Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לצערי מתחוור לי בדרך הקשה (ובעיקר הכואבת) שמצבו המכני של המפלץ שקניתי לא להיט על אף טופס הבדיקה המרשים והיסטוריית הטיפולים המסודרת :evil:

אחד מהדברים ששמתי לב אליהם רק אחרי הקנייה הוא שממיר המומנט לא ננעל בשיוט. קפצתי היום לספי (גירים אוטומטיים צומת סגולה) ונשלחתי לעשות שיעורי בית על התקלה בגיר שמצאנו, P2100 - Defective 1-2, 4-5 shift solenoid valve.

על פניו נראה שיש סולנואיד דפוק בגיר (ויש 7 כאלה) אך למרבה הצער תיאור התקלה בספרות הטכנית מאוד כללי ולא מכוון למקור שלה ומה לבדוק :?

אם אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שיש כשל באחד הסולנואידים חשבתי שהדרך הנכונה ביותר לאבחון תהיה לפתוח את קרטר הגיר ולשלוף את בית השסתומים, ככה יהיה ניתן לבדוק פיזית את הסולנואידים ואולי יקפוץ משהו לעין, בעיקר נזקי מים אם יש, מהפריצה של הקולר גיר לפני שנה וחצי. אם לא יקפוץ משהו לעין אני מעוניין לבדוק ידנית את הסולנואידים, לחבר להם מקור מתח ולראות מי הסולנואיד הדפוק.

האם מישהו יודע מהו מתח הפעולה של הסולנואידים? 12? 5? מתח אחר? הייתי שמח לא לשרוף אותם, זה עסק יקר.

אם למישהו יש רעיון או כיוון אחר לבדיקה אני יותר מאשמח לשמוע. למרבה הצער הרכב הזה לא היה להיט מכירות באף מדינה בעולם והמידע שמסתובב באינטרנט דליל וחלקי ביותר.

תודה לעוזרים!

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 147
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הוא של חברת BTR האוסטרלית, M74. גרסת 4 הילוכים.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מנסיוני בהחלפת הסולונאידים בגולף דור 5 וגם דור 4 ומקצת ידע לא ניתקלתי בסולונאיד שעובד במתח נומינלי של פחות מ-12 וולט. עלייך רק לשים לב שקיימים סולונאידים שעובדים במיתוג PWM לכן חיבור קבוע לזמן ארוך למקור מתח עלול לדפוק את סליל הסולונאיד.

בדרך כלל בודקים את התנגדות הסליל של הסולונאיד לפי הנחיות ייצרן התיבה. אם לא קיים מידע כזה אתה פשוט יכול לבדוק את התנגדות הסליל דרך הצמה שמתחברת לגיר ולקבל תמונה כללית האם קיים נתק בסליל (התנגדות אין סופית) או התנגדות מסויימת אשר במקרה הזה לא תעזור הרבה מבלי לראות ספרות ייצרן.

קח בחשבון שאתה צריך מקור מתח אשר מסוגל לספק כמה אמפרים במידה ואתה רוצה לבדוק את תנועת הסולונאיד.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה על התגובות אך יש התפתחות מסעירה בפרשה.

מה שלא ציינתי אתמול הוא שהתקלה של הסולנואיד היא רק אחת מ 6 קודי תקלות שהסורק של ספי מצא. לא הזכרתי אותן כי על פניו נראה כי רק תקלת הגיר מעניינת אותנו, אבל כנראה שלא...

לאחר כתיבת פוסט זה אתמול חשבתי שאולי התקלות הרשומות הן תקלות ישנות שלא אופסו ואולי למעשה אין כל בעייה בסולנואידים בגיר, אחרי הכל הגיר מתפקד יפה למעט עניין נעילת הממיר.

היום בבוקר קפצתי לחבר עם סורק מקצועי שאיפס את התקלות (זו הנקודה לציין שסורק OBD ב 8$ מאליאקפסרס לא זיהה ולא איפס אף אחד מקודי התקלה האלה).

מיד לאחר האיפוס ועוד לפני שהנעתי את הרכב קפצו וחזרו 3 תקלות שגם הופיעו אתמול: שתי תקלות שנוגעות למזגן, P1540 ו- P0530 ותקלה נוספת P0698 שמדברת על מתח 2.5V נמוך מה- ECU.

הועלתה השערה שעניין אי-נעילת הממיר יכול להיות קשור לאחת או שלושת התקלות האלה וכדאי קודם לפתור אותן, יכול להיות שעניין אי-נעילת הממיר הוא סוג של מנגנון הגנה ו/או חסרה קריאה חיונית למחשב הרכב או הגיר על מנת לתפקד כמו שצריך.

עוד משהו שראוי לציין הוא שקיים אילתור על צמת המנוע הראשית, איזה חוט חיצוני שמתעלק על אחד החוטים של בית המצערת ומוליך למקום שטרם אותר :evil:

ממיר שלא ננעל + תקלת 2.5V + החוט הזה על בית המצערת מוביל אותי למחשבה שאולי בכלל יש איזו בעייה בין בית המצערת לדוושת הגז האלקטרונית (שבנוייה משני מעגלים, אחד 5V ואחד 2.5V) וזה מצריך בדיקה.

אם למישהו יש רעיונות להמשך כיוון החקירה אני יותר מאשמח לשמוע ומבטיח לעדכן בהמשך.

פורסם

שים לב שאת המידע על P2100 הבאת מגיר אחר, 5 הילוכים , מדגם DC5AT. ב-P2100 מדובר בד"כ על תקלת מצערת. זה גם מסתדר עם החוט שאתה רואה מהמצערת. יכול להיות שאת התקלה הזו פירשו בעבר כתקלת מצערת, ניסו לתקן בעזרת החוט וזה לא עוזר. לסיכום, יכול להיות שזו תקלת מצערת ולא גיר.

פורסם

ה P2100 כרגע לא רלוונטית, מאז האיפוס היא לא חזרה יותר. אני לא יודע מה היה המקור שלה וגם אני תהיתי בקשר לעניין של ה 5 הילוכים למרות שתיאור התקלה נלקח מספרות היצרן לרכב שלי. לתחושתי ססאנגיונג עשו copy paste והשאירו את טבלת הקודים שמשותפת לכל הדגמים.

אגב, בספרות מופיעות שתי תקלות P2100, אחת מדברת על בית המצערת כמו שאתה ציינת ואחת מדברת על תקלה בסולנואידים. בסורק שמצא את התקלה לצד ה P2100 הופיע שמדובר בתקלת הסולנואידים ולא בתקלת הבית מצערת. יחד עם זאת בהחלט יכול להיות שזו טעות בסורק, זה היה סורק גנרי, לא המקורי של ססאנגיונג, ואכן יותר הגיוני שמדובר בתקלת בית מצערת ולא גיר שכאמור לא רלוונטי לרכב שלי.

כרגע קופצות 3 תקלות מיד עם פתיחת הסוויצ' וזהו, לא מתקבלים עוד קודי תקלה בזמן או לאחר נסיעה. ההשערה שלי היא שתיקון אחת / שלושת התקלות יפתרו גם את הבעייה בגיר.

כרגע הכי מעניין אותי לבדוק את תקלת המתח 2.5V נמוך, P0698. התקלה הזו מכוונת ישירות לדוושת המצערת (הפרוצדורה היא לבדוק אם מעגל הדוושה מקבל מתח של 2.5V מה- ECU), מה שלחלוטין יכול להסביר "בעייה" בגיר. כל נסיונותי להגיע לקונקטור המזורגג הזה כשלו, הוא תקוע במיקום כזה שמצריך גוף של נערת גומי עם ידיים ארוכות ולצערי נתוני הפיזיולוגיים עונים רק על 50% מהדרישות. למען האמת יותר מפחיד אותי למצוא שיש בעיית מתח כי אז זה כנראה אומר שה ECU מצריך תיקון או החלפה, ולך תמצא מחשב כזה מפירוק :evil:

P2100a.jpg

P2100b.jpg

פורסם (נערך)

כרגע הכי מעניין אותי לבדוק את תקלת המתח 2.5V נמוך, P0698. התקלה הזו מכוונת ישירות לדוושת המצערת (הפרוצדורה היא לבדוק אם מעגל הדוושה מקבל מתח של 2.5V מה- ECU), מה שלחלוטין יכול להסביר "בעייה" בגיר. כל נסיונותי להגיע לקונקטור המזורגג הזה כשלו, הוא תקוע במיקום כזה שמצריך גוף של נערת גומי עם ידיים ארוכות ולצערי נתוני הפיזיולוגיים עונים רק על 50% מהדרישות. למען האמת יותר מפחיד אותי למצוא שיש בעיית מתח כי אז זה כנראה אומר שה ECU מצריך תיקון או החלפה, ולך תמצא מחשב כזה מפירוק :evil:

כמעט בכול רכב עם מצערת אלקטרונית ודוושה ללא כבל קיימים שני פוטנציומטרים בדוושה כאשר שניהם מחוברים למחשב הרכב כאשר אחד בדרך מחובר למתח ייחוס של 5 וולט והשני למתח ייחוס של 2.5 וולט או נגד אינטגרלי בדוושה שתפקידו להוריד את המתח ל-2.5 וולט.

הסידור של שני פוטנציומטרים בא לפצות על כשל של אחד הפוטמציומטרים.

אם קיימת תקלה באחד הפוטנציומטרים בדרך כלל הייתה נדלקת מנורת EPC ואם הרכב מצוייד בבקרת שיוט המחשב היה מבטל אותה.

תקלה מסוג זה הייתה מורגשת גם בזמן 'בקשה' לתאוצה מקסימלית ועוד...

במידה וקיים כשל בשתי הפוטנציומטרים המצערת לא הייתה מגיבה כלל ללחיצה על הדוושה והסל"ד היה נשאר קבוע או עולה.

מה כדאי לעשות ?

לדעתי עלייך לחבר סורק תקלות מקורי לרכב ולנטר בזמן אמת את המתח בזמן שינוי בדוושת התאוצה או במילים אחרות מתח של 5 וולט=פתיחה מלאה של הדוושה (100 אחוזׂׂ).

ייתכן שהבעיה בכלל בדוושת התאוצה ולא במחשב הרכב שלא מקבל פידבק מתאים מהדוושה.

לדעתי הבעיה היא במקום אחר מכיוון שתקלה הקשורה למצערת אלקטרונית/דוושה תאוצה/מחשב הרכב הייתה מתבטאת בבעיות מורגשות כגון סל"ד סרק לא יציב או גם לא תקין, תגובה איטית של המנוע 'לבקשת' הגדלת הכוח, חוסר תגובה פתאומי של הדוושה בסל"ד סרק ועוד...

כהנא וכהנא בעיות.

** כול הנכתב הינו מנסיוני מרכבי קונצרן VAG לכן ייתכן מאוד שחלק מהסיפטומים לא יופיעו ברכבך.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

שיניתי את כותרת השרשור (כי כמו ששזה נראה כרגע הגיר חף מפשע) ואמשיך לעדכן בממצאים.

מי שהלך לאיבוד אז אני מעוניין לעשות קצת סדר בדברים ולעדכן בהתפתחויות מאתמול:

1. באיזשהו שלב הייתה תקלת מצערת ברכב. אני לא יודע מה עשו איתה ואיך פתרו אותה (כי נכון להיום התקלה לא חזרה) אבל מה שאני כן יכול לספר הוא שהקונקטור של דוושת המצערת מת, אין בו מתח בכלל כפי שצריך להיות כמופיע בשרטוט.

2. יש שני קודי תקלות מזגן ואני מניח שבגללם הוא הפסיק לעבוד. באיזשהו שלב נראה שעשו מעקף וגנבו מתח ישירות מהממסר של מדחס המזגן ללחצן ההפעלה וזה גורם למזגן לעבוד בכוח תוך התעלמות מהתקלה שמתריע מחשב הרכב.

3. התקלה השלישית היא בדוושת התאוצה האלקטרונית ששם מתריע מחשב הרכב על מתח 2.5V נמוך. אתמול ובעזרתו האדיבה של אסף מהכנופייה בדקנו מספר דברים:

1. וידאנו שכל חוט שיוצא ממחשב הרכב אכן מגיע לייעדו בדוושת המצערת.

2. ביצענו בדיקת מתחים לקונקטור של בית המצערת, לשם כיוון קוד התקלה.

3. מדדנו את עוצמת הסיגנל שרואה המחשב מדוושת המצערת.

הממצאים היו כדלקמן:

1. כל חוט שיוצא ממחשב הרכב אכן מגיע ליעדו. החיווט לא מקוצר, לא פרום ולא מקומבן.

2. בדיקת המתחים העלתה ששני המעגלים של דוושת המצערת מקבלים 5V כל אחד. זה לא תקין אבל גם לא מסתדר עם קוד התקלה שמדבר על מתח 2.5V נמוך, כלומר ציפינו לקבל מתח נמוך מ 2.5V במעגל ACC2 שבשרטוט ובטח לא 5V :roll:

3. הסיגנלים שרואה מחשב הרכב משני מעגלי הדוושה זהים, 0.5V בסרק ו 3.7V בדוושה מלאה.

לדעתי קיים מכנה משותף בין שלושת התקלות והוא בעיית מתח. או שאין מתח בכלל או שיש מתח שאינו מתאים. כל המתחים המוזכרים כאן יוצאים מה ECU, כלומר כולם קשורים לאותו המחשב ולא מוזנים ממקורות או מחשבים אחרים.

האם למישהו יש תובנה אחרת?

ecu.jpg

פורסם (נערך)

האם ניסית להעזר בפורום סאנגיונג הבריטי? זה אומנם דורש לשבת ולנסח פוסט טכני באנגלית אבל מסתובב שם ידע רב.

תקלה מעניינת. נמשיך לעקוב.

בהצלחה.

תובנה נוספת

ביציאה B10 אמור להיות 2.5 וולט.

יכול להיות יש בעיה פנימית במחשב וקוד התקלה שגוי, במקום תת מתח התכוון...אנומלית מתח...

תנסה לבדוק חיישן התאוצה מנותק (למרות שהוא לכשעצמו לא יכול "להגביר" את המתח)

אם בלי עומס אין לך 2.5 וולט אז או שהשרטוט שגוי או שהמחשב נדפק וה REF של ה 2.5 מוצאי 5 וולט.

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

הפורום הבריטי די מת בכל הקשור לדגם הרכב שלי, הוא יותר פעיל אצל החבר'ה עם המוסו הקורנדו.

ונכון, ב- B10 אמור להיות 2.5V, בפועל יש 5V. אני בספק רב אם יש טעות בשרטוט מאחר ולכל אורך ה service manual מוזכר עניין ה 5V לצד ה 2.5V.

פורסם (נערך)

איתמר, יש לי רעיון מאוד נחמד.

1. תמדוד את ההתנגדות של הפוטנציומטרים ACC1 ושל ACC2 בנקודות הבאות:

2-3 וגם 1-5 כמובן כאשר לא מחובר מתח.

לאחר המדידה חזור לדווח מהי ההתנגדות אשר מדדת. הבדיקה הזו יכולה להעיד גם על תקינות הפוטנציומטרים כאשר ההתנגדות משתנה ממינימום למכסימום או להיפך בתלות הלחיצה על הדוושה בין פינים 4-2 ו-1-6.

בשלב הבא אפשר לעבוד על מחשב הרכב על-ידי חיבור נגד בטור אשר יוריד את המתח ל-2.5 וולט ולבדוק האם התקלה נעלמת.

* להערכתי נגד של 1-2.5 קילואוהם עשוי להתאים. ראה שרטוט מצורף.

1.JPG

פורסם

ערך הנגד צריך להיות זהה לערך ההתנגדות של הפוטציומטר לחלוקת מתח.

אופציה ראשונה שיתקבלו ערכי מצערת תקינים (קרי לא יותר מ 5V) וא התקלה תעלם.

אופציה שניה, שדגימת מתח היחוס נעשית במחשב אז התקלה לא תעלם.

אם צריך להיות 2.5 וולט ואין 2.5 וולט... לדעתי בעיה במחשב.

אגב זאת יכולה להיות בעיה קטנה, כמו זנר או רגולטור (טרנזיסטור) דפוק שאתה מחליף בשניה.

תנסה להשיג סכמה חשמלית של המחשב...

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

1. מהסיבה הזו כתבתי שיש תחילה לבדוק את ההתנגדות של הפוטנציומטרים.

2. הערכים לא חייבים להיות מדוייקים ובהחלט סטייה של 20 אחוז לא מהווה בעיה.

3. הפוטנציומטר השני קיים מסיבות של יתרות קרי בטיחות. המתח שהמחשב צריך לראות נע בין 0.5-2.5 וולט ב-ACC2 ולא 5 וולט.

4. אין דברים כאלה שרטוט של המעגל החשמלי אלא אם מישהו גנב סכימה חשמלית מהייצרן או ביצע Reverse engineering.

• תוכן חדש...