Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי ,

החברה שאני עובד בה יוצאת לטיול חברה בחוץ לארץ .

אנחנו נהיה במלון שכולל בתוכו קזינו .

בעל החברה ביקש או יותר נכון הוציא מייל לעובדים שהוא אוסר עלינו להיכנס לקזינו בזמן הטיול .

האם חוקי לאסור דבר כזה ?

לא שיש לי בעיה לוותר על זה אבל בשביל הידע מתעניין

תודה

• תגובות 165
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא נתקלתי בהוראה דומה.

בטיולי החברה בחו"ל, לא הגבלתי בשום דבר את העובדים. הם טסים על מנת ליהנות.

זה שהם איבדו את הצפון אחרי הנחיתה, זה משהו אחר :-)

פורסם

הטיול ממומן כולו על ידי המעביד?

אם כן, נשמע לי לגיטימי להציע לעובדים טיול על חשבונו, בסייגים מסויימים. אתה לא חייב לנסוע, כמובן.

:turn-l:
פורסם (נערך)

נגיד והגעתם ונתפסת בקזינו, תפוטר?

מזכיר לי בזמנו שהוציאו את החברה לאילת הותר להגיע רק בהסעה עם כל החברה או בטיסה על חשבון העובד ובשום אופן לא ברכב פרטי (לא של הליסינג ולא פרטי שלי מהבית), כנראה (השערה) כי היה להם מינימום הזמנה לאוטובוסים ולא חשבו שכולם עכשיו ירוצו לרכוש כרטיסי טיסה, הם תירצו את זה שזה גיבוש לחברה ושהם רוצים שכולם יהיו יחד מהתחלה ועד החזרה.

אני על גופתי אסע לאילת באוטובוס הודעתי שלא אגיע לטיול.

איכשהו זה סובב ברגים במנכ"ליה והם מימנו לי טיסה כולל לבת הזוג בלי שאף עובד ידע, בשיא החוצפה איחרנו לטיסה והגענו לאילת ברכב חברה.

מה לעשות כבר הגענו לנתבג ברכב, מה נחזור הביתה?

הודיעו לי שאנסה שלא יראו את הרכב שם אבל אנשים שהגיעו בטיסה הסתנכרנו עם אלו באוטובוסים והבינו שהגעתי ברכב.

ועדיין לא פיטרו אותי, או נזפו בי אך מודה שהיה מגיע לי באבי אבי.

אז לך תדע, אולי מפחדים שתיקח את הג'קפוט ותעזוב את העבודה

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

טיול חברה זה אירוע רשמי שממומן על ידי החברה ויש לה זכות לבקש ממך להתנהג לפי פרוטוקול מסויים שיכול לכלול ליבוש, השתתפות או המנעות מפעילויות כדומה. אין שום דבר חוקי או לא חוקי בזה אבל בתור מנכ"ל הייתי מעיף את מי ששם קצוץ על הבקשה שלי. שפכתי עליך כסף ואתה שם ז^ן עלי? No soup for you!

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

שאלה מעניינת לגבי החוקיות.

כנראה שגם אם לא חוקי, השיקולים של המעסיק ברורים ורצוי לא להתגרות בגורל.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

מה לא חוקי פה?

מותר למעסיק להכריח את העובדים לצאת לחופשה מרוכזת.

במקרה הזה, הם יכולים לבחור בין לבלות את החופשה בבית על חשבונם, או לצאת לנופש על חשבון המעסיק.

חוקי מאוד ומעצבן רק את מי שממש ממש מחפש ממה להתעצבן.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
^ אם כבר, זה נשמע לי הרבה פחות חוקי. וגם במידה וחוקי, הרבה יותר מעצבן.

חוקי לחלוטין. המעסיק יכול לקבוע לעובדים את מועד החופשה (לינק).

במקרה שמתואר כאן המעסיק גם מאפשר לעובדים לשבת בבית ולא לצאת לנופש, כך שלא מכריחים אף אחד.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

פינדר, להוציא אותך לחופשה כפויה מרוכזת (לא מדבר על נופש, אלא על אילוץ לשימוש בימי חופש) זה מאוד מעצבן, שכן המעסיק לא אמור לקבוע עבורך מתי אתה תיקח את ימי החופש - קרי: גם אם זה מותר בחוק, זה בהחלט עלול להרגיז, ובצדק.

בד"כ בחופשות המאולצות האלו המעסיק לוקח חצי יום חופש, כמו מה שקורה ב"השבתה" בחוה"מ בחברות מסוימות, בגלל שהמעסיק מודע לכך שהוא פוגע בך בצורה מסוימת ע"י האילוץ לקחת חופש, ומשפה אותך ע"י הורדת פחות ימים.

לגבי השאלה של פות"ש, אני כלל לא מבין אותה - את מי זה מעניין אם זה חוקי או לא חוקי, נותנים לך חופשה על חשבון המעסיק ומה שמעניין אותך זה ההיבט המשפטי מאחורי הבקשה של המנכ"ל? כולה ביקש מכם לא ללכת לקזינו, ביג פאקינג דיל...

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

כשאני וחברי יורדים לאילת, למחוזיאדה, במסגרת ספורט במקומות העבודה, תמיד מזכירים לנו להתנהג כמצופה מאיתנו, ואוסרים על שימוש באוניות קזינו, ו/או לעבור את הגבול לטאבה.

מיותר לציין שהמימון הוא על חשבון מקום העבודה.

נקודה נוספת. השהייה היא מיום שלישי עד מוצ"ש. מקום העבודה, מוסד ציבורי, עומד על כך שהסעה מסודרת תצא רק אחרי צאת השבת, ולא דקה לפני. יש על כך התרעמות לא קטנה, במיוחד לנוכח העובדה שמוסדות אחרים (משרדי ממשלה ומוסדות ציבוריים) מוציאים הסעה כבר משעות הצהרים של שבת.

מה שכן, אם מישהו רוצה לצאת לדרך באופן עצמאי (רכב, טיסה וכו'), אין מגבלה.

עריכה אחרונה על ידי pasat04

פורסם

אור, אני יודע שזה מעצבן כשמכריחים אותך לצאת לחופש דווקא כשאין לך מה לעשות בחופש ואתה יודע שתצטרך את הימים האלו בזמן אחר של השנה. אשתי נאלצת לצאת לחופשה כפויה כזו כל שנה.

אבל ברבאק, כנראה שמעסיק שמוציא על חשבונו את העובדים לחו"ל, הוא לא מעסיק שמקפח את העובדים. ולהתעצבן על זה, זו קטנוניות.

בכל חברה שיש בה מעל מספר מסוים של אנשים, כנראה שיהיה מישהו שהנופש הזה בא לו בזמן לא טוב. אבל מה החלופה? לא לצ'פר את העובדים בנופש?

המעסיק אולי יכול לבוא לקראת מי שממש לא יכול לצאת לחו"ל ולהוריד לו פחות ימי חופשה, אבל אני לא אזקוף את זה לחובתו אם לא ינהג כך.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

פינדר שים לב, אני דיברתי אך ורק על חופשה כפויה נטו (ללא פיצוי) ואפילו הדגשתי את זה במקור בדבריי בשביל שלא יפרשו את זה אחרת.

כמובן שהמקרה המדובר, בו החופשה הכפויה מגיעה יחד עם נופש חינמי (או במקרים בהם לוקחים מהעובד פחות ימי חופש וכו') - לא רלוונטי לדבריי.

אני התייחסתי לכך שמותר למעסיק לפי חוק לאלץ אותך לקחת חופש כפוי, גם ללא מתן פיצוי, ומדבריך עלה כי מי שמתרעם על כך 'סתם מתבכיין' - ומכאן התייחסותי.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...