Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם אני לא מבינה את החישובים הנוזפים שעשו לך פה.

לפי מה שאני רואה, החלפת רכב שעושה בעיות ושזמנו קצוב, ברכב צעיר יותר בכמה שנים שמתאים למשפחה שלכם, בעסקת מימון בתנאים טובים (ללא ריבית והצמדה), וזה עלה לך 55 אלף ש"ח.

האלטרנטיבה היתה לקנות רכב ללא טרייד אין, נניח בהנחה כלשהי שלא קיבלת בגלל הטרייד-אין, נניח ב10K ש"ח יותר (ב65 אלף ש"ח), ואז למכור את המגאן שלך בצורה עצמאית, ביותר מההפרש הזה, ולכאורה "להרויח", או לפחות להפסיד פחות ממה שהוצאת בפועל על הרכב.

אני חושבת שדרוש להיות מזוכיסט אמיתי בשביל להאמין שכמה אלפי שקלים בודדים שווים את כאב הראש והטרטור שבמכירת מגאן משומשת בשוק הפרטי. מפתח תמורת מפתח, בהחלפה הספציפית הזו שעשית, במחיר ששילמת, היא לטעמי החלפה נוחה, קלה, טובה ונעימה. כן, היא אולי יותר יקרה מלמכור בנפרד ולקנות בנפרד, אבל עבור נוחות משלמים, ובניגוד לבשורות האיוב שנושאות כאן חלק מהתגובות- אני בכלל לא חושבת שהפסדת את התחתונים או שסחטו אותך או שאר צקצוקים. כל הצדדים יצאו מרוצים וזה בסדר גמור, לא צריך כל הזמן לחפש מי ידפוק את מי יותר חזק.

והכי חשוב: תתחדשי!

קודם כל תודים שאני עשיתי, ואף אחד מהחבר'ה כאן לא הסביר באופן קונקרטי איך ההצעה של לקנות ולמכור בנפרד תצא טובה יותר. ושוב, זורקת כפפה, אשמח להבין את הפרנציפ הזה עם נתוני הרכבים שציינתי.

אני חושבת בדיוק כמוך. ואני גם חושבת שיש אנשים שנהנים מההתעסקות הזו של קניה.מכירה, הם טובים בזה, וכיף להם ההתעסקות, החיפוש, האתגר. ויש כאלו (כמוני) עבורם זה כאב ראש אחד גדול, הפסד ימי עבודה (=כסף) .

בטוטאל העיסקה יצאה 66K . האם זה המחיר הממוצע עבור יונדאי I30 החדשה משנתון 2012 , נראה לי כן.

ושוב, באמת והבתמים, גם לעצמי וגם לאחרים שיחפשו בעתיד, אם יכולתי למצוא עיסקה משמעותית זולה יותר (64K זה לא זול מהותית בעיניי) אשמח להבין את הפרנציפ של זה.

תודה

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הסתכלתי קצת ביד 2.

המחיר ל-I30 מהצורה החדשה בשנים האלו באמת באיזור ה-65 אלף לרכב עם נתונים פושרים (עבר ליסינג ק"מ גבוה).

המחירים למגאן 2008 באיזור ה-15.

אז נגיד היית מוכרת את המגאן טוב, היית צריכה להוסיף עוד 50 אלף.

שילמת "אגרת טרייד אין" בסך תיאורטי של 5000 ש"ח. לא נורא כי בעצמך אמרת שאת מעוניינת לשלם על הנוחות.

מה שהחברה לדעתי כאן ניסו להגיד זה, לדעתי, זה שכאשר אתה הולך עם כסף מזומן לקנות רכב - אז המבחר שלך גדול יותר ואתה לא מוגבל לעסקה ולרכב שהציעו לך במגרש הספציפי. אולי בכלל הרכב הכי מתאים לך זה לא יונדאי I30 אלא משהו אחר וקנית I30 כי זה מה שהיה במגרש שהסכים לתת לך טרייד על המגאן.

אולי היית יכולה לקנות I30 טובה יותר באותו מחיר ממוכר פרטי אם לא היית הולכת לעשות טרייד.

ואולי היית זוכה בלוטו ובכלל לא צריכה לקנות רכב משומש.

תמיד יש עסקה טובה יותר. במקרה הכי גרוע לדעתי הפסדת כמה אלפים. לטובה נפטרת מנבלה סרוחה וקיבלת רכב חדיש, מודרני ומוצלח.

פורסם

מסכים איתך שעבור 64.0 אש"ח במקום 66.0 אש"ח - לא שווה הבלבול שכל.

אני גם לא רואה טעם להמשיך ולטחון את זה, זה פשוט מיותר.

עשית עסקה שהיתה לך הכי נכונה באותו הרגע - תתחדשי ותהני.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
הסתכלתי קצת ביד 2.

המחיר ל-I30 מהצורה החדשה בשנים האלו באמת באיזור ה-65 אלף לרכב עם נתונים פושרים (עבר ליסינג ק"מ גבוה).

המחירים למגאן 2008 באיזור ה-15.

אז נגיד היית מוכרת את המגאן טוב, היית צריכה להוסיף עוד 50 אלף.

שילמת "אגרת טרייד אין" בסך תיאורטי של 5000 ש"ח. לא נורא כי בעצמך אמרת שאת מעוניינת לשלם על הנוחות.

מה שהחברה לדעתי כאן ניסו להגיד זה, לדעתי, זה שכאשר אתה הולך עם כסף מזומן לקנות רכב - אז המבחר שלך גדול יותר ואתה לא מוגבל לעסקה ולרכב שהציעו לך במגרש הספציפי. אולי בכלל הרכב הכי מתאים לך זה לא יונדאי I30 אלא משהו אחר וקנית I30 כי זה מה שהיה במגרש שהסכים לתת לך טרייד על המגאן.

אולי היית יכולה לקנות I30 טובה יותר באותו מחיר ממוכר פרטי אם לא היית הולכת לעשות טרייד.

ואולי היית זוכה בלוטו ובכלל לא צריכה לקנות רכב משומש.

תמיד יש עסקה טובה יותר. במקרה הכי גרוע לדעתי הפסדת כמה אלפים. לטובה נפטרת מנבלה סרוחה וקיבלת רכב חדיש, מודרני ומוצלח.

אין לי בעיה ללמוד בכיף, אבל חשוב שהחבר'ה יידעו שמי שכותב כאן ושואל אין לו ידע וניסיון כמו שלכם. וחשוב שתסבירו לאט כדי שנבין מהר... :-) אתם כותבים בקודים ובעולם מושגים שאתם שוחים בו. ההסבר שלך מצויין ובהיר ואני מודה לך.

פורסם
מסכים איתך שעבור 64.0 אש"ח במקום 66.0 אש"ח - לא שווה הבלבול שכל.

אני גם לא רואה טעם להמשיך ולטחון את זה, זה פשוט מיותר.

עשית עסקה שהיתה לך הכי נכונה באותו הרגע - תתחדשי ותהני.

הי, מה שאתה קורא "לטחון" הוא בעיניי למידה לעתיד. גם לאחרים. כתבתי למטה שאתם חייבים לצאת מנקוד הנחה שמי ששואל כאן הוא בעל רמת ידע נמוכה בהרבה מרובכם, אז תסבירו לאאאאט ובפירוט... :-)

תודה

פורסם

תיראי, אני יוצא מנקודת הנחה שהמחירון של לוי יצחק הוא פיקטיבי ומיועד לשרת את חברות הליסינג.

ועובדתית, מחירון יד 2 מתמחר את הרכב הזה בשנתון ינואר 2013(סתם בשביל להמנע משאלת האם זה המודל הישן או לא) - עם עבר ליסינג + 100 אלף קילומטר ב-57 וחצי אלף. משמע שהוא(כמו כול רכב בשוק היום) נמכר בהרבה פחות מהמחיר שמר לוי יצחק קבע לו.

ואם ניקח עכשיו את הרכב הזה רק באוקטובר 2012? כמה הוא יהיה שווה במחירון ? 55 אלף?

את שילמת 55 אלף עבורו והבאת את המגאן שלך+ שילמת אקסטרה על כריות האוויר הדפוקות(שלא פירטת בדיוק כמה)

ולכן, חשבון פשוט- מסרת המגאן שלך בחינם, והוספת עליו X כסף עבור תיקון הכריות אוויר.

תלמדי מזה לפעם הבאה. פשוט תעשי סקר שוק.

פורסם

גם אם את לא חיה את התחום כמו רובנו ולא מכירה את כל הטריקים והשטיקים את סיפקת פה משוב מאוד חשוב על המגאן 2 שלך.

בניגוד לכמה אנשים שמנסים לקדם פה את המגאן 2 בתור הדבר הכי טוב שקרה לאנושות מאז המצאת הביצה המבושלת את הוכחת מניסיון אישי שגם השקעה של אלפי שקלים במיטב המוסכים לא יעשו את הרכב הזה מוצלח כמו שמנסים לצייר אותו.

ועל כך אני מודה לך, בשם כל האנשים שיגיעו לשרשורים שלך לגביה דרך החיפוש.

ובכל מקרה, תתחדשי, הi30 לשם שינוי זה באמת אחלה רכב.

אגב, באיזה צבע?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

הלוואה של ₪50000 ללא ריבית והצמדה לקנייה בקרסו גם היא שווה כמה אלפי שקלים, ואחריות לשנה גם היא שווה משהו. את שני אלה לא מקבלים ביד 2, ואין גם צורך לקחת מספר רכבים לבדיקה (₪500 כ״א) עד שמוצאים משהו נורמלי. ימי עבודה שהולכים בחיפושים בין כל הרמאים גם הם שווים משהו, כמו גם שלוות הנפש. בסוף ״אגרת״ הטריד-אין שלך יותר נמוכה ממה שמצטייר כאן.

תתחדשי על הרכב. אני הייתי עושה יישור קו עם מדבקה של תפילת הדרך, שן שום על המראה וזוג נעלי תינוק תלוי על הפגוש.

פורסם
תיראי, אני יוצא מנקודת הנחה שהמחירון של לוי יצחק הוא פיקטיבי ומיועד לשרת את חברות הליסינג.

ועובדתית, מחירון יד 2 מתמחר את הרכב הזה בשנתון ינואר 2013(סתם בשביל להמנע משאלת האם זה המודל הישן או לא) - עם עבר ליסינג + 100 אלף קילומטר ב-57 וחצי אלף. משמע שהוא(כמו כול רכב בשוק היום) נמכר בהרבה פחות מהמחיר שמר לוי יצחק קבע לו.

ואם ניקח עכשיו את הרכב הזה רק באוקטובר 2012? כמה הוא יהיה שווה במחירון ? 55 אלף?

את שילמת 55 אלף עבורו והבאת את המגאן שלך+ שילמת אקסטרה על כריות האוויר הדפוקות(שלא פירטת בדיוק כמה)

ולכן, חשבון פשוט- מסרת המגאן שלך בחינם, והוספת עליו X כסף עבור תיקון הכריות אוויר.

תלמדי מזה לפעם הבאה. פשוט תעשי סקר שוק.

אני יודעת שרכב לא נמכר במחיר מחירון. אבל לא ידעתי שזה כזה הפרש משמעותי בין המחירון של יצחק לוי לבין מה שנמכר בפועל ביד 2. חשבתי שזה תלוי רכב, היצע וביקוש. ידעתי שמגאן נמכר במחיר ריצפה.

הסבר מאוד מאוד! חשוב מה שכתבת כאן. אני חושבת שהסבר כזה על יתרונות וחסרונות קניה ממגרש.סוכנות.פרטי יכול מאוד מאוד לעזור כשרשור נעוץ לאנשים כמוני שלא מבינים. כמו שאתה מסביר כאן זה אכן נשמע בעסה. למרות ששוב, כדי למצוא רכב טוב זה דורש הרבה התעסקות,חיפוש, תיאום בדיקה. צריך חופש מהעבודה בשביל זה, לא כולם יכולים...

פורסם
הלוואה של ₪50000 ללא ריבית והצמדה לקנייה בקרסו גם היא שווה כמה אלפי שקלים, ואחריות לשנה גם היא שווה משהו. את שני אלה לא מקבלים ביד 2, ואין גם צורך לקחת מספר רכבים לבדיקה (₪500 כ״א) עד שמוצאים משהו נורמלי. ימי עבודה שהולכים בחיפושים בין כל הרמאים גם הם שווים משהו, כמו גם שלוות הנפש. בסוף ״אגרת״ הטריד-אין שלך יותר נמוכה ממה שמצטייר כאן.

תתחדשי על הרכב. אני הייתי עושה יישור קו עם מדבקה של תפילת הדרך, שן שום על המראה וזוג נעלי תינוק תלוי על הפגוש.

הצחקת אותי. אני מסכימה עם מה שכתבת... שכחתי בכלל את נושא האחריות, ועלויות בדיקת הרכב.

:lol:

פורסם
גם אם את לא חיה את התחום כמו רובנו ולא מכירה את כל הטריקים והשטיקים את סיפקת פה משוב מאוד חשוב על המגאן 2 שלך.

בניגוד לכמה אנשים שמנסים לקדם פה את המגאן 2 בתור הדבר הכי טוב שקרה לאנושות מאז המצאת הביצה המבושלת את הוכחת מניסיון אישי שגם השקעה של אלפי שקלים במיטב המוסכים לא יעשו את הרכב הזה מוצלח כמו שמנסים לצייר אותו.

ועל כך אני מודה לך, בשם כל האנשים שיגיעו לשרשורים שלך לגביה דרך החיפוש.

ובכל מקרה, תתחדשי, הi30 לשם שינוי זה באמת אחלה רכב.

אגב, באיזה צבע?

תראה, בזמנו בעיסקה של קרסו זו עדיין היתה עיסקה לא רעה. בשנתיים הראשונות הרכב היה פיקס. בשנה השלישית התחילו הבעיות והן טופלו תחת האחריות. בתום השנה השלישית היה הזמן להחליף אותה... ובשנתיים שלאחר האחריות טחנו תקלות. מזל שמצאנו את מוסך שאפט וניצן .

מצד שני, הציעו לנו פלואנס עם אותה אחריות של 3 שנים וכו'. הפעם ויתרנו... אנחנו לא ממחליפי הרכב כל 3 שנים, והפעם רצינו שקט ליותר שנים. מקווה שיהיה לנו עם היונדאי. הצבע הוא תכלת בהגדרה, אבל הוא יותר כהה, סוג של כחול פטרול. מאוד יפה. אני מנסה לצרף תמונה. (זה אגב לא היה שיקול בבחירת רכב, אבל בונוס נחמד שהצבע לא מצ'עמם)תמונת רכב.jpg

פורסם

סטטיסטית, עם היונדאי לא צפויות לך בעיות בכלל, פחות או יותר אי-פעם.

בערך משנת 2008 עם הצגת הדור החדש של האקסנט והגטס הם הוכיחו שיש להם את היכולת לייצר חמורי עבודה כמו "היפניים של פעם", ככה שנבלה מתפרקת בעוד 3-4 שנים לא תהיה לך, גם אם ממש תרצי. סטטיסטית.

הצבע משגע, ממש נחמד לראות רכבים שחורגים מהנורמה של שחור-אפור-לבן *פיהוק*

תתחדשו וסעו בדרכים טובות :mm_yeah:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
אני יודעת שרכב לא נמכר במחיר מחירון. אבל לא ידעתי שזה כזה הפרש משמעותי בין המחירון של יצחק לוי לבין מה שנמכר בפועל ביד 2. חשבתי שזה תלוי רכב, היצע וביקוש. ידעתי שמגאן נמכר במחיר ריצפה.

הסבר מאוד מאוד! חשוב מה שכתבת כאן. אני חושבת שהסבר כזה על יתרונות וחסרונות קניה ממגרש.סוכנות.פרטי יכול מאוד מאוד לעזור כשרשור נעוץ לאנשים כמוני שלא מבינים. כמו שאתה מסביר כאן זה אכן נשמע בעסה. למרות ששוב, כדי למצוא רכב טוב זה דורש הרבה התעסקות,חיפוש, תיאום בדיקה. צריך חופש מהעבודה בשביל זה, לא כולם יכולים...

אגב, אמנם את לא מכירה ממש את שוק הרכב, אבל מגאן עם קילומטראז שאינו נמוך ועבר ליסינג זה אחד הרכבים עם השוק הכי חלש שיש(אם לא החלש ביותר).

אף סוכנות לא תבזבז זמן של סוכני מכירות בשביל לנסות למכור את הרכב הזה. הם ישר יעבירו אותו לסוחר אחר ב 5 אלף(ואולי אפילו פחות) ויגמרו את הסיפור.

ככה שאם מישהו מסכים לעשות טרייד על רכב כזה, תהיי בטוחה שאת הקופה הגדולה ובעצם היחידה, הוא עושה מהרכב שקונים ממנו.

פורסם

הגזמתם עם המגאן 2 לגמרי. אומנם לא הרכב הכי אמין שיש אך אם נניח ניקח מגאן 2009, אתם מקבלים רכב מודרני, מרווח, בטיחותי ונוח במחיר של פונטו ידנית שלוש שנים מתחת. אז מטפלים בה במוסכים שמכירים את הרכב וכשנתקלים בתקלות יקרות יחסית, נזכרים במחיר ששילמתם עבור רכב זה. לקנות יפנית משפחתית באותו שנתון יעלה פי 2. בהפרש הזה אפשר להחליף את כל הרכיבים היקרים במגאן פעמיים.

ורק להדגיש, כשהמגאן תקינה, אם מסתכלים על הרכב כמכלול של גודל, מרווח, בטיחות, נוחות וכו' היא טובה יותר מרוב היפניות / קוראניות בסגמנט שלה.

• תוכן חדש...