Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין מה האובססיביות לדרוש שיכשירו מטבח.

חלק מחבריי הטובים אינם שומרים כשרות - אני לא צריך לאכול אצלם ארוחה כדי להמשיך להיות חבר טוב שלהם, אפשר ללכת למסעדה שמקובלת על כולם, אפשר לאכול אצלם פיצוחים, עוגות, חטיפים ועדין אנחנו חברים טובים - טפו טפו טפו לא חסר לי אוכל בבית שאני צריך להתמלא אצל חברים.

בת דודה שלי לא שומרת כשרות ברמות גם של אכילת מיני שרצים וערבוב בשר וחלב, אמא שלה לא באה אליה בטענות והיא לא מבשלת לאמא שלה שהיא באה לבקר - עדין לא התהפך העולם.

יחסית עם משפחה לא נמדדים באוכל - אפשר להיות בקשר בהרבה קריטריונים אחרים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תגובות 130
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יחסי משפחה שמוגדרים על ידי "אצל מי אוכלים ומה אוכלים" הם מסורת יהודית עתיקת יומין ואחת המרכזיות בתרבות, ביחד עם "אני לא רוצה לריב, רק אומרת את דעתי" ו"מה יגידו השכנים?".

פורסם

איציק, יש הבדל עצום בין חבר שיגיש לך במבה בצלחת חד"פ, לבין בן שמגיע לבקר את אמא ולא מוכן לאכול מבישוליה.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

הרבה נמדד באוכל, אתה נפגש עם חברים על אוכל, נפגש עם משפחה ביום שישי על אוכל, נפגש בשבת בבוקר על אוכל

הולך לאמא לבקר ואוכל את הבישולים של הצהרים

הבלי אוכל והשימת דגש על לאכול ככה או לא לאכול ככה מתחילה את הריחוק לדעתי

פורסם
מבקש ממך לא לדבר ככה על אח שלי , ״היגיון מעוות ועקום״ , אני תומך בו במאה אחוז בדרך שהוא בחר , הוא אמר כי הוא יבקר לפחות פעם בשבוע ואנחנו לא צריכים לשנות דבר אחד בחיים שלנו וגם אם יבוא לשבת אין צורך להכשיר את הבית הוא יאכל בחד פעמי .

אדוני הנכבד, אני מסיבות כאלה ואחרות הייתי בתוך החרא של הדת. הפכתי לפאנט עד אשר התחלתי לחשוב מחשבות רעות על אחיי ואחיותיי על כך שהם לא שומרים שבת, לא הולכים לבית כנסת וכל החארטה הזאת. למזלי יצאתי מזה. שנים אחרי זה הבנתי עד כמה טיפש הייתי תחת השפעת סם הדת והאמונה. למזלי הרב הייתה לי ההזדמנות הנדירה לתקן את זה והיום אין חברים טובים יותר מאיתנו.

עובדה גמורה היא שכל החוזרים בתשובה הם קיצוניים יותר מאשר אנשים שנולדו וגדלו בבית דתי. אחת הסיבות לכך שהם רוצים להוכיח שהם ראויים להיות שייכים "לקבוצה". מה שעצוב בכל הסיפור זה שהם לא יודעים את הסוד האמיתי שדתיים וחרדים לא מספרים להם. אדם שחזר בתשובה תמיד יהיה בעמדה נחותה יותר מאשר דתי שנולד "אורגינאלי" וגדל בבית דתי. אבל לא משנה, זאת לא הנקודה.

דת יכולה להיות דבר יפה אבל כאשר לא שולטים בה היא הופכת למכוערת וחשוכה. אמונה ושכל הם שני דברים מנוגדים אחד לשני. כאשר האמונה משתלטת היא דוחקת אט אט את ההיגיון והשכל עד אשר היא משתלטת לגמרי.

אמרו כאן לא אחת ולא פעמיים שכל מי שחוזר בתשובה זה לא בגלל שטוב לו וזה נכון. לא אחפור לכולם בנושא אבל אומר דבר אחד.

זה בסדר גמור ליפול אל הדת והאמונה בעקבות משבר. ניקח לדוגמה מוות של אדם יקר ואהוב. זה בסדר ליפול אל הדת והאמונה על מנת להכהות את הכאב, לשכוח ולברוח מהמציאות. יש כאלה שנופלים לסמים, אלכוהול, אוכל, סקס, שינה מרובה וכמובן דת.

זה בסדר ליפול לזה לזמן מוקצב כלשהוא. אבל כמו כל אחד מהדוגמאות הנ"ל, כאשר משהו זמני הופך קבוע, כרוני אז מתחילה כאן הבעיה. כמו שאתה לא רוצה אח מסומם, אלכוהוליסט, מכור לסקס ואוכל ככה לא הייתי רוצה אח שנפל אל האמונה והחושך של הדת ולא משנה איזו דת.

ואם מדברים, אני מבקש מכל משתתפי הפורום הנכבדים שיתנו לי דוגמה אחת ולו אחת בלבד שבה אדם דתי מאמין או הדת והאמונה עדיפים על אדם שלא מאמין או על חוסר האמונה. בבקשה, אני ממתין

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

המשפט האחרון שלך לא ברור בכלל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ואם מדברים, אני מבקש מכל משתתפי הפורום הנכבדים שיתנו לי דוגמה אחת ולו אחת בלבד שבה אדם דתי מאמין או הדת והאמונה עדיפים על אדם שלא מאמין או על חוסר האמונה. בבקשה, אני ממתין

אף אחד לא אמר את זה, אתה מתעקש לציין שההפך הוא הנכון, בעוד שלדעתי כולנו שווים.

פורסם

בבקשה:

אם כל מה שעומד בינך לבין להתחיל לרצוח/לגנוב/לאנוס/לשדוד זה פחד מעונש של איש דמיוני מזוקן, אז עדיף להאמין.

דוגמא פחות קיצונית (או כי קרובה) - היה לי שכן נרקומן, שחזרה בתשובה זה מה שהוציא אותו מהסמים, בזה שזה תפס אצלו את המקום של הסמים בחיים. אם לא היה חוזר בתשובה, היה ממשיך עם הסמים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אנשים נמדדים במעשים ולא באמונות.

תאמין במה שמתחשק לך כל עוד אתה מתנהג כמו בן אדם.

אם האמונה בדת עוזרת לך להתנהג כמו בן אדם, הרווחנו.

אם חוסר האמונה בדת גורם לך להתנהג כמו בן אדם, גם הרווחנו.

פורסם
בבקשה:

אם כל מה שעומד בינך לבין להתחיל לרצוח/לגנוב/לאנוס/לשדוד זה פחד מעונש של איש דמיוני מזוקן, אז עדיף להאמין.

דוגמא פחות קיצונית (או כי קרובה) - היה לי שכן נרקומן, שחזרה בתשובה זה מה שהוציא אותו מהסמים, בזה שזה תפס אצלו את המקום של הסמים בחיים. אם לא היה חוזר בתשובה, היה ממשיך עם הסמים.

ולי היה שכן שחזר בתשובה ומת.

המשפט הראשון שלך הוא ילדותי, מה שעומד בין אדם לבין להתחיל לרצוח\לגנוב\לאנוס וכד' הוא מערכת החוק והמשפט.

האמונה בעונשים של מי שזה לא יהיה בשמיים היא חארטה, כמה חרא קורה בתוך הקהילה?

haters will hate

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בנצי, בשביל מי שבאמת מאמין בדת זה חלק ממערכת החוק והמשפט.

זה שיש אנשי דת שאנסו ילדים, רק מראה כמה הם בעצמם לא מאמינים במה שהם מייצגים ומשתמשים בזה ככלי לשלוט באנשים. אי אפשר להסיק מזה משהו על כל מי שמאמין.

פורסם

אז יש כאלה שגם זה לא מפריע להם.

לגבי חוק ומשפט, הרבה מזה בא מדת (לדוגמא עשרת הדברות), שפעם הייתה תופסת את מקומם של חוק ומשפט (בחלק מהמקומות זה ככה גם היום, וכומר/אימאם/רב זאת הדמות השולטת ביישוב, בחלק מהמקרים הוא משתף פעולה עם רשויות החוק של המדינה, בחלק מהמקרים עושה מה בא לו, ומהווה דוגמא ללמה דת זה רע).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני לא מסיק כלום, אני רק מציין שאת היופי והטוהרה החליפו במסיכות ושנאה.

אינני אדם דתי, אני גם לא מאמין בקונספט שציירו לי מינקות, מה שאני רואה הוא שהמשפט "דרך ארץ קדמה לתורה" איבד מחשיבותו וזה חורה לי.

haters will hate

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה משהו אחר. כדי להיות צדיק אתה צריך להצביע על מישהו שיהיה רשע, לא?

זה חלק מהאופי האנושי וזה לא מוגבל לדתות.

פורסם

אם כל מה שעומד בינך להתחיל לרצוח\לגנוב\לאנוס\לשדוד זה פחד מעונש של איש דמיוני מזוקן, אתה סוציופת עם הפרעות רציניות ומקומך במרכז שיקום או בכלא.

זה עושה את האדם לאפילו יותר גרוע.

• תוכן חדש...