Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מכיר את הסיפור מקרוב, וזו כרגע לא הנקודה.

אם סמל"ת הייתה מוכרת רכבי קאיה בכמות סבירה - הדלת לא הייתה נפתחת למשחקים.

מאחר והם כשלו במכירות, התחילו בחישות לכאן ולכאן.

(הבעיה - הם לא למדו כלום מהמציאות - לא מעניין אותם איך היבואן החדש הכפיל מכירות עם דגמים דומים..)

מספרים לי כי ה ג'ולייטה מתחרה עם אאודי A3, ולא גולף.

בישראל היבואן לשני החברות, הם צ'מפיון מוטורס - ומבחינתם התמחור הוא קלף מנצח.

ראו את הבעיות במנועים ובממסרות - והם ממשיכים למכור יפה.

הרכבים דומים - ומי שרוצא קלאס יחסי - משלם פרמיה נוספת לאאודי - אבל הכל נשאר במשפחה.

מקסימום עוברים מדרגה.

.. אני הייתי ממתג את הג'ולייטה, במחיר ופלח השוק נגד הלחם והחמאה .

הג'ולייטה היא קלף טוב ביד, איכותי ואמין יחסית למתחרים, נצלו את הנקודה הזו וכנסו לשם.

(אבל - איך ימכרו יותר רכבים, אם אין להם מספיק מוסכים לטיפול שנתי ברכבים ויש עומס במוסך המרכזי)

ובצעו התאמות - ואפשר לבקש שינויים קטנים - כל השינויים כיום בג'ולייטה המחודשת.

מבחינת הדש-בורד, מערכת המוסיקה כולל ה USB והמסך - היו אפשריים גם ב 2012.

בעלות יצרן קטנה לחבילה.

גם כיום סמל"ת בנתה חבילות לא חכמות לג'ולייטה - ברכבים עד כ 180.00 ש"ח.

אין את העברת ההילוכים בידיות הקטנות מאחור ההגה / הפלאפים.

ואין את מערכת בקרת האקלים - יש מזגן מכני.

בדגמים הקודמים התוספות הללו , היו אפשריות בדגמים סביב מחיר ה 180.000 ש"ח.

כיום כדי לקבל את הדברים אשר היו והורדו - הדגם מתומחר - מעל 190.00 לכיוון ה 200.000 ש"ח.

(כאשר הזמנתי את הרכב למרות .. כי אהבתי את שאר החבילה והביצועים.

אמרתי להם - לקוחות יגיעו ועקב החוסר בדברים הקטנים הללו, יתאכזבו ויעברו למתחרים.

כאשר אתם מתמחרים רכב במחיר 180-190.000 ש"ח - הגם כי הוא מוגזם, ביחס למחיר בחו"ל.

לפחות, הרכיבו מסך, שקע USB - ודיבורית מובנת.. כאשר מתמחרים כקלאס גבוהה תנו קצת קלאס גבוהה)

הפחד שלי ש מרקיונה יקרא את שכתבתי - ומחר אני אקבל טלפון ואו הודעה פרטית בפורום.

ואת הזיכיון לאלפא.(ואני אצטרך להתעורר בבוקר)

והם, יקבלו פיצוי, זיכיון משופר למכירת בוטנים :wink: / peanuts.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תמצא לי קורולה חדשה ב100 אלף ש"ח.

הרכב הזה בא להתחרות באטראז', 301, i25 וכדומה. שם הוא עומד יפה לדעתי.

המנוע יותר חזק מהאטראז' ויש גיר אוטומטי נורמלי ולא רציף שמסרס את הרכב, ביחס ל301 אין מה להשוות כי גם היא נמכרת עם מנוע 1.6 ואוטומט 6 הילוכים, מול הi25 הטיפו מציעה יותר אבזור ומנוע גדול יותר.

הטיפו ללא ספק טובה מהן, אך ברור לנו כי התמחור של כל הדגמים שציינת, למעט הטיפו, הוא תמחור ליסינג מובהק. בכלל, לא פשוט למכור בישראל משפחתיות סדאן לצרכן הפרטי, זה סגמנט הנשלט באופן מוחלט ע"י חברות הליסינג ולמעט מספר דגמים (קורולה ומאזדה 3 לדוגמה) הצרכן הפרטי פשוט לא שם.

פורסם
היבואן הביא את הבראבו עם מנוע מצוין, גיר שבדיעבד התברר שהוא אחד הרובוטיים המוצלחים שהיו כאן (למרות היותו חד-מצמדי) ואבזור נדיב. התמחור היה מתחת למתחרה הישירה (גולף) ובסופו של דבר המכירות היו על הפנים.

אני מאמין שהיבואן הפיק לקחים.

הטיפו הולכת להמכר בכמויות חבל"ז יחסית למקובל במותג (שבשנים האחרונות כמעט נעלם לחלוטין משוק מכוניות הנוסעים), דווקא בגלל שהביאו אותה בגרסת ליסינגטומטית ובתמחור נמוך (כנראה שהיצרן נתן ליבואן מחיר על גרסת העולם השלישי שהביאו לכאן).

יכול להיות שאת ה-1.4 טורבו הם ימכרו כגרסת פרימיום ללקוחות פרטיים בלבד ובמספרים מצומצמים.

לא שזו אינדיקציה, אבל הטיפו כבר כמה חודשים כאן ואני לפחות עוד לא ראיתי אחת על הכביש, אז קצת מתקשה להבין מאיפה הבסיס ל "הטיפו הולכת להמכר בכמויות חבל"ז יחסית למקובל במותג". באשר לבראבו מסכים לכל מילה, פיספוס יוצא דופן, והתחושה מתעצמת בכל פעם בה יוצא לי לנהוג באוטו הזה ( אצלי ידני אגב ). בכלל הולך ומתחזק לו הרושם שבניגוד לעבר המאוד מרשים, עם האונו, 127, 124, 500, 600, מולטיפלה ועוד הרבה, שכולן בתורן לא פחות מציון דרך מוטורי, היצרן הזה כל הזמן מנסה ובאיחור להכנס לנישות מצליחות ולא בהצלחה רבה, בעוד בעבר הוא זה שיצר אותן. עצוב.

פורסם

פיאט היום היא יצרן של דגם וחצי, ה 500 שכנראה תיוצר לנצח והפנדה.

אין לה ייצוג משמעותי בפלח השוק העיקרי באירופה, הקומפקטיות, ואילו הסופר מיני שלה כבר בת 11 (!).

בתחום המשפחתי רק הטיפו מייצגת אותה, ולמעלה מזה פשוט אין.

ואסור לשכוח שמאז שאיטליה עברה לשימוש ביורו, איבדה תעשיית הרכב האיטלקית את יתרונה הגדול - תמחור נוח שנבע מפיחות מתמיד בשער הלירטה.

יכול להיות שחיסולה האיטי של פיאט הוא חלק מתפיסת עולם רחבה של מרקיונה, קשה לדעת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
תודה על הסקירה.

מה הקטע של ITALY חרוט על מתג התנע ,האם רק זה שמיוצר באיטליה ? :lol:

בכסף הזה הייתי משקיע ברכב אחר לקורולה לדוגמה.

אומרים שסוס מנצח, לא מחליפים.{לגבי הסוויץ}. 20 שנה ויעבוד עוד 20.

הרכב מיוצר בטורקיה עם חלפים מכל העולם.

לגבי הגיר-

נסעתי עם אטראגי ועם ספייס סטאר, שזה אותו גיר, ואני מוכרח לציין שהגיר במיצובישי הרבה יותר החלטי בהורדת הילוכים, זינוק מהעמידה, מאשר הגיר בטיפו, שעושה בכלל טובה בלבצע את המשימות הללו. למרות כל זה, רעש המנוע במיצובישי, הוא סתם מרגיז. הגיר בטיפו הוא של-6 הילוכים, אבל מאוד עצלן.

הרכב הרבה יותר "רכב" מהאטראגי וזה בא לידי ביטוי גם במחיר. המתחרה היחידה של הטיפו, צריכה להיות ה-301, וגם כאן יהיה לטיפו יתרון מסויים בגודל, והפסד מסויים בכל מה שקשור להיגוי, התנהגות כביש, ביצועים, נוחות, ורעשים.

היבואן מלכתחילה השווה את הרכב הזה ל-I35 וקורולה,{בגלל גודלו?} ועשה "טובה" והוריד את המחיר ל-100000 שקל. בתירוץ שקיבל הנחה במיסוי, בגלל התקנת ה-מוביל-איי.

הוא היה צריך להיות מתומחר לכיוון ה-94900 ש"ח, לגירסה הבסיסית, ו-100000 ש"ח, ליקרה, שאמורה להיות עוד פחות נוחה, בגלל צמיגים "שמנים" יותר עם חתך נמוך. לחובבי הפיאט, חכו לימי מכירות. ולחובבי הליסינג, זה ייקרה ממש בקרוב.{למרות הצהרות היבואן}.

פורסם

כבר אין C אליזה בארץ.

לדעתי גרסת ה-TJET אם תתומחר בסביבות 110K ואפילו קצת למעלה (אבל פחות מראפיד 1.4) ועם אבזור הולם תשלים מבחר נאה במיוחד.

פורסם
אומרים שסוס מנצח, לא מחליפים.{לגבי הסוויץ}. 20 שנה ויעבוד עוד 20.

הרכב מיוצר בטורקיה עם חלפים מכל העולם.

לגבי הגיר-

נסעתי עם אטראגי ועם ספייס סטאר, שזה אותו גיר, ואני מוכרח לציין שהגיר במיצובישי הרבה יותר החלטי בהורדת הילוכים, זינוק מהעמידה, מאשר הגיר בטיפו, שעושה בכלל טובה בלבצע את המשימות הללו. למרות כל זה, רעש המנוע במיצובישי, הוא סתם מרגיז. הגיר בטיפו הוא של-6 הילוכים, אבל מאוד עצלן.

הרכב הרבה יותר "רכב" מהאטראגי וזה בא לידי ביטוי גם במחיר. המתחרה היחידה של הטיפו, צריכה להיות ה-301, וגם כאן יהיה לטיפו יתרון מסויים בגודל, והפסד מסויים בכל מה שקשור להיגוי, התנהגות כביש, ביצועים, נוחות, ורעשים.

היבואן מלכתחילה השווה את הרכב הזה ל-I35 וקורולה,{בגלל גודלו?} ועשה "טובה" והוריד את המחיר ל-100000 שקל. בתירוץ שקיבל הנחה במיסוי, בגלל התקנת ה-מוביל-איי.

הוא היה צריך להיות מתומחר לכיוון ה-94900 ש"ח, לגירסה הבסיסית, ו-100000 ש"ח, ליקרה, שאמורה להיות עוד פחות נוחה, בגלל צמיגים "שמנים" יותר עם חתך נמוך. לחובבי הפיאט, חכו לימי מכירות. ולחובבי הליסינג, זה ייקרה ממש בקרוב.{למרות הצהרות היבואן}.

מה הקשר בין הגיר במיצובישי לזה שבפיאט (רציף מוח אוטומטי פלנטרי)?

המחיר של הטיפו מצוין ואם הסגמנט הזה היה מוכר ללקוח הפרטי, היא היתה מצליחה יותר.

פורסם

הסיפור של הטיפו הוא לדעתי הסיפור העצוב של too little, too late. כששוק המשפחתיות האוטומטיות היה בשיא, לא ממש היה רכב משפחתי בהיצע (אולי הסדיצ׳י אבל לא בתמחור שלו וגם לא בטיימינג הנכון). עכשיו, עד משפחתית זה כמעט רק בליסינג והפרטיים נוהרים לקרוסאוברים (או כאלה שבכל אופן נראים כמו ג׳יפונים), הטיפו כבר לא רלוונטי לשוק הפרטי. נכון, היבואן מנסה ובאמת המחיר אטרקיטיבי למי שרוצה רכב חדש עם מכלולים אמינים, אבל מה לעשות, כולם רוצים קיה ספורטג׳...חוץ מאלו שמקבלים רכב מהעבודה ולא תמיד יכולים.

אגב, היבואן עשה את אותה טעות עם הפנדה בהתחלה, במחיר המופקע שלה, וגם בשנה האחרונה עם ה 500x, רכב שמתחרה עם כל הג׳יפונים wannabe ודווקא מציע מפרט מנועים ואבזור מצוין, אבל שוב, מתומחר גבוה מדי...וחבל.

פורסם

יש חוסר דיוק בסקירה לגבי השליטה מההגה במולטימדיה, אז יש שליטה ודווקא מאוד נוחה , בחלק האחורי של ההגה...

בכלל ההגה לדעתי מעולה, אחד הטובים והנוחים, כמו כן גם תנוחת הישיבה מולו, מדויקת וטובה להבדיל מרכבים מהמזרח, אלו הנקודות הטובות, השאר בינוני מינוס

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

פורסם

לא ניתן להעביר בתוך שירים ארוכים ומחוברים ב"מיקס" או קצרים, קדימה ואחורה בתוך השיר.

ניתן. מניסיון עם אותה יוקונקט.

אם כל "מיליוני" הכפתורים שעל ההגה, אף אחד מהם אינו שולט על מע" השמע, וחבל.

יש כפתורים מאחורי ההגה ששולטים על המערכת.

הרכב היה מלא. תידלקתי כ-10 ליטר. נסעתי 72 ק"ם. תעשו חשבון. כל מילה מיותרת.

לרוב מדידה על פני טווח כה קצר לא תתן ממצא מייצג.

סעתי עם אטראגי ועם ספייס סטאר, שזה אותו גיר

איך זה אותו גיר? במיצובישי זה רציף, בטיפו פלנטרי.

לי נשמע שפשוט הציפיות לא תאמו את המציאות.

גם לי. הטיפו היא לא אוטלנדר, אבל גם לא צריך להפוך אותה לסוזוקי אלטו. משפחתית לואו-קוסט מרווחת עם מנוע דור אחורה במחיר של מאזדה 2. מי שזה מתאים לו - יהנה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

סוג הגיר זה לא מדד..יצא לי לנהוג על רכבים רציפים שהרגישו יחסית זריזים(אבל עם תחושת מתג מטורפת בדוושה עדיין - לא משהו שהייתי רוצה) יצא לי להרגיש על ספייסטאר ועל קרוסאובר ובההאצות ביינים הרכב לא מרגיש עצל(לא יצא לי להגיע איתן למהירות גבוהה רק עירונית - במהירות גבוהה שמעתי מהחברה שנוהגים עליהן בשגרה שהן יותר עצלות ומאוד רועשות).

מול זאת יצא לי לנהוג על אוטומטיות עצלות להחריד(יונדאי I30 לפני המתיחת פנים לדוגמא - גיר עייף והישנה יותר עם ה4 הילוכים הרגישה הרבה! יותר טוב) אני לא מתפלא שיש מכוניות רציפות שמרגישות פחות עצלות מגיר אוטומטי פלנטרי - אבל לנסיעות במהירות גבוהה הן מגיבות רע לרוב.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אני חושב שאתה קצת מגזים.

מראש אתה לא יכול להשוות אותה למכוניות משפחתיות כמו מאזדה 3, טויוטה קורולה, פורד פוקוס או אוקטביה. היא מראש לא מתחרה בהן. לא מבחינת איכות ולא מבחינת מחיר. מצד שני היא כן יכולה להיות אלטרנטיבה לא רעה למי שמחפש רכב משפחתי מרווח, נוח במידה, מאובזר יחסית ונעים. סקודה ראפיד/סיאט טולדו אמנם מרשימות יותר מבחינת יחידת ההנעה, אך הן לא מרגישות "מגובשות" בתא הנוסעים כמו הטיפו וגם לא מרווחות כמוה. פיג'ו 301 ממש רחוקה ממנה מבחינת הנדסת אנוש, תנוחת נהיגה, איכות (קרקושים מופיעים אצלה גם כן עם הזמן) וגם מבחינת יחידות הנעה הם לא מבריקות במיוחד בלשון המעטה (וכאן אני אציין שעדיין לא יצא לי לנהוג בה עם גיר החדש שקיבלה), יונדאי I25 או קיה ריו סדאן גם כן צפופות ביחס אליה וגם אצלן למרות שיש תחושה כללית לא רעה הן לא ברמה שלה לדעתי מבחינת איכות החיים. אטראז' לא מתקרבת גם היא.

הטיפו לא מבריקה, אבל צריך להשוות אותה לכלל התת משפחתיות שהיא מתחרה בהן ושם לדעתי לנהג הממוצע שמחפש רכב משפחתי עם צרכים הגיוניים במחיר זול בטיפו הוא ימצא את מבוקשו. היא מרווחת, נראית טוב, מאובזרת בצורה לא רעה, בידוד הרעשים לא רע (אני לא נתקלתי ברעש הצמיגים שתיארת), נוחה יחסית, מתנהגת בסדר גמור (לדעתי פיג'ו 301 לא מהנה יותר), צריכת הדלק לא טובה אמנם (לפי ניסיון, למרות שבמבחנים אומרים אחרת) אבל גם היא מתקבלת על הדעת. מבחינת מנוע היא לא חזקה ומורגש החוסר במומנט במיוחד בעליות ועקיפות. עדיין לא בעיה לשייט איתו במהירות בין עירונית, הוא די שקט רוב הזמן והצליל שהוא מפיק בסל"ד גבוה אפילו קצת נחמד. הגיר דווקא נעים וחלק, למרות שהוא לא זריז. לנסיעות יומיומיות השידוך ביניהם מספק.

בניגוד לאטראז', ל-301 ושאר בנות הקטגוריה שמרגישות מוצר לעולם שלישי, אם הטיפו הייתה יוצאת לפני דור אחד של משפחתיות הרגילות היא הייתה יכולה להתחרות בהן בלי להתבייש יותר מדי.

לגבי עניין שהטיפו לא מתומחרת לחברות הליסינג - שטות גמורה. היא נמצאת שם כבר בכמויות מכובדות יחסית. גם כאן נגזר קופון מסוים על הלקוח הפרטי. אבל זה לא שונה משום רכב עממי אחר.

פורסם

לגבי עניין שהטיפו לא מתומחרת לחברות הליסינג - שטות גמורה. היא נמצאת שם כבר בכמויות מכובדות יחסית. גם כאן נגזר קופון מסוים על הלקוח הפרטי. אבל זה לא שונה משום רכב עממי אחר.

350 יחידות בשלושה וחצי חודשים, לא הייתי קורא לזה כמות מכובדת. בצורה הזו לא מוכרים לליסינג, בכדי למכור לליסינג אתה צריך גרסת אבזור שתהיה זולה יותר בכ- $1000 (לפני מס) לפחות ולתמחר - לצרכן הפרטי - בצורה שההפרש בין רמות האבזור יעמוד על כ-2000-3000 שקל.

פורסם
ניתן. מניסיון עם אותה יוקונקט.

יש כפתורים מאחורי ההגה ששולטים על המערכת.

לרוב מדידה על פני טווח כה קצר לא תתן ממצא מייצג.

איך זה אותו גיר? במיצובישי זה רציף, בטיפו פלנטרי.

גם לי. הטיפו היא לא אוטלנדר, אבל גם לא צריך להפוך אותה לסוזוקי אלטו. משפחתית לואו-קוסט מרווחת עם מנוע דור אחורה במחיר של מאזדה 2. מי שזה מתאים לו - יהנה.

-סליחה על הבורות, אבל מה זה יוקונקט? אני לא מהנדס מחשבים. למה זה לא עובד ישירות מהמסך או כפתור כמו בכל מולטימדיה סינית "זבל" שיש בשוק?

-לא מצאתי אף כפתור שליטה למע" השמע, {מאחורי ההגה}, בגרסת הליסינג שקבלתי. אפשר תמונות בבקשה?

-נהגתי תקופה ארוכה על הגיר הרציף של הספייס-סטאר, ומרגישים שם את החלפת ההילוכים. כמו כן הוא מגיב מייד ללחיצה על הדוושה, ולא חושב או עושה טובה, כמו בטיפו. שוב, אני לא משווה את הטיפו לאטראגי או ספייס-סטאר, אלה מתייחס לפעולת הגיר בלבד.

-לגבי צריכת הדלק {לא עירונית אלה משולבת}שנמדדה, ייתכן באמת הפרש של כ-10% עד 20% לכאן או לכאן. אבל כדי להגיע לנתוני היצרן, במקרה הזה, יהיה בלתי אפשרי. יהיה בלתי אפשרי כדי להגיע גם רחוק מאוד מזה.

זה נכון שכרגע אין הרבה מה לקנות ב-100000 שקל. אבל בגלל תמחור הזוי של קבוצת המשפחתיות סביב ה-130000 שקל, שזה מחיר מופרז לכל הדעות, הטיפו תומחרה "רק" ב-101000 שקל. זה לא אומר שרק בגלל הסיבה הזאת בלבד, צריך לשלם עליה כל כך הרבה.

היא אולי בקושי שווה את המחיר שהודבק לה. כי המחיר הזה אינו משקף את השווי של הרכב הזה. אלה זה מחיר ש"חושב" כמחיר יחסי לנתוני הרכב, מול המובילות בקבוצה, ובהתחשב למחיר ההזוי שהודבק להם מראש.

ומי שהוא כאן חושב שזה מציאה. או לפחות נותן הרגשה כזו. כולל היבואן.

פורסם

יוקונקט זה השם של המערכת הזאת שיש לך. וכן, אפשר גם דרך המסך. המערכת היא אותה מערכת אצלי בג'ולייטה ובטיפו.

לגבי ספייס סטאר, מכיוון שנהגתי גם עליה וגם על האטראז', אין לי מושג אילו העברות הילוכים הרגשת שם. מה שדי מעמיד בספק את ההתרשמות שלך מהקטע של תיבות הילוכים בכללי.

צריכת דלק - עד כה היה לי רק רכב אחד שהציג נתוני צריכת דלק שתאמו את נתוני היצרן (אלפא 156 2.5, עם 6 ק"מ/ל' עירוני מוצהר, אמין ומדויק).

הכעס שלך הוא כלפי התמחור, ואתה מנתב אותו דרך הטיפו המסכנה שבכלל לא התיימרה מעולם לתת את מה שאתה רצית לקבל ממנה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...