Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ועדיין...הייתי מנסה להצליב מחשבים!

זה קל ומהיר יחסית... רק צירך את עזרת המוסך באיתור תורמת פוטנציאלית.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תגובות 147
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני הייתי שואל בג'יפלוג למי יש רכב זהה ומכן לעשות הצלבות בין המחשבים.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

המידע לפיו קיימת סבירות גבוהה מאוד שתקלת הממיר מומנט קשורה ל EGR ניתן לי ע"י בעל מקצוע שמתמחה בתיקון מחשבי רכב, וכשדיברתי איתו התרשמתי שהבנאדם מבין דבר או שניים בדיאגנוסטיקה. בכלל, כבר מההתחלה ייעצו לי לפתור קודם את כל התקלות מנוע ולראות מה קורה.

אני לא פוסל החלפת מחשב טרנספר לצורך הבדיקה למרות שיהיה קשה מאוד לאתר אחד כזה, נמכרו מעט מאוד אקטיונים מהשנתון שלי שהגיעו עם הגיר הזה, אבל קודם ובכל מקרה אני מעוניין להעיף את תקלת ה EGR הזו.

מחר (היום) מתוכנן עוד איזה ניסוי, אעדכן.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יום האתמול הוקדש לברר מה הבעייה של ה EGR. ביצענו בדיקה יסודית לשסתום ה EGR ולחיווט, כולל שימוש בסקופ. אמרנו שלא יכול להיות שהכל בסדר לפי הבדיקות היבשות שכתובות בספרות והעסק עדיין לא עובד.

השורה התחתונה היא שמשהו במנוע החשמלי של ה EGR נדפק. יש לו בעייה בסיגנל שהוא שולח חזרה למחשב הרכב, הסקופ קרא סיגנל מחורבש וחלש מאוד. פתיחה שלו בזמן עבודת המנוע העלתה שהוא מקרטע במהלך שלו ובהתאם גם לא מצליח לפתוח ולסגור את שסתום ה EGR כמתבקש.

ולפני שאתם קופצים ואומרים "תחליף אותו ותפסיק לחפור" - עלות שסתום חדש נעה סביב ה 3,000 ש"ח, אין תחליפי וגם אין טעם להתקין שסתום מפירוק (שלא לדבר על למצוא אחד כזה).

המשך יבוא...

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אתמול נפגשתי עם אסףאסף מהכנופייה להחלפת שמן הגיר.

שמן הגיר הוא הנוזל האחרון ברכב שלא זכה להחלפה מאז הרכישה. כאמור על אף שהבעייה המתוארת בשרשור הזה היא בגיר, אני לא מאמין שמקור הבעייה נמצא בגיר ולדעתי הוא תקין לחלוטין.

אתמול ביצענו 3 החלפות חלקיות של נוזל הגיר, לא ניתן לבצע החלפה מלאה ללא מכונה. לאחר סבב ההחלפות יצא רוב הנוזל הישן ואת מקומו תפס נוזל שדומה בתכונותיו לנוזל המקורי (והיקר להחריד, מה גם שלא ניתן להשיגו בארץ) בתוספת תוסף הסבה ייעודי שמקנה לשמן ה DEXRON III את התכונות הנדרשות ספציפית לתיבה הזו. לקראת ההחלפה האחרונה גם פתחנו את הקרטר והחלפנו את הפילטר והאטם לחדשים ומקוריים.

לאחר כמעט 150 ק"מ של נסיעה אני לא יכול להצביע על שינוי כלשהוא בהתנהגות הגיר, מרגיש לי אותו הדבר אבל לפחות הפעם אני יודע שיש בו נוזל מתאים ובכמות הנכונה.

ולא, הממיר עדיין לא ננעל בנסיעה :roll:

בתמונות ניתן לראות את התוסף הייעודי ו"דגימות" משמן הגיר שהוחלף, ניתן לזהות את השתנות הצבע מימין לשמאל. ההחלפה האחרונה הייתה לפני 35,000 ק"מ, זו הסיבה שצבע הנוזל בשטיפה הראשונה כהה אבל לא שחור או שרוף.

IMG_20160722_152705.jpg

IMG_20160722_145709.jpg

פורסם

כספי ההודעה שלך הועברה לכאן.

הנוזל שהיה בתיבה הוא, ע"פ היסטורית הטיפולים, נוזל מקורי של ססאנגיונג אבל אחד שמתאים לתיבת ה 6 הילוכים החדשה יותר.

השמן המקורי של התיבה שמותקנת אצלי הוא Castrol TQ-95. ססאנגיונג אומרים להשתמש אך ורק בנוזל הזה ולא בשום נוזל אחר. קסטרול מצידם טוענים שזה שמן שפותח במיוחד לתיבת ה BTR הנ"ל שמלבד ססאנגיונג הותקנה גם ברכבי פורד פאלקון אוסטרלים, באיזה דגם של מזארטי ודגם של מיצובישי, כולם מתחילת שנות ה- 90.

השמן הזה לא ניתן להשגה בארץ, היבואן הפסיק להביא אותו לפני כמה שנים ובחנויות החלפים אפילו לא שמעו עליו. היבואן של קסטרול אומר שישתלם לו להביא רק כמה משטחים של השמן הזה, ובשביל החמשה-שה אנשים בארץ שיש להם את הגיר הזה זה פשוט לא משתלם.

באוסטרליה הנוזל הזה קצת יותר נפוץ אבל אף אחד מהמוכרים באי-ביי לא מוכן לשלוח לארץ, מה גם שזו תהיה התאבדות כלכלית.

בקוריאה ניתן להשיג אותו רק בבקבוקים של ליטר, 20$ לפני משלוח, וצריך 10 כאלה.

מצאתי רק שתי חברות שמייצרות שמן תואם, אחת אוסטרלית ואחת גרמנית וגם כאן ניסיונותי לקנייה שלו לא צלחו.

LubeGard היא חברה אמריקאית שטוענת שמייצרת תוסף ייעודי לתיבה הזו שלוקח שמן דקסרון III ומוסיף לו את התוספים שנמצאים בשמן TQ-95. אין לי מושג אם זה נכון או לא נכון, אבל מכל המחקר שעשיתי זו הייתה האופציה הריאלית היחידה.

פורסם

למה לא לרכוש שסתום בחו"ל? זה לא יוזיל עלויות?

אכן, שמן הגיר בסאנגיונג הוא סיפור מורכב. השמן במוסכים בישראל פשוט לא מתאים וגורם להעברת הילוכים לא נעימה במצבים מסוימים.

Sent from my E6853 using Tapatalk

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

בוודאי שרכישה מחו"ל תוזיל עלויות, מדובר בסדר גודל של 620~ ש"ח כולל משלוח ולפני מיסים ובירוקרטיה. לצערי לא ניתן להזמין רק את הסולנואיד של ה EGR אלא הוא מגיע קומפלט עם האטם שלו והשסתום בתוך בית מברזל יצוק.

לעניין החלפת שמן הגיר ועדכון להודעה #80 - יש הבדל בתחושת העברת ההילוכים. כאשר הרכב קר נעלמה הבעיטה הקטנה מראשון לשני והבעיטה שהייתה תמיד (גם כשחם וגם כשקר) בעת שילוב לרברס נעלמה לחלוטין!!!

בכל מקרה הנה טיזר לניסוי שביצענו אתמול בלילה... :twisted:

IMG_20160723_223657.jpg

פורסם

תודו שהתגעגעתם.

מה שרואים בתמונת הטיזר בהודעה הקודמת הוא מעגל חשמלי שמדמה חיישן EGR תקין. החלטתי שלפני שאני הולך להשקיע סכום 4 ספרתי לטובת העניין, אני רוצה לראות האם "תיקון" ה EGR אכן יפתור את בעיית ממיר המומנט.

מפה לשם ואחרי כל מיני ניסויים ווריאציות, חבר שלי ואני הצלחנו לייצר מעגל שמדמה את פעולת חיישן ה EGR. המעגל נבדק ואומת ע"י סקופ בזמן נסיעה אך עדיין הרכב לא נועל ממיר.

היום בבוקר קפצתי למוסך ססאנגיונג לשם איפוס התקלות, ובאמת לאחר האיפוס לא חזרה יותר שום תקלת EGR וגם לא תקלת ה Can Bus ממחשב תיבת ההעברה. בנסיעת המבחן שלאחר האיפוס הרכב עדיין לא נעל ממיר, אבל מצד שני גם הסקופ הראה שהמעגל הפסיק לעבוד :?. אנחנו צריכים לייצר מעגל כזה דור 2 ולשפר את האמינות שלו ובעיקר את עניין המגעים, שנראה שיש בעייה כזו איפשהו במעגל או בקונקטור.

אם זה לא מספיק, בשבועיים האחרונים התחילה בעייה של סטארטר ארוך מדי פעם (במקום 4 סיבובים הוא עושה 6-8 ), ופעם אחת הרכב פשוט סרב להניע.

למזלי ודווקא היום מרפי היה לצידי והרכב נתן סטארטר ארוך כשהייתי במוסך. קוד התקלה הצביע על חיישן קראנקשאפט שסיים קריירה (P0335). הוזמן חדש.

בתמונות אפשר לראות את הסכמה של המעגל שמדמה את ה- EGR ולצידו כל קוד EGR אפשרי שקיבלנו במהלך הניסויים :mm_blush:

IMG-20160729-WA0001.jpg

IMG-20160728-WA0018.jpg

פורסם

לא הבנתי איך דימית את פעולת החיישן.

לוגית אני גם מתקשה להבין את הקשר בין החיישן לנעילת המומנט. איזו סיבה היתה צריכה להיות למהנדסים הקוריאנים לערבב מין שאינו מינו.

אובדן תקלת התקשורת בין המחשבים - מוזר מאוד.

יכול להיות שהתקלה בכלל בגיר?

פורסם

תגיד, את הדגם הספיציפי הזה של סאניאנג רנו ייצרו?

כמה תקלות... :shock:

יש לך פה בחודשים בודדים של בעלות יותר התעסקות מאשר שנים של אחזקת הטויוטה.

פורסם

בכל הבדיקות שלך עד היום, האם ראית תוך כדי נסיעה דיווח של מחשב היצרן על אי נעילת הממיר? בדיווחים שלך לא ראיתי בדיקה כזו אלא תחושות. אם לא עשית, זה אחד הדברים הראשונים שהייתי עושה.

פורסם

למיטב זכרוני הטויוטה הייתה ידנית, מנוע בנזין פשוט יותר. האטקטיון דיזל עם מומנט כפול ויותר, הנעה כפולה, תיבה אוטומטית, זקן יותר בעת הרכישה עם נסועה רבה יותר. אין כלל מקום להשוות. מה גם שבגיר ידני אין נעילת מומנט, אין בעיות עם המזרקים ועוד.

פורסם

זה בדיוק מה שאמרתי אתמול למישהו, הטנדר הזה החזיר לי בריבית דריבית על האמינות המופתית של טויוטה. גם את הסטארלט וגם את היאריס החזקתי 6.5 שנים. הן לא היו חדשות, הן מעולם לא נתקעו, הן לא הדליקו שום נורת אזהרה וחוץ מטיפולים שוטפים שום דבר בהן לא התקלקל.

לא הבנתי איך דימית את פעולת החיישן.

לוגית אני גם מתקשה להבין את הקשר בין החיישן לנעילת המומנט. איזו סיבה היתה צריכה להיות למהנדסים הקוריאנים לערבב מין שאינו מינו.

אובדן תקלת התקשורת בין המחשבים - מוזר מאוד.

יכול להיות שהתקלה בכלל בגיר?

בכל הבדיקות שלך עד היום, האם ראית תוך כדי נסיעה דיווח של מחשב היצרן על אי נעילת הממיר? בדיווחים שלך לא ראיתי בדיקה כזו אלא תחושות. אם לא עשית, זה אחד הדברים הראשונים שהייתי עושה.

ה EGR ברכב הזה הוא חשמלי, כלומר יש סולנואיד שדוחף את השסתום. כאשר השסתום פתוח הסולנואיד שולח למחשב הרכב סיגנל X. כאשר השסתום סגור הסלונואיד שולח סיגנל Y.

מאיזושהי סיבה הסולנואיד הזה נדפק ולא מצליח לפתוח את השסתום, מה שמביא לקוד תקלה ב EGR. המעגל שבנינו מדמה למחשב הרכב שסתום שמתפקד תקין, כלומר כאשר המחשב שולח סיגנל לפתיחה הוא "רואה" את הערך החשמלי שמייצג שסתום פתוח. כאשר הוא פוקד לסגור אותו המחשב רואה את הסיגנל שמשדר שסתום סגור. נשמע פשוט אבל לא, המחשב מצפה לראות ערך מאוד ספציפי במצבים האלה וכיילנו את המעגל שיראה בדיוק את הערך הנדרש (1.2V ו 4V).

לעניין ה EGR ונעילת הממיר - זה נבדק ע"י שני סורקים מקצועיים שונים בזמן נסיעה (יש פונקציה שמראה האם המחשב שלח פקודה לנעול ממיר ופונקציה נוספת שמראה מה מצב הנעילה בפועל). חוץ מזה גם מרגישים את זה, הרי ככה שמתי לב לזה מלכתחילה. כל נגיעה בגז בזמן שיוט מיד משחקת עם מחט הסל"ד, אין את הנפילה או הקפיצה הזו ב200-300 סל"ד שמאפיינים נעילה או השתחררות של הממיר.

איך ה EGR קשור לממיר? כנראה שככה התוכנה של הרכב בנוייה, זה נאמר לי ע"י מתקן מחשבי רכב שאמר שבמרצדס ברגע שיש תקלת EGR מופיעה גם תקלת תקשורת ב CAN BUS. אם נלך לפי התיאורייה הזו, נתון מהירות הרכב עובר באמצעות תקשורת CAN, וזה נתון הכרחי לשם קבלת הפקודה לנעול ממיר.

העדכון מה 24 שעות האחרונות הוא שחיישן הקראנקשאפט הלך קפוט ואתמול בלילה ולמשך חצי שעה הרכב סירב להניע. היום בבוקר הוא הניע אבל המנוע קירטע, חתך וגם הדליק לי את נורת הסליל. ייאיי! :angel:

IMG-20160730-WA0003.jpg

• תוכן חדש...