Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עדיין נשמע לי קצת קוקו לעשות בדיקה כזאת ועל פיה להחליט אם לקנות את הרכב או להחזיר אותו. זה בערך כמו לברר כמה ליצנים נכנסים במונדיאו כי אם ביום מן הימים תרצה לפתוח קירקס, תוכל לחסוך על הסעות לעובדים. כנראה שלעולם לא תפתח קירקס, אבל בכל זאת אתה מעוניין לשמור על האופציה הזאת פתוחה.

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זאת מונדאו 2.0 ליטר טורבו גרסאת ליסינג עם ה 203 כ"ס? או הטיטניום עם ה 240 כ"ס?

אגיד לך ככה, אם זאת מונדאו 2012, אתה תוציא עם מזגן ונוסע ומיכל דלק מלא מחוץ לעיר בנסיעה של 100 קמ"ש בקרוז קונטרול כ 14.5 ק"מ לליטר.

אומנם אני נסעתי מאילת בשעת הערב לילה, 100 קבוע, למעט מספר פניות פה ושם שנאלצתי להאט וגם כן.. בקושי... עם צמיגים ברוחב 235 (לכן מניח שעם צמיגי 215 למשל הצריכה תשתפר טיפה).

לכן, תצא להגיע לעד כ 15 ק"מ לליטר מחוץ לעיר ב 100 במקרה הטוב בתנאי שהרכב מתוחזק כראוי.

אין מה לצפות ממונדאו ששוקלת קרוב ל 1.6 טון משקל עצמי עם מנועים שכאלו, לצריכת דלק מופלאת, אבל יחסית, הצריכה לא רעה בכלל תלוי איך ומה.

בתוך העיר זה יורת כמו 1 ל 9 או 10 תלוי איך אתה תנהג.

ממליץ לך בחום, הפעל מזגן, סע כרגיל, זאת המדידה הכי נכונה.

היא נובמבר 2011..מחשיב את זה 12. מנוע 2.3

פורסם

אני בחיים לא אבין את האנשים שנוסעים ללא מזגן בשעות החמות בשיא הקיץ, לרוב אפשר להפעיל מזגן ולנסוע לאט וחסכוני יותר ואז ההפרש בדלק יצטמצם לכמעט כלום.

אם צריכת הדלק כל כך משמעותית לך, אולי לא כדאי שתקנה רכב עם מנוע 2.3 וגיר אוטומטי.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם (נערך)

חכה ליום קריר עם רוח צפונית . 25 קשר ומעלה ואז תמדוד בכביש חיפה תל אביב (בכיוון הזה) ללא מטען ובחצי טנק מלא. יש כאלה ימים בחילופי עונות . התוצאה תהיה טובה אבל מה תעשה שאר ימות השנה ? לא תסע ?

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

מזכיר לי חבר פורום שלא מדליק אורות בחורף כי זה מבזבז דלק.

תקשיב מה תעשה, תיסע על כביש 6, מצפון לדרום, בלילה קר, בלי אורות, בלי רדיו, גם בלי המפוח אוורור, בלי מטען לסלולרי. תסגור חלונות טוב טוב, תשתמש במסקנטייפ אם צריך.

בנוסף גם תנפח את הצמיגים 20 psi מעל מה שצריך.

וגם תשתדל לא לעבור את,ה1200-1300 סל"ד בתאוצה.

כל זה יחסוך לך 0.0002% בצריכת הדלק, דיל ברייקר אמיתי לדעתי.

או.... שתסע ותהנה מהרכב כמו מישהו נורמלי.

קנית רכב גדול, כבד, מנוע 2.3 אוטומט, אם אתה מצפה פה לצריכת דלק שפויה, אז אתה לא עם הרכב הנכון.

פורסם

התגובות פה עשו לי את הבוקר חחח.... הרגתם אותו...

דעה שלי,

פות"ש אתה עובד על עצמך כי גם אם ב-100 בלי מזגן בנפילה מצוק היא תעשה 1 ל-20 וביומיום אתה תיסע 120 עם מזגן וקצת עקיפות, ובתנאים הללו היא תצרוך 1 ל-8 אז מה זה רלוונטי המדידה שלך, זה אפילו לא אומדן לכלום לדעתי.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

מציע לך לחסוך בהוצאות מחייה במקום אחר ולא בהפעלת מזגן . גובל בפיקוח נפש בקיץ פה

מקווה בשבילך שגם לא תחסוך 50 שקל בשמן מנוע גרוע אצל אבו חאפר ובניו בע"מ

פורסם
מזכיר לי חבר פורום שלא מדליק אורות בחורף כי זה מבזבז דלק.

תקשיב מה תעשה, תיסע על כביש 6, מצפון לדרום, בלילה קר, בלי אורות, בלי רדיו, גם בלי המפוח אוורור, בלי מטען לסלולרי. תסגור חלונות טוב טוב, תשתמש במסקנטייפ אם צריך.

בנוסף גם תנפח את הצמיגים 20 psi מעל מה שצריך.

וגם תשתדל לא לעבור את,ה1200-1300 סל"ד בתאוצה.

כל זה יחסוך לך 0.0002% בצריכת הדלק, דיל ברייקר אמיתי לדעתי.

או.... שתסע ותהנה מהרכב כמו מישהו נורמלי.

קנית רכב גדול, כבד, מנוע 2.3 אוטומט, אם אתה מצפה פה לצריכת דלק שפויה, אז אתה לא עם הרכב הנכון.

אתה מערבב לגלוג עם עצות מאוד מועילות. יש נהגים שמעבר מרגל כבדה (המיאוץ מרמזור לרמזור) לרגל קלה עד 2000 סל"ד יחסוך להם 30% ויותר מצריכת הדלק.

נראה לי שפות"ש שאל במודע שאלה תאורטית, הבנו שאין הרבה קשר ליומיום.

פורסם (נערך)

אני מערבב את זה כי זו שאלה מצחיקה למי שקונה מונדאו 2.3, זה לא רכב חסכוני לא משנה איך תסובב את זה. הצריכת דלק העירונית/משולבת ברכב הזה היא 1 ל10 על פי היצרן אם אני לא טועה. וזה היצרן, בני תמותה יקבלו 1 ל8 במקרה הטוב

אז מה הציפיה?

הוא שאל שאלה מאוד לא הגיונית, אף אחד לא נוהג בתנאים האלה.

שינהג כמה ימים בתוואי הממוצע שלו בצורת נהיגה הרגילה שלו ויקבל את הצריכה שתצא לו, עם מזגם, רדיו וכל הנלווים למיניהם.

עכשיו צחוק בצד:

1. האצה מתונה, לא ללחוץ כמו משוגע במיאוצי רמזורים.

2. להעיף משקל עודף מהתא מטען, את המנגל ליום העצמאות אפשר להעמיס באותו יום ולא לסחוב שנה שלמה.

3. לדאוג ללחץ אוויר תקין בצמיגים.

4. לדאוג לתקינות הרכב, שמנים פילטרים, פלאגים

5. במידה ויש בקרת שיוט, אז להשתמש כשמתאפשר בהתאם לתנאי הדרך.

אתה לא תקבל צריכה של טויוטה פריוס, אבל תשפר קצת את הצריכה של המונדאו הזאת.

עריכה אחרונה על ידי m.l
פורסם
אתה מערבב לגלוג עם עצות מאוד מועילות. יש נהגים שמעבר מרגל כבדה (המיאוץ מרמזור לרמזור) לרגל קלה עד 2000 סל"ד יחסוך להם 30% ויותר מצריכת הדלק.

גם זה נכון רק במידה, מאחר ואם תאיץ יותר מדי בעדינות תפספס את תזמון הרמזורים שמסתמך על קצב של נהג טיפוסי, וגם תתקשה להשתלב בתנועה מהירה.

השאלה האמתית היא כמה מוקדם הוא מתחיל להאיץ, ולא פחות חשוב - כמה מוקדם הוא מתחיל להאט. זה כשלעצמו בוודאי משמעותי בהרבה מן הרעיון הבלתי ישים שלא לנהוג עם מזגן בעונה החמה בישראל.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אתה צודק, אני מסכים איתך.

מה שכן, לא לכל אחד מתאים רכב קטן וחסכוני, ולפעמים "נאלצים" לנהוג במשפחתית גדולה. לסגנון הנהיגה השפעה רבה על צריכת הדלק. במזגן פחות מומלץ לחסוך בימים חמים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עם רכבים כאלה אתה מבין בנקודה מסויימת שלא משנה איך תנהג וכמה תתעלל בעצמך לא תצליח לחסוך באופן משמעותי, אז אתה פשוט נוהג בכיף לך כמו מלך ומבין שלהנאה הזו יש מחיר, כמו לכל דבר בחיים.

נדמה לי שהרכב שלי הוא זללן הדלק הכי גדול שיש למנוע 4 צילינדר.

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

במילים אחרות: יש רכבים שלא ניתן לחסוך איתם דלק. עדיין אפשר לבזבז בהם הרבה יותר דלק.

אתה קנית את הרכב במודע, אני מניח שאתה נוסע ממש מעט ונהנה מכל רגע.

*אם לא הובן, ההודעה הקודמת שלי נכתבה בתגובה להודעה של M.L, לפני שנערכה ובטח לפני ההודעה של חן, שהיא לדיון אחר.

פורסם
היא נובמבר 2011..מחשיב את זה 12. מנוע 2.3

אני ממליץ לך לרכוש את הדגם מתחילת 2012 בתוספת קטנה, גרסאת ליסינג עם המנוע 2.0 טורבו הבסיסי ותיבת הילוכים משודרגת.

מנוע הטורבו חסכוני יותר, חזק בהרבה יותר ויאפשר לך להנות מרכב גדול מימדים ללא מאמץ.

מנוע ה 2.3 עם תיבת ה 6 הילוכים פלאנטרית, הוא לא חסכוני בכלל, עם צריכת דלק גבוהה מהרגיל, את זה אגיד לך כבר עכשיו ללא צורך במבחנים.

הרכב בקונפיגורציה של ה 2.3, זולל דלק ולא חסכוני.

• תוכן חדש...