Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תחילת פרויקט - גלדיאטור 86'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מחר מתחיל את הפרויקט שיפוץ של הגלדיאטור שנת 86' מנוע של גיפ המכונה 'האוטו האדום', הפרויקט יקח זמן כי אני חייל.

רקע כללי: אבא שלי קנה את הרכב לפני מספר שנים והוא שימש כרכב עבודה, רכב חזק, להעביר חציר, אבנים וכו.

לפני כחמש שנים הוא חנה ומאז לא הופעל [בלי יותר מידי סיבות] בכללי הוא לא במצב מדהים אבל מבחינת המנוע לא הייתה איזושהי תקלה למעט חור במכיל הדלק (זניח), אם שופכים דלק ישירות לקרבורטור הרכב מניע!

מבחינת פחחות המצב ממש לא משהו, יש הרבה חלודה, חור בגג [בתחילה הוא היה לא מכוסה, אחרי החורף הראשון הוא כוסה], אחרי שיפוץ המנוע ניתן לפחח לטפל בפחחות, בתקווה שאוכל לעזור לו וללמוד תוך כדאי.

לפני כשנה החלטנו להחזיר אותו לחיים ומאז זה לא ככ זז..

אבל מחר זה קורה! סוף סוף מתחילים, אם מוסכניק מיומן ואני אעזור ואלמד התוכנית היא במהלך החג להחליף לו את טנק הדלק וכול צנרת הדלק, ואת כול/רוב מערכות החשמל שלא במצב ככ טוב ולנקות את הקרבורטור אז ניראה מה מצב המנוע.

המטרה [יותר התקווה] היא שעד אחרי סוכות הרכב היכנס לפחחות וצבע לרמת טסט, אחרי שיהיה לו טסט אמשיך ליפות ולאבזר אותו בסופשים שאני בבית.

כולי מתרגש ומקווה לא למצוא יותר מידי הפתעות מצערות.

כמובן שאעדכן ואתעד כול שלב בפרוייקט!!

מצבו כרגע אחרי שלא נגעו בו מספר שנים:

לפני 1.jpgהחשמל לא במצב כול כך טוב, יוחלף ברובו/במלואו לפני הצורך

לפני 2.jpg

לפני 3.jpg

לפני 4.jpg

לפני 5.jpgחורי חלודה בגג

לפני 6.jpgהמנוע יעבור ניקוי ושיפוץ

פורסם

בהצלחה!

בהחלט פרויקט מעניין. תמשיך לעדכן אותנו - אל תחסוך בתמונות!

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

הגלדיאטור עם מספר רישוי 6 ספרות כך שהוא שנת 79 ואחורה ולא 86.

מצחיק שאתה אומר "מנוע של ג'יפ", זה הרי ג'יפ.

גלדיאטור זה הדגם, כמו וגוניר וכמו רנגלר, כולם ג'יפ.

בהצלחה בפרויקט.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לפי הלוחית רישוי הגלדיאטור שנת 76 או 77 , לדעתי החלק הבעייתי כאן זה הבודי שאיתו הייתי מתחיל לראות שהפרוייקט בר יישום.המנוע והחשמל זה החלק הקל יותר לשיקום.

בהצלחה בפרוייקט

jeep wagoneer 1985

suzuki vstrom 650 2005

פורסם
הגלדיאטור עם מספר רישוי 6 ספרות כך שהוא שנת 79 ואחורה ולא 86.

מצחיק שאתה אומר "מנוע של ג'יפ", זה הרי ג'יפ.

גלדיאטור זה הדגם, כמו וגוניר וכמו רנגלר, כולם ג'יפ.

בהצלחה בפרויקט.

צודק.

שנת 76!!

היום הראשון עבר בהצלחה:

החלפנו שמנים ומים,

החלפנו את טנק [של סובארו, עם משאבה] וצנרת הדלק, ניקינו קרבורטון והרכב הניעה, מניעה ונוסע!

את רוב החשמל סיימנו לחבר:יש טעינה, חייטנו מנורות, צופר ומגבים נמשיך מחר.

לא ככ צילמתי היום אך בהמשך אצלם יותר..

לא יודע מאיפה להמשיך, רעיונות?

דלק1.jpgמתדלקים

דלק2.jpgהחלפת טנק דלק

חשמל.jpgחיבור חשמל במנורות מאחורה

הרכב מניעה בקלות:

פורסם

מעניין מה תיהיה צריכת הדלק שלו חחח.

בהצלחה בפרויקט אם אתה גר בצפון ואתה צריך יד עוזרה אני אשמח לקפוץ ביום פנוי לא שאני מבין גדול בשיפוץ רכבים ויש לי ניסיון במכונאות רכב אבל בגלל אהבתי הישנה למכונאות מטוסים אהנה לא פחות

פורסם

בהצלחה בשיפוץ .

שיפוץ כזה לוקח לא מעט זמן , תתחיל להנות מהדרך וכרגע לא מהתוצאה .

הייתי מתחיל בעבודת הפחחות , המנוע מניע , אל תתעסק !

הרכב נוסע תקין ?

העלויות והאנרגיה ששיפוץ כזה שואב הן גבוהות מאוד ולכן - תפסת מרובה , לא תפסת .

אני סיימתי השבוע שיפוץ של סיטרואן דה שבו 65 , השיפוץ היה יסודי מאוד וכלל שיפוץ כללי של כל המכלולים , כולל פחחות אשר עשיתי לבדי וגם שיפוץ מנוע , בניית מערכת חשמל חדשה ועוד .

על השיפוץ שעשיתי תוכל לקרוא כאן בפורום - דה שבו 65 יומן שיפוץ .

אילן

פורסם
בהצלחה בשיפוץ .

שיפוץ כזה לוקח לא מעט זמן , תתחיל להנות מהדרך וכרגע לא מהתוצאה .

הייתי מתחיל בעבודת הפחחות , המנוע מניע , אל תתעסק !

הרכב נוסע תקין ?

העלויות והאנרגיה ששיפוץ כזה שואב הן גבוהות מאוד ולכן - תפסת מרובה , לא תפסת .

אני סיימתי השבוע שיפוץ של סיטרואן דה שבו 65 , השיפוץ היה יסודי מאוד וכלל שיפוץ כללי של כל המכלולים , כולל פחחות אשר עשיתי לבדי וגם שיפוץ מנוע , בניית מערכת חשמל חדשה ועוד .

על השיפוץ שעשיתי תוכל לקרוא כאן בפורום - דה שבו 65 יומן שיפוץ .

אילן

אסתכל עכשיו על השיפוץ שלך!

זה שהוא מניע וניסע זה לא מספיק, אני רוצה לעשות לו טסט, הוא צריך להיות יותר מניע.

כמובן שאני גם נהנה מהדרך, אך ללא ספק יש מטרה ברורה.

מעניין מה תיהיה צריכת הדלק שלו חחח.

בהצלחה בפרויקט אם אתה גר בצפון ואתה צריך יד עוזרה אני אשמח לקפוץ ביום פנוי לא שאני מבין גדול בשיפוץ רכבים ויש לי ניסיון במכונאות רכב אבל בגלל אהבתי הישנה למכונאות מטוסים אהנה לא פחות

תודה רבה, אבל אני ממש בדרום, אם אתה מגיע לאזור הדרום דבר איתי

----------------------------------------------------------

המשכנו גם היום, היום השני עסק בניקיון יסודי של המנוע[שעדיין לא הסתיים]שכבות רבות של בוץ יבש, שמן ואבק \מי לא מכיר את זה?\, קצת התחלנו ליישר מכות - לא פחחות ברמה גבוה ככ.

ובעיקר בהכנת תושבת לטנק הדלק חיברנו אותו בחמש נקודות: שמנו במקום, מדדנו, סימנו, חתכנו, קדחנו, הרכבנו, שינינו, פירקנו ובסוף ריתכנו הכול למקום - אני מרוצה מהתוצעה :)

שאלה: האם משקמים ברקסים או שעדיף להחליף, איך אני יודע איזה בדיוק אני צריך?

תמונות מהיום השני, השתדלתי לצלם יותר, אני לא תמיד זוכר לצלם בזמן העבודה..

נקיון לפני.jpgכך זה ניראה לפני

נקיון בזמן.jpgמנקים...

נקיון אחרי.jpgכך זה ניראה אחרי

מורידים את הטנק.jpg'סיימנו' לנקות, עוברים לטנק הדלק, לוקחים מידות ומורידים אותו

חותכים.jpgחותכים לפני המידות

קידחים.jpgקודחים חורים

מרתכים.jpgועכשיו כשהכול חתו ועם חורים, מרתכים

מרתכי בזהירות.jpgבזהירות, מיכל הדלק רחוק, ועם מטף צמוד!

סהכ מיכל הדלק מתחבר בחמש נקודות

טנק דלק 1.jpg1טנק דלק 2.jpg2טנק דלק 3.jpg3טנק דלק 4.jpg4טנק דלק 5.jpg5. תמונות קצת לא טובות, כבר לא היה ככ אור.

הטנק מורכב.jpgמיכל הדלק מורכב במקום!

פורסם

אה לא נראה לי שיצא לי להגיע לדרום אי פעם אבל אני אשמח לעקוב אחרי הפרויקט שלך גם מכאן.

התקדמות מאוד יפה ההבדל במנוע מטורץ אני בטוח שכל הליכלוך הזה מוסיף לא מאט למשקל הרכב חחח

פורסם

צר לי להיות מי שאולי יהיה לך פחות נעים לשמוע את דבריו,, אבל סדר הפעולות שלך אינו נכון.

מכאני הוא הכי קל והכי פשוט, לכן עושים אותו בסוף.

ארגז תא המטען שלך איננו של גלדיאטור. הוא ארגז של GMC.

כיוון שזהו רכב שטח, המקום הנכון למיכל הדלק הוא כמו במקור, בחלקה הימני של מרכז השלדה, ולא מאחורי הסרן, מה שיפגע לך בזווית הנטישה.

ולבסוף, על אף שזה רכב אספנות, המקום הנכון לשאול שאלות ולקבל תשובות של מי שיודע ומכיר על בוריו הוא פורום JEEPOLOG, לא רחוק ובעברית.

זכור - מה שתעשה שגוי, ידרוש עבודה כפלה, אם יהיה ניתן לתיקון בכלל.

בהצלחה בשיפוץ.

ויליס 53

ויליס 58

פורסם
צר לי להיות מי שאולי יהיה לך פחות נעים לשמוע את דבריו,, אבל סדר הפעולות שלך אינו נכון.

מכאני הוא הכי קל והכי פשוט, לכן עושים אותו בסוף.

ארגז תא המטען שלך איננו של גלדיאטור. הוא ארגז של GMC.

כיוון שזהו רכב שטח, המקום הנכון למיכל הדלק הוא כמו במקור, בחלקה הימני של מרכז השלדה, ולא מאחורי הסרן, מה שיפגע לך בזווית הנטישה.

ולבסוף, על אף שזה רכב אספנות, המקום הנכון לשאול שאלות ולקבל תשובות של מי שיודע ומכיר על בוריו הוא פורום JEEPOLOG, לא רחוק ובעברית.

זכור - מה שתעשה שגוי, ידרוש עבודה כפלה, אם יהיה ניתן לתיקון בכלל.

בהצלחה בשיפוץ.

אני יודע שהרכב לא מקורי, ע"פ מה שידוע לנו זה קבינה של של גיפ עם בודי של של שברולט או משהו כזה [אבא שלי אומר שזה הרכבה ישראלית שנעשתה עבור צה"ל ככל הנראה רכב של קצין בחיר].

ממה אתה היית מתחיל? פחחות?

ובקשר למיכל הדלק, אתה יכול לראות בתמונות למטה שאין מקום טוב יותר לחבר אותו, זה נעשה עם מחשבה, מיכל הדלק נמצא גבוה.

--------------------------------------------

תחילת היום: פורקנו את העץ בארגז, היה רכוב לגמרי, לשמחתי הרבה הבודי ללא חלוקה כלל,או כימעט וכלל(!) :)

*התמונות צולמו לפני הניקיון, כור [רוב] האבק נוקה

ארגז 1.jpgארגז 2.jpgארגז 3.jpg

פורסם

זו לא הרכבה צה"לית. זו הרכבה של מי שנרקב לו הארגז המקורי, או נדפק, ושם ארגז GMC.\גם אם כתוב לך ברשיון מקוריות "ממשלתית", זה ממש לא אומר צה"ל. טנדרים כאלו היו דווקא בעיקר בחברת חשמל בשנים הללו.

מתחילים מפחחות של מה שרקוב ומהחלפת פחים (ולא הלחמת פח על פח, כפי שיעשו לך, המקרה הטוב, פחחי ישראל). כדאי שבאוטו יהיה כמה שפחות חומר פחחים אחרי החלפת פחים, אם בכלל. קיסלת גם בעצמך דוגמא לעבודה מיותרת של וסר תכנון. דברים שעשית בקושי בשכיבה מתחת לרכב לפני כנב ימים, היה אפשר לעשות בקלות רבה יותר היום.

כיוון שאני יודע (לא חושב ולא משער) היכן היה מיקומו של מיכל הדלק המקורי, אמרתי מה שאמרתי.

אני חוזר ואומר ולא אוסיף - בית הטבעי לגיפים של תוצרת ג'יפ הו בגי'פולוג ושם מקור הידע.

ויליס 53

ויליס 58

פורסם

אתה מתפזר לכל מקום, אם אתה מתכוון לשפץ את הרכב כראוי אתה צריך תוכנית עבודה.

לאיזו רמת שיפוץ אתה מתכוון להגיע?

Sent from my XT1575 using Tapatalk

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

תבדוק ברישיון מה השנתון, אין מצב שזה 86', הוא משנות ה70 עד 79' לכל המאוחר

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

• תוכן חדש...