Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עם קרמינולוגיה לא יהיה לך יותר מדי מה לעשות חוץ מהמשטרה והשב"ס, שם התואר מוכר כמעשי ומוסיף סכום נכבד למשכורת.

זה מאוד מעניין אותי וקשרים אני יכול למצוא בכל מקום וגם בשב"ס

'כל מי שבוחר במסלול פסיכולוגיה אח"כ לא מוצא עבודה ומתחרט על הבחירה שלו', לדוגמא. החיים בדרך כלל אינם שחור/לבן, אבל בהתייעצויות מהזן הזה יש נטיה לאנשים להקצין עמדה...

מצטרף להמלצה של ספריאל, אל תתפתה להתעלם ממנה בגלל שזה כביכול בזבוז שנה לריק(!) זה לא.

לחדד את התחומים המתמטיים ייתן לך צוהר לאוריינטציה שלך לתחום.

כן אציין שאם היית אומר שהעניין שלך בפסיכולוגיה ומחשבים זהה, הייתי ממליץ לך לבחור במחשבים היות וזה נכון להיום מסלול הרבה יותר נוח להמשך החיים, ולא רואה סיבה להאמין שהמגמה תשתנה לטובת הפסיכולוגיה.

האלמנט הנסתר במשוואה שלך היא כמה אתה מתחבר לתחום, אתה לא באמת יודע את זה - ואולי אחרי מכינה תהיה לך תשובה טובה יותר. מה גם שהמכינה תוכל לפתוח לך דלתות נוספות.

צודק לחלוטין.

למען האמת תחום המחשבים כלל לא מעניין אותי מלבד עיצוב גרפי, שהתעסקתי בו כבר מגיל קטן ויכול להעסיק אותי בלי להתעייף, כמו כן עריכת וידאו שעסקתי בה בתיכון.

Sent from my SM-J700F using Tapatalk

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עיצוב גרפי הוא תחום נפרד לחלוטין, ממש לא קשור למדמ"ח. כלומר - אם לפני 30 שנה השתמשת בעט ציפורן, lettraset ו-airbrush היום אתה מעצב באמצעות מחשב, אבל המחשב הוא כלי בדיוק כמו העט, כלי שצריך ללמוד את השימוש בו במשך סמסטר או שניים, וההעמקה תהיה במרכיבים אחרים של עיצוב. בדיוק כשם שסופר צריך לדעת להשתמש ב-Word, אבל לא צריך להכיר את נבכי המחשב.

ד"א - אם יש לך נטיה לאמנויות פלסטיות הרי שלימודי עיצוב (גרפי, מוצר, אדריכלות או אחר) עשויים להיות מעניינים וגם משתלמים כלכלית, אם אתה אכן מתאים לתחום ולשיטות התעסוקה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אז מה השאלה אלי? בדוק אפשרות גיוס למשטרה ולימודי קרמינולוגיה.

עובד מדינה עם קצת וותק, תואר ועוד מספר תמריצים מרוויח שכר נאה מאוד.

אם התחום מעניין אותך, הרווחת.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם (נערך)

אז למה לא לשקול את זה?

למה דווקא לימודים אקדמיים? סתם שיהיה תואר או במטרה למצוא מקצוע? בשביל עניין?

תחליט למה אתה רוצה ללמוד ואז תחשוב מה.

לעבוד עם אנשים זה מאוד מאוד כללי. להיות חוקר או פסיכולוג קליני זה מאוד ספציפי ומאוד לא פשוט, אבל אותי אישית מטרות לא פשוטות אף פעם לא הרתיעו.

הפסיכומטרי שלך טוב מאוד ולהרבה תארים תוכל להתקבל אתו בלבד.

מכינה זו אופציה טובה כשאתה יודע באיזה מוסד בדיוק תרצה ללמוד.

במקרה אחר עדיף לשפר בגרויות וגם זה רק אחרי שנסגרת על מה אתה רוצה ללמוד ובאיזה מוסד.

לא הייתי מתחיל לשפר דברים סתם, אלא אם יש לזה מטרה מוגדרת. חבל על זמן וכסף.

אני חושב שאם יש משהו שאתה נהנה לעשות, זה הכיוון שתלך אליו. נסה לחפש דרך הפורום ודרך חברים אנשים מהתחומים שמעניינים אותך: פסיכולוגים, מעצבים גראפיים, כל דבר אחר שמושך אותך.

מה שעזר לי להחליט על כיוון בסופו של דבר היה שיחות עם עשרות אנשים מהמקצוע, אני חושב שזה יכול רק להועיל.

אל תהיה לחוץ להתחיל בגיל 22 או 23, אין לזה משמעות.

עדיף "לאבד" שנה ולהחליט תחת שיקול דעת, עצות וניסיון של אחרים מאשר לבזבז שנה [וסכום 5 ספרתי של שקלים] על משהו שלא מעניין אותך.

אם תרצה להתייעץ לגבי שיפור בגרויות, במידה ותצטרך, צור קשר בפרטי.

אם תרצה לשמוע יותר לעומק על הדרך שאני עברתי [הייתי במצב שלך ורק בגיל 25 מתחיל ללמוד] אוכל לייעץ בכיף, בפרטי.

מסכים עם העצה של אור. סנן אנשים קיצוניים, גם אם זה מניסיון חיים מוכח. המקרים הללו, לרוב, מאוד לא מייצגים.

בגלל זה כדאי להתייעץ עם מספר אנשים מכל תחום כדי להתמקד בממוצע. לראות מה משותף לכולם ומה שונה בין המלצות.

נ.ב. - אם תרצה אחבר אותך לחבר שלומד לתואר 2 פסיכולוגיה ותוכל לשאול אותו מעט על התחום ועל עבודה בתחום.

בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

אישית, אני חושב שלקחת מסלול כשדעתך עליו היא חיים של אומללות, גם עבור כסף רב, היא לא בחירה טובה. (1)- אף אחד לא מבטיח לך באמת את הכסף הזה, צריך ללמוד, להשקיע וגם להצליח במקצוע. (2)- חיים של אומללות הם חיים עצובים, ואני לא מאמין שצריך לחיות בצורה הזו.

מעבר לכך, אין לי הרבה ידע בתחום הפסיכולוגיה, ולכן כל שאוכל להמליץ עליו הוא לנסות לחקור את הנושא כמה שתוכל, קריאה ברשת של חוות דעת של סטודנטים, בוגרים ואנשים שעובדים בתחומים השונים של המקצוע. לדבר עם סטודנטים בהווה (בדגש על אלו שלא מנסים "למכור" לך בימים הפתוחים/הרשמה), לנסות ליצור קשר עם אנשים שעובדים בתחום במקומות שמעניינים אותך (ליצור קשר דרך פורומים יעודיים/חברים ומשפחה שיכולים להכווין אותך לכאלו).

במידה וכן יש איזושהי זיקה ועניין בתחום מדעי המחשב, בתור סטודנט למדמ"ח, אציין שהחומר הנלמד בתחילת התואר הוא בעיקר מתמטי (ברוב המוסדות(*)(**) שאני מכיר, כמעט 30-40% מהתואר הם קורסים של הפקולטה למתמטיקה, והשאר הם מדעי המחשב). את רוב הקורסים של המתמטיקה עושים בשנה א', ובאמצעותם מסננים סטודנטים רבים (קרי אחוזי נכשלים בקורס המגיעים גם ל50-60%).

אישית, אם לא הייתה לי זיקה לתחום וניסיון כלשהו (בדיקות, כתיבת קוד, יצירת תוכנות וכו') כנראה שהגלולה המרה של קורסים כמו חדו"א/אלגברה וטובים אחרים הייתה מרה מידי.

מבחינת פרקטית, כדי לראות אם קיימת אצלך זיקה אמיתית ורצון לשרוד את המתמטיקה כדי ללמוד מדעי המחשב, אני לא מכיר דרך אחרת חוץ מלנסות ללמוד את התחום ולכן הייתי ממליץ ללמוד שפת עילית שתיהיה יחסית קלה לתפיסה (נניח פייתון(***)- פחות ממליץ על code academy ויותר ממליץ על הספר learn python the hard way, אם אתה מעוניין ברמת בסיס, בוודאי שקיימים ספרים רבים וטובים אחרים) ונניח לעשות (לעבור על מצגות ולעשות את הש"ב) בקורס אקדמי כלשהו (בד"כ החומר פתוח לקהל הרחב באתרי הקורס) באותה שפה, או לחלופין לנסות לכתוב פרוייקט קטן/בינוני כלשהו ולראות אם אתה מסתדר עם זה (לא חסר רעיונות לפרוייקטים ברשת).

בקשר למתמטיקה, הייתי ממליץ על אלגברה ליניארית 1 של הפתוחה, שהוא קורס בסיס אך יתן אינדיקציה טובה אם אתה מסתדר עם הכיוון המתמטי הנדרש (הוכחות פורמליות, לוגיקה, כמתים וכו'). אפשר לעשות את הקורס לבד (להשאיל את הספרים מספרייה כלשהי) או להירשם ולעשות את הקורס במסגרת רגילה (לפני תחילת הלימודים).

*- המוסדות שאני מכיר הן אוניברסיטאות, פחות מכיר את הסילבוס של המכללות, מניח שזה דומה.

**- מצטרף להמלצה על אוניברסיטאות בתיעדוף בקבלה לעבודה על פני מכללות, אך מכיוון שאני לומד באונ' וללא ניסיון בהעסקת עובדים בתחום הדעה שלי מבוססת רק על מה שקראתי/שמעתי.

***- קיימות שפות מתאימות רבות, אצלנו (ת"א) התחילו עם זו.

מקווה שעוזר.

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בקצרה, לפני שאתה "מתאהב" בתחום כלשהו כדאי ללכת ולראות איך עובדים בו בחיים האמיתיים.

כנראה שבחיים לא תדע בדיוק איך זה מכמה דוגמאות בגלל שהתחומים מאד מגוונים, אבל לפחות יהיה לך מושג על דברים שלא מספרים לך ביום הפתוח של המוסד בו אתה מתכנן ללמוד. מבאס ללמוד קשה 4 שנים ובסוף לגלות שזה לא מה שחשבת. יכול להיות שהמשכורות יהיו מעולות, אבל קשה להתמיד כשאין דרייב חיובי. (אלא אם אתה בחובות, ואז החיים שלך בזבל בין כה וכה)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אז מה השאלה אלי? בדוק אפשרות גיוס למשטרה ולימודי קרמינולוגיה.

עובד מדינה עם קצת וותק, תואר ועוד מספר תמריצים מרוויח שכר נאה מאוד.

אם התחום מעניין אותך, הרווחת.

למה אתה קורא נאה מאוד?

כי למיטב ידיעתי אין משכורות כמו בהיי-טק.

אני חושב שקצין מאוד בכיר ירוויח כמו מישהו עם 5 שנות ותק בהייטק.

ובלי קשר - להגביל את עצמך לגוף אחד זה לא חכם.

פורסם

קצר ולעניין - אתה צעיר, כל בחירה שתעשה תתאים,

ותמיד אפשר לעבור ללמוד משהו שונה לחלוטין בגיל 26,

המוח עדיין גמיש ומהיר קליטה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
למה אתה קורא נאה מאוד?

כי למיטב ידיעתי אין משכורות כמו בהיי-טק.

אני חושב שקצין מאוד בכיר ירוויח כמו מישהו עם 5 שנות ותק בהייטק.

ובלי קשר - להגביל את עצמך לגוף אחד זה לא חכם.

אפילו לא קרוב להייטק, עם כל התארים והתמריצים אחרי 5 שנים שוטר יכול לקבל 12-11 ברוטו.

כמובן שצריך לקחת בחשבון גם את כל התנאים סביב, כמו קרן השתלמות, חופשות מסובסדות וכ'...

בתחום הנכון בהייטק כבר היה מרוויח פי 2 בוותק זהה.

לא תתעשר מהעבודה במשטרה, לפחות לא בהתחלה, אבל זה עדיין שכר נאה ומעל הממוצע במשק.

אם חקירות ועבודה עם אנשים חשובה לידידינו יותר מכסף אז הוא צריך לעשות את הבחירות בהתאם.

נ.ב

מסכים איתך שזה לא חכם, אבל עם קרמינולוגיה לא יהיה יותר מדי מה לעשות באזרחות, אולי משרד חקירות שבטח ישלם פחות מהמשטרה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

בעולם המחשבים אגב הרבה יותר קל להתחיל במשרות בונות ניסיון מאשר להתחיל ללמוד תואר,

יש משרות קוד ללא ניסיון כיום בשוק(עם משכורות מאוד נמוכות - 6 אלף ברוטו) שהמטרה שלהן לקחת חברה עם ראש ובלי ניסיון לקחת "שכר לימוד" דרך המשכורת ובסוף התהליך אתה יוצא עם ניסיון מסויים ויכול להתחיל את התחרות האמתית בשוק העבודה,

תוך שנתיים-שלוש אם כסף זה מה שמעניין אותך תוכל להגיע לשכר נאה מאוד אם תהיה מוצלח במה שאתה עושה ללא שום תעודה במדמ"ח,

מול זאת לא חסרים אנשים עם תעודה במדמ"ח שקשה להם למצוא עבודה בתחום(והרבה פעמים בולעים את הגאווה והולכים למשרות כאלה למרות הקרטון הצבעוני שהדפיסו להם באוניברסיטה - רק כדי לרשום שיש להם ניסיון בקו"ח).

אני מתעסק במקצוע אחר במחשבים - בתחום הIT (יועץ מערכות ווירטואליזציה) אחרי 6 שנות ניסיון צבאי וגם בתחום שלי הניסיון תופס הרבה יותר מתואר אבל! מהרגע שרוצים לעבור ממשרה טכנית למשרה ניהולית, התואר נדרש הרבה יותר אם כי גם לא חובה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
אפילו לא קרוב להייטק, עם כל התארים והתמריצים אחרי 5 שנים שוטר יכול לקבל 12-11 ברוטו.

כמובן שצריך לקחת בחשבון גם את כל התנאים סביב, כמו קרן השתלמות, חופשות מסובסדות וכ'...

בתחום הנכון בהייטק כבר היה מרוויח פי 2 בוותק זהה.

לא תתעשר מהעבודה במשטרה, לפחות לא בהתחלה, אבל זה עדיין שכר נאה ומעל הממוצע במשק.

אם חקירות ועבודה עם אנשים חשובה לידידינו יותר מכסף אז הוא צריך לעשות את הבחירות בהתאם.

נ.ב

מסכים איתך שזה לא חכם, אבל עם קרמינולוגיה לא יהיה יותר מדי מה לעשות באזרחות, אולי משרד חקירות שבטח ישלם פחות מהמשטרה.

בהחלט יותר מעניין אותי

מלבד זה אני אדם מחושב, ומתנהל בהתאם לשכר שלי.

פורסם
עזוב תואר. זה אתה בתמונה? אתה פנוי?

תפוס חזק

:lol:

תודה לכולם על העזרה, ביטלתי את ההרשמה בHIT ואני מכוון לבר אילן במסלול הפסיכולוגיה :)

פורסם

בהצלחה!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...