Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עמידות רפידות בלמים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אצלי במיקרה החדשה אני גם אהיה צריך להחליף/לחרוט צלחות בטיפול הקרוב (40k)

משום מה הצלחות נשחקו יותר מהר מהרפידות

רק לציין שבפאביה הקודמת שלי החלפתי רפידות אחרי 60k והצלחות היו במצב מצויין

Sent from my HUAWEI U9508 using Tapatalk

פורסם

באוקטביות דור 3 הראשונות שהגיעו לארץ הגיעה רפידה עבה, גם "מוכשרי " הליסינג עברו 60 בקלות עליה.

בדגמים שלאחר מכן 30.

אטראז' הרפידות המקוריות נגמרות עד הטיפול הראשון, חליפיות מחזיקות יותר .

אגב, קאיות אכן נגמרות הרפידות המקוריות - החליפיות אין שום בעיה.

אני חושב שכמו בכל תחום, הרווח הוא במתכלים .

בסדרה 3 שלנו, בלמים בפעם הראשונה מאחורה ב113,000 ועדיין נשאר עליהם 10 לערך .

הצלחת הייתה מעולה.

מקדימה 180,000 מקוריות עדיין.

פורסם

בכל הסקודות (אני מניח כל קבוצת VAG) הרפידות מחזיקות המון זמן. הייתה לי רומסטר חדשה שעברה 60K ללא החלפת רפידות, ועוד היה המון ״בשר״ על הרפידה במכירת הרכב, כך שלהערכתי, בנהיגה נורמאלית יכלה להגיע ל-90K בשקט.

הייטי שלי עם 40K ולפי מראה הרפידות הם רק עכשיו הגיעו לחצי הדרך.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

משום מה הצלחות נשחקו יותר מהר מהרפידות

Sent from my HUAWEI U9508 using Tapatalk

בהמשך לדבריו של איתמר אוסיף שיש רפידות שאגרסיביות יותר על הצלחת בלימה ואחרות שפחות אגרסיביות.

במקרה שלך הרפידות כנראה אגרסיביות יחסית ולכן השחיקה של הצלחות היתה מהירה יותר.

כאן המקום להבהיר שאגרסיביות הרפידה על הצלחת לא בהכרח מעידה על עוצמת בלימה גבוהה יותר מאחרת שפחות שוחקת.

לגבי ההערה בעניין העמידות של מערכת הבלימה ברכבי VAG, לא בטוח שזה בהכרח נכון בכל דגמי הקונצרן וכראיה חבר שהחליף בלמים קדמיים ב-Q5 ב-20k ק"מ, אבל אולי הוא יוצא מן הכלל.

מאידך, מהניסיון וההכרות שלי מערכות הבלימה ברכבי מרצדס וב. מ. וו מאוד עמידות.

אני החלפתי בלמים קדמיים אחרי 67k קילומטר כשברפידות נותר עוד הרבה חומר, וזה ברכב עם נהג שמקפיד לעשות חיים קשים מאוד לרכב.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

בטוראן החזיקו רפידות 120000 ק"מ. האחורי היה גמור בקדמי היה עוד שליש בערך. החלפתי הכל צלחות רפידות הכל חדש גרמני . 750 שקל כולל עבודה.

פורסם

בסויפט שלי התחילה התנהגות קצת מוזרה של הבלמים לקראת 40,000 ק"מ - ואז היה צורך להחליף רפידות + צלחות, שהיו מקוריות. צריך להוסיף שאני גר בחיפה וברכב נוהגת אשתי והבן האמצעי, שמכירים רק D, גז וברקס.

ב-SX4, בימים שהיה בידי, הרפידות המקוריות נשחקו אחרי 15,000 ק"מ בערך. הזוק הבא החזיק כפליים. לגבי ההמשך אני צריך להוציא את חשבוניות הטיפולים.

יש שמועות שלפחות חלק מהיצרנים מתיחסים לרפידות הראשונות כמו יצרני המדפסות לטונר - מקבלים רפידות ראשונות דקות מאלה שמסופקות בהמשך.

ובכלל - מאז שנאסר השימוש באסבסט כל החלקים הנשחקים (רכיבי בלימה, מצמדים וכו') חזיקים הרבה פחות מאשר בעבר. אבל העבר הזה כחוק, האיסור על שימוש באסבסט תקף כבר כמה עשורים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בגולף החלפתי רפידות בפעם הראשונה ב60k.

בפונטו החלפתי ב60, וב70 כבר נדלקה נורה(החלפתי ב73).

אולי נסעתי טיפה יותר אגרסיבי(לא משהו מיוחד), אבל בגולף מעטות הפעמים שהרכב היה ריק(אנשים/ציוד), ובפןנטו אני כמעט תמיד לבד, ככה שזה מתקזז..

חפרתי קצת באינטרנט, בחלק מהמקומות נטען שהיצרניות התחילו להשתמש בחומרים 'יותר ירוקים'(מה שזה לא יהיה), ולהשתמש בפחות מתכת.

פורסם

כעובד מוסך עד לשנה האחרונה, אני יכול לומר שהרבה יצרניות הקטינו את עובי הרפידה, משמעותית!

דוגמאות:

קורולה החדשה, הרפידות האחוריות יותר עבות מהקדמיות, שזה ביזיון..

סיויוק החדשה, רפידות קדמיות דקות בהרבה.

מאזדה 3 החדשה, פח זבל חדשה, רפידות דקיקות..

כמובן מיצובישי אטרז'.... פיקנטו i10....

רק הגרמנים והצרפתים נשארו עם רפידות עבות משמעותית מהשאר... סתם דוגמר:

סקודה סופרב שזה רכב ענק כבד וחזק, רפידות קדמיות מחזיקות לפחות 45k, או פלואנס, גם מחזיק יפה.

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

פורסם

לא מזמן עשיתי טיפול 70 לאיביזה (2011),

החלפתי רפידות ודיסקים, למרות שיכולתי למשוך עוד קצת עם הרפידות,ף לדיסק היה צריך לעשות חריטה כי הופיעה גליות.

חייב לציין שהיום אין כבר טעם לבצע חריטה, העלות של החלקים לא גבוהה במיוחד.

אגב, בלמי תוף מאחורה, כמו חדשים, אבל זה דבר ידוע שבלמי תוף שורדים המון.

לא זוכר שבלאנסר 92 הרפידות היו שורדות יותר מ 70.

מיכאל

פורסם
איזה חברה הבלמים? ואיזה מוסך? 750 כולל עבודה?

נשמע כמו צדיק .

חלקים קניתי לבד כמובן הכל מותגים גרמניים meyle lemforder., עבודה עשיתי לבד, משתדל לא להיכנס למוסכים רק עושים לי נזקים. שוברים מעקמים ובסוף מרכיבים לי במקום החלקים ששברו חלקים משומשים.

פורסם

כנראה עניין של מזל וסגנון נהיגה.

בi20 שלי (רוב הק"מ ננהגו ע"י הבעלים הקודם) החלפתי רק רפידות קדמיות ב58 אלף ק"מ, למרות שיכלתי למשוך עוד קצת.

מעריך שבטיפול הבא יוחלפו גם צלחות...

פורסם

יצרניות הרכב עברו לבלמים עם חומרים אורגניים וזנחו את הבלמים עם רכיבי מתכת בשל איכות הסביבה, הבלמים מחזיקים ממוצע של פחות מ20 אלף ק״מ. בזמנו סובארו אימפרזה שלי לאחר 100 אלף ק״מ הבלמים היו במצב כמעט חדש ולא דרשו החלפה. תמו וחלפו הימים האלה!

פורסם
חלקים קניתי לבד כמובן הכל מותגים גרמניים meyle lemforder., עבודה עשיתי לבד, משתדל לא להיכנס למוסכים רק עושים לי נזקים. שוברים מעקמים ובסוף מרכיבים לי במקום החלקים ששברו חלקים משומשים.

כנ"ל אני .

רק שרשמת 750 כולל עבודה, כך שזה קצת מטעה.

• תוכן חדש...