Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פאביה 2016, בעיה במצמד / גיר / DSG

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3586 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כואב הלב בהחלט לשמוע שברכב שיצא מהניילונים ועדיין בחיתוליו יש צורך בהורדת גיר והחלפת מצמדים. להגיד שזה תקלה של פה ושם ולא סידרתית זה כבר עבודה בעיניים כי מהרגע שהגירים האלו על הכביש זה לא רק סידרתי אלא מחלה מדבקת. לדעתי הפיתרון הוא פשוט לא לקנות את הרכבים עם הגירים הבעייתיים האלה ולעשות שיעורי בית טוב טוב לפני הקנייה. לפותח השירשור אני מקווה שתצליח לשרוד עם הרכב ועם הסבלנות להתמודד עם הגיר הזה!

פורסם (נערך)

למה אין בואגית מד חום שמן גיר בתצוגה . לפחות יכולנו לעצור בצד לתת לגיר לנוח.

כשאני נוהג בפקק (ןלא חסר בגוש דן) אני עושה שיחות טלפון ולא רוצה לחשוב יותר מדי על האוטו ומה הוא "מרגיש". לרוב עם ישראל האות D בגיר תהיה משמעות זהה בלי קשר למבנה הגיר הפנימי.

תראה פה את הפוסט על הבחור עם המזדה שהגיר התחיל לזייף אחרי 300K ק"מ. הלוואי שזה היה המצב ב dsg7 .

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

הבעיה לא בחום שמן הגיר אלא בהתחממות המצמדים. ברגע שהמצמדים חמים נדלקת נורה ואחר כך הגיר מפסיק לתפקד עד להתקררות. זה רשום בספר הרכב.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

תקרא פה בפורום תראה שהמצמדים האלה לא שורדים הרבה בחום הישראלי.

השמועה גם גורסת שזחילה בפקקים גומרת את המצמדים האלה. נסה להמנע מעומסי תנועה בשעות החמות .

אתה קולט מה המלצת ? אם הוא גר באזור המרכז מה יעשה, כל הקיץ יסע לעבודה במונית ? בשביל זה הוא קנה רכב חדש ? אני ממש מקווה בשבילו שימצאו לו פיתרון טוב יותר.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

מעיין, אתה מתחכם או מתוחכם? לא מדובר בחום של הסביבה ולא בחום מנוע. המדובר בחום העלול לגרום להתכת חומר החיכוך של המצמדים ומדובר במאות מעלות. תרגיע!

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

ברכב שלי יוצא לי המון ליסוע בפקקים לצערי וברור שהבעיה היא בפקקים(ללא קשר ישיר למז"א) ברגע שהרכב גולש הרבה בפקק הרכב מתחיל להקפיץ את הגיר בין הילוך שני לשלישי - דבר שמסתדר בשניה שיוצאים מהפקק.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עידכונים:

כאמור הבעיה אובחנה כמצמדים תקולים. נותן השירות (כרגע לא אפרסם את שמו עד לתיקון מלא של הבעיה) הזמין מצמדים חליפיים מהיבואן ולקח כשלושה שבועות לקבל אותם. השארתי את הרכב במוסך בשמונה בבוקר עם הבטחה ש 98% התיקון מסתיים באותו יום. כנראה נפלתי על אחד מאותם 50 ימים כי את הרכב קיבלתי רק למחרת בחצי היום.. :)

שבוע של נסיעה תקינה למדי עבר (הרגשתי שיש קצת קפיצות - כאילו הרכב קופץ קדימה בחוזקה בתחילת נסיעה, אבל לא בלימות) והנה אחרי שבוע, הבעיה חזרה. בעליות אני מתדרדר אחורה חצי מטר עד מטר עד שההילוך נכנס (אני עם ברקס לחוץ בעלייה כמובן) בנסיעה ישרה כ -50% מתחילות הנסיעה נבלמות בצורה מאוד מורגשת, כאילו ההילוך לא נכנס או קפץ, ובכלל גם כאשר זה לא קורה תחילות הנסיעה מאוד קופצניות ולא נעימות, אין חלקות בתהליך.

דיברתי עם נותן השירות - אמר לי להגיע לבדיקה נוספת. דיברתי עם שירות לקוחות סקודה וביקשתי חוו״ד של נותן שירות מורשה אחר (מכיוון שקצת איבדתי אמון בנותן השירות המקורי) אך נאמר לי שזה לא הדבר הנכון לעשות ושאף נותן שירות מורשה לא יבדוק את הרכב במקום הנותן שירות המקורי. הבהרתי לשירות הלקוחות של סקודה שאני אמנם אלך לנותן השירות המקורי אבל אני מצפה להסבר מפורט שיסביר את התקלה הראשונה וגם את התקלה שלאחר התיקון. אני רוצה וודאות שהרכב שלי תקין.

כרגע המצב הוא שאני לא יודע האם התקלה בפעם הראשונה נבעה מפגם ברכב שלי ספציפית או שמדובר בבעיה כללית, כמו כן אני לא יודע האם המוסך צדק באבחון הראשוני והמצמדים באורח פלא התקלקלו שוב או שהמוסך התרשל בתיקון הראשון או שאולי האיבחון הראשון היה לקוי, ויש בכלל רכיב אחר שתקול והתקלה בו גורמת להרס המצמדים. אם יש עוד אופציות?

התייעצתי עם עורך דין לגבי האפשרויות המשפטיות שלי והוא המליץ לי למצות את תהליך התיקון כרגע. הייתי רוצה לקבל חוו״ד של מוסך אחר אבל לא נראה שיש מוסך שמוכן לספק כזו. המלצות להמשך התהליך?

פות"ש - אפשר לשאול כמה זמן לקח להם לאבחן את התקלה? על איזה מוסך מדובר? השארת שם את הרכב? קיבלת רכב חלופי? כמה זמן לוקח להחליף את החלק ופרטים טכניים כאלה?

לא קיבלתי רכב חלופי. המתנתי עם הרכב שלי כמה שבועות עד שהגיעו חלפים, ואז הרכב נכנס ליומיים תיקון.

כמה קילומטרז הרכב עבר?

Sent from my D6603 using Tapatalk

10 אלף קילומטר.

פורסם

ואוו בן אדם ממש סיפור כואב ליבי ליבי אתך.

לא רוצה להישמע יותר מידי מיליטנטי אני הייתי מגיע RPG אליהם , אין פשוט לא יאומן ההתנהלות של היבואן במקרה דנן.

קראתי כאן במורצות השרשורים והשנים אודות מעללי הקונצרן VAG והגיר המדובר, רוצה להאמין שהמקרה שלך לא מעיד על הכלל אלא תקלה נקודתית.

אגב מה כוונתך מצמדים חליפיים ? כלומר חדשים מקוריים.

פורסם (נערך)
ואוו בן אדם ממש סיפור כואב ליבי ליבי אתך.

לא רוצה להישמע יותר מידי מיליטנטי אני הייתי מגיע RPG אליהם , אין פשוט לא יאומן ההתנהלות של היבואן במקרה דנן.

קראתי כאן במורצות השרשורים והשנים אודות מעללי הקונצרן VAG והגיר המדובר, רוצה להאמין שהמקרה שלך לא מעיד על הכלל אלא תקלה נקודתית.

אגב מה כוונתך מצמדים חליפיים ? כלומר חדשים מקוריים.

הכוונה חדשים מקוריים כמובן, תודה על ההשתתפות בצער.. :)

לגבי ההתנהלות, אני לא בטוח אם יש עדיין מקום לאסקלציה.. הייתה תקלה שייתכן שהיא נקודתית (למרות שהתסמינים שלה מוכרים מאד) תוקנה, והתיקון לא צלח. עכשיו זו נקודת המבחן האמיתית ליבואן.

אגב, הייתי מת לראות את המצמדים שהוחלפו ואת אלה שהחליפו אליהם. מעניין אם זו באמת בעיה של מצמדים או שהייתה פה פשוט רשלנות בבדיקה.

עריכה אחרונה על ידי idoda
  • תוכן חדש...