Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה ללונדון ופריז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה טיפים:

1. איך אתם מתכוונים להגיע מלונדון לפריז? אם ברכבת (מומלץ לטעמי) תקנו את הכרטיסים כבר עכשיו. רכבות באירופה לא מכירות את קונספט הדקה ה-90, וכל יום של המתנה נוספת יכול לעלות כסף. לנסות לקנות את הכרטיסים ״במקום״ זה בכלל רעיון רע ותשלמו מהאוזניים.

2. עוד בנוגע לרכבת מלונדון לפריז - שימו לב שלמרות שזאת רכבת יש צורך בבדיקת דרכונים. הבדיקות של שתי המדינות (״יציאה״ מאנגליה ו״כניסה״ לצרפת) נעשות אחת אחרי השנייה לפני יציאת הרכבת (בלונדון, מבחינתכם). מצד אחד זה נוח כי אין בדיקת דרכונים בהגעה, אבל שימו לב שצריך להגיע לתחנת הרכבת לפחות 30 דקות לפני יציאת הרכבת (מומלץ שעה).

3. יורודיסני - המחיר הגבוה ביותר הוא בקופה. עדיף לקנות מראש, אבל שימו לב שיש המון סוגי כרטיסים במחירים שונים (לשני הפארקים, רק לפארק אחד, כרטיסים שלא תקפים בסופ״ש או בכלל בקיץ וכו׳). תקראו 10 פעמים את התנאים של הכרטיסים שאתם קונים (אם אתם אכן קונים מראש) כדי למנוע עוגמת נפש.

4. עוד לגבי יורודיסני - הפארק חרא. אם המטרה זה להצטלם עם מיקי מאוס (ובכלל ה״עולם״ של דיסני) אז תלכו בכל זאת ותהנו, אבל אם המטרה זה פארק שעשועים אז פארק אסטריקס טוב ממנו פי כמה.

5. גם בלנדון וגם בפריז מערכות תחבורה ציבורית מצויינות. אם אתם דוברי אנגלית פשוט כשתגיעו ללונדון תשאלו בקופה מה הכי כדאי לכם (לפי מספר הימים שאתם מתכננים להישאר, המרכזיות או האי-מרכזיות של המלון וכו׳). לאף אחד אין אינטרס לעבוד עליכם, ימליצו לכם בכנות. בפריז בהנחה שאתם לא דוברי צרפתית, תקנו במכונה כרטיס חופשי למספר הימים שאתם מתכננים להישאר (לכל אחד כמובן) או כרטיסיה של 10 נסיעות בודדות (ואז עוד כרטיסיות לפי הצורך), שוב לפי המרכזיות של המלון והערכתכם כמה תשתמשו בתחבורה הציבורית.

6. שוב אם אתם דוברי אנגלית (וכאן זה רלוונטי גם לפריז) בשתי הערים יש סיורים של חברה שנקראת סנדמן (הקישור ללונדון כאן: http://www.newlondon-tours.com, יש להם גם פריז). הסיורים הם סיורי הליכה של כ 3-4 שעות נינוחות. בכל עיר יש להם את הסיור ה״בסיסי״ של הדברים שחייבים לראות, שהוא בחינם (צריך לשלם טיפ למדריך לפי ראות עיניכם, אני חושב שכ-10 יורו לאדם זה הוגן אם הסיור היה טוב). בנוסף יש להם סיורים יותר ספציפיים לפי נושאים בתשלום. אני מאוד אוהב את לעשות את זה כשאני מגיע לעיר חדשה, כי זה מאפשר לשמוע את הסיפורים שמאחורי הבניינים והרחובות. (אני מדגיש שאין לי שום קשר לחברה הזאת. יש עוד המון חברות שמציעות אותו דבר או קונספטים דומים, אבל עם החברה הזאת תמיד היו לי חוויות טובות).

העיקר תיסעו רגועים, אתם נוסעים למערב אירופה לא למערב אפריקה. הכל יהיה בסדר, תהנו :)

פורסם (נערך)
גדול, לא חשבתי להזמין Sim באיביי.

אני טס עוד שבועיים לניו יורק וצריך לחפש Sim איך שאני נוחת.

בארה"ב הסיפור הרבה יותר מורכב, בגלל תדרים שונים. הדבר הראשון שאתה צריך לבדוק הוא אם הטלפון שלך מתאים לרשתות האמריקאיות, שמשתמשות בכל מיני תדרים מוזרים. כל הסיכויים שלא תהיה בעיה בשיחות (דור 2, כל מכשיר 4 פסים יתאים), אבל גלישה (דור 3-4) תחייב רכישת מכשיר אמריקאי.

כאשר ביקרתי לא חרונה בארה"ב (וזה היה לפני 7 שנים) היה יותר זול לקנות ערכה של סים וטלפון וגם חבילת זמן אויר מאשר סים בלבד. מדובר בימים בהם היו רק שיקות ו-SMS בדור השני, וקניית חבילת זמן אויר יחד עם הערכה זיכתה באיזה בונוס חד פעמי. כיום יש, כמובן, עניין של גלישה, ולכן צריך להכיר את העסק באופן מעמיק.

אם אתה נוסע ליותר מימים בודדים יתכן שרכישה הנכונה תהיה ערכת פריפייד של אחת החברות הגדולות (ATT או TM או ורייזון). כדאי לך לקרוא בעיון את זה ולהתכונן להוצאה גדולה, השירות הסלולרי בארה"ב יקר מאד ואפילו חבילה בסיסית עם גלישה יכולה להתקרב ל-50 דולר לחודש. אם אתה קונה זמן אויר בלי חבילה עליך להביא בחשבון חיוב גם על שיחות נכנסות ביחידות של דקה מרגע שהשיחה הגיעה למרכזיה (אפילו אם נותקה לפני שהטלפון צלצל!).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
כמה טיפים:

1. איך אתם מתכוונים להגיע מלונדון לפריז? אם ברכבת (מומלץ לטעמי) תקנו את הכרטיסים כבר עכשיו. רכבות באירופה לא מכירות את קונספט הדקה ה-90, וכל יום של המתנה נוספת יכול לעלות כסף. לנסות לקנות את הכרטיסים ״במקום״ זה בכלל רעיון רע ותשלמו מהאוזניים

אני לצערי למדתי את זה על בשרי - ביררתי את המחיר חצי שנה מראש ולא הזמנתי, וחשבתי לתומי שזה המחיר ושאני כבר אקנה כרטיס במקום.

במקום זה נסעתי באוטובוס, חוויה מפוקפקת ביותר (רק מהגרים ואנשים מפוקפקים מאוד היו עליו, הבידוק הבטחוני שעברתי היה מספיק בשביל שלא אעשה את זה שוב, מעבר לזמן הנסיעה המטורף)

פעם אחרי זה קניתי מראש ולקחתי את הרכבת- תענוג צרוף, לטעמי הרבה יותר מוצלח מטיסה מלונדון לפריז.

פורסם
בארה"ב הסיפור הרבה יותר מורכב, בגלל תדרים שונים. הדבר הראשון שאתה צריך לבדוק הוא אם הטלפון שלך מתאים לרשתות האמריקאיות, שמשתמשות בכל מיני תדרים מוזרים. כל הסיכויים שלא תהיה בעיה בשיחות (דור 2, כל מכשיר 4 פסים יתאים), אבל גלישה (דור 3-4) תחייב רכישת מכשיר אמריקאי.

אני עם oneplus one שנקנה בארה"ב אז לא תהייה בעיה.

ירדו שם קצת המחירים.

בן דוד שלי שחי שם לקח לאבא שלו קו סלולרי בלי טלפון, משתמש באיפון ישן שלו.

שילם 27 $ ואין יותר חיובים

אייל

פורסם

בכל זאת שים לב לתדרים, במיוחד אם אתה מתכוון לקנות סים של TM, כיון שלרשת זו תדרים ייחודיים שאינם משמשים אף חברה אחרת בעולם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...