Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

שים לב שהגולף והאוקטביה ממש לא רכות בכיול בולמים כמו האוונסיס. להפך

.בנוסף תקח בחשבון עלויות אחזקה נוספות כי הגיר שלהן דורש החלפת מצמדים כל 40-80K (אלה בעיות ידועות ב DSG7 גם בדגמים האחרונים). החלפה מחוץ לאחריות דיי יקרה .

אה. כנראה גם החלפת שמן גיר ב 60K . גם היא לא זולה.

אם כבר חיפשת רכות ואיכות נהיגה חפש סיטרואן C5 עם בולמים פניאומטיים . היא נדירה וייצורה הופסק. כמובן שאצלה יש בעית אחרות אבל איכות הנסיעה והכסאות בליגה של רכבי יוקרה שעולים כפול ועדיפים על פני האוונסיס. יתרונה במחירון מצחיק.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

תודה על האזהרה וההמלצה .

אני מחפש רכב חדש ומעדיף להימנע מרכישת רכב צרפתי (ניסיון עבר עם סיטרואן במשפחה) .

אני מחפש מתלים מרוסנים ,פחות קשיחים (כי רוב הנסועה בעיר) ויחד עם זאת, לא רכים מדי (כדי שיהיה יציב מחוץ לעיר כי המהירות עולה משמעותית וליציבות גורם מכריע ביותר ).

כנראה הקורולה היא הבחירה הטובה ,אך היא מאוד פופולרית כרכב חברה ויותר חשוב -הדגם מוחלף כרגע ולא ידוע צפי הגעה של החדש .

האם הונדה סיוויק היא אופציה טובה מספיק ?

פחות מעניין אותי הסמל או המוניטין ש"נדבק" לרוכשי הדגם .

פורסם

אם בארץ היו יודעים לטפל ברכבים הללו , כנראה הייתי בוחר בצרפתיות .

נושא האמינות והשרידות לאורך זמן (הרכב ל-4\5 שנים) הוא נושא חשוב ביותר .

פורסם

מצטרף להמלצה על ה 308 החדשה.לי וחבר שלי יש אותה(שקנה אחרי המלצתי) ואנחנו בנתיים מאוד מרוצים.

בידוד רעשים טוב,מתלים רכים,מערכת מולטימדייה מוצלחת.

לגבי האמינות של הצרפתיה הנ"ל,לא דווח על בעיות כרוניות וגם יש את תיבת הילוכים תוצרת יפן.

באזור 135 אש"ח יש את דגם פריומים עם אבזור שלא תקבל לא באוקטביה ולא בגולף(במחיר הזה כמובן).

פורסם
שים לב שהגולף והאוקטביה ממש לא רכות בכיול בולמים כמו האוונסיס. להפך

.בנוסף תקח בחשבון עלויות אחזקה נוספות כי הגיר שלהן דורש החלפת מצמדים כל 40-80K (אלה בעיות ידועות ב DSG7 גם בדגמים האחרונים). החלפה מחוץ לאחריות דיי יקרה .

אה. כנראה גם החלפת שמן גיר ב 60K . גם היא לא זולה.

אם כבר חיפשת רכות ואיכות נהיגה חפש סיטרואן C5 עם בולמים פניאומטיים . היא נדירה וייצורה הופסק. כמובן שאצלה יש בעית אחרות אבל איכות הנסיעה והכסאות בליגה של רכבי יוקרה שעולים כפול ועדיפים על פני האוונסיס. יתרונה במחירון מצחיק.

אתה רושם דברים לא מבוססים, אז או שתביא תימוכין או שתמחוק דברים לא רלוונטיים - מהיכן המידע שכל רכב המצוייד בגיר DSG7 דורש החלפת מצמדים כל 40K-80K ק״מ?

בא נחשוב בהיגיון, צ׳מפיון מכרו מעל 20K מכוניות (שרובן המוחלט מצוייד בגיר הנ״ל) רק בחמשת החודשים הראשונים של השנה, נראה לך שאם זה היה המצב, לא היינו שומעים על זה?

מעבר לכך, לגיר הזה לא צריך להחליף שמן (לגיר DSG6 צריך וההחלפה לא זולה).

באופן כללי, בגירים רובוטיים המצמדים הם רכיב מתבלה כמו בגיר רגיל. משך חיי המצמד נגזר מאופי השימוש ברכב, כמו בגיר רגיל. החלפת סט מצמדים לא יקרה ונעה סביב ה-3000 ₪.

בהתייחסות כללית, הגולף (אשר להבדיל מהאוקטביה, מצויידת במתלה אחורי עדיף) מציעה את נוחות הנסיעה הטובה ביותר בסגמנט המשפחתיות הקומפקטיות.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

ב dsg7 יש מצמדים של luk . אורך חייהם התגלה כקצר מאד. טעיתי עם נוזל גיר.

נוסע על גולף+ . ממש לא מגהץ כבישים .

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

הגולף+ מוגבהת יותר ולכן מרוסנת יותר מהגולף הסטנדדארטית (בדומה לייטי שלי שלמרות שהיא מבוססת על פלטפורמת הגולף 5 ומצויידת במתלה אחורי מתקדם, היא נוחה אבל פחות מהגולף).

בקשר למצמדים, מנסיון במשפחתי אני לא מכיר בעיה של אורך חיים קצר. אתה רשמת תובנה גורפת שאני לא חושב שאתה יכול לעמוד מאחוריה. לא לי ולא לך (אלא אם כן אתה עובד בצ'מפיון) אין מידע מבוסס על אורך חיים ממוצע של המצמדים, ולכן אני מסתמך על נתוני המכירות המאד חזקים של קבוצת VAG בארץ (VAG מוכרים הכי הרבה מכוניות אחרי יונדאי+קיה ביחד) - אם הייתה בעיה משמעותית (כמו שהייתה בעיה עם הגירים/מצמדים בתחילת העשור), היינו שומעים על כך.

פורסם

מחזק את menir1. בעשור האחרון עברו הרבה וואגיות DSG במשפחתי- שתי ג׳טות כפולות מגדשים 2008, גולף 122 שנת 2010, פולו 105 שנת 2012 ועוד אחת שנת 2010, פולו 90 סוס שנת 2015, אוקטביה 140, אודי A3 1.6, גולף GTI ו-R, ג׳טה 122 שנת 2012, פאסאט 160 פרימיום, A4 קוואטרו, ובטח עוד כמה ששכחתי.

ממש לא בכולן (ואני מדבר רק על אלו עם DSG7, לא ידניות, לא רציפות, לא אוטומטיות פלנטריות, לא DSG6, מה שמוריד את הגולף הספורטיביות ואת ה-A4) הייתה בעייה בגיר. בג׳טה 122 הייתה החלפת מצמדים ב-13 אלף ק״מ, בג׳טה כפולת המגדשים הם החזיקו קילומטראז שש ספרתי בנהיגה אגרסיבית. בכל מקרה התיבה שופרה והיא טובה עכשיו מאי פעם.

פורסם

bencl100, האם היה לכם בעיות במכטרוניק? שכן זה מודול יקר מאוד וגם בעייתי.

מה הק"מ שהמצמדים עם DSG7 החזיקו? הגיעו ל 150,000 ק"מ? יותר?

פורסם

על איזה אחד אתה מדבר? בג׳טה 122 כן, אבל היא הייתה באחריות (5 שנים) אז לא ממש משנה.

הג׳טה 160 עשתה 130 אלף על גיר מקורי שלא נגעו בו מעולם, אבל למען ההגינות רובם (70% בערך) היו בכבישים מהירים בהילוכים גבוהים. גם המנוע החזיק ולא קרו שם סיפורי האימה של TSI+DSG, אבל זה מקרה מיוחד. בכל מקרה, הרכב נמכר מזמן (ב-2010 לדעתי, היה לנו שנתיים שבגלל סידור עבודה שונה היינו צריכים רכב שיעשה הרבה ק״מ והפור נפל על הג׳טה).

פורסם (נערך)

מסכים שהיקפי הבעיה לא ידועים ומתבררים אם בכלל אחרי שנים בתביעה יצוגית כלשהיא. בדרך כשמכבדים אחריות לא שומעים על הבעייה. כמות מכירות לא מעידה על כלום. אני חושש מהגולף שלנו כל הזמן. אוטוטו נגמרת האחריות ואז נמכור מהר.

דרך אגב , הנתון על המצמד של luk הגיע על פי השמועה ממכונאי בצ'מפיון בשרשור אחר. הפורום כאמור אינו מדגם מייצג אבל יש פה חבר עם גולף 2015 כשהמצמד התחיל לרעוד ב 15000 והוחלף בסוף ב 20000.

המזל הרע של הפוקוס הקודמת הוא ששווקה לציי רכב ואז הבעיה צפה מהר יותר . אבל כבר עלה פה קצין רכב שדיווח שמתוך כ200 רכבי vag בכ 70 הוחלף המצמד תוך 100K .

בכל מקרה סטינו מהדיון המקורי. הבחור מחפש רכב נוחות .

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
bencl100, האם היה לכם בעיות במכטרוניק? שכן זה מודול יקר מאוד וגם בעייתי.

מודול יקר- אכן.

בעייתי? יש לך סימוכין?

בתקופה שהמכאטרוניק נחשב בעייתי, היצרן העניק אחריות מורחבת. הגיר הזה משווק היום בדורו השלישי. אם הייתה בעיה מהותית, אתה לא חושב שהיינו שומעים על כך לאור עשרות אלפי המכוניות המשווקות כאן כל שנה? בפורום הזה יש היפר היסטריה סביב הגיר הזה שלא ממש מגובה בנתונים בשטח.

• תוכן חדש...