Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 147
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

^

חושב שרציני, ופשוט לא מודע כמה כלים ומשאבים משקיע היצרן בדברים האלה.

מצד שני, אם היה מדובר בשינוי פרמטר פשוט של שינוי מהירות לפקודת נעילת מומנט, לא היה אכפת לי לנסות לשנות אותו, לו הייתי סבור שהתהליך הפיך. בכל מקרה, פרמטרים כאלה (ניתנים לשינוי) בדרך כלל אפשר לשנות בהתחברות עם מחשב מקורי ולא צריך עדכון תוכנה לשם כך. מניח שלא ניתן.

בכל אופן גם אני לא מבין מה הטעם לנעול מעל מהירות בלתי סבירה כזאת, נשמע כמו באג.

פורסם
אתה רציני או סתם מתלוצץ ?

כבר ציינתי שאני בור בנושא הזה ואיתמר דיבר על עדכון תכנה שהיצרן שחרר למחשב הגיר.

לכן הנחתי שאפשר להתגבר על התקלה בעזרת תכנה בלבד.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
השמן המקורי של התיבה שמותקנת אצלי הוא Castrol TQ-95. ססאנגיונג אומרים להשתמש אך ורק בנוזל הזה ולא בשום נוזל אחר. קסטרול מצידם טוענים שזה שמן שפותח במיוחד לתיבת ה BTR הנ"ל שמלבד ססאנגיונג הותקנה גם ברכבי פורד פאלקון אוסטרלים, באיזה דגם של מזארטי ודגם של מיצובישי, כולם מתחילת שנות ה- 90. השמן הזה לא ניתן להשגה בארץ, היבואן הפסיק להביא אותו לפני כמה שנים

היבואן מפרסם עכשיו את המוצר. יכול להיות שהמצב השתנה.

פורסם

הללויה,

בעבר לא ניתן היה להשיג את הנוזל המדובר.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
היבואן מפרסם עכשיו את המוצר. יכול להיות שהמצב השתנה.

:shock::shock::shock:

ארים אליו טלפון שבוע הבא. תודה!

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

היום הרמתי טלפון ליבואן נ. פלדמן שמושבו בחיפה ונאמר לי כי השמן אכן קיים במלאי.

"מהיכן אתה?" נשאלתי.

"מהמרכז" עניתי.

"יש חנות אחת ברחובות שמחזיקה את השמן הזה..."

עוד לפני שהוא סיים את המשפט כבר הבנתי על איזו חנות הוא מדבר:

http://www.justmotor.co.il/Product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%92%D7%99%D7%A8-castrol-transmax-tq-95--1l

לידיעת כל בעלי המוסו, קורנדו ואקטיון באשר הם 8)

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

על הדרך אצין שבהחלפת שמן "רגילה" (או ישראלית) של תיבת ההילוכים מוחלפים רק 4-5 ליטר שנוזלים בהורדת הקרטר.

עוד 4 ליטר מתחבאים בתוך הממיר מומנט.

יש הליך בדוק של היצרן לפרוק צינור ריקון, וע"י סטרטרים קצרים (בנטרול יכולת המנוע להתניע) לנקז את השמן ממנו.

אם ההליך לא מתבצע במלואו, ממלאים לך רק 4-5 ליטר שמיד מתערבבים בשמן הישן והמלוכלך.

אני עוד לא פגשתי את המוסך שמבצע את ההליך הזה ללא שאתה מכיר אותו ודורש ממנו לבצע אותו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ממה שהוסבר לי החלפה מלאה באמצעות מכונה יכולה לאכול סדר גודל של 30 ליטר שמן גיר, והמחיר בהתאם.

בהחלפה חלקית אכן מתנקז סדר גודל של 5 ליטר, ואני מאמין שאם מקצרים את מרווח ההחלפה לחצי מזה שמומלץ ע"י היצרן (נאמר כל 30,000 ק"מ במקום 60,000) אז לדעתי זה מספיק ומבטיח ששמן הגיר ישמור על תכונותיו החיוניות.

פורסם

בלי שום קשר, תיבות ה BTR האלה הן עמידות מ-א-ו-ד!

סוחבות חצי מליון ק"מ בלי פתיחה ושיפוץ בכלל בלי בעיה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

טוב לשמוע! בדיוק הגיע אלי בקבוק של תוסף LUBEGARD מבריטניה. מקווה מאוד שזה יעזור לגיר, כרגע אצלי (מוסו) הוא לא מתפקד כנדרש בתחילת הנסיעה.

כבר עדיף לי להחליף לשמן המקורי או להשתמש בתוסף (שמן הגיר הוחלף לאחרונה)?

עריכה אחרונה על ידי הספגטי המעופף
פורסם

אני נוסע כרגע עם שמן DEXIII של קסטרול והתוסף הזה, הגיר מרגיש לי בסדר ועובד חלק. עם השמן הקודם (והלא מתאים שממלאים במוסכים המורשים :roll:) היו מתרחשות מדי פעם החלקות ובעיטות בהעברת ההילוכים.

כמו שאני מכיר את עצמי בהחלפה הבאה אני אבלע את הגלולה וארכוש 5 ליטרים של TQ-95 (החלפה חלקית).

• תוכן חדש...