה קיבלו את האש היחסית, הם לא קיבלו כלום. 

כמו שכול אחד יודע, זו חוויה אחרת לגמרי כשפתאום YOUR ASS IS ON FIRE. כמה חרא שאנחנו אוכלים ב-3 שנים האחרונות, האוייבים שלנו אוכלים לא פחות. 

זאת אולי גם אחת הסיבות למה איראן מאוד רוצים התחייבות שלא הולכים לתקוף אותם עוד פעם. 

השאלה היא מתי ימאס. עברנו סבב אחד ארוך מאוד עם חמאס. 2 סבבים עם חיזבאללה, 2 סבבים עם איראן(עוד לא בטוח שנגמר). האם יהיה עוד סבב אחד, 2 , 10? מי יודע. 

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...