Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכל מהלך התייעלות במשפחה וכמובן גם אישי, בחרתי להתייעץ אתכם פה בפורום.

עד היום, עזרתם לכוון אותי בכל שלב שלב. אז תודה מראש!

כרגע הצורך הוא למצוא לאמי רכב, לנסיעה יומיומית שמשולבת בהמון פקקים, עיר, עצירות ופה ושם גם בינעירוני.

היא "נעולה" על סוזוקי סוויפט 07-08 עקב שמועות על אמינות מפליגה וחסכוניות יתר.

היש דברים בגו?

אשמח לשמוע גם על חלופות נוחות, חסכוניות +- וזולות לטיפול.

כמובן שהאקזמפלר יהיה יד 1, ק"מ נמוך או ממוצע וכו' ותיעוד טיפולים מלא.

התקציב הוא עד 40 בהתכווננות לפחות.

אוטומט חסכוני אך שיהיה מסוגל גם לספוג נסיעה פעם בחודש לצפון/ דרום לטיולים.

תודה רבה והמשך יום מעולה.

The difference between a man and a boy is the price of the toy.

פורסם

היה ברשותי רכב כזה בדיוק במשך 7 שנים.

אכן רכב מעולה, אמין, זול לתחזוקה אבל ממש לא חסכוני.

שים לב שהמחיר שלו כיד 2 גבוה יחסית למתחרים.

פורסם

לפי צורת הכתיבה שלך אני יכול להניח שאתה לא ילד ומכך שאימך היא אישה מבוגרת ואין צורך בהעמסת מטען רב(תקן אותי אם אני טועה :lol:)

סוזוקי סוויפט תהיה בחירה הגיונית. הסוזוקי אכן רכב אמין עם צריכת דלק ממוצעת של כ-12 קילומטר לליטר ולא תהיה לו שום בעיה לעשות גם נסיעות ארוכות מידי פעם.

קח בחשבון שבשביל רכב מסוג זה עם נתונים טובים זה כניראה יגיע לתקרת התקציב של 40 אלף בגלל שמירת ערך טובה שיש לו.

פורסם

אני כבר מספר ימים עובר ביד 2 על האופציות. והמחירים של הסוויפט כאילו מובאים מעולם אחר.

רכב שנת 2008 שדורשים עליו קרוב ל 50? מה כל כך מיוחד?

מה גם שעל פי הנתונים שמסרתם היא צורכת ממוצעת 12 ק"מ לליטר, מה שלא נחשב לשיא החסכוניות כמו שאחרים טוענים שהיא...

אז חוץ ממיצובישי, אילו עוד אופציות יבואו בחשבון?

פורסם

יש את המתחרה של הספייס סטאר,ניסן מיקרה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אכן, אבל בהשוואה של המיקרה והסוויפט אין שום פרמטר דומה.

אלא רק איכות חומרים ירודה מאוד, נוחות מינימלית ובטיחות מינימלית. (בתור אחד שנסע על מיקרה שכורה)

פורסם

אין סיבה לשלם את מחירי היד2 של הסוזוקי כשיש לך מכוניות דומות טובות לא פחות. כך תוכל להתקדם בשנתון.

מה עם

יונדאי i20 למשל?

קיה ריו?

אולי לא כל כך חסכוניות, אבל כמה קילומטרים היא עושה? לא בטוח שזה כזה שיקול מכריע. יתקזז לך בעלויות התחזוקה הנמוכות יותר שיהיו לרכב יותר חדש.

פורסם
אין סיבה לשלם את מחירי היד2 של הסוזוקי כשיש לך מכוניות דומות טובות לא פחות. כך תוכל להתקדם בשנתון.

מה עם

יונדאי i20 למשל?

קיה ריו?

אולי לא כל כך חסכוניות, אבל כמה קילומטרים היא עושה? לא בטוח שזה כזה שיקול מכריע. יתקזז לך בעלויות התחזוקה הנמוכות יותר שיהיו לרכב יותר חדש.

יש משהו בזה. היא לא תעשה המון קילומטרים, אבל רובם יהיו בתוך העיר ונסיעות קצרות באיזור.

יונדאי I20 באה בחשבון. השאלה אם יש המלצות/ אזהרות לגביה?

איזה שנתון הכי מומלץ? מחלות מיוחדות?

פורסם

שלום,

כפי שנרשם, נראה שאימך אכן לא מחפשת פנינה מוטורית אקזוטית, אלא רכב פשוט ושימושי, שיניע כל בוקר, יקח אותה לאן שהיא צריכה, יהיה נעים וממוזג, ומקסימום הטיפול בו יסתכם בכניסה שנתית למוסך.

הסוויפט היא אכן בחירה טובה, אבל כפי שצויין מעט יקרה. I20 ואפילו I30 , ואחיותיהן התאומות מבית קיה - סיד וריו, יתנו מענה לא פחות טוב, ובגלל שהן נפוצות מאוד, לא קשה למצוא רכב שמור ומפוטל במחיר נוח.

אתם יכולם גם לחפש יאריס, אם כי היאריס נהנית מביקוש חזק כמשומשת, ומחירה לא נמוך.

אגב, לאימך יכול להיות שגם פיקנטו או I10 יהיו מספקים, ללא ספק יהיה לך הרבה יותר קל לחנות בעיר, והמחירים יהיו נוחים יותר, כלומר רכב חדש יותר.

אתה כמובן יכול לחפש מכוניות גם במגרשי ליסינג והשכרה, אבל לא לוותר על בדיקה מטעמך.

בהצלחה,

שלומי

פורסם

eclipse20 -

מחלות? לא מומחה, אבל לא נראה לי שיש משהו מיוחד..

שנתון מומלץ - כמה שיותר חדש :wink:

שלומי -

ליאריס תהיה אותה "בעיה" של הסוויפט..

נראה לי שסיד ו- i30 זה overkill לגמרי.

באמת אולי כדאי כמו שאמרת לחשוב על פיקנטו וכד', מכיוון שתוואי הנסיעה נשמע מאוד עירוני

פורסם

חברים, הייתה ברשותי I10 בציר 2011 והיא הייתה שתיינית משכמה ומעלה.

נתוני היצרן והעובדות בשטח רחוקות שנות אור. ועוד אני הייתי בדגם הידני...

אנחנו במשפחה דיי סולדים מקיה, ניסאן וחברותיה. משהו מרגיש זול מאוד בתא הנוסעים.

לגביי היאריס הבנתי שהרובוטי על הפנים וצריך למצוא אקזמפלר אוטומט שמור. מה שמקשה מאוד על החיפושים.

אנסה להתמקד בסוויפט 2008 שתהיה שמורה כמה שיותר ומחיר שפוי.

פורסם

גם הסוזוקי מרגישה זול בפנים,איכות החומרים די פשוטה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
חברים, הייתה ברשותי I10 בציר 2011 והיא הייתה שתיינית משכמה ומעלה.

נתוני היצרן והעובדות בשטח רחוקות שנות אור. ועוד אני הייתי בדגם הידני...

אנחנו במשפחה דיי סולדים מקיה, ניסאן וחברותיה. משהו מרגיש זול מאוד בתא הנוסעים.

לגביי היאריס הבנתי שהרובוטי על הפנים וצריך למצוא אקזמפלר אוטומט שמור. מה שמקשה מאוד על החיפושים.

אנסה להתמקד בסוויפט 2008 שתהיה שמורה כמה שיותר ומחיר שפוי.

למה להינעל על 08? מה רע ב07, 09?

פורסם

נתוני יצרן תמיד בדיוניים, מושגים בתנאי מעבדה ולא קשורים למציאות. השאלה מה הצריכה בפועל, ובאיזה תוואי היא מושגת - עירונית, פקקים, הרים, רגל כבדה על הגז וכו'.

אתה יכול לבדוק גם מזדה 2.

חסכונית היא לא תהיה אבל אמורה להיות אמינה.

עוד אופציה: סוזוקי ספלאש.

מבחינת צריכת דלק - גם סוויפט וגם מזדה 2 הן עם תיבת הילוכים אוטומטית פלנטרית 4 הילוכים, וכלל אצבע אומר שתיבה כזו לא תיתן צריכת דלק נמוכה.

צריכת דלק טובה יותר מקבלים עם תיבה ידנית\רובוטית\רציפה.

חברים עם טויוטה יאריס עם גיר רציף מספרים על 15-16 ק"מ לליטר, ומספרים דומים מקבלים עם פולו\פביה עם תיבה רובוטית (DSG), וזו גם בערך הצריכת דלק שאני מקבל עם פביה ידנית. בכל המקרים - הנתונים מדודים בתדלוק, בנסיעה משולבת.

תיבה רובוטית, בעיקר של קבוצת פולקסוואגן - ידועה לשימצה בשל בעיות אמינות, וגם לא כולם מסתדרים\אוהבים את התפעול (בעיקר עם זו תיבה רובוטית חד מצמדית).

תיבה רציפה - לא כולם אוהבים את אופי הפעולה, וספציפית לגבי יאריס - גם היא מתומחרת מאוד גבוה בשוק היד2.

תיבה ידנית - אין בעיות אמינות, מערכת פשוטה ולעניין, אבל צריך להעביר הילוכים לבד.

• תוכן חדש...