Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה על הטיפים.

אין לי כוונה לעשות שם קומבינה או להוסיף נגד. אם המחשב מקולקל אז המחשב יתוקן או יוחלף, קיצורי דרך זה לא אצלי :wink:

לבינתיים קיבלתי עוד טיפ מ"אחד שיודע" וזה להשיב את כל החיווט של הרכב למצבו המקורי ולנתק את חיבור המזגן הפיראטי שעוקף את המחשב. אחרי הכל הוא מזין מתח חיצוני למערכת ואלוהים יודע אם יש או אין לזה קשר. אנחנו כבר יודעים שפתרון חאפרי אחד יכול להביא אחריו תקלות אחרות.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 147
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא קומבינה קבועה אלא לשם בדיקה האם הבעיה באמת במחשב או בדוושה עצמה. גם תיקון בארץ של מחשב רכב זה קומבינה גרועה ביותר. רוב האנשים אשר מתעסקים במחשבי רכב הם לא מתקנים אותם אלא מחליפים לך באחד משומש ומספרים לך סיפורי סבתא שהם שולחים את המחשב למעבדה...

לדעתי אתה צריך לבדוק עוד כמה דברים.

1. האם המחשב הוחלף בעבר ?

2. האם הדוושה הוחלפה בעבר ?

בדוק מק"טים ותשווה.

לא פעם ולא פעמים אנשים מתקינים מחשבי רכב שהם לא בול הדגם המקורי של הרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק המחשב והדוושה מקוריים ולא נגעו בהם קודם. אם אגיע למסקנה שזה 100% המחשב אז אני הולך לתת אותו לבעל מקצוע טוב, לא דרך מוסך או מישהו שיעשה קומבינה. אני גם לא פוסל מחשב מפירוק.

עדכוני היום:

היום הזה עסק בהחזרת כל מערכת החשמל של הרכב למצב סטוק, למעט הקודנית.

העפתי את המעקף שעשו לממסר מדחס המזגן (בתמונות) וגם העפתי את החיבור הפיראטי שעשו למצערת האלקטרונית.

החדשות הטובות הן שהמצערת עכשיו מקבלת 5V, מה שלא התקיים עד עכשיו. החדשות הרעות הן ששום דבר מעבר לזה לא השתנה, מעגל ה ACC2 בדוושה עדיין מקבל 5V וגם הממיר לא ננעל בנסיעה. הופתעתי שלמרות שביטלתי את הקומבינה של המזגן הוא עובד כרגיל, הייתי בטוח שהוא לא יעבוד.

אני מקווה מחר לאפס תקלות עם סורק מקצועי ולראות אילו תקלות חוזרות אם בכלל. אעדכן.

IMG_20160622_144400.jpg

IMG_20160622_143009.jpg

IMG_20160622_143431.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הם היו מולחמים לרגליים שלו, החוט האדום לרגל 85 והחוט הלבן בין 86 ואדמה. כמו שניתן לראות ככה הוא ישב בתוך בית הפיוזים.

פורסם

ווואייי איזה פטישים כאן. קראתי הכל אע"פ שאני רחוק מלסייע. אבל אני מרגיש כמו צופה בסרט כאשר כל פעם ישנה התהפכות בעלילה.

אני מאחל לך איתמר בהצלחה ואני מאמין שאכן תפתור את הבעיה. מקווה שזה יהיה מהר.

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

לא יודע מאיפה הגעת למסקנה שהמחשב לא הוחלף אבל זה מה שנראה לי שקורה/קרה. מחשב הרכב התקלקל בעבר. ברכב הותקן המחשב הנוכחי (יכול להיות שזה אותו אחד שהתקלקל) שבעברו, המעגל שמספק 2.5V התקלקל ולא תוקן. לכן המחשב מדווח כראוי על P0698. כדי להשמיש את המחשב, מי שתיקן אותו חיבר לדעתי את B10 למעגל במחשב שמספק 5V ולכן אתה מודד שם 5V.

כדי שממיר המומנט יינעל, מספר תנאים צריכים להתקיים ולדעתי אחד מהם הוא שני מתחי דוושה תקינים. נכון לעכשיו, מחשב הרכב מדווח למחשב הגיר שאחד מהמתחים לא תקין ולכן מחשב הגיר, לדעתי, לא מאפשר את הנעילה.

פורסם

המחשב זה המחשב המקורי של הרכב ב 200%. הברגים שהחזיקו אותו לשלדה לא היו פצועים וכשפרקנו את המחשב לבדיקה רואים שמעולם לא התעסקו עם המכסה האחורי.

העדכון היומי כולל חדשות טובות וחדשות רעות.

החדשות הטובות הן שאין יותר קודי תקלה.

החדשות הרעות הן שממיר המומנט עדיין לא ננעל :?

לקחתי היום מחבר סורק מקצועי וביצעתי כמה נסיעות. כאמור שום תקלה לא חזרה אבל כן שמתי לב לכל מיני נתונים מוזרים בסורק.

עכשיו נשאלת השאלה האם אלה נתוני אמת או נתונים שמתורגמים לא נכון ע"י הסורק. האם קריטי לבצע סורק תקלות ע"י סורק מקורי של היצרן? הסורק שהשתמשתי בו הוא סורק Multiscan P2 שמזהה ומתקשר עם המחשב בטנדר.

מצ"ב צילומים של כל הפרמטרים שהמחשב קורא, הנתונים צולמו כאשר הרכב מונע, בניוטרל ובטמפ' העבודה. שימו לב למתח המצבר למשל, לחיישן המהירות או לנתוני סל"ד הסרק :roll:

שאלוהים יעזור לי.

IMG_20160623_182254.jpg

IMG_20160623_182322.jpg

IMG_20160623_182345.jpg

IMG_20160623_182400.jpg

IMG_20160623_182427.jpg

IMG_20160623_182441.jpg

IMG_20160623_182830.jpg

IMG_20160623_182908.jpg

IMG_20160623_182937.jpg

פורסם

עוד משהו שכדאי לציין הוא שבזמן נסיעה כל קשר בין ה speed sensor למהירות היה מקרי בהחלט. בנוסף נתוני ה gear lever position כל הזמן רצו והשתנו: פעם הוא רשם R - 1, פעם 3, פעם 4, פעם 5, פעם Antilock פעם **, כל רגע הופיע נתון אחר בתצוגה למרות שהרכב היה באותה המהירות ואותו ההילוך.

אני באמת תוהה האם מדובר בסורק בעייתי או שמשהו אחר דפוק.

פורסם

לדעתי הלא מקצועית והלא מחייבת, הקריאות המוזרות שאתה מקבל נובעות מסורק תקלות לא מתאים. אם הקריאות הללו היו אמיתות הרכב לא היה זז מילימטר... שאלת המליון דולר, מה נותן טת הטריגר לממיר המומנט להניעל? פקודה חשמלית מהמחשב? או בניית לחץ בתוך הגיר שנועלת את הממיר.

Sent from my E6853 using Tapatalk

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני מסכים, הקריאות של הסורק בחלקן לא נכונות, כנראה שניתן יהיה לסמוך רק על קריאות של סורק מקורי.

אני לא יודע מה נותן לממיר את הפקודה להינעל, לא הצלחתי לדלות את זה מהספרות. אני בכל מקרה מתעתד להחליף את הפילטר, את שמן הגיר ולפרק את בלוק השסתומים לראות מה קורה שם, זה פירוק קל ופשוט יחסית ואולי אגלה שם ממצאים שיכולים להעיד על אילו בעיות.

אגב, עלתה לי השערה נוספת שלא הצלחתי לאשש אותה בספרות או באינטרנט. אחד האינג'קטורים במנוע דפוק, ואם הבנתי נכון אז כדי "לפצות" על העניין וכדי לא לגרום לרעידות המחשב מבצע סוג של balancing עם אינג'קטור נוסף, מה שמפחית את ההספק ויוצר עומס גבוה יותר על המנוע. האם יכול להיות שהוא לא נועל ממיר בגלל שהוא כל הזמן מרגיש שהוא נמצא תחת עומס? מצד שני בזמן נסיעה רציפה במישור או בירידה קלה עם לחיצה מזערית על הגז גם שם הוא לא נועל ממיר.

פורסם

אני לא יודע מה נותן לממיר את הפקודה להינעל, לא הצלחתי לדלות את זה מהספרות. אני בכל מקרה מתעתד להחליף את הפילטר, את שמן הגיר ולפרק את בלוק השסתומים לראות מה קורה שם, זה פירוק קל ופשוט יחסית ואולי אגלה שם ממצאים שיכולים להעיד על אילו בעיות.

בהתאם למהירות הנסיעה ועומס על המנוע מחשב הגיר נותן פקודה לאחד מהסולונאידים אשר אחראי על נעילת המומנט.

איזה כייף לי :)

פורסם

מה שמתיישב עם התיאורייה שלי לגבי האינג'קטור הדפוק אך לא מסביר למה בעת גז עדין עדיין אין נעילה.

כספי, P2100 נעלמה ולא שבה, נבדק ע"י שני סורקים מקצועיים שונים. מאז שסידרתי את הקומבינת חיווט שהריצו לבית המצערת היא שבה לתפקד והדימום של הרכב מהיר יותר ומלווה בפחות רעידות.

• תוכן חדש...