Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

maxizem, ברור, הכל עניין של העדפות וכו'.

כל אחד ומה שטוב לו. אני אתמרמר ביום הקרוב למדי שבו אצטרך לעזוב, אבל זה פרסונאלי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 741
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

על זה כל הויכוח? להגיע לעבודה ברגל? להתעורר מאוחר?

לעשות אורגיה עם 2 כוסיות בלילה? ולשים חליפה וללכת כריזמטי למשרד עורכי דין? או הייטק? או גוגל?

Living the dream

באשדוד לעומת תל אביב אני רואה בנות 12- 13 מסתובבות בסיטי ללא פחד.

בתל אביב תתן לבנות להסתובב בשעות האלה בחוץ?

יש הרבה יתרונות לאשדוג ולפריפריה מול תל אביב, הבעיה שמי שרואה אותם הם לא רווקים שרוצים לחיות את " החלום" ולשבור את תקרת הזכוכית .

יש בחיים מעבר ללשתות בירה ב12 בצהריים, ומעבר ללקנות בשבת , ומעבר לתסיסות .

אבל זה בסדר להסתנוור מהחלום הזה, זה מה שמושך הרבה מצליחנים להצליח בחיים.

לשבת בבית קפה בתל אביב בבוקר, לשתוץ אספרסו עם סודה... ולשים משקפי שמש ורודות .

כל עוד התעשיה עובדת...מה רע .

פורסם (נערך)

אממ... כן! לגור ליד העבודה לצד אוכלוסיה איכותית, משכילה, ליברלית ויצרנית, לחיות במרחק הליכה ממקומות בילוי ותרבות, לא לשרוף שעות ביום בדרכים, לא לבזבז כסף על אחזקת רכב.

יתרון של פריפריה היה מאז ומעולם במחיר הדיור. מה יש בפריפריה שפשוט כל כך מצדיק את החיים שם? באשדוד אי אפשר לקנות לחם וחלב בלי להתניע את המכונית. היצע משרות נע בין קופאית בסופר לפועל בתעשייה. (אני לא מדבר על מקושרים שעובדים בנמל/חברת חשמל) מקומות בילוי זה קניון מעפן.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

ומה בניו יורק המחירים יןתר זולים? ובפריז ולונדון? בחיי שאני לא מבין את המרמור שלך.. מה המקצוע שלך? לאיזו עבודה אתה רוצה להגיע בדיוק ברבע שעה? לך תלמד רפואת שיניים ופתח קליניקה בבית ככה בכלל המרחק יהיה דקה הליכה.

נ.ב לא רוצה לפתוח שוב את הוויכוח אבל מאשדוד לבת ים וחולון בשבת זה בסביבות רבע שעה. אגב הייתי נוסע מעל 3 שנים מקרית גת לרמת אביב. ברכבת זה היה שעה ורבע עד לעבודה כולל לחכות לאוטובוס. ברכב אם הייתי יוצא בשש ורבע עד שבע וחצי הייתי בעבודה.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

פורסם

maxizem, קודם כל אתה קצת טועה. אני לא כל כך רואה הורים חרדים סביבי על זה שבנותיהן יסתובבו בשעות מאוחרות במרכז תל אביב. אולי בשכונות מצוקה בדרום העיר זה שונה, אבל הבועה של מרכז תל אביב (שזה תכלס האזור שאליו כולם מתייחסים בתור תל אביב בכל מקרה) די מלאה באנשים ובטוחה גם ב5 לפנות בוקר. מזמין אותך לבוא לכאן ולהתרשם בעצמך.

לגבי השאר - זה אכן Living the dream. יש המון דברים בחיים שיכולים לגרום לאדם אושר - משפחה, קריירה, לימודים, תחביבים.

אתה זורק סטראוטיפים קצת עצובים, כמו "מצעד הגאווה" או "אורגיה עם 2 כוסיות" או "אספרסו בבוקר". זה לא זה. זה האפשרות לבחור. המגוון והאפשרויות. הפתיחות והליברליות. אני יודע שתל אביב, בעיקר אצל אנשים שמרנים יותר, נתפסת כאיזה סמל לכל החטאים. אבל העיר הזו מחזיקה את ישראל גם מבחינה כלכלית וגם מבחינה תדמיתית. וכן, ברור שכל דבר אפשר לפסול ב-"יש עוד דברים בחיים". יש. אבל משום מה רוב האנשים לא רוצים להיות עניים בדירת עמידר בירוחם, נכון? אז כל אחד מתפשר בנקודות שמתאפשרות לו. ומה לעשות, שמכל בחינה (תעסוקה, לימודים, פנאי, you name it) תל אביב זה הכי קצת פשרה בישראל, ואשדוד לא.

פורסם

אני ממש לא שמרן, אפילו ההפך הייתי אומר .

אתה לא רואה הורים חרדים סביבך-כי הבנות לא מסתובבות בחוץ בשעות האלה .

רצית לגור בתל אביב יבגני? אתה גר שם.

הבעיה שלי היא עם מי שרוצה לגור בתל אביב אבל ממרמר על מחירי הדיור באשדוד .

זה כמו שאגיד שאני רוצה לקנות סדרה 7 -אבל בוכה על צריכת דלק של סדרה 3 .

למה היצרן לא מייצר סדרה 7 היברידית? כדי שאוכל למרר על מחירים הבלמים/צמיגים/ וכן הלאה.

לכל דבר יש מחיר .

גם לאשה מטופחת יש מחיר (איפור/ חדר כושר/ ביגוד) וכן הלאה .

יש לי חבר שגר בתל אביב, תמיד מספר על כמה המחיר מופרז... אבל כמה זה שווה את זה.

זה - אני מוכן לקבל.

פורסם

רצית לגור בתל אביב יבגני? אתה גר שם.

הבעיה שלי היא עם מי שרוצה לגור בתל אביב אבל ממרמר על מחירי הדיור באשדוד .

זה כמו שאגיד שאני רוצה לקנות סדרה 7 -אבל בוכה על צריכת דלק של סדרה 3 .

למה היצרן לא מייצר סדרה 7 היברידית? כדי שאוכל למרר על מחירים הבלמים/צמיגים/ וכן הלאה.

לכל דבר יש מחיר .

גם לאשה מטופחת יש מחיר (איפור/ חדר כושר/ ביגוד) וכן הלאה .

יש לי חבר שגר בתל אביב, תמיד מספר על כמה המחיר מופרז... אבל כמה זה שווה את זה.

זה - אני מוכן לקבל.

הבעיה שאם אשדוד לא מספיק מרוחקת מתל אביב בשביל לקבל דיור במחיר סביר אז יותר רחוק זה כבר רצועת עזה. אין לי שמץ של מושג איך הגענו לתל אביב וגוש דן.

פורסם

מאיפה אתה יודע? אתה לא גר כאן. אני כן.

אגב, כשאני הייתי ילד בן 15-16, החבר'ה שפגשתי מאשדוד בעיקר ידעו לספר לי על מכות על רקע עדתי בין רוסים, אתיופים, מזרחיים וכו'.

ולמה מפריע לך שמתמרמרים על יוקר המחייה בתל אביב? אני מסכים שלכל דבר יש מחיר, אבל המחיר כאן עלה וממשיך לעלות (לא שזה נושא הדיון)

פורסם
מאיפה אתה יודע? אתה לא גר כאן. אני כן.

אגב, כשאני הייתי ילד בן 15-16, החבר'ה שפגשתי מאשדוד בעיקר ידעו לספר לי על מכות על רקע עדתי בין רוסים, אתיופים, מזרחיים וכו'.

ולמה מפריע לך שמתמרמרים על יוקר המחייה בתל אביב? אני מסכים שלכל דבר יש מחיר, אבל המחיר כאן עלה וממשיך לעלות (לא שזה נושא הדיון)

כמה זמן אתה גר שם?

יש לי חברים ומכרים מהעבודה שגרים שם .

כן, גם כשהייתי ילד מצאנו על מה לריב .

אם זה בגלל עדות, בנות, סמלים של מכוניות... אז מה?

ההפך, לא מפריע לי... רק שמי שרוצה את הזוהר של תל אביב... והאספרסו עם הסודה בבוקר אחרי לילה פרוע ודקה לפני שנכנס למשרד אליטה זוהר.

שלא יתלונן על מחירי דיור, ולא על כלום... שילך ויחייה את החלום.

פורסם (נערך)
ומה בניו יורק המחירים יןתר זולים? ובפריז ולונדון? בחיי שאני לא מבין את המרמור שלך.. מה המקצוע שלך? לאיזו עבודה אתה רוצה להגיע בדיוק ברבע שעה? לך תלמד רפואת שיניים ופתח קליניקה בבית ככה בכלל המרחק יהיה דקה הליכה.

נ.ב לא רוצה לפתוח שוב את הוויכוח אבל מאשדוד לבת ים וחולון בשבת זה בסביבות רבע שעה. אגב הייתי נוסע מעל 3 שנים מקרית גת לרמת אביב. ברכבת זה היה שעה ורבע עד לעבודה כולל לחכות לאוטובוס. ברכב אם הייתי יוצא בשש ורבע עד שבע וחצי הייתי בעבודה.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

ברכבת זמן הנסיעה מקרית גת לתל אביב יותר קצר מאשר מאשדוד לתל אביב. לכן הנתון של 1:15 הגיוני. אצלי יוצא 1:30.

לשאלתך - כן, דירה בלונדון זולה יותר.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
אממ... כן! לגור ליד העבודה לצד אוכלוסיה איכותית, משכילה, ליברלית ויצרנית, לחיות במרחק הליכה ממקומות בילוי ותרבות, לא לשרוף שעות ביום בדרכים, לא לבזבז כסף על אחזקת רכב.

יתרון של פריפריה היה מאז ומעולם במחיר הדיור. מה יש בפריפריה שפשוט כל כך מצדיק את החיים שם? באשדוד אי אפשר לקנות לחם וחלב בלי להתניע את המכונית. היצע משרות נע בין קופאית בסופר לפועל בתעשייה. (אני לא מדבר על מקושרים שעובדים בנמל/חברת חשמל) מקומות בילוי זה קניון מעפן.

אתה טועה.

באשדוד שאותה נתת כדוגמא יש תעשייה כימית, בתי זיקוק, נמל, תחנת כוח ועוד הרבה. זה שאין היי טק לא אומר שאין עבודה.

פחות מכיר את מערך הסופרים והבילויים באשדוד אבל אצלנו באשקלון יש סופרים פתוחים בחלק לא קטן מהשכונות, היצע הפאבים והמסעדות לא מתקרב לתל אביב אבל יש היצע מספק (החל משיפודיות דרך אסיאתיות ועד למסעדות שף).

ולקביעה שלך לגבי יתרונות הפריפריה אתה טועה בגדול.

כזאני בחרתי איפה להתמקם היה ברור לי שזה יהיה במרחב בין ראשון לאשקלון כי מקום העבודה שלי באשקלון. הבחירה נפלה לפי מספר פרמטרים:

1. חינוך (יש לי כאן בית ספר מעולה שנחשב בין הטובים בארץ ועם אקלים שמאוד מתאים לתפיסת עולמי).

2. איכות חיים (אוהב לראות ירוק, שמיים ומרחבים)

3. נגישות לפרנסה ולתרבות פנאי (בשנים הראשונות כאן נבנינו בעיקר על צריכת תרבות במרכז אבל מזמן זה לא נחוץ. אנחנו הולכים להופעה/הצגה/קונצרט בממוצע פעם בחודש ומאוד נדיר שצריך לצאת מהעיר בשביל זה).

4. כל השירותים נגישים (שירותי רפואה, משרדי מ שלה וכו').

בחרנו באשקלון כי היא הציעה לנו בהתחלה את רוב הדברים והיום את כולם. השכנים בסביבה הם אנשים עובדים, טובים ומאוד לבביים וזה הרבה יותר חשוב לי משכנים פרופסורים למשל.

אני יכול בקלות לקנות היום דירה בתל אביב כמעט בלי משכנתא אבל פשוט לא רוצה. איכות החיים שיש לי פה והשקט הנפשי עם הבנות שלי הרבה יותר גבוהים מאשר בתל אביב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...