Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין I7. חבל. מצד שני לשלם עוד 1000-1500₪ בשביל דל לטיטיוד וI7? :roll:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה הולך לערוך תמונות/סרטים/לשחק משחקים כבדים ושות'?

כי בשביל קצת קומפילציה או איזה טרמינל של לינוקס אתה יכול להסתדר מצוין עם I5 ו-SSD.

פורסם (נערך)

יד שניה לא בא בחשבון, רק חדש.

לא מתכוון לערוך תמונות, אולי מדי פעם אבל יש לי שולחני אז זה לא הכי קריטי. משחקים כבדים לא יהיה.

אגב, לקראת הלימודים יש טעם לשדרג את השולחני?

i5 4430

8GB RAM

4TB HDD's + SSD 240GB

R260X 2GB

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

השאלה אם בשביל כמה מאות שקלים לא שווה לקחת I7?

פורסם

אם אתה לא מעבד ווידאו כבד או מפעיל מנועים אלגורטימיים כבדים או מסדי נתונים...לא תרגיש הבדל.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

בתור אחד שמסיים שנה א' במדמ"ח (טפו, טפו, טפו) אני יכול להצהיר קבל עם ועדה, שהמחשב הולך להיות שותף מינורי הרבה יותר משאתה חושב. אלא אם אתה מומחה ל-Latex (מאפשר לכתוב נוסחאות בעורך טקסט), החברים הכי טובים יהיו דף ועט, כי לא נוח לכתוב סיגמות ואינטגרלים במחשב נייד. סה"כ בשנה א' יש בערך 2 קורסי תכנות גרידא, וכל מחשב סטנדרטי יצלח את המשימה.

מבחינת סדר עדיפות, הייתי ממקם את המשקל וזמן סוללה בטופ ולאחר מכן את המסך, שכן יש עדיפות ל-FHD לכתיבת קוד.

אין שום סיבה לקחת I7 וגם לא 16GB זכרון.

הייתי מתעקש על משקל של 1.5 קילו מקס' (אל תשכח שבנוסף יש לכל הפחות מטען). מבחינת מעבד, I5 זה די והותר ו-8GB יספיקו לכל הצרכים שיהיו לך מבחינת לימודים. מסך כמו שאמרנו עדיף FHD, וכמובן מט (הכיתות מוארות כראוי בפלורסנטים, ככה שאין סיבה לקחת מסך בהיר במיוחד) אך מסך מבריק משתקף מאוד בסביבה זו. SDD כמובן, אישית אני מסתדר עם 256GB.

מבחינת מחשבים מומלצים, מסקר שעשיתי שנה שעברה אני יכול להמליץ, עבור התקציב הזה (ומתיחה קלה כלפי מעלה) הוא Asus UX303 (אם רכישה באילת אפשרית). הייתי בוחן גם את Asus UX305 עם I5. אם בחרת דגם מסויים חשוב לקרא ביקורות באתרים שונים (כיוון שחלק מהביקורות מוטות מראש) ולראות סרטוני ביקרות ו-unboxing כדי לקבל מושג על המחשב הנייד.

הסיבות לעשות זאת הן רבות, אך העיקריות מכולן הוא לקבל סדר גודל של זמן סוללה מצופה (הצהרות יצרן רחוקות מתוצאות benchmarks למיניהן), טמפ' בעת עבודה ועומס, בהירות מסך בהשוואה למחשבים אחרים וחוות דעת על מקלדות ומארז.

גילוי נאות:

אישית רכשתי HP Probook 430 G2, ולמעט המסך המאכזב, הוא עומד בכל הסטנדרטים שדרשתי ממנו במהלך השנה האחרונה.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)

למי מהמחשבים בתקציב שלי יש מסכי מט? זה אמור להופיע במפרט בKSP/אייבורי?

הUX305 בתקציב שלי, רכישה באילת בהחלט אפשרית, וההפרש בין I5 לI7 די קטן במחיר.

אני מבין שאתה שנה ראשונה, השאלה האם הדרישות עולות בהמשך?

עריכה אחרונה על ידי dorsht

פורסם

ללנובו THINKPAD יש מסך מט, וגם לטושיבה KIRA שרכשתי.

במפרטים באמאזון זה יקרה לדעתי ANTI GLARE ובעברית תוכל למצוא את זה במאפייני המחשב.

מצטרף להמלצה למסך מט.

פורסם

מה יש באסוס הזה?

http://ksp.co.il/?uin=32967

אני מבין שהמסך די איכותי (2K וIPS), השאלה אם הוא מט?

פורסם

עדיף שתראה בעצמך את המסך הזה (מט) קודם, בדומה למגני מט שקיימים למסכי פאלפון,

לדעתי הם מורידים ממש מהאיכות, ולא כולם אוהבים.

לגבי מעבדים ושאר דברים, חייב להשוות בצורת Benchmarks ולראות מה באמת כל אחד נותן וכמה, יכול להיות שההבדל בין I5 ל I7 הוא רק 5% ביצועים,

אבל מבחינת חשמל הרבה יותר.

למשל :

http://www.anandtech.com/bench/CPU/39

https://www.cpubenchmark.net/laptop.html

פורסם
לגבי כתיבה - שני הסטודנטים שלי משתמשים בעט ונייר. שימוש בעט מגע מצריך ניסיון (היה לי פעם פאלם פיילוט עם עט מגע, הכתיבה היתה קטסטרופה) ומחקרים הוכיחו שאין תחליף לדף הכתוב\מודפס כאשר רוצים ללמוד. יתרה מזאת, ככל הנראה העיבוד שמבצע הסטודנט הרושם ביד הרבה יותר יעיל מהקלדה עיוורת, החומר נקלט הרבה יותר טוב.

הטכנולוגיה התקדמה "קצת" מאז הפאלם פיילוט, ונכון שדרוש קצת אימון בשביל לעבוד עם עט דיגיטלי, אבל התוצאות בסופו של דבר לא פחות אפקטיביות והרבה פחות מסורבלות (וידידותיות לסביבה) מהרים של נייר שהולכים לפח אחרי סמסטר.

"אין תחליף לדף הכתוב" בערך כמו שאין תחליף לטלפון החוגה, למצלמה עם פילם ולתמונה החמה שרק טלוויזיית שק"ק יודעת להפיק... לא יודע בפעם האחרונה ישבת באולם הרצאות וראית את האוכלוסיה שהולכת לשם (רמז: לא כולם חכמים כמו הבנים שלך), אבל יש לא מעט גורמים במשוואה הזאת שיכולים להשפיע על התוצאה הסופית, לרבות היכולת הקוגניטיבית שלהם, איכות תכנית הלימודים או כישורי ההוראה של המרצים שפות"ש יפול עליהם.

אני מבין שקראת מחקרים, אך באותה מידה אני יכול לעשות לך היכרות עם כמה מאות סטודנטים שרושמים הכל בכתב יד ועדיין לא מבינים כלום, משלל סיבות שאינן קשורות לסגנון שמירת הנתונים המועדף עליהם. אח"כ אכיר לך כמה שלא רושמים ולא מקלידים, אבל מסיימים תואר בהצטיינות. ואם יש דבר אחד שאני למדתי באוניברסיטה, זה שעל כל מחקר יש חמישה אחרים שסותרים אותו ועוד עשרים שמצטטים אותו, בלי קשר למידת הדיוק שלו - אז במטותא.

מסך מגע הוא אולי גימיק במחשבים זולים, אבל במערכות מתקדמות יותר הוא לא פחות מ-game changer. הוא משנה לגמרי את חוויית השימוש ב-Win8 ומעלה, חוסך מלא זמן על הקלדה ומשחקים עם העכבר, ובחלק גדול מהזמן פשוט מייתר את שאר אמצעי הקלט במחשב. זה לא נחוץ לכולם, אבל בהחלט יש קבוצות אוכלוסיה שנהנות מהפיצ'ר ולכן כל יצרן שמכבד את עצמו מחזיק היום כמה דגמים כאלה בארסנל. אני אישית עובד על ThinkPad X200 עתיק, אבל אמא שלי לא מוכנה לשמוע על מחשב ללא טאצ' מאז שהתחילה לעבוד עם כזה לפני כמה שנים. אני לא אומר שכולם חייבים שיהיה להם, אבל גם לא הייתי ממהר לפסול - בעיקר לסטודנטים שעשוי לעלות אצלם הצורך לרשום יותר מטקסט (סכמות, דיאגרמות, צילומים של הלוח, קישורים לאינטרנט בגוף המסמך וכו').

פורסם

לדעתי המחשב שהבאת הוא בעל מסך מט, אבל אינני בטוח:

https://www.google.co.il/search?q=Asus+ZenBook+UX305UA-FB014T++%D7%9E%D7%A1%D7%9A+%D7%9E%D7%98&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab&gfe_rd=cr&ei=KqRdV7D_GKeA8Qe3kaXACg#q=Asus+ZenBook+UX305UA-FB014T++matte+screen

אתה תמיד יכול לצלצל לחנות (עדיף לחנות שתשמח למכור לך, לא KSP :-)).

פורסם

MADXXX - תודה, אנסה לראות איפה אפשר לראות אותו. לפי הבנצ'מארק אכן ההפרש לא גדול, אבל לא מצאתי השוואה בנושא צריכת החשמל שלהם בקישורים שלך.

דריש - אם אני מבין את דברייך אתה כן ממליץ על מחשב עם מסך מגע ועט? חלק טוענים שזה מסורבל ולא נוח וחלק אומרים ההפך, למען האמת לא ניסיתי מעולם בעצמי כך שאינני יודע עד כמה זה נוח (או לא נוח). כמובן שהמחשב יגיע עם ווינדוס 10.

אני לא התרשמתי יותר מדי ממחשבי AIO עם טאץ', פשוט כי זה גדול מדי ונראה כמו גימיק, אבל בלפטופ שיכול להתקפל למצב של מחברת זה יכול להיות מאוד נחמד, זה גם אפילו ירוק בצורה כלשהי ;)

קסנו - אין לי בעיה לקנות מKSP, קיבלתי מהם שירות מצוין ב99% מהמקרים, ביצעתי מהם המון רכישות, אחריות נוצלה תמיד ללא בעיות, ולמעט פעם אחת שנציג חירטט אותי במעמד הרכישה (טען שלא אמרתי משהו שכן אמרתי, כשבאתי להחזיר מוצר שלא תואם לדרישות) היה בסדר. בסוף העניין הסתדר על ידי נציג מכירות אחר שנתן לי פתרון לבעיה.

בכל מקרה לא מעניין אותי מאיפה אני רוכש כי בכל מקרה את האחריות אני מנצל מול היבואן הרשמי.

• תוכן חדש...