Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתה כל-כך משוכנע שזה EGR... אז אין מנוס מהזמנת חדש.

תזמין מהאינטרנט וקווה לטוב.

אם החלפת ה-EGR תפתור את בעיית הנעילה, אני אוריד את הכובע בפני המומחים.

בהצלחה ותמשיך לעדכן.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תגובות 147
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם אני אוריד ואוכל ת'כובע, כי גם לדעתי אין שום קשר בין תקלה EGR לאי נעילת ממצמד ממיר מומנט.

אגב, שיש תקלה של תקשורת זה לא אומר שכל המערכת התקשרות מפסיקה לעבוד ואכן הפלא ופלא... הרכב מניע ונוסע.

להערכתי הבעיה היא בגיר עצמו או בבלוק שסתומים.

פורסם

סולל הדרך ודניאל, גם אני לא משוכנע בכלום ובכלל לא בטוח שיש קשר ל EGR. דרך הפעולה שבחרתי היא לנסות ולהעלים את כל התקלות מנוע ולראות מה קורה. אני מתבסס על טיפים שנתנו לי בעלי מקצוע מהענף, לא המצאתי כלום.

יחד עם זאת, השורה התחתונה היא שאין אף בעל מקצוע בארץ שמבין ברכבים האלה, ואי אפשר בדיוק להאשים אף אחד, נמכרו ממנו יחידות בודדות בארץ וגם בעולם הוא לא בדיוק נפוץ כמו טויוטה קורולה. קיבלתי את הרושם שאם אני רוצה לפתור את הבעיות אז אני צריך ללמוד ולנסות לסדר אותן בעצמי (חוץ מזה שכרגע יש לי זמן לזה, זה מאתגר ואני נהנה). גם ה"גורו" של הרכבים האלה לא ידע לתת לי פתרון ואמר לי "בוא, תן לי צ'ק פתוח ואני מוציא לך את האוטו חדש". לא תודה.

לעניין ה CAN BUS אין לי ספק שמדובר באיזה קוד שקר. אם באמת הייתה תקלת תקשורת עם מחשב הטרנספר לא הייתי מצליח לשלב את מצבי ה- 4X4 ולא היו נדלקות הנורות הרלוונטיות בלוח המחוונים.

שוב, אני באמת לא יודע איפה הבעייה, יש כל כך הרבה אלמנטים שיכולים לעשות צרות, אבל נכון לרגע זה נראה לי שנטרול התקלות והבאת הרכב למצב מכני וחשמלי תקין הוא הדבר הנכון לעשות.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

העדכון היומי בא בדמות מדמה EGR דור 2 בתוך יציקת אפוקסי וקונקטורים חדשים ששוללים בעיית מגעים אפשרית, עבר מבחן התעללות והוא מתפקד נהדר.

על הדרך הזמנתי חיישן קראנקשאפט חדש (בדיוק פי 3 ממחירו בחו"ל כולל משלוח, אבל אין לי חודש להמתין לו :evil:) ומחר אני מתכוון להגיע למוסך לשם התקנתו, איפוס תקלות וביצוע נסיעת מבחן עם הסורק המקורי ולראות מה קורה.

IMG_20160731_112802.jpg

IMG_20160731_112819.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
זה בדיוק מה שאמרתי אתמול למישהו, הטנדר הזה החזיר לי בריבית דריבית על האמינות המופתית של טויוטה. גם את הסטארלט וגם את היאריס החזקתי 6.5 שנים. הן לא היו חדשות, הן מעולם לא נתקעו, הן לא הדליקו שום נורת אזהרה וחוץ מטיפולים שוטפים שום דבר בהן לא התקלקל.

לדעתי אין כאן שום הפתעה. סה"כ הרכב עשה יותר מ-200K שזה יחסית קילומטרא'ז גבוה ומכלולי הרכב מתחילים לאותת גם אם הרכב

טופל באהבה ובמסירות ועם חלקים איכותיים זו שאלה של זמן עד התקלה הבאה. אני מאחל שזה לא יקרה.

איזה כייף לי :)

פורסם
העדכון היומי בא בדמות מדמה EGR דור 2 בתוך יציקת אפוקסי וקונקטורים חדשים ששוללים בעיית מגעים אפשרית, עבר מבחן התעללות והוא מתפקד נהדר.

על הדרך הזמנתי חיישן קראנקשאפט חדש (בדיוק פי 3 ממחירו בחו"ל כולל משלוח, אבל אין לי חודש להמתין לו :evil:) ומחר אני מתכוון להגיע למוסך לשם התקנתו, איפוס תקלות וביצוע נסיעת מבחן עם הסורק המקורי ולראות מה קורה.

לך תדע אולי בעיית הממיר מומנט תעלם לאחר החלפת החיישן.

פורסם

תקלת ה Cranckshaft היא תקלה חדשה יחסית, לא יותר משבועיים. יכול להיות שהיא התחבאה שם יותר זמן, אבל היא לא באה לידי ביטוי בשום צורה עד התקופה האחרונה.

אם מחר אצליח לסדר סוף-סוף את כל התקלות ברכב לא תהיה דרך של ממש לקבוע האם התקלה הייתה מהקראנקשאפט או מה- EGR. אני בכל מקרה דבק בתיאוריית ה EGR שעושה את כל הסמטוחה. מחר יהיה מעניין, אעדכן.

פורסם

מאחל לך בהצלחה, אני ממש נהנה לעקוב אחר השרשור הזה

:mm_yeah:

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

תשמ'ע, יצא לי לבטל בשני רכבים את ה-EGR וחוץ מאשר מנורת 'בדוק מנוע' נשארה דולקת קבוע לא הבחנתי בשום שינוי בפעולת המנוע והגיר. הרכבים הם אופל אסטרה 2002 שכול שנתיים ה-EGR החזיר את נשמתו לבורא.

לדעתי גם במקרה שלך אין שום קשר בין EGR לא תקין לממיר מומנט.

פורסם

איתמר,

במוסו יש שלל רב של צינורות ואקום שמשפיעים כמעט על כל דבר באוטו שקשור במערכת ההינע (מנוע, תיבת הילוכים, טרנספר, נעילות קדמיות וכו').

באקטיון זה לא קיים?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מרק, התקלה של ה EGR לא הופיעה לבדה, היא הופיעה בצירוף תקלת CAN BUS ממחשב הטרנספר. תקלה כזו בהחלט יכולה להביא להתנהגות מוזרה בגיר ובאופן העברת ההילוכים (אם כי אז סביר יותר שהגיר היה נכנס למעין emergency mode או limp home מאשר תקלה הזוייה של אי נעילת ממיר). יותר מזה, בעל מקצוע שעוסק בתיקון מחשבים אמר שזו תופעה מוכרת במרצדס וקיימת סוג של "קרבה משפחתית" בין מרצדס לרכב שלי.

asypeer, ברכב יש מצערת אך היא אינה בשימוש בזמן הנסיעה מלבד ברגע דימום הרכב, שם היא נסגרת ע"מ לעזור בדימום ולהפחית רעידות. בספרות מצויין כי היא ל Future regulation ובזמן הנסיעה היא פתוחה כמעט במלואה במצב סטטי.

בגירה, בדגם הזה אין כמעט צנרת וואקום לתפעול כל מיני מערכות כמו במוסו, ה EGR חשמלי.

פורסם

וכעת לעדכון היומי.

קודם כל ולפני שיקפצו כל מיני אובר-חוייכמים עם "אמרתי לך" - אני לגמריי מאמין בדרך שבחרתי ללכת בה ושהיא הייתה הדבר הנכון לעשות לשלב האבחון הראשוני. בעלי מקצוע שאני מעריך את הידע והנסיון שלהם ייעצו לי לפתור קודם כל את כל בעיות המנוע ברכב, להעלים את התקלות ואני לחלוטין הסכמתי איתם ועם הגישה הזו.

אז היום הייתי במוסך.

דבר ראשון היה החלפת חיישן הקראנק, פעולה של 10 דקות על הליפט שבוצעה בהצלחה. חדי העין מביניכם יראו שעל החיישן יש גם הטבעה של מרצדס.

הדבר השני היה חיבור סורק מקורי, איפוס תקלות וביצוע נסיעת מבחן ארוכה, קרוב לשעתיים.

ממצאים:

1. אין יותר קודי תקלה! לא EGR, לא קראנק, לא מזגן, לא מתח נמוך, לא CAN BUS - כלום, כל הקודים אופסו ולא חזרו במהלך נסיעת המבחן.

2. נראה שכל הפרמטרים שקורא מחשב הרכב תקינים. במהלך נסיעת המבחן לא קפץ לי לעין שום פרמטר שנראה חריג ועלול להצביע על קריאה שגוייה או חיישן מזייף אם כי לצערי אין לי רפרנס לקריאות תקינות של כל הפרמטרים.

3. הממיר עדיין לא ננעל ומחשב הגיר עדיין לא שולח את הפקודה לנעול. צירפתי צילום מסך שצולם כשהרכב במהירות של 90~ קמ"ש, הילוך רביעי וליטוף של הדוושה - פרמטר ה- TCC Status (נעילת ממיר המומנט, הרצוי והנוכחי) נמצא ב Release, כלומר המחשב אפילו לא מנסה לנעול את הממיר :?

לראשונה בפרשה הזו אין לי שום קצה חוט לאבחון הבעייה ואפשר לומר שהדיאגנוסטיקה מתחילה מ- 0.

IMG_20160801_120903.jpg

IMG_20160801_125810.jpg

פורסם

מה הקשר? ה EGR "תקין" בגלל מעגל הסיגנל שמדמה EGR תקין. EGR תקין -> גם אין תקלת CAN BUS שקופצת איתו ביחד. הקראנק לא קשור לעניין לדעתי.

• תוכן חדש...