Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

ברשותי פיאט גרנדה פונטו שנת 2008 גיר ידני, מנוע 1.3

יש לציין שהרכב משרת אותי נאמנה מזה כ 3 שנים בהם נסעתי כ 60,000 ק"מ על הרכב והוא עומד כרגע על 200,000 ק"מ בדיוק (200,029 למי שמחפש דיוק ;-))

על פניו אני מאוד מרוצה מהרכב, אני נוסע עליו כ 80 ק"מ ביום לעבודה ובחזרה רק ש...

1) אורות מהבהבים ונכבים באמצע נסיעה - אורות הדלק נכבים בפתאומיות (לשבריר שנייה, ממש מהבהב מספר פעמים) במהלך נסיעה. הבעיה מתרחשת בעיקר לאחר השימוש באיתות. במוסך נאמר לי שזוהי בעיה ידועה וניתן לי מחיר מאוד גבוה על החלפת המנגנון של האורות והאיתות, זה היה לפני כמה חודשים לא זוכר את ההסבר במלואו אבל מדובר בלהוציא את ההגה ולהחליף שם את כל החשמל לרבות החלקים הפיסיים.

2) רדיאטור חימום נוזל- רדיאטור החימום...זה שהמזגן מוציא אוויר חם בזכותו הלך לעולמו ונזל....בוצעה עקיפה לרדיאטור.

הצעה שקיבלתי - לא אומר היכן אבל קיבלתי הצעה של 1800 ש"ח לפני מע"מ במוסך מורשה. כמובן שהוצע לי לתקן או לעקוף ללא עלות כדי שאחשוב מה אני בוחר.

3) רצועה מרעישה, איני יודע אם מדובר ברצועת האלטרנטור או שמא ברצועת הטיימינג אבל היא חורקת בהנעת הרכב בקור. לאחר מספר דקות כש"העניינים מתחממים" הרצועה שקטה לחלוטין. מישהו מכיר? יודע לתת עצה לטיפול בבעיה?

השאלה שלי, האם מישהו מכיר את הבעיות הנ"ל ויודע לתת לי מספר עצות לתיקון או שמא הגיע הזמן למכור את הרכב ולהתקדם לרכב הבא (מישהו אמר דאצ'יה סנדרו דטאפווי?)

פורסם

הגראנדה פונטו נחשב לרכב מאוד אמין כך שהבעיות שניגרמו הם נטו של בלאי ותחזוקה ובמיקרה של רדיאטור החימום זה תחזוקה לקוייה ושימוש בנוזל קירור לא מתאים ואף שימוש במיי ברז! בעניין הרצועה שמרעישה בבוקר זוהי רצועת האביזרים ולא רצועת התיזמון. המתיחה שלה היא אוטומטית כך שהיא נחוצה ככל הניראה החלפה. עלות רצועה שכזו היא כ 50 שח וההחלפה שלה ממש פשוטה. בהחלפת רדיאטור החימום יש צורך בפירוק כל הדש בורד. לגבי בעיית האורות ככל הניראה יש צורך בהחלפת ידית האיתות. האופציה היחידה להוזיל עלויות היא לקנות את החלפים בעצמך ולמצוא מישהו שיעשה את העבודה.

פורסם

תברר מחירים אצל מוסך פיאטון.

גם אצלי בפונטו איבו יש בעיה עם ידית האיתות אבל בחרתי להשאיר את זה ככה.

ק"מ מכובד והתקלה הכי גדולה זה הרדיאטור חימום.

פורסם

באופן כללי, החלקים של פיאט לא ממש יקרים יחסית לרכבים אירופאיים (גרמנים/צרפתים).

הייתי בודק עלות של חלק חדש לעומת חלק מפירוק ואם ההפרש לא משמעותי הייתי הולך על חדש בהנחה,שאתה הולך להחזיק ברכב עוד תקופה.

לגבי רדיאטור חימום- החורף מתקרב ואם תבצע מעקף לא יהיה לך חימום ברכב- לשיקולך.

אפשר להוזיל מעט עלויות אם תגש ישירות לבעל מקצוע שמתעסק ברדיאטורים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אם תחליט בכל זאת על החלפת רדיאטור חימום (אני אישית ממליץ, קפאתי למוות בפונטו כשהייתה לי), פירוק הדש בורד הוא הכרחי, ותוכל על הדרך להחליף את הידיות וכל מה שנלווה להן (כיוון שגם גלגל ההגה יפורק באותה הזדמנות)

seat leon 1.8 20v

פורסם
אם תחליט בכל זאת על החלפת רדיאטור חימום (אני אישית ממליץ, קפאתי למוות בפונטו כשהייתה לי), פירוק הדש בורד הוא הכרחי, ותוכל על הדרך להחליף את הידיות וכל מה שנלווה להן (כיוון שגם גלגל ההגה יפורק באותה הזדמנות)

מישהו מכיר קצת עלויות?

בנוגע לטיפול ברכב, הוא טופל תמיד מהיום הראשון במוסך מורשה פיאט, גם אצל הבעלים הקודמים.

יש בו פראפלו מהיום הראשון.

פורסם

מקווה מאוד שמה שאכתוב עכשיו לא נוגד את הכללים, אם כן המנהלים ימחקו..ויסלחו לי מראש

יש פורום מקביל של בעלי פיאט, המון המון מידע יש לך שם. נגיש ובשפע..

ושוב, אם טעיתי בפרסום אנא למחוק..

בהצלחה ותחזור לעדכן..

seat leon 1.8 20v

פורסם
מישהו מכיר קצת עלויות?

בנוגע לטיפול ברכב, הוא טופל תמיד מהיום הראשון במוסך מורשה פיאט, גם אצל הבעלים הקודמים.

יש בו פראפלו מהיום הראשון.

אין שום סיבה שבעולם שנוזל קירור מקורי ייפגע ברדיאטור החימום והסיכוי הגבוה יותר שבאיזשהו שלב בחיי הרכב נוזל הקירור היה לא איכותי לתקופה מסויימת ובפיאט זה מספיק בהחלט לגרום לנזקים למערכת הקירור. לפרק דשבורד זה מעל 1000 שח רק עבודה! אני מניח שעם הפרוייקט של החלפת הידית המחיר עלול לנסוק לכיוון ה 3 אלפיות.

פורסם
אין שום סיבה שבעולם שנוזל קירור מקורי ייפגע ברדיאטור החימום והסיכוי הגבוה יותר שבאיזשהו שלב בחיי הרכב נוזל הקירור היה לא איכותי לתקופה מסויימת ובפיאט זה מספיק בהחלט לגרום לנזקים למערכת הקירור. לפרק דשבורד זה מעל 1000 שח רק עבודה! אני מניח שעם הפרוייקט של החלפת הידית המחיר עלול לנסוק לכיוון ה 3 אלפיות.

הלוואי, זה המחיר שקיבלתי (לפני מע"מ) רק בעבור הידית

פורסם
הלוואי, זה המחיר שקיבלתי (לפני מע"מ) רק בעבור הידית

אהה....אופס..שכחתי לרגע איפה אני חי!

טוב...כניראה לא יהיה מנוס מלהתחיל ולחפש ידית שכזו מפירוק. אם תרצה להגיע לאיזור שלי אבדוק לך מול פירוקיות פה ומקסימום את הרדיאטור חימום אבדוק לך בחנות החלפים שממנה אני קונה במחירים זולים מאוד.

כמו כן כדאי לך אולי לבדוק גם באיביי ידית שכזו.

פורסם
אהה....אופס..שכחתי לרגע איפה אני חי!

טוב...כניראה לא יהיה מנוס מלהתחיל ולחפש ידית שכזו מפירוק. אם תרצה להגיע לאיזור שלי אבדוק לך מול פירוקיות פה ומקסימום את הרדיאטור חימום אבדוק לך בחנות החלפים שממנה אני קונה במחירים זולים מאוד.

כמו כן כדאי לך אולי לבדוק גם באיביי ידית שכזו.

תודה רבה לך,

אגב גם אני מחדרה

פורסם

בניגוד להצעות לתקן ולקמבן חלפים מפירוקים,

הייתי מציע לך לעשות טרייד אין לרכב, בידיעה שלא תקבל עליו כמעט כלום , ותתקדם לרכב הבא.

גם אם הרכב היה במצב תקין הוא לא נחשב מציאה

והק"מ המכובד לא עוזר במיוחד.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...