Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את האמת שאני מעדיף דל על טושיבה, לאחותי יש טושיבה ואני לא מת עליו יותר מדי.

NOKNOK - שים לב שאני לא מתכוון להשאיר את ה1TB ככונן מערכת במידה וארכוש את הדגם הזה, הוא ישמש ככונן אחסון, ה250GB של הSSD יהיה כונן למערכת ההפעלה ולתוכנות החשובות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

DELL אחלה אבל כשאני חיפשתי מחשב הוא היה יקר בשביל דרישותיי, יקר מהטושיבה.

יש לנו שני DELL בבית - איכות בנייה מרשימה, אבל התאכזבתי מאיכות קליטת ה-WIFI של ה-VOSTRO 5470 שרכשנו, מאיכות הטאצ'פד והמקלדת.

פורסם

השאלה איך האינספיירון שאני חושב עליו?

אני יודע שהווסטרו ממוקם מעל האינספיירון, אבל זה לא מעניין אותי כל עוד המחשב יהיה אמין ויעבוד טוב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

הודעה נשמרה בשרשור שגוי!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש לי אינספירון 15.6 אינץ' והוא טוב יותר מהווסטרו בביצועים, בקליטת ה-WIFI, במקלדת ובטאצ'פד.

ההבדל ביניהם הוא שהווסטרו קל, והוא בנוי כולו מאלומיניום, לעומת האינספירון שכולו פלסטיק.

פורסם

להשלים את דברי קאסאנו: אתה זקוק למחשב חזק פיזית.

הדעה זו נכתבת מאינספירון "15.6 בן 3.6 והמחשב הקודם שלי - ששרת אותי 6 שנים ועדיין תקין - היה גם הוא אינספירון. אבל מדובר במחשבים זולים שטובים ה-desktop replacement או טלטול קל בבית, לא לטלטול יום יומי בתיק גב.

לבן הבכור שלי היה מחשב מסדרה דומה מתוצרת HP. יופי של מסך ומקלדת (המעבד היה AMD חם עם קירור רועש, אבל זה משני), אבל המחשב פשוט התפרק אחרי שנתיים של נסיעה יום יומית מהבית לטכניון וחזרה.

באותו ענין - עליך להבא בחשבון הוצאה של כמה מאות ש"ח על תיק איכותי ועל אבזרים פריפריים, בעקר עכברון נייד טוב.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

האביזרים פחות מטרידים אותי כהוצאה, והמחשב הוא הרכישה העיקרית, עכבר פחות מפריע לי כי אני רגיל לעבוד עם הטאץ' פד המקורי של המחשב.

ההתלבטות היא פחות סביב המפרט (כי יש לי כיוון כללי כבר) אלא יותר סביב הדגם.

KSP ואייבורי מוכרים את הווסטרו רק עם מסכי 14 ו15.6, והבעיה זה משקל ומסך לא איכותי במיוחד (לא FHD אפילו, בטח לא 2K/4K).

הXPS והלטיטיוד מהסדרות האחרונות (מעבדים מדור שישי) יקרים להחריד, הרבה מעבר למה שאני מעוניין להשקיע. ולא, פשרה על לטיטיוד מחודש/"עודפים" עם מעבד ישן לא באה בחשבון.

שוקל גם את זה:

http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=24071

אם כי נראה לי מוגזם לשלם כל כך הרבה כסף על מפרט חלש יחסית, הדל אמנם אינספיירון ומעט כבד יותר, אך מציע מעבד חזק יותר ומסך מגע.

פורסם

לדעתי מסך המגע הוא בגדר גימיק, במחשב נייד הוא לא נוח לשימוש, עכבר\טאצ'פד הרבה יותר נוחים. מסך המגע גורם לך להרחיק את היד מהמקלדת ולכן מאד לא נוח.

כיון שמסך מגע מוסיף למחיר כ-1000 ש"ח ממליץ לך להשקיע אותם במקום אחר - איכות בניה, SSD ואם חשוב לך מסך ברזולוציה גבוהה.

לגבי האבזרים - מסכיך לגב העכבר (אפשר להסתפק בעכבר בכמה דולר מ-DX ולהשתדרג בהמשך), אבל תיק איכותי הוא השקעה חיונית - ריפוד, אטימות והפרדה מוחלטת של תא המחשב מכל שאר התאים קריטיים לאורך חיי המחשב. מדובר בהוצאה שיכולה להגיע ל-300-500 ש"ח בכלל בלי לחשוב פעמיים.

פורסם (נערך)

מסך מגע זה בהחלט גימיק, אבל אפשר לעבוד איתו כמו טאבלט ועם עט, וזה יכול להיות תחליף מעניין (שצריך לבדוק בזמן שימוש) למחברות רגילות.

המסך מסתובב וזה לא רק לפטופ רגיל.

אין לי בעיה להשקיע את 1000₪ המדוברים על מחשב טוב, הבעיה שבסביבות התקציב הזה אין משהו מעניין גם בלי טאץ'.

זה נראה לי מצוין:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=920657

ועונה על כל הדרישות שלי מבחינת מפרט טכני, סדרה סופר איכותית של דל, 3 שנות אחריות, אין ווינדוס מקורי (לא נורא, כי רישיון ל10 יעלה לי כמה עשרות שקלים), אבל המחיר גבוה מדי.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

פורסם (נערך)

לבן האמצעי קניתי בסתיו לנובו "13.3 עם i5 מדור חמישי, מסדרה E31-70. המחיר הבסיסי היה כ-2500 ש"ח, שדרוג מ-4 ל-8 ג"ב והחלפת הדיסק הקשיח ל-SSD (עד כמה שאני זוכר 256GB) והארכת אחריות ל-3 שנים העבירו את המחיר לסדר הגודל שאתה רוצה להשקיע. כמובן שה-RAM והדיסק הקשיח נשמרים למטרות עתידיות. ותודה לחבר הפורום TheWolf על הייעוץ והשירות המצויינים.

לגבי כתיבה - שני הסטודנטים שלי משתמשים בעט ונייר. שימוש בעט מגע מצריך ניסיון (היה לי פעם פאלם פיילוט עם עט מגע, הכתיבה היתה קטסטרופה) ומחקרים הוכיחו שאין תחליף לדף הכתוב\מודפס כאשר רוצים ללמוד. יתרה מזאת, ככל הנראה העיבוד שמבצע הסטודנט הרושם ביד הרבה יותר יעיל מהקלדה עיוורת, החומר נקלט הרבה יותר טוב.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

כמו שאמרתי אני לא מעוניין בסדרות הזולות של לנובו, אם לנובו אז רק ט'ינקפאד. אם כבר אני מוציא סכום לא קטן בכלל, אז המחשב יגיע עם מעבד דור שישי ולא חמישי.

ערכתי את ההודעה שלי, אז תציץ שם.

פורסם
כמו שאמרתי אני לא מעוניין בסדרות הזולות של לנובו, אם לנובו אז רק ט'ינקפאד. אם כבר אני מוציא סכום לא קטן בכלל, אז המחשב יגיע עם מעבד דור שישי ולא חמישי.

ערכתי את ההודעה שלי, אז תציץ שם.

הלנובו שהצעתי לך למעלה הוא טינקפאד עם דור המעבדים החדש, עם SSD256GB וזו סדרה חדשה של לנובו שקצת פחות מכוערת מטינקפאד קלאסי.

פורסם

רק שנת אחריות אחת, אבל ניחא. (אפשר להרחיב)

כמה עולה דגם כזה עם I7? האם אפשר לשדרג את הראם ל16GB?

פורסם

שלוש שנות אחריות יעלו 300 שקלים בערך.

לגבי הרחבת זיכרון - אינני יודע.

מעבד I7 - אינני בטוח שלנובו מציעים אותו עם המעבד הזה.

אני כמעט קניתי אותו במקום הטושיבה, אבל לבסוף הכף הוכרעה לטובת המשקל בטושיבה ועיצובו.

• תוכן חדש...