Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נשמע שרכשת רכב מוזנח או שטופל ברשלנות.

Sent from my E6853 using Tapatalk

נגעת בנקודה רגישה.

על פניו הרכב הזה היה קנייה בטוחה. מעבר לעניין שחיצונית ופנימית הרכב נראה מצויין + אין תאונות + יד ראשונה -> הדבר שהכי עניין אותי במעמד הרכישה הוא היסטוריית הטיפולים. לאורך 220,000 ק"מ שהרכב היה בבעלותו הוא הכניס אותו כל 15,000 ק"מ למוסך מורשה! 8 עמודים של היסטוריית טיפולים!

למרבה הצער וכמו שמתברר מיום ליום היסטוריית טיפולים מסודרת ממוסך מורשה היא לא תעודת ביטוח למצבו המכני של הרכב, נראה שטיפלו בו בחובבנות.

היום סוף סוף יצא לי להגיע למוסך מורשה. מאוד שמחתי לראות מחשב דיאגנוזה מקורי, ועוד אחד כזה שמתחבר ללפטופ.

התפריט הצבעוני נפתח והורצה סריקת מערכות כללית. בניגוד לארבעה (!!!) סקנרים גנריים שקדמו לו ולא מצאו אף תקלה, הסורק המקורי איתר חמישה קודי תקלה, שלושה שנגעו למנוע ושני קודי תקלה מהתיבת טרנספר. הגיר אגב לא דיווח על שום תקלה.

התקלות אופסו ונתבקשתי לחזור עוד שבוע לסריקת תקלות חוזרת.

לפני שהרכב עזב את המוסך המנהל המקצועי עשה סיבוב (לבד, בלעדי ובלי מחשב) ואמר לי "סע לשלום האוטו תקין".

אז לא, הוא לא תקין, הממיר עדיין לא ננעל. אני באמת שלא יודע מה עוד אפשר לעשות ואיזה בעל מקצוע יסכים להיכנס לעובי הקורה ולהבין מה קורה שם :roll:

IMG_20160704_175820.jpg

IMG_20160704_175810.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 147
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שכח מזה, זה בעיה שצריכה המון שעות של בדיקות ואף מקום שפוי לא יסכים לעשות את זה, בעיקר לא במחיר סביר.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

יש לי כל כך הרבה מה לומר בנושא הזה ויש לו קשר ישיר לחאפריות הישראלית וחוסר תודעת השירות במדינה הזו שאני מעדיף שלא לפתוח את זה לדיון.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש מצב שביצעת החלפת שמן גיר והשתמשת בקיט מסנן שהוא לא מקורי של סאנגיונג (חלופי, OEM או מרצדס)?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
נשמע שרכשת רכב מוזנח או שטופל ברשלנות. עדין מסוקרן לגבי פתרון הבעיה בגיר. סחבק חושד במחשב.

Sent from my E6853 using Tapatalk

לא נראה לי שהרכב מוזנח אלא טופל במספר מקרים בצורה לא מקצועית. בל נשכח שהרכב כבר 8 שנים על הכביש עם לא מעט נסועה ככה שתקלות בקילומטראז' הזה עלולות להופיע.

איזה כייף לי :)

פורסם
יש מצב שביצעת החלפת שמן גיר והשתמשת בקיט מסנן שהוא לא מקורי של סאנגיונג (חלופי, OEM או מרצדס)?

טרם החלפתי שמן גיר ברכב הזה, זה מתוכנן להתבצע בסופ"ש הקרוב. קניתי אטם ופילטר מקוריים ע"פ מק"ט.

בהיסטוריית טיפולים מופיעות מספר החלפות לאורך השנים, כולן ללא יוצא מין הכלל בוצעו עם שמן שלא מתאים לתיבת הילוכים הזו (ה BTR 4 הילוכים והקסטרול TQ-95 שאין להשיג בארץ).

עם זאת אני לא תולה תקווה בהחלפה הזו. כמו שזה נראה כרגע המחשב גיר לא שולח את הפקודה לנעול ממיר, אז להערכתי או שזו בעיית מחשב או שאחד הפרמטרים שקורא ה ECU / TCU מונעים את הנעילה.

פורסם
יש לי כל כך הרבה מה לומר בנושא הזה ויש לו קשר ישיר לחאפריות הישראלית וחוסר תודעת השירות במדינה הזו שאני מעדיף שלא לפתוח את זה לדיון.

נשמע מעניין, למה באמת שלא תחלוק איתנו?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

איתמר, עשית בסוף קידוד למזרק הרביעי כשהיית במוסך או שהם לא טיפלו בזה ?

בעניין טמפ' נוזל תיבת ההילוכים, נראה לי שאתה חושב ש 70 מעלות זו הטמפרטורה הנכונה ונראה לי שאתה קצת טועה (או שאני רגיל למספרים אחרים לגמרי).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק לא ביצעתי קידוד.

הדיאגנוזיסט שאל אותי מאיפה המזרק.

עניתי לו שהוא מקוריאה, חדש, עם מק"ט של סאנגיונג שמתאים לרכב הזה עם מנוע בתקן יורו 4.

אמר שאי אפשר לקודד.

שאלתי למה.

אמר שהמחשב לא נותן לקודד אינג'קטורים שלא הובאו דרך היבואן, שכאילו הם לא מתאימים לארץ או משהו כזה :shock:

לעניין הטמפרטורה, בסרק הטמפ' צריכה להיות בין 50 ל 60 מעלות. כשערכתי נסיעת מבחן עם ספי הסורק הציג 90~ מעלות, ספי אמר שלדעתו אם הממיר היה ננעל הטמפ' בשיוט הייתה צריכה להיות סביב ה 70 מעלות.

בכל מקרה הטמפ' פחות מטרידה אותי, אני רק רוצה להבין למה הממיר לא ננעל.

פורסם

איתמר הקידוד מתבצע בעזרת קוד כיול שהמזרק קיבל במפעל. אם הגעת למוסך עם מזרק מורכב וללא ניירת, אין למכונאי דרך לדעת את הקוד. מהתשובה של המכונאי אני מבין שליבואן ישנה מערכת ממוחשבת ששומרת לכל מספר סידורי את קוד הכיול שלו.

השאלה היא האם הגיעה עם המזרק ניירת כלשהי שיש בה קוד כיול עבור אותו מזרק

יום טוב גם לך

פורסם

הקוד מודפס על גבי המזרק, 20 ספרות ואותיות שאותן יש להזין במחשב האבחון. לא ברור לי איך מחשב הרכב או מחשב האבחון יודע מה הובא לארץ ע"י היבואן ומה לא.

האינג'קטור חדש, מקורי, ומתאים לרכב ע"פ מק"ט יצרן. אני לא מבין מה הבעייה לקודד אותו.

פורסם (נערך)

הוא לא יודע. ישנו תקן ima שעל פיו בנוי הקוד הזה וכל מחשבי הרכב יודעים לעבוד מולו.

גיגלתי עכשיו קצת תמונות ואכן הקוד תמיד מודפס באיזור המחבר החשמלי..

בקיצור, אני לא רואה שום סיבה אמיתית שמונעת קידוד של המזרק, המכונאי חירטט אותך מחוסר רצון או חוסר ידע.

ממליץ לחזור אליו ולדרוש שיקליד את הקוד הנתון למחשב מבלי לשאול יותר מידי שאלות. ליתר בטחון רשום בצד את הקוד ששמור שם כרגע. סך הכל מדובר בערך כיול, לא תורת הקוונטים או מגיה שחורה..

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

זה ב-ד-י-ו-ק מה שאני חושב. אני לא אוהב להתעמת עם בעלי מקצוע. מחר אגש למקום/ות אחרים, נראה מה יגידו.

פורסם
איציק לא ביצעתי קידוד.

הדיאגנוזיסט שאל אותי מאיפה המזרק.

עניתי לו שהוא מקוריאה, חדש, עם מק"ט של סאנגיונג שמתאים לרכב הזה עם מנוע בתקן יורו 4.

אמר שאי אפשר לקודד.

שאלתי למה.

אמר שהמחשב לא נותן לקודד אינג'קטורים שלא הובאו דרך היבואן, שכאילו הם לא מתאימים לארץ או משהו כזה :shock:

לעניין הטמפרטורה, בסרק הטמפ' צריכה להיות בין 50 ל 60 מעלות. כשערכתי נסיעת מבחן עם ספי הסורק הציג 90~ מעלות, ספי אמר שלדעתו אם הממיר היה ננעל הטמפ' בשיוט הייתה צריכה להיות סביב ה 70 מעלות.

בכל מקרה הטמפ' פחות מטרידה אותי, אני רק רוצה להבין למה הממיר לא ננעל.

טמפ' עבודה נורמלית של שמן הגיר היא בסביבות 90 מעלות צלזיוס. אל תשכח שהשמן מקורר על-ידי נוזל קירור שהטמפ' שלו לא יורדת הרבה מתחת לזה.

לאחר נסיעה קצרה ובדיקת הטמפ' בסרק אכן הטמפ' יכולה להיות סביב 60 מעלות צלזיוס. לאחר נסיעה מנהלתית רגילה הטמפ' מתייצבת סביב ה-90 מעלות צלזיוס.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...