Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח לכולם :)

הייתי בטסט בשבוע שעבר ואיך שראו שנורת הצ'ק אנג'ין שלי דלוקה-לא התאמצו לבדוק אפילו זיהום אוויר וישר סימנו זאת כתקלה.

המוסכניק שלי אמר כבר לפני כחצי שנה בערך שזו בעיה במנוע צעדים, משהו כזה... ולכן היא דולקת.

הוא ניסה לאפס ושלח אולתי חזרה לטסט. שם זיהו שוב את הנורה ושוב הכשילו אותי עליה,רק על עצם היותה דולקת (אמרו נוהל חדש של משרד התחבורה.....).

אנחנו בחול המועד ואין לי בעיקרון טסט לרכב ואני לא רוצה להישאר באוויר.... יש למישהו פיתרון איך לכבות אותה,אולי ע"י ניתוק פיוז כלשהו?

אשמח להצעות מועילות!

תן חיוך ;) הכל לטובה!

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היו מקרים שבהם לוח השעונים פורק והדביקו סלוטייפ שחור על אחת מהנורות ולכן לא ראו אותה דולקת,אני זוכר שככה עבדו על בן אדם שרכש כזה רכב,לכן אם התיקון יקר אולי זה הפיתרון בשבילך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תתחיל בלשלוף קוד תקלה עם סורק, ציין מהיכן אתה בארץ ואחד החברים פה ישאיל לך אותו.

תטפל בזה בשביל הרכב, לא בשביל הטסט.

Stay Dirty

פורסם
תתחיל בלשלוף קוד תקלה עם סורק, ציין מהיכן אתה בארץ ואחד החברים פה ישאיל לך אותו.

תטפל בזה בשביל הרכב, לא בשביל הטסט.

ברור שאטפל בשביל הרכב....אבל אין לי סורק תקלות.אני מרעננה ואשמח לעזרה האמת

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם
נתק את המצבר ותחזיר.

עדיף לעשות את זה בטרם הכניסה למבחן כי זה יכול להידלק שוב.

מנוע צעדים אם תפוס ניתן לנקות.

אני אנסה לנתק ולהחזיר.אבל איך אני יכול עצמאית לנקות את מנוע הצעדים?אני לא יודע בכלל איך הוא נראה והיכן ממקום.

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם

זה לא קשור למנוע צעדים. תקלה ידועה שנתקלתי בה גם באימפרזה 99 ששקלתי לקנות.

שתי הצעות:

1. אם אתה יכול ללכת למוסך ולבדוק עם סורק כמו שאסף הציע - הכי טוב.

2. באימפרזה 99 שאני ראיתי, הנורה הייתה חוזרת לדלוק תמיד אחרי שהיו מעלים לטורים גבוהים. הקשבתי למנוע תחת עוצמה שונה של גז ושמעתי שיש בעיה כשהטורים גבוהים. כן, יש דברים שאפשר לשמוע. אני פשוט בדקתי איזה 5-6 אימפרזות 93 - 2000 וידעתי איך המנוע צריך להישמע. יש הרבה סיפורים סביב האמינות ואורח החיים המופלגים של הרכב - הם נכונים אם הרכב מתוחזק (וזאת,לצערי לא המציאות).

על כל פנים, כל החפירה שלי הייתה על זה שאני לא חושב שזה המנוע צעדים, זה יותר בכיוון של חיישן במנוע עצמו.

לא ציינת: מה הקילומטראז' ? ואם כבר, מתי עשית טיימינג אחרון ?

ואם שים לב גם לדבר הבא: מנסיון עם רכב אחר, אם אתה לא יודע מה אתה עושה - אל תפרק מנוע צעדים ואל תנקה לבד זה יכול לגרום בין השאר לגמגומים של המנוע.

פורסם

מנוע צעדים פועל בסרק ולא שייך לגמגומים של המנוע.

טיימינג לא שייך לנורת תקלה.

אין שום בעיה עם לנקות לבד ואין צורך בהפחדות חסרות תוכן.

פורסם
זה לא קשור למנוע צעדים. תקלה ידועה שנתקלתי בה גם באימפרזה 99 ששקלתי לקנות.

שתי הצעות:

1. אם אתה יכול ללכת למוסך ולבדוק עם סורק כמו שאסף הציע - הכי טוב.

2. באימפרזה 99 שאני ראיתי, הנורה הייתה חוזרת לדלוק תמיד אחרי שהיו מעלים לטורים גבוהים. הקשבתי למנוע תחת עוצמה שונה של גז ושמעתי שיש בעיה כשהטורים גבוהים. כן, יש דברים שאפשר לשמוע. אני פשוט בדקתי איזה 5-6 אימפרזות 93 - 2000 וידעתי איך המנוע צריך להישמע. יש הרבה סיפורים סביב האמינות ואורח החיים המופלגים של הרכב - הם נכונים אם הרכב מתוחזק (וזאת,לצערי לא המציאות).

על כל פנים, כל החפירה שלי הייתה על זה שאני לא חושב שזה המנוע צעדים, זה יותר בכיוון של חיישן במנוע עצמו.

לא ציינת: מה הקילומטראז' ? ואם כבר, מתי עשית טיימינג אחרון ?

ואם שים לב גם לדבר הבא: מנסיון עם רכב אחר, אם אתה לא יודע מה אתה עושה - אל תפרק מנוע צעדים ואל תנקה לבד זה יכול לגרום בין השאר לגמגומים של המנוע.

אוקי,אז טיימינג אחרון עד כמה שזכור לי,לפני כ-120אלף.קילומטראז' כרגע כ-250אלף.

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם

מנוע צעדים זה עוד מסלול כניסה לאוויר.

טיימינג וקילומטראז' - תמיד משמעותיים מאד.

יש בעיה עם לנקות לבד כי:

1. סתם להשפריץ ספרי קרבורטורים על כל הרכיב לא עושה הרבה אלא מכניס את החומר הזה במקום אוויר ואז הטורים משתוללים.

2. אם עושים את זה בצורה ייסודית ומפרקים את הרכיב - צריך לדעת מה עושים.

אין לי שום כוונה להפחיד. זאת רק המלצה מנסיון, לא לעשות משהו שלא צריך. הבחור אפילו לא יודע איפה נמצא המנוע צעדים אז למה לא להיעזר במישהו שמבין ?

פורסם
אוקי,אז טיימינג אחרון עד כמה שזכור לי,לפני כ-120אלף.קילומטראז' כרגע כ-250אלף.

tribel, ועל כך נאמר, ווקשה !

תימני אחלה, אם איכפת לך מהרכב, אני ממליץ לך בחום: גש למוסך להחליף טיימינג ומשאבת מים.

*למעשה, כדאי שקודם תברר מה בדיוק הסיבה לנורה שנדלקת.

פורסם

לאחר סריקה, מדובר בחיישן נקישות:

d21c1c4193cce719c7b46a3f39cec710.jpg

ואכן בהסתכלות עליו הוא סדוק.

מנוע צעדים לא מדליק צ'ק אנג'ין. לא תקלה ישירה בכל אופן.

Stay Dirty

פורסם
tribel, ועל כך נאמר, ווקשה !

*למעשה, כדאי שקודם תברר מה בדיוק הסיבה לנורה שנדלקת.

בדיוק. בלי לנחש.

נורת תקלה לא קשורה לטיימינג בשום צורה מכאנית ממה שאני מכיר,אתה מוזמן להסביר אחרת

פורסם

אתה לא מבין ?

הוא היה צריך לעשות טיימינג לפני 20000 ק"מ!

אין קשר ישיר בין רצועת הטיימינג לחיישנים במנוע - מקובל.

יש קשר ישיר בין החלקים שהיא אמורה לסנכרן לחיישנים שמודדים את הפעילות שלהם. יש עילה להניח כאן שנגרם נזק למנוע. אם הייתי צריך לנחש הייתי אומר שפות"ש לא עשה טיימינג לפחות 6-7 שנים ( שום כוונה רעה ).

בעיניי, הבעיה מלכתחילה היא שפות"ש מבקש לכבות את הנורה ולא לאתר את הבעיה.

אני מסכים איתך שהולכים מהקל אל הכבד וזה הגיוני לפחות לנסות לנקות את מנוע הצעדים אבל הבן אדם אפילו לא יודע מה זה אז לעשות לבד ? לא רעיון טוב.

אגב, פות"ש, שים לב שאסף הציע להשאיל לך סורק תקלות.

• תוכן חדש...