Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהפכות רבות ידע מנוע הבעירה הפנימית ביותר מ-100 שנות שירות של עולם התחבורה היבשתית.

ייתכן והמנוע הזה של אינפיניטי המבטיח חלקות פעולה וביצועים של מנוע V6 עם מומנט של טורבו דיזל בצריכת דלק נמוכה במיוחד בזכות טכנולוגיית יחס דחיסה משתנה יהיה אחד המהפכים הבאים.

פרטים נוספים כאן

2.jpgInfiniti-QX_Sport_Inspiration_Concept.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

מעניין מאד בקטע הטכני. לי משום-מה קשה להאמין שעוד חלק נע במקום כה קריטי מבחינת לחצים ועומסים יהיה אמין, אבל מאחל להם הצלחה, אם המנוע הזה יהיה אמין - זה פיתוח פורץ גבולות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בהבדל אחד - פרשה והונדה הציגו רעיונות וכיוונים - החידוש של אינפיניטי הוא בהצגת מנוע מוכן לייצור סדרתי.

בידיעה גם ציינתי שהם לא הראשונים, ועוד לפני הונדה ופורשה סאאב ולוטוס הציגו אבות טיפוס עם רעיון דומה.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

הרעיון ברור לי, אבל בהחלט נדרש סרטון שממחיש את שיטת הפעולה.

כרגע האינטואיציה שלי אומרת שרצוי מאוד להתרחק מהמנוע הזה בשל חשש מבעיות אמינות.

פורסם

מעניין מאוד, אבל הייתי משאיר לאחרים להתגלח.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לא זוכר מי היה היצרן אבל זכור לי מנוע דחיסה משתנה שהיה בנוי על פין מחבר בין הבוכנה לטלטל שהיה אקסצנטרי וסיבוב שלו שינה את גובה הבוכנה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני זוכר משהו של סאאב עם ראש מנוע שמשנה את הזווית שלו במעלות ספורות וכך למעשה משנה את גודל חלל השריפה.

היה מנוע בשם בז׳נבה 2009 שהוצג בתוך פיג׳ו 407 ועשה שימוש בכמו נדנד שישב בין גל הארכובה לבוכנה וניתן היה לשלוט בגובה שלו כדי לשנות את יחס הדחיסה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

כתוצאה מהשינוי בדחיסה גם הנפח משתנה ממנוע 2.0 (1:14) למנוע 1.2 (1:8 ) בערך.

אני מבין שצריך להוריד יחס דחיסה בעומס גבוה כדי למנוע דטונציות (הצתה עצמית) בגלל שיש טורבו, אבל בפועל יורדים למנוע קטן משמעותית.

ונכון שכשמשנים את היחס דחיסה ל1:8 מהלך הבוכנה מתקצר ויותר קל לו לעבוד בסלד גבוה אבל גם המומנט אמור לרדת כי שוב, נפח המנוע קטן.

אולי זה מספיק כדי לפצות על ה"אובדן" בנפח?

מעניין יהיה לראות איך המנוע הזה יתפקד (נשים בצד את עניין האמינות), האם זאת באמת פריצת דרך או סתם עוד גימיק.

(למרות שלעבוד 20 שנה על גימיק נראה לי תמוהה :))

They are trying to ban me...

פורסם (נערך)
לא ראיתי שרשום שהנפח גם משתנה, אפשר הסבר? גם 270 כ"ס ממנוע 1.2 לא נשמע הגיוני.

נפח מנוע נקבע לפי הנוסחה הבאה:

מס' בוכנות X נפח כל צילינדר , שזה בעצם נפח של גליל. נפח של גליל הוא: רבע X פאי X קוטר בריבוע X גובה (גובה הגליל הוא בעצם מהלך הבוכנה).

מספר הבוכנות נשאר קבוע, רבע ופאי הם מספרים וכמובן שהם לא משתנים, קוטר הבוכנה לא משתנה, מה שמשאיר אותנו עם מהלך הבוכנה.

מהלך הבוכנה משתנה לפי יחס הדחיסה כאשר הוא מקסימלי כשיחס הדחיסה הוא 1:14 ומינימלי כשיחס הדחיסה הוא 1:8.

כשיחס הדחיסה הוא 1:14 נקבל בעצם את הנפח המקסימלי, שהוא 2.0 ליטר לפי הנתונים של היצרן.

לכן כל בוכנה תהיה בנפח של 0.5 ליטר (500 סמ"ק).

נחלק את נפח הבוכנה ביחס הדחיסה (500\14) ונקבל 35.7 סמ"ק, זהו בעצם נפח הבעירה.

עכשיו נכפיל את הנפח הזה ביחס הדחיסה הנמוך ביותר, 1:8, (8X35.7) ונקבל נפח בוכנה חדש של 285.6 סמ"ק.

נכפיל את הנפח שקבלנו במספר הבוכנות (4X285.6) ונקבל 1142.4 סמ"ק, זאת אומרת שנפח המנוע יהיה 1142 סמ"ק כאשר יחס הדחיסה הוא 1:8.

כמובן שכל מה שרשמתי פה הוא לפי ההבנה שלי ולא מצאתי סימוכין לזה שהנפח יורד ל1.2 ליטר.

אבל מה שבטוח זה שהנפח משתנה כי מהלך הבוכנה משתנה.

עריכה אחרונה על ידי HybridBoy

They are trying to ban me...

פורסם

אם היית משנה את האקסצנטריות של גל הארכובה אז זה היה נכון. בפועל אתה משנה רק את גובה הבוכנה בתוך הצילינדר אז אתה למעשה משנה את נפח המנוע רק בהפרש הנפח של תא השריפה בנ.מ.ע כפול מספר הצילינדרים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...