Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

c5 או מונדיאו 2005?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתקציב של 15 k, מה עדיף מה היתרונות והחסרונות של כל מכונית מול השניה? ואיזו מכונית מאובזרת יותר? לגבי נוחות ברור לי שהסיטרואן. ההתלבטות היא בעיקר בין 2 הדגמים האלו, ואפשר גם טויוטה קאמרי 2004 עם בחיפויי עץ. תודה לעוזרים!

פורסם

מדובר במשפחתיות גדולות ישנות, בזבזניות בדלק ושלא יהיה זול להחזיק.

למה לבחור בדבר כזה כרכב ראשון?

פורסם

למה באמת רכבי מנהלים? מה הדרישות של אחותך? מי נוסע ברכב? כמה הנסועה?

ידני או אוטומט?

באת עם שאלה כללית מדי.

פורסם

C5 במצב לא איי-איי-איי - תוציא לכם את החשק להחזיק איי פעם רכב (אני מגזים, אבל יש כאן קבוצה של נפגעי C5).

גם רכב כזה מתוחזק - אחזקתו תהייה יקרה.

אני יותר מממליץ על רכב קטן עד משפחתי בתור רכב ראשון. יותר קל לתמרון חניות. אחזקה תהייה גם יותר נוחה ברוב המקרים.

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)

חשוב שהמכונית תהיה אוטומטית בטיחותית וגדולה יחסית ( גם c4 באה בחשבון) סיטרואן דגם לאחר המתיחות פנים ( פנסים אחוריים בצורת ר הפוכה, במהדורה המאובזרת יותר) שמעתי שהאמינות שופרה ושזה רכב מאובזר נוח ומפנק . לא חייב להיות הכי אמין שיש אבל אמינות כללית כן. גם נושא הדלק לא חייב מכונית חסכונית אבל שגם לא תהיה מוגזמת מידי ללא הצדקה. יפניות ומכוניות מיני לא בטיחותיות כמו הפורד והסיטרואן.. ואם אפשר אז שגם המכונית תהיה מאובזרת יחסית שלא תהיה משעממת לנהיגה. מה היתרונות / חסרונות שיש למונדיאו מולה?

עריכה אחרונה על ידי מוטי 22
פורסם

אני בדיוק עומד לרכוש לי רכב ראשון בתקציב גבוה יותר אז לא נראה לי שאצטרך לגנוב סיבוב , אבל אם לא היתי עומד לקנות אז בהחלט כן היתי גונב סיבובים..

פורסם

אני בעצמי קבוצה של איש אחד של נפגעי סיטרואן C5.

אני לא ממליץ על הרכב למי שלא 1. מכיר כל סוג של מערכת ברכב ויודע בדיוק אילו תקלות צפויות ומה הפתרון הנכון ביותר מבחינה כלכלית ו-2. בעל יכולת תיקון עצמית או חבר נפש שהוא מכונאי מומחה בדגם.

וגם אז הסיכון הכלכלי משמעותי.

בתקציבים האלה, בטיחות תלויה בעיקר בריכוז ותשומת הלב של הנהג\ת, בצמיגים ובמערכת הבלימה וההיגוי של הרכב.

אם אין צורך בשינוע משפחה, הבחירה השפויה ביותר תהיה יפנית עם אמינות מוכחת, פונטו עם היסטוריה ידועה וכו"ב, עם השארת כסף בצד ליישור קו (צמיגים, בלמים, קירור וכדומה).

וטסט ארוך כמה שניתן.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אתה שונא את אחותך? או שזאת סתם בדיחה אכזרית?

לא זאת ולא זאת.

אם כבר בא לך צרפתית - תקנה לה 307/c4 או 206.

אם מנהלים מזדה 6 ותרד אחורה בשנים כמה שצריך.

פורסם

בטיחות גם תלויה ברכב עצמו,

אבל במקום להיכנס להרפתקאות, ולמרות שאני מאוד אוהב את הC5 שמציעה נוחות נסיעה מדהימה,

הייתי מציע לחפש מגאן II 2008-2009 בתקציב הזה ואפילו לחרוג מעט למען אחת שמורה.

היא גם סובלת ממוניטין גרוע, אבל היא נוחה, בטיחותית, מרווחת, אבל פחות רגישה ומסובכת מC5.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם כבר משפחתית גדולה בתקציב הזה, הייתי הולך על מאזדה 6 או יונדאי סונטה מ2003/2004

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

סיכום קצר של 3 השנים האחרונות שלי עם C5:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?610373-%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%9F-C5-%D7%90%D7%95-C4-%D7%91%D7%AA%D7%A7%D7%A6%D7%99%D7%91-%D7%A2%D7%93-10-000-%D7%A9%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%9D&p=5209731&viewfull=1#post5209731

אז כן, כנראה שתראה מוסך מדי פעם. זה כבר ממש לא רכב של למלא דלק ולנסוע. מצד שני, יש עוד סיכוי שתקבל משהו שהוא לא מופע אורקולי של מזרקת שמן הידראולי עם אורות תקלה מהבהבים. ובנימה מעט רצינית יותר, ההבדל המהותי בין ה-C5 ל-C4 מאובזרת יהיה במערכת ההידרו-פנאומטית, ויש סיכוי שהיא תוכל לשרוד תוך תקלות סבירות. המנוע זהה ל-C4 החזקה ול-407 ומפגין אמינות לא רעה. הגיר גם זהה, ויהיה מחורבן בכל הצרפתיות. האבזור העודף לא שונה בהרבה מC4/307 מאובזרות, ובינתיים במקרה שלי מפגין אמינות לא רעה בכלל.

אני לא ממליץ על הרכב למי שלא 1. מכיר כל סוג של מערכת ברכב ויודע בדיוק אילו תקלות צפויות ומה הפתרון הנכון ביותר מבחינה כלכלית ו-2. בעל יכולת תיקון עצמית או חבר נפש שהוא מכונאי מומחה בדגם.

אצלינו קוראים לזה מוסך גבע. מומלץ בחום. גם בלי להיות חבר נפש. סוגר לך את הפינה. לא מכיר אחרים אז לא יכול להמליץ, יש פה מספיק המלצות ממי שכן מכיר.

אבל בסיכום, הסיכון פה לא קטן, ואתה צריך את השילוב הכמעט בלתי אפשרי של רכב מתוחזק, מוסך טוב (כלומר, במרכז), נכונות לסבול תקלות מדי פעם וחוסר אכפתיות לצריכת דלק. וגם מזל לא יזיק. אם ניחנת בכל אלו, יש לך סיכוי לקבל המון רכב במעט כסף. לדעתי הפקטור הכי בעייתי פה הוא התחזוקה של הבעלים הקודמים. אבל אתה בטוח שאחותך רוצה להכנס לזה?

אה, ולגבי בטיחות, למיטב זכרוני כריות האוויר עלולות לאבד את האפקטיביות שלהן אחרי 10 שנים, או לפחות ככה זה היה פעם. לא בטוח שזה נכון, אבל אם כן אולי שווה גם לשקלל את זה.

ובתקציב שלך יש סיכוי לא רע לקבל C5 חדשה יותר מ-2005. לא בדיוק הרכב הכי מבוקש.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

מונדאו בשנתונים האלה זה המיץ של הזבל (אני די בטוח שגם בשנתונים קודמים).

אתה מוזמן לקרוא את השירשור שלי על הדגם, שעם כל הצער שבדבר, היה בבעלותי.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=590419

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...