Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קומפוננט: audison voce av k6 VS Hertz hsk165xl

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין להשתדרג ולהחליף את הסט שלי Rockford Fosgate T162S.

יש לציין שהסט הזה בעל טוויטרים מאוד עוצמתיים וצורמים, והסאונד די מתכתי, ואני רוצה להתקדם לסט יותר נעים רך ומדוייק.

לא יצא לי לשמוע אף אחד מהסטים שציינתי, ולא יודע אם יצא לי להגיע למפגש כדי לשמוע אבל בכל זאת מעוניין להתייעץ פה בפורום לפני שאני בוחר באחד מהם.

הציוד שיש לי מופיע בחתימה למטה ואשמח לשמוע את דעתכם.

דאבל דין-Pioneer AVHX2750BT

מגבר- Hertz HDP4 150RMSX4

קומפוננטים- Focal 165K2 POWER 100RMS

סאב- Morel Primo 124 350RMS

פורסם

אני אישית לא חובב גדול של טויטרים של הרץ. אולי הם נעימים יותר מרוקפורדים, שבזמנו מסט FNQ שלהם, טויטרים פשוט נזרקו לפח.

את הסט שם הרץ אני מכיר פחוט. למה דווקה שני סטים האלה? מקום מסויים המיע מחיר טוב? אולי במסגרת התקציב יש דברים מעניינים לא פחוט?

מה התקציב לקומפוננט? אולי בכלל להחליף רק טויטרים לנעימים יותר?

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם (נערך)

התקציב שלי הוא בסביבות ה1000 ש"ח וכרגע מחיפוש באתרי יד שנייה (יד 2, פייסבוק, ופה בפורום) אלו פחות או יותר רמקולים ברמה גבוה שמצאתי בערך בתקציב הזה...

לגבי מיקום של הטוויטרים כרגע ברכב- מדובר בהונדה סיוויק שנת 2007 והטוויטרים ממוקמים בשני הקצוות של השמשה הקדמית, בתוך הבית המובנה שיש ברכב. הכוונה שלי שיש הכנה לטויטרים שהם ממש יושבים בפנים הם לא חיצוניים וגלויים לעין

הנה תמונה שמצאתי להמחשה 001.jpg

עריכה אחרונה על ידי itzik_bb

פורסם

האם בקרוסים של הסט בוצעה הנחתה לטוויטרים (יש 2 ו-4 דיבי אאל"ט)?

האם יש איטום בסיסי בדלתות (אדי התייחס לאחרונה לנושא בהקשר של טוויטרים צורחים, עוד לא היה לי פנאי לרדת לסוף דעתו)?

פורסם (נערך)

מצטרף לשאלה על האיטום בדלתות, שבמידה ואין כזה המידבאסים יבואו פחות לידי ביטוי (מלא) לעומת הטוויטרים, שיבלטו יותר לטוב ולרע.

אפשר לשאול לסגנון המוזיקה שאתה שומע?

אם אני מבין נכון מהחתימה שלך אתה מתכנן (להמשיך?) לעבוד פאסיבית על הJBL, ובמקרה כזה מנסיוני לא הייתי משדך אליו אף אחד מהסטים שהצעת, ועדיף לשקול החלפה של טוויטר בלבד.

כל זה כמובן במידה ונסיונות ''להנעים'' את הטוויטרים על ידי מיקומים וכיוונים לא עוזר, שכמו שהציעו לפניי זו האופציה הטובה יותר.

עריכה אחרונה על ידי NisoS16
פורסם

לפני שינויים נסה לבצע התאמות ברמקולים.

לפעמים מבנה הרכב ומיקום הרמקולים גורמים להדגשות צלילים.

א - התחל בכיוון מכסה הפלסטיק היושב על הטוויטר. (סובב אותו למספר מצבים)

יש למכסה צלעות כיוון , המכוונות את יציאת צליל הסאונד.

אפשר גם לא באותו כיוון - כדוגמא - את הקרוב אלייך לכוון למרכז שימשת הזכוכית.

ואת הרחוק לכיוון שלך.

ב - את הטוויטר להנמיך (להנחית) קצת מבחינת עוצמה - כך המיד- וופר יהיה יותר דומיננתי, ישמע יותר.

ג - ספוג קטן ודק בין הטוויטר למכסה הפלסטיק המכסה אותו - ספיגה ופיזור עוצמה. (ואז לכוון שוב עוצמה)

ד - חיתוך יותר גבוהה לטוויטר, בחיתוך התחתון שלו, להכניס לדוגמה - ב 6000H .(לנסות בין 4000-6000)

*** וחיתוך של המיד-וופר ב חיתוך הגבוהה בכיוון 2000H (אם אפשר) הוא יכסה גם את טווח ה 4000H.

ה - איטום בדלתות באזור המיד-וופר - כך יודגשו יותר צליל הבאס-מיד.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אז ככה, קודם כל המון תודה על התגובות וההתייחסות, אני כבר כמעט רצתי לקנות רמקולים חדשים.

לגבי איטום לדלתות אין לי כרגע משהו כזה, ואני לא יודע כמה בא לי להכנס לזה אין לי איש מקצוע שאני מכיר ויעשה לי עבודה טובה במחירים סבירים אלא אם כן תשלחו אותי למישהו ספציפי שיוכל לטפל בי מהתחלה ועד הסוף בעניין הזה...

אין לי ספק שהמערכת שלי לא מכוונת בצורה הכי נכונה, יש כל כך הרבה חיתוכים וכיוונים שאפשר לעשות מהHU ופיצ'רים כמו time correction ועוד שאני בכלל לא מנצל.

סתם דוגמה במידה ואני מבטל את הסאב וופר שומעים שהקומפוננט עדיין מוציא באס מעוות קצת :(

אלו דברים שיכולים לעזור לי עם זה במפגשים אולי?

פורסם

אין לי ספק שהמערכת שלי לא מכוונת בצורה הכי נכונה, יש כל כך הרבה חיתוכים וכיוונים

שאפשר לעשות מהHU ופיצ'רים כמו time correction ועוד שאני בכלל לא מנצל.

סתם דוגמה במידה ואני מבטל את הסאב וופר שומעים שהקומפוננט עדיין מוציא באס מעוות קצת :(

אלו דברים שיכולים לעזור לי עם זה במפגשים אולי?

נכון - ברגע שהמיד- מזמזם , מעוות קצת, הסאונד משתנה.

כדאי אולי לחתוך אותו שיכנס מתדרים יותר גבוהים לכ 100H-150H .

ואת הבסים היותר נמוכים, להשאיר לסאב.

כדאי להגיע למפגש, או ליצור קשר עם מתקין / אדם המבין טוב בסאונד לרכב, ולכוון.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

החלפת סט לא תתןלך כלום. אתה לא מנצל אפילו שליש מהיכולת של הסט ורץ להחליף אותו.

כמו שכבר הציעו לפני, הייתי מתחיל במשחק עם טויטר בזווית כיוון שלו ונסיון להנמיך אותו טיפה.

אחרי זה, בכל מקרא עושה איטום. לא חייב לזה בעל מקצוע ,אפשר לעשות עבודה כזאת גם לבד ויש פה מספיק שרשורים שמדברים על חומרים שונים, גם פשוטים יותר וגם יקרים יותר. לעשות איטום גם כן לא ממש בעייתי.

ורק אחרי כל זה אולי חושב בכיוון להחליף טויטרים.

פורסם

אפשרות נוספת שהעלתי בשרשור קודם שלך אאל"ט, תהיה לרכוש למשל מגבר צנוע לטוויטרים בלבד, להעביר עוד כבל RCA ולעבור לעבודה אקטיבית (או בי-אמפ עם הקרוס הקיים). כך יהיה ניתן לנצל בצורה מקסימלית את אפשרויות הכיוון ב-HU.

אבל גם במצב הקיים יש עוד מה לעשות כנראה.

פורסם

טום, לא תמיד מומלץ לקפוץ לאקטיבי, בטח כאשר אתה לא בטוח בכל דבר שאתה עושה, פה כל טעות יכולה לעלות ברכיב שרוף.

את זה אני הייתי עושה בשלב ממש ממש אחרון

פורסם (נערך)

מסכים. רק הזכרתי שזו אפשרות.

וכאמור, אפשר גם לעבוד עם הקרוס של הסט, רק בבי-אמפ. זה עדין יאפשר שליטה נפרדת מסויימת דרך ה-HU בכל הנוגע להנחתות למיניהן ו-TA נפרד מהמידבאסים.

אגב, תאורטית, אפשר לחבר אותם ישירות ל-HU.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • תוכן חדש...