Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

התחדשתי בקורולה 2012 ואני חווה מספר בעיות עם מערכת המולטימדיה שלה, העיקריות הן:

1. קליטת רדיו בינונית - תחנות שברכבים אחרים קולטים חלק, ברכב הזה (באותם מיקומים גיאוגרפים) שומעים קצת רעשים סטטיים באופן קבוע.

2. עוצמת שמע בחיבור AUX - כשאני מחבר את הפלאפון (גלקסי 3) בחיבור ה-AUX אני נאלץ להגביר לאיזור ה-40-50 בשביל לשמוע בצורה נורמלית, בעוד שברדיו שומעים טוב (מבחינת עוצמה) גם ב-20-25.

3. הסעיף הזה קצת פחות קריטי עבורי, אבל שמתי לב שאיכות השמע די גרועה. כמעט אין באסים.

אשמח לשמוע המלצות בנוגע למה כדאי לי לעשות. מה שאני חשבתי, בהתחשב במה שיצא לי לקרוא כאן בפורום, זה להתחיל בהחלפת ה-HU (ראיתי שהרבה ממליצים על 2750 של פיוניר) בתור שלב ראשון ואם יהיה צורך אז גם החלפת רמקולים בתור שלב שני. סאבים וכו' לא ממש מדברים אליי.

מה שחשוב לי בתור "תוצאה סופית" זה:

1. קליטה טובה ברדיו.

2. עוצמת שמע זהה (או כמעט זהה) בחיבור aux.

3. שיפור איכות השמע (אני לא צריך איכות גבוהה במיוחד או משהו כזה, פשוט עכשיו האיכות היא מתחת לממוצע).

4. שההחלפות יבוצעו בצורה המקצועית ביותר, ללא שום "צלקות" ברכב. (ועדיפות גבוהה למכונים באיזור של ת"א/ר"ג/גבעתיים/הרצליה והסביבה)

בונוס:

5. אם אפשר בתוספת קטנה גם להוסיף מצלמה אחורית, אז מצוין.

6. אפשרות ל-MirrorLink בין הסלולרי למסך ברכב.

מבחינת תקציב, אני לא חושב שארצה לעבור את ה-2500, וזה כולל גם HU, גם רמקולים (במידה ויהיה צורך) וגם עלויות הרכבה.

תודה מראש על העזרה :)

פורסם

מה שאתה צריך זה להחליף את המערכת המקורית במערכת מולטימדיה כולל מסגרת רדיו

עם סט קומפוננט קידמי 6.5 אינצ ורמקולים 6X9 על המגש האחורי במקומות המקוריים.

הייתי הולך על שילוב כזה:

Pioneer TSA6975S

JBL GX600C

Pioneer AVH X2850BT

פורסם
מה שאתה צריך זה להחליף את המערכת המקורית במערכת מולטימדיה כולל מסגרת רדיו

עם סט קומפוננט קידמי 6.5 אינצ ורמקולים 6X9 על המגש האחורי במקומות המקוריים.

הייתי הולך על שילוב כזה:

Pioneer TSA6975S

JBL GX600C

Pioneer AVH X2850BT

סליחה על הבורות, אבל מה בעצם נותן לי הקומפוננט (זה ה-JBL, נכון?), מה לכאורה יהיה לי "חסר" בלעדיו.

ולמה ה-2850 ולא ה-2750? ממה שאני רואה זה נראה שההבדלים ביניהם באים לידי ביטוי בעיקר אם יש לי אייפון/אייפוד, לא?

פורסם

ל 2850 יש יציאות 4v למגבר בעוד ש ל 2750 היציאות הם 2v.

במידה ותחבר מגבר עכשיו או בעתיד, יש לזה השפעה.

לגבי הקומפוננט, עניין של צליל ואיכות שמע.

יכול להיות שמספיק לך משהו פשוט יותר, אם אתה רוצה למקסם את התוצאה להשקעה אז קומפוננט זה הכיוון.

פורסם

הבנתי...

אוקיי, אז יש למישהו המלצות גם על מקום אמין ואיכותי שמבצע את ההתקנה?

אגב, החלפת HU זה משהו שסביר שישפר לי את קליטת הרדיו (בהנחה שהאנטנה תקינה), נכון? כי קראתי כמה שרשורים על אנשים עם קורולה מאותן שנים שהתלוננו על קליטה גרועה וזה הסתדר ע"י החלפת ה-HU.

פורסם
ל 2850 יש יציאות 4v למגבר בעוד ש ל 2750 היציאות הם 2v.

במידה ותחבר מגבר עכשיו או בעתיד, יש לזה השפעה.

קודם כל, טעות בידך. גם ל-2750 יציאות של 4V.

אבל אם כבר אמרת שאת שאמרת, מה לדעתך ההשפעה שיש לכך במערכת מוגברת?

ה-2850 הוא דגם מעודכן של השנה. יש בו מספר תכונות מעודכנות.

אם אני לא טועה הורידו בו את התמיכה במירורלינק, אבל במקומו הם משתמשים בפונקציה דומה אחרת.

צריך לבדוק אם ה-S3 תומך בענין ואילו כבלים נדרשים עבור כך, במידה ואתה מעונין בשיקוף של אפליקציות מסויימות.

יש גם מכשירים רלוונטים מבית קנווד, DDX50**BT וכד'.

פורסם

באתר של סינגפור שמובל מגוגל אכן יש טעות.

באתרים אחרים, בקטלוגים וכן בחוברות ההוראות בכל אתר של פיוניר תראה שרשום 4V.

לדגם 275BT (ללא 0) שהוא דגם משונמך, יש אכן יציאות של 2V.

לא ענית למה תורם/מוביל ההבדל.

פורסם

זה הקישור שמובילים אליו מפיוניר ישראל.

יש לך קישור באתר אחר שם רשום 4v?

לגבי 4v לעומת 2v, אני לא יודע יותר ממה שכתוב ברשת.

פורסם

http://pioneer-mea.com/en/products/avh-x2750bt/

http://www.pioneer-latin.com/en/products/avh-x2750bt-646.html

בקטלוג:

http://www.pioneer-latin.com/downloads/catalogs/2015_drg_english.pdf

וכאמור, גם בחוברות ההוראות, בחלק המפרט הטכני, ואפילו מהאתר הסינגפורי:

https://www.pioneer.com.sg/common/files/manuals/car/AVH-X5750BT_AVH-X1750DVD_XNRC%20IM%20(Asean).pdf

ממשיך להקשות, מה "כתוב ברשת" לגבי הפער בין מתח המוצא?

פורסם
ממשיך להקשות, מה "כתוב ברשת" לגבי הפער בין מתח המוצא?

אני מניח שאתה מחפש אותי בקטנות בשביל איזושהי מטרה ולכן אני לא משתף איתך פעולה פה.

על כל מקרה, קיבלתי לגבי ה 4v.

פורסם

לא מחפש אותך בקטנות.

אמרת משהו כטיעון תומך לבחירה במכשיר זה ולא אחר, השאלה היא אם אתה גם יודע להסביר זאת ולא רק לצטט אמירה חסרת תוכן.

אם אתה מבין מה משמעות ההבדל, אז מצוין, וראוי להסביר זאת באופן מלא יותר לאחרים שאינם יודעים (כמו פותה"ש).

אם זה רק ברמת הציטוט ואינך מבין מה עומד מאחורי זה, אז נבהיר מה כן וכך יצאו מורווחים בידע לפחות שני אנשים.

פורסם

חברים אני מצטער אם אני חוטף לכם את השרשור :) אבל אני אשמח אם תוכלו להתייחס ל:

1. בהנחה והאנטנה ברכב תקינה, האם החלפת HU אכן צפויה לשפר קליטת רדיו (כרגע יש את ה-HU המקורי של הרכב)?

2. האם יש מניעה כלשהי לבצע את ההחלפות בהדרגה, קודם HU, אח"כ במידת הצורך רמקולים ואח"כ קומפוננט? האם יש סכנה למשל שה-HU החדש יגרום נזק לרמקולים הנוכחיים?

3. האם מומלץ לקנות את החלקים היכן שאני מבצע את ההרכבה, או לקנות במקום הזול ביותר ולהביא למכון שירכיב לי אותם (אם דבר כזה בכלל אפשרי)?

4. באמת אשמח לקבל מקומות מומלצים באיזור של ת"א/גבעתיים/הרצליה.

תודה!

פורסם

1. קשה לדעתי להבטיח לך את זה. רק אם תקבל חוות דעת ממישהו בעל רכב זהה שביצע החלפה למערכת זהה.

בכל מקרה, תוכל להשתמש ברדיו אינטרנטי דרך הטלפון, ואולי אפילו ברדיו הפנימי של הטלפון בחיבור AUX למערכת במידה והוא עדיף במצב הנתון.

2. אין שום מניעה. בעיקר אם אתה לא נכנס לפרויקט הגברה (פשוט כי אז צריך להעביר גם כבלי RCA מהמערכת למגבר).

3. שאלה נפוצה. אין מנוס מביצוע סקר שוק הולם. כמו שלא כל מוסך יסכים שתביא חלפים לטיפול, כך גם כאן. והתמחור יכול להיות שונה לכאן ולכאן.

4. בצע חיפוש. על קצה הלשון יש לך את יקירי הפורום יוסי אלפיין באור יהודה וישראל ג'וניור בפ"ת, ברעננה כמדומני הומלץ בעבר על בלו-מאנקי ויש עוד מספר מקומות מומלצים.

וסליחה. :wink:

פורסם
לא מחפש אותך בקטנות.

אמרת משהו כטיעון תומך לבחירה במכשיר זה ולא אחר, השאלה היא אם אתה גם יודע להסביר זאת ולא רק לצטט אמירה חסרת תוכן.

אם אתה מבין מה משמעות ההבדל, אז מצוין, וראוי להסביר זאת באופן מלא יותר לאחרים שאינם יודעים (כמו פותה"ש).

אם זה רק ברמת הציטוט ואינך מבין מה עומד מאחורי זה, אז נבהיר מה כן וכך יצאו מורווחים בידע לפחות שני אנשים.

אני מתנצל שהגבתי פה.

לא יקרה בשנית.

• תוכן חדש...