Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אין לי סיבה להמציא נתונים :lol:

בכל מקרה, אני לא מבין הרבה במנועים אבל ממה שאני זוכר מתרמודינמיקה לחץ של גז אידיאלי פרופורציוני למספר המולים של הגז, הטמפרטורה, והנפח.

עכשיו, אני גם יודע שיחס הדחיסה גדול יותר בהרבה רכבים אחרים עם 1600 סמ"ק,עדיין, מבחינת התרמודינמיקה ובלי להתחשב ב"טריקים" של המהנדסים, נשאר לך לשחק עם השינוי טמפרטורה ( מה שלא פרקטי בזמן של מחזור אחד כשהמהירות היא באלפי סל"ד ) או שלשחק עם כמות הגז ואני מניח שזה ההסבר שמיישב את דעתי.

חוץ מזה שהמומנט וההספק של הרכב די נחותים יחסית למיצובישי, טויוטה וכאלה ...

יחס דחיסה גדול יותר הוא השינוי בטמפרטורה ובגללו המומנט נחות אבל המנוע חי יותר זמן ובפוטנציה פחות חסכוני.

פורסם
יחס דחיסה גדול יותר הוא השינוי בטמפרטורה ובגללו המומנט נחות אבל המנוע חי יותר זמן ובפוטנציה פחות חסכוני.

יחס דחיסה זה היחס בין נפח מקסימלי ומינימלי של הבוכנה. קיימת פרופורציה הפוכה בין הטמפרטורה והנפח בהנחת אותו לחץ. אני יכול לקשר את זה לצריכת הדלק (כמות המולים) לא יודע איך לקשר למומנט. אני מניח שיש משמעות לאופן שבו ממירים את התנועה הקווית לסיבובית - לאגרים וכו ... בכל מקרה. אין לי תמונה שלמה של פעילות המנוע אלא רק של בוכנה. לצערי לא למדתי את פרק ד' בתיאוריה כנדרש :-(

Adamm - נניח שכך, איך אתה יודע שהגעת ל24Nm ? יש מכשירים כאלה שניתן לכוון אותם ל 24Nm ?

פורסם (נערך)
יחס דחיסה זה היחס בין נפח מקסימלי ומינימלי של הבוכנה. קיימת פרופורציה הפוכה בין הטמפרטורה והנפח בהנחת אותו לחץ. אני יכול לקשר את זה לצריכת הדלק (כמות המולים) לא יודע איך לקשר למומנט. אני מניח שיש משמעות לאופן שבו ממירים את התנועה הקווית לסיבובית - לאגרים וכו ... בכל מקרה. אין לי תמונה שלמה של פעילות המנוע אלא רק של בוכנה. לצערי לא למדתי את פרק ד' בתיאוריה כנדרש :-(

לא.

יחס דחיסה לא שייך לנפח של הבוכנה,נפח הוא מעטפת סגורה הבוכנה לא סוגרת בתוכה שום דבר.

יחס דחיסה זה כמה אתה דוחס לכמה,הצילינדר הוא גליל שסוגר בתוכו נפח,לוקחים את הנפח הזה ודוחסים למרווח מסוים,אותו מרווח בחלוקת הנפח שהיה שם קודם,לפני הדחיסה זה היחס.

המרווח המדובר נקרא תא שרפה,תא שרפה היא גומכה בראש המנוע כשאת הקצה התחתון שלה סוגרת הבוכנה כאשר היא בנק' מתה עליונה.

לגבי היחס דחיסה,

בקצרה,כמה שהוא יותר גבוהה ככה המנוע יותר מנוצל בגלל שמשתחררת יותר אנרגיה מהדלק שדחסנו.

יותר אנרגיה = יותר מסובך ליצור לכן מנועים שמחזיקים שנים עם תחזוקה אפסית מגיעים עם יחס דחיסה נמוך שמפוצה בד"כ בנפח יותר גדול.

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם

אתה צודק. התכוונתי לנפח הכלוא בין הבוכנה והצילינדר. הבוכנה היא אכן רק החלק העליון.

אבל בוא נפסיק כי בסוף אני יודע שנגיע איכשהו לדיון במשמעות החיים :lol: וגם ככה כבר גלשנו הרבה מהנושא.

אתה יודע מה באמת יכול להועיל לי? מדריך וידאו כזה שמראה איך הכל מתחבר ביחד: גל זיזים , גלגל תנופה, הבוכנות ...- אין לי מושג איפה נמצאים הרינגים שכל הזמן מדברים עליהם. מה הם עושים ?

הכי עמוק שנכנסתי זה השסתומים של הפיאסטה שהייתה לי וחבר עשה לי כיוון שסתומים.

פורסם (נערך)

את זה הבנתי,שאין לך הרבה ידע בגלל זה לא ברור למה אתה מנסה ליעץ לאחרים.

גל זיזים (camshaft)לוחץ על השסתומים,מדובר במוט עם בליטות,הבליטות לוחצות על השסתומים הם נפתחים וחוזרים חזרה מכוח קפיץ שמולבש על כל שסתום.

הגל זיזים מחובר בשרשרת או ברצועה לגל ארכובה (crankshaft).

גל הארכובה הוא הציר הראשי של המנוע,זה שמסובב את הגלגלים (הוא מתחבר לגיר והגיר הוא שמעביר את הכוח),הוא נראה כמו מוט בצורת מנואלה,כשאליו מתחברים 4 מוטות אלה הם הטלטלים,בקצה כל טלטל יש בוכנה.

במנוע רכב סטנדרטי יש 4 בוכנות.

מנוע כזה עובד בצורה ש 2 בוכנות עולות ו 2 יורדות ביחסים של 180 מעלות.

הבוכנות נמצאות בתוך הצילינדרים והרינגים נמצאים מסביב לבוכנה,תפקיד הרינגים למרכז את הבוכנה,לאטום את הדטונציה ולשמן.

יש 3 רינגים סה"כ כאשר 2 העליונים תפקידם למרכז את הבוכנה ולאטום את הדטונציה ו ה - 3 תפקידו לשמן,דרכו זורם שמן.

ככה נראת בוכנה הטבעות אלה הטבעות שאטומות את הדטונציה וממרכזות5675b2f1e7cd4.jpg

ככה נראת בוכנה בתוך הצילינדר (בתמונות זה מנוע סינגל - צילינדר יחיד)

5675b2f1f41a9.jpg

ככה זה נראה במנוע מרובע צילינדרים (הגלגל הגדול הוא גלגל התנופה)

הסבר על רינגים

עריכה אחרונה על ידי tribel
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

אוקי, ולעדכון הסופי:

החיישן הגיע מאיביי, הסרתי את הישן וחיברתי את החדש ו..... הנורה נעלמה ברגע, בהתנעה הראשונה! עשיתי בדיקה של נסיעה של לפחות שבוע -לא חזרה לדלוק :)

שוב תודה רבה לאסף (ולכל מי שטרח לייעץ ולעזור :) )

תן חיוך ;) הכל לטובה!

• תוכן חדש...