Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3684 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, קניתי רכב חדש ואני מעוניין לבדוק את צריכת הדלק שלו. הנסיעה שלי תיהיה בכביש בין עירוני רצית בסביבות ה100 קמ"ש.

אני יודע שלהדליק מזגן עם מדחס מבזבז הרבה דלק, וגם לפתוח חלונות.

מה לגבי להדליק איוורור בלי מדחס?

זה כמובן חד פעמי רק כדי לקבל מושג על צריכת דלק. תודה.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם איתות צורך דלק, הדלקת רדיו או מערכת שמע צורכת דלק כל פעולה שתעשה בעזרת האנרגיה שהמנוע מייצר צורכת דלק.

הנקודה היא שזה כל כך זניח ובלתי מדיד בתנאים שאינם תנאי מעבדה - שהתשובה היא שלכל צורך מעשי הפעולות האלה אינן צורכות דלק.

אגב, אם רכשת רכב שהוא חדש על הכביש - צריכת הדלק תשתפר פלאים בעוד כמה אלפי ק"מ, כך שהבדיקה שאתה עושה היא מיותרת.

פורסם

ובכל מקרה זו לא צורה למדוד צריכת דלק ובטח שלא משקף את צריכת הדלק האמיתית בחיי היום-יום.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אורות דרך צורכים בערך 50W כל נורה, והם צרכן די כבד (יחסית לרדיו למשל).

אני מניח שבשל ענייני נצילות, ההספק מהמנוע גדול מעט יותר. בכל מקרה מדובר ב 2/1000 מהספק מקסימלי של מנוע קטן (50KW, 80 כ"ס בערך) וזניח אבל פחות באזור החסכוני של המנוע.

אני מניח שלמאוורר הספק נמוך יותר, גם במהירות מירבית.

העניין הופך זניח יותר ככל שמדובר במנועים גדולים וחזקים יותר.

אגב, הצריכה אכן צפויה להשתפר עם הזמן, אבל לא ברור עד כמה היא תשתפר "פלאים".

פורסם
ובכל מקרה זו לא צורה למדוד צריכת דלק ובטח שלא משקף את צריכת הדלק האמיתית בחיי היום-יום.

ברור, פשוט יש לי אפשרות להחזיר את הרכב "אם הוא לא מתאים לי" (לפי דברי הסוכן) אז אני רוצה לבדוק מה המקסימום שהוא בכלל מסוגל להוציא.

לאחרים, הרכב לא חדש מהקופסה אבל חדש בשבילי, מונדאו 12

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז תמדוד צריכת דלק לפי השימוש האמיתי שלך ברכב. אתה הרי לא תנהג בלי מזגן בחמסין, שזה בערך שני שליש מהשנה פה במדינה.

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בדיוק. תנהג בצורה שבדיוק אתה תנהג ואז תראה אם הצריכה מתאימה לך.

מה הוא יכול להוציא? סביר להניח שמשהו שקרוב לנתוני יצרן. האם זה כרוך בסבל טהור? כן :twisted:

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

שיעור השפעת הצרכנים למינהם גבוה יותר ככל שהסל"ד נמוך יותר.

במהירות שיוט, חלונות פתוחים כנראה פוגעים יותר ממדחס מזגן.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
גם המפוח צורך חשמל, אבל הצריכה שלו זניחה, ולכן גם ההשפעה על צריכת הדלק.

כמו שאני מכיר מונדאו, גם הפעלת מזגן לא כל כך משפיעה על צריכת דלק הממילא גבוהה.

סע ואל תתקמצן על נוחות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
כמו שאני מכיר מונדאו, גם הפעלת מזגן לא כל כך משפיעה על צריכת דלק הממילא גבוהה.

סע ואל תתקמצן על נוחות.

לא מתקמצן, רוצה לבדוק.

אגב פעם הוצאתי 1:16 המשאבה במונדאו mk3.

אבל זה הייתה נסיעת התעללות.

פורסם

יש לי שאלה מעניינת.

בדיקת צריכת דלק בנסיעה לילית עם מזג אוויר יחסית נעים ובטח פחות חם מביום עצמו יביא לצריכת דלק טובה יותר?

הכי האוויר דחיס יותר...אוויר קר.

שב"ש!

ד"א, יצא לי כמה פעמים לנסוע בחום בלי מזגן והאמת שמבאס לחזור עם זיעה וחולצות מסריחות אבל אפשר לעמוד בזה כל עוד אתה לא בחודש יוני ומעלה.:-D

פורסם

זאת מונדאו 2.0 ליטר טורבו גרסאת ליסינג עם ה 203 כ"ס? או הטיטניום עם ה 240 כ"ס?

אגיד לך ככה, אם זאת מונדאו 2012, אתה תוציא עם מזגן ונוסע ומיכל דלק מלא מחוץ לעיר בנסיעה של 100 קמ"ש בקרוז קונטרול כ 14.5 ק"מ לליטר.

אומנם אני נסעתי מאילת בשעת הערב לילה, 100 קבוע, למעט מספר פניות פה ושם שנאלצתי להאט וגם כן.. בקושי... עם צמיגים ברוחב 235 (לכן מניח שעם צמיגי 215 למשל הצריכה תשתפר טיפה).

לכן, תצא להגיע לעד כ 15 ק"מ לליטר מחוץ לעיר ב 100 במקרה הטוב בתנאי שהרכב מתוחזק כראוי.

אין מה לצפות ממונדאו ששוקלת קרוב ל 1.6 טון משקל עצמי עם מנועים שכאלו, לצריכת דלק מופלאת, אבל יחסית, הצריכה לא רעה בכלל תלוי איך ומה.

בתוך העיר זה יורת כמו 1 ל 9 או 10 תלוי איך אתה תנהג.

ממליץ לך בחום, הפעל מזגן, סע כרגיל, זאת המדידה הכי נכונה.

פורסם
יש לי שאלה מעניינת.

בדיקת צריכת דלק בנסיעה לילית עם מזג אוויר יחסית נעים ובטח פחות חם מביום עצמו יביא לצריכת דלק טובה יותר?

הכי האוויר דחיס יותר...אוויר קר.

שב"ש!

ד"א, יצא לי כמה פעמים לנסוע בחום בלי מזגן והאמת שמבאס לחזור עם זיעה וחולצות מסריחות אבל אפשר לעמוד בזה כל עוד אתה לא בחודש יוני ומעלה.:-D

GOOGLE יענה לך על כך, מכיוון שיש המון סרטונים ובדיקות שנעשו.

נראה לי שזה יביא ביצועים יותר טובים, אבל לא צריכה יותר טובה.

שוב, ברשת יש המון מידע על כך, אין טעם להסתמך על תשובות לא וודאיות.

• תוכן חדש...