Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל תודה מראש לעזורים!

אז הנה השאלות:

א. כמה אמור לעלות טיפול 10 אלפים?

ב. יש לי בעיה החל מלפני יומיים, הספידומטר בהתחלה קפץ באקראיות, כלומר חלק מהזמן היה בסדר וחלק מהזמן קפיצות מוזרות בין 0 ועד 100... הוא פתאום הפסיק לעבוד כלל, כלומר כל הזמן על 0 וגם הקילומטראז לא עולה. יש לציין שאני לא יודע אם זה פסיכולוגי או לא, אבל האוטו נוסע מצויין, טוב יותר מבעבר!

ג. יש לי כל הזמן המון מים שמצטברים ברצפה של כיסא הנהג, איפה שאני יושב באיזור הדוושות וכמו כן בכיסא שמאחורי, יכול להיות שכל כך הרבה מים נכנסו מזה שנכנסתי עם רגללים רטובות לרכב (שלוליות וכאלה) או שאולי יש נזילה? אגב הרדיאטור חימום מנותק וכל הדברים של המזגן מכוונים על "סגור".

ד. אני עושה בערך 300-330 קילומטר למיכל דלק (עד שנדלק האור בערך) זה לדעתכם סביר? אני גר בפ"ת ונוסע כמעט כל יום לאוניוורסיטאת תל אביב. (מדובר על דגם ה1.4 ליטר הזרקה)

ושוב תודה רבה לכל העוזרים!

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

פורסם

יתכן וכבל הספידומטר התנתק או נקרע או שהשעון עצמו התקלקל.

חדירת מי גשם תתכן עקב סתימת פתח הניקוז מעלים לאמבטיה הנמצאת מתחת לפלסטיק רוחב השחור

שלפני השמשה הקדמית (יש לפרק זרוע המגב הקד' והפלסטיק ואז להגיע אל פתח הנקוז למטה ולנקותו.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

א.טיפול שאתה קונה את החלקים ועושה או במוסך?

ב.כמו שרפי אמר כבל הספידומטר התנתק.

ג.אני לא בטוח אבל אולי הצינורות של הרדיאטור חימום שמנותק הם המקור למים,או

שזה פשוט בגלל שנכנסת עם נעליים רטובות.

ד.מיכל דלק של פיאט אונו 42 ליטר,בערך 5 ליטר נשאר כשנדלקת הנורה אז תעשה חישוב.

פורסם

א. טיפול 10K במוסך כ-400 ש"ח (זה אותו מחיר לרוב המכוניות - הפיאט זולה בחלקים אחרים שתצטרך להחליף מבלאי וכדומה...)

ג. סיכויים שמשהו דולף לך - תנסה לשטוף אתץ האוטו מקדימה אם צינור ולהבחין האם נכנסים מים לבפנים - אם כן אתה יודע שמהו דפוק בניקוז כפי שאמר רפי - תנסה לפתוח מכסה מנוע ולראות האם התעלות נקיות ולא סתומות.

ד. אני עושה כ-400 ק"מ ל-30 ליטר - זה מאוד תלוי אם אתה משתמש במזגן, וסגנון הנסיעה - עבור נסיעה עירונית נשמע שמצבך טוב...

ל-unosl70 - לא יודע מהו הגודל הרשמי אבל לי נכנס בדיוק 30 ליטר כאשר הנורה נדלקת - מקסימום 33 אם אני חונק את האוטו...

...Carpe Diem

פורסם

לגבי גודל הטנק, אז גם אני ממלא בערך 30 מאקסימום 33 וזה היה נדיר.

הייתי בטוח שהטנק הוא 35 מאקסימום 37...

בכל מקרה, שוב תודה לכולם על התגובות :)

אופל קורסה 2003

פורסם
ל-unosl70 - לא יודע מהו הגודל הרשמי אבל לי נכנס בדיוק 30 ליטר כאשר הנורה נדלקת - מקסימום 33 אם אני חונק את האוטו...

חסכוני בדלק הרכב שלך...

עכשיו בדקתי שוב פעם בהיינס ורשום 42...

פורסם

אגב שכחתי עוד שאלה קטנה.

אמרו לי שמידי פעם כדאי למלאות דלק 99 (או 98) כי יש בו תוספים יותר טובים וזה עוזר לשמור על המנוע. זה נכון? זה אפשרי בכלל?

תודה על התשובות

אופל קורסה 2003

פורסם

בנושא הדלק יכולת לעשות חיפוש. נושא טחון עד היסוד.

בכל מקרה, בולשיט, אין לך מה למלא 99/98 כדי לנקות את המנוע.

תוספים יש בו, אבל גם בכל דלק אחר, וזאת על פי חוק.

היתרון היחיד של דלק 99 הוא בטמפרטורת הצתה גבוהה יותר, ולכן לא נוטה להתלקחות עצמית לפני ניצוץ מהמצת, הווה אומר מיועד למנוע דטונציות (צלצולים) במנועים בעלי יחס דחיסה גבוה (לא המנוע שלך).

אלא אם כן אתה מרגיש שיהוקים/השתעלויות/קפיצות מהמנוע כשאתה לוחץ ברעל על הגז או נוסע בעליה, אין טעם לתדלק ב99. כמו כן, במידה וזה כן קורה, עדיף לך לבקר במוסך.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...