Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואגב, אני די מסכים - לא מתוך גזענות, אבל שמתי לב שאצל עדות המזרח יש פחות חיכוכים בין חילוניים ודתיים מאותה משפחה.

כי התרבות המזרחית לא עברה את התהליך של הפרדה מודעת מהדת, כמו בתרבות האירופאית.

העולים בעליות הראשונות מאירופה החליטו באופן מודע להתנתק מהדת ולהתבסס על יהדות חילונית.

מי שהמשיך עם הדת נחשב אז לפרימיטיבי.

זה לא קרה עם המזרחים, וככל שהיו יותר חיכוכים בין מזרחים לאירופאים, ככה הפער גדל, המזרחים התכנסו יותר במסורות הדתיות והאירופאים התרחקו מזה.

• תגובות 130
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

השנקל שלי-

עד גיל 18 הורים יכולים להחליט עבור הילדים שלהם, זה בדיוק תפקידם.

לאחר גיל 18 תפקידם די דומה לאפליקציית waze- להדריך, להמליץ, לכוון ואף להציע אופציות נוספות.

ברגע שהורים ינסו לכפות על בנם הבוגר דרך מסויימת בצורה של "או שתלך בדרכנו או שנפרד" כנראה שהילד יפעל באותה צורה שינהג אם אפליקציית waze תנסה לכפות עלי מסלול שלא לטעמו- הוא יכבה או יסיר את האפליקציה.

פותח השרשור, מבין לגמרי את הסיטואציה הלא קלה של המשפחה, לא קל להשלים עם שינוי דרסטי כזה באורח חייו של בן משפחה.

יחד עם זאת, לא ממליץ למשפחה לנקוט צעדים אגרסיבים, לא רק שלרוב זה לא יביא לשינוי המיוחל, לא פעם זה יגרום לריחוק ואף ניתוק יחסים שממנו כולם יפסידו.

יכול להיות שאורח החיים החדש של אחיך עושה לו טוב ויכול להיות שהוא יגלה בהמשך שטעה בשינוי אורח חייו.

זה בסדר לטעות, לומדים המון מטעויות.

תנסו להיות מעורבים בתהליך שאחיך עובר, זה יעודד אותו לפתיחות ושיתוף.

בהצלחה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

מצד אחד אתה צודק, מצד שני, אל לאותו נער או נערה לשכוח מי היו אלה שהחליפו לו חיתולים, השקיעו ממיטב כספם ושנות חייהם היפים בכדי להביא אותם לבגרות. לכל ילד יש חוב שלעולם הוא לא יוכל להחזיר להוריו על כך שהגנו ופרשו עליו את כנפיהם. רק כאשר אדם מתחיל להתפרנס בכוחות עצמו ושם לחם על השולחן שבשבילו היה צריך להזיע ולירוק דם הוא מבין את החוב העצום להוריו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם (נערך)

מי אמר שהוא שכח מי גידל אותו?

למה אתה רואה את זה שהוא בחר לחזור בתשובה כסוג של חוסר כבוד להוריו?

הבנאדם קיבל החלטה הנוגעת לו ולמשפחתו, הוא לא כפה על הוריו לחזור בתשובה כמוהו.

לא מבין את הטיעון שלך ואני כותב זאת ממשקפיים של חילוני גמור שבכנות יכול לומר שאני לא אתלהב בכלל אם אחד מילדי יחזרו בתשובה לכשיגדלו אך באותה כנות יכול להבטיח שלצד הבעת דעתי וניסיון להכין את הילד לכיוון אחר אני אקבל את החלטתו וגם אשתדל במידת האפשר לכבד את הבחירה שלו גם אם זה יצריך ממני לשנות כמה דברים באורח חיי (כדי שבני ומשפחתו ירגישו בנוח להתארח בביתי, למשל).

יש לי אינסוף כבוד והערכה להורי, אני מעריץ אותם, באותה נשימה אני מרגיש בנוח לקבל החלטות שונות הנוגעות למשפחתי גם אם אלה לא תואמות את הלך החשיבה של הורי ובתנאי שאותן החלטות לא פוגעות בהם.

למעשה זה חלק חשוב בתהליך ההתבגרות וההפיכה לעצמי ואחראי למעשייך, מגיע שלב בחיים בו אתה מתחיל לקבל בעצמך את ההחלטות הנוגעות לך ובהמשך למשפחתך במקום שמישהו יכתיב לך.

עריכה אחרונה על ידי edan82

פורסם

הבנאדם קיבל החלטה הנוגעת לו ולמשפחתו, הוא לא כפה על הוריו לחזור בתשובה כמוהו.

בגדול, אני מסכים איתך.

ספציפית כאן, אני לא.

האנטי-דת האישית שלי היא כל כך קיצונית שמתחילת השרשור אני מנסה לחשוב מה הייתי עושה ואיך הייתי מתנהג אם הבן שלי היה עושה דבר כזה ואני לא מצליח לענות לעצמי.

אם אני מחנך את הבן שלי לסט התנהגויות מסוימות כפי שאני תופס את העולם, והוא מחליט להתנהג בצורה הפוכה לגמרי ולקחת את כל מה שלימדתי אותו ולזרוק אותו לפח למען איזה פיקציה, זה מבחינתי זלזול מהותי בכל מה שנתתי לו כל החיים ובי אישית.

זה בדיוק כמו שהבן שלך יגיד לך שהוא מתחיל לקחת סמי הזיה כדי להרגיש XYZ ואתה תסכים עם זה כי הוא כבר בן 18.

בראש אני יודע שלכל אחד צריך להיות החופש להחליט כל מה שעולה על רוחו, בלב אני יודע שזה יקרע אותי לגזרים ואין לי מספיק נסיון חיים כדי לדעת איך אני אגיב.

פורסם

כן, אבל זה שהוא משליך לפח את כל מה שנתת לא בהכרח רע כי אולי הוא ימצא משהו שיותר טוב עבורו.

אם להשתמש במשל מופרח כמו משל סמי ההזייה שלך, אז מנגד זה כמו שהיטלר יתלונן שהבן שלו הפך לחסיד אומות עולם ושכח את כל מה שהוא לימד אותו לפי תפיסתו את העולם.

בני אדם שונים באופיים, גם הורים וילדים, ואני לא חושב שלאמץ דברים שונים זה בהכרח זלזול. גם אף פעם לא משליכים הכל לפח.

כל אדם מחפש את הנישה שטובה עבורו. תזכרו שלפעמים שינוי לא בהכרח אומר מהפך, אלא רק חיפוש אחרי דברים אחרים.

ילד שמחפש שינוי, זה כי לא טוב לו. הרי אנשים שבעים לא יוצאים למחות, אז כנראה שמשהו הפריע לו אם הוא מחפש פתרונות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מועדוןphp, התגובה שלך חריפה ומבחינתי לפחות מעידה על סתירה פנימית. מצד אחד אתה מחנך את הילד לחירות מחשבתית ומצד שני לא מקבל לחלוטין בחירה שלו באורח חיים מסויים, הגם שמנוגד לחלוטין לדרך אליה חינכת. אם אתה כ"כ בטוח בחינוך שלך תתן לילד את הקרדיט לבחור מה שטוב לו. התפיסה שלך ממש מזכירה לי חינוך חרדי שמגדל את הילד בסוג של בועה מוגנת.

פורסם (נערך)

לא מדבר על אחיו של פות"ש, אלא על הסוגיה בכלליות:

יש אינספור מקרים של חזרה בתשובה שגררה התנתקות מהמשפחה, שכן אנשים מסויימים יאמינו/יחונכו לכך שהיא מופקרת ואינה עוקבת אחר רצון האל וככזו אי אפשר להתארח אצלה, לחגוג יחד, לתת לילדים להתחכך (פן 'יהרסו') וכו'.

אם זו לא דוגמא ליריקה ענקית בפנים, לא יודע מה כן.

אם חלילה מישהו ממשפחתי יהפוך לאדם בעל אמונה דתית אדוקה, אני אשתדל להתגמש ע"מ לשמור על קשר - אך אצפה לכך שזה יהיה הדדי. אבל אני לא רואה את עצמי עושה שפגטים ופליקפלאקים באוויר בזמן שהוא ממשיך בשלו כי 'ככה זה, אתה כחילוני יכול להתגמש, אני לא כי אני דתי'.

בכלליות, מעצם היותה של החילוניות ליברלית ומכילה, ודת כשלוקחים אותה לקיצון - דוגמתית וקשיחה, יש איזו ציפייה מטופשת מכך שהחילוני יטהר את הבית שלו בשביל שהאדם שמנגד יוכל לכבד אותו בנוכחותו.

אם מחר אחי מחליט שהוא חרדי, אני אהיה מוכן לעשות ארוחת צהריים כשרה ואהיה מוכן שנפגש בשישי במקום שבת - אבל אני בטח לא אשנה את המטבח שלי לתצורת שני כיורים ואקנה סט שלם של סכו"ם מטוהר רק בשביל שהוא יעשה לי ג'סטה ויבוא לצהריים.

לא מבין את הגישה הזו של 'צריך לעשות הכל בשביל להשאר קרובים', אם זה חד-צדדי, מה הטעם?

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

Php,

ההקבלה שלך בין ילד במחליט לחזור בתשובה לאחד במחליט ליטול סמים אינה במקומה.

דת או אמונה זה לא דבר רע שעלול לגרום למותג (לא מתייחס למקרים קיצוניים כי כאלה יש כל דבר בחיים).

להפך, יש כאלה שהחיבור לדת מטיב עמם וגורם להם להרגיש טוב יותר.

זה ממש לא הסיפור עם סמים.

אוריו, גם אתה מתייחס למצב קיצוני שבו מישהו חוזר בתשובה ומחמיר יתר בהלכות, זה אגב מצב שלא מעט רבנים בעצמם ממליצים לחוזרים בתשובה להימנע מהם מתוך מצוות כיבוד אם ואב.

אני מתייחס למצב שבו אדם מחליט לחזור בתשובה מבלי לפגוע במשפחה הסובבת אותו, זה אגב המצב ברוב המקרים מתוך הכרות עם לא מעט חוזרים בתשובה.

פורסם

עידן,

במצב שאתה מתאר כמובן אין שום סיבה לנתק קשר בצורה יזומה, וברור שאין זו פגיעה בהורים - לפחות לא באופן ישיר/מכוון.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
בשם כל הקדושים בבקשה תגיד לי שאתה צוחק.

כן, תמליץ לו להפוך לפרזיט אוכל חינם, לחיות על חשבון המדינה, לחיות על חשבון אותם אנשים שאני נמנה עימם שעובדים ימים כלילות מסביב לשעון בכדי להגיע להיכן שהוא אבל המדינה לוקחת מאיתנו ונותנת לפרזיטים. עוד מעט הם גם יביאו לעולם ילדים שהם לא יכולים לממן באותה אמתלה מטופשת ש"כל תינוק מביא איתו פרנסה".

היום שמעתי דבר מפגר חדש. רוצים לקדם חוק שבו חרדים יקבלו עדיפות בקבלת משרות ממשלתיות על פני חיילים משוחררים.

לאן המדינה העלובה הזאת מתדרדרת?

מיום ליום אני מבין עד כמה בנצי צדק שעבר מכאן.

אני יכול להבין את המקום שלך, כאדם לא דתי שמשלם מיסים וכו' וכו'. אבל, רק לידיעה, ישנם המון נדבנים שמעוניינים להחזיק תלמידי ישיבות, ומשלמים להם קצבה יפה מאוד של עד 5K ש"ח בחודש, תלוי באיזה מוסד ואיזו חסידות.

לא תמיד המדינה היא המממנת. יש מקרים שהמדינה לא מממנת כלל, כמו הרבה מאוד ישיבות בירושלים.

עבדך הנאמן היה בישיבה שלא ממומנת וחי יפה מאוד. אמנם לא קונים מה שרוצים אבל חיים בצניעות, הלא זה מה שחכמינו ז"ל כתבו לנו במסכת אבות:

כַּךְ הִיא דַּרְכָּהּ שֶׁל תּוֹרָה, פַּת בַּמֶּלַח תֹּאכֵל וּמַיִם בַּמְּשׂוּרָה תִּשְׁתֶּה וְעַל הָאָרֶץ תִּישָׁן וְחַיֵּי צַעַר תִּחְיֶה וּבַתּוֹרָה אַתָּה עָמֵל אִם אַתָּה עֹשֶׂה כֵּן אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ אַשְׁרֶיךָ בָּעוֹלָם הַזֶּה וְטוֹב לָךְ לָעוֹלָם הַבָּא:

אני יודע שזה לא מסתדר לך, כי חייבים לחיות חיי נהנתנות ולנצל כל רגע בעולם הזה, על פי התפיסה החילונית. אבל על פי התפיסה הדתית זה אחרת לגמרי, ומי שלא מכיר את התפיסה לא יבין את זה לעולם.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם
מועדוןphp, התגובה שלך חריפה ומבחינתי לפחות מעידה על סתירה פנימית. מצד אחד אתה מחנך את הילד לחירות מחשבתית ומצד שני לא מקבל לחלוטין בחירה שלו באורח חיים מסויים, הגם שמנוגד לחלוטין לדרך אליה חינכת. אם אתה כ"כ בטוח בחינוך שלך תתן לילד את הקרדיט לבחור מה שטוב לו. התפיסה שלך ממש מזכירה לי חינוך חרדי שמגדל את הילד בסוג של בועה מוגנת.

אתה צודק, אני מבולבל..

הבעיה היא שאני רואה את הדת כפיקציה, כמשהו פרזיטי, לא מעניין, לא רלוונטי ויכול להרוס משפחות.

ילד שגדל לתוך זה אני יכול להבין, פשוט כי הוא לא מכיר אחרת.

אבל ילד שהחליט במודע (למרות ידיעה ברורה מה אבא שלו חושב על זה) ללכת לישיבה, זה הכי גרוע בעיני.

בואו נעזוב את הסמים, אם אתם מחנכים את הילד שלכם לחגור חגורה מאחורה, והוא מחליט בגיל 20 שהוא לא חוגר כי הוא לא מאמין בזה, זה יהיה מקובל עליכם ?

ועכשיו הוא "התחזק" והחליט (כי ככה טוב לו) שהוא לא שם חגורה בכלל. ובסוף הוא החליט שהוא עובר לאופנוע ולא שם קסדה וגם נוהג עם יד אחת ועם היד השני מדבר בטלפון, האם מקובל ?

חריף או לא חריף, זה אותו הדבר, זה מנוגד לחלוטין למה שאתם מאמינים וחינכתם אותו, איך זה לא יריקה בפרצוף ?

Php,

ההקבלה שלך בין ילד במחליט לחזור בתשובה לאחד במחליט ליטול סמים אינה במקומה.

דת או אמונה זה לא דבר רע שעלול לגרום למותג (לא מתייחס למקרים קיצוניים כי כאלה יש כל דבר בחיים).

להפך, יש כאלה שהחיבור לדת מטיב עמם וגורם להם להרגיש טוב יותר.

זה ממש לא הסיפור עם סמים.

למה לא במקומה ? זה הורס משפחות וזה הורס משפחות.

דת או אמונה לדעתך זה לא דבר רע, לדעתי זה דבר רע מאוד.

נכון, יש כאלו שזה מטיב עמם, כל עוד זה לא הילדים שלי. ולמה אני אומר את זה ?

כי לשמוע סיפורים מאותו האדם זה דבר אחד, לשמוע סיפורים מאבא שלו (בהנחה והוא מתנגד כמוני) זה דבר אחר.

אני מתייחס למצב שבו אדם מחליט לחזור בתשובה מבלי לפגוע במשפחה הסובבת אותו, זה אגב המצב ברוב המקרים מתוך הכרות עם לא מעט חוזרים בתשובה.

ואני מכיר אח של חבר שהחליט לחזור בתשובה ועושה את המוות לאח ולהורים, אם אני אדבר איתו בטוח שאשמע סיפורי נפלאות, כששומעים סיפורים פנימיים יותר ,התמונה מקבלת צורה שונה.

פורסם (נערך)

תסלח לי, אבל אתה כותב כאן שטויות שאין להן כל אחיזה ובסיס.

סמים הורסים את הבנאדם, וגורמים לו לנזקים פיזיים, התמכרות, ונזקים נפשיים,

שבד"כ גורמים לו להתדרדר לרמה שהוא רק מעוניין לצרוך את הסם, ולא אכפת

לו לפגוע, לגנוב, לרמות, ולעשות מעשים פליליים, בלי הנד עפעף.

אדם שחזר בתשובה אולי במקרה קיצון יתנתק ממשפחתו, אבל הוא ימשיך לחיות,

והמשפחה לא צריכה לחשוש שאולי ירצחו אותו, שאולי ימות ממנת יתר, או שייכנס

לכלא בגלל הדת שלו. במקרה הכי גרוע, המשפחה יכולה לנתק את הקשר עם אותו

חוזר בתשובה, וכל אחד יחיה את חייו. במקרה של סמים, זה ממש לא אותו סיפור.

ואני, כמו עידן, לא ממש אהיה מאושר אם אחד הילדים שלי יחזור בתשובה,

אבל מכאן ועד לחשוב שזה כמו סמים, או בגידה בהורים, יש מרחק ענק.

עריכה אחרונה על ידי Oshri
פורסם

כל כך הרבה אנשים לא מכירים את הדת שלנו, שמבחוץ זה נראה כמו השטן בהתגלמותו, אולי כדאי שתשבו עם חוזר בתשובה נורמלי שיסדר לכם את המחשבות, בלי סיפורי פוגי ובלי נעליים, שאלות כמו שצריך ותשובות כמו שצריך, מבטיח לכם שרובכם תתפכחו.

תהיה שמח שאחיך שמח, זה כל מה שחשוב, גם אם אחי היה בוחר להתאסלם וזה היה משמח אותו הייתי מקבל אותו.

פורסם
תסלח לי, אבל אתה כותב כאן שטויות שאין להן כל אחיזה ובסיס.

סמים הורסים את הבנאדם, וגורמים לו לנזקים פיזיים, התמכרות, ונזקים נפשיים,

שבד"כ גורמים לו להתדרדר לרמה שהוא רק מעוניין לצרוך את הסם, ולא אכפת

לו לפגוע, לגנוב, לרמות, ולעשות מעשים פליליים, בלי הנד עפעף.

איפה ראית שכתבתי דבר וחצי דבר על נזקים מכל סוג שהוא של סמים ? לא התייחסתי לכך כי לא על זה דיברתי.

לדעתי זה לא שטויות כי ככה אני רואה את זה - כבגידה בחינוך שנתתי לילד שלי כשהוא יודע בדיוק מה אני חושב על זה.

לפורום הזה יש יכולת לקחת משפט אחד ולהפוך אותו לפיל, כשזה בכלל גרגיר חול.

מעניין אותי מה יש ל cerebral cortex להגיד, כי בנתיים נראה לי שהוא היחיד שעוד יכול להבין אותי, איכשהוא, אם בכלל.

• תוכן חדש...