Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום!

רציתי לדעת האם לכמות ההנעות של רכב ביום יש השפעה רצינית על בלאי הרכב?

הרכב הוא רכב פרטי שננהג על ידי בעליו ולכן ננהג בצורה זהירה ואחראית. כמובן שהרכב מטופל בצורה הכי טובה שיש. טיפולים בזמן, אחזקה שוטפת כמו שצריך, לא מחסיר דבר מהרכב. מבחינת ק"מ הרכב לא נוסע המון (בסביבות ה1000-1200 ק"מ בחודש) כשרוב הנסיעות ברכב הן נסיעות עירוניות קצרות. העיניין הוא שהרכב עובר ביום מספר די גדול של הנעות, משהו בסביבות ה10-15 הנעות ביום, לפעמים בזמן קצר יחסית אחת מהשניה. האם לעיניין הזה תהיה השפעה רצינית על בלאי הרכב למרות שכמו שציינתי הרכב מטופל ומתוחזק בצורה הכי טובה שיש?

עריכה אחרונה על ידי tal13
פורסם

בוודאי!

רוב הבלאי במנוע (קשה לי לכמת את ה"רוב" לאחוזים) נוצר בעת התנעה במנוע קר כאשר החלקים הנעים לא משומנים, ולפני שנצבר לחץ השמן הרצוי.

לרכב כזה מומלץ גם לקצר את מרווח הטיפולים.

השאלה היא מה האלטרנטיבה.

פורסם

האוטו שלי מיום שיצא מהחברה כל יום מבצע כ 10 התנעות. ב 275.000 ק"מ החלפתי סטרטר. לא מקצר את מרווח הטיפולים. ק"מ כללי נכון להיום 338.000 ק"מ.

ניסיון אחר - כשהייתי סטודנט חילקתי בבוקר עיתונים עם פיאט טיפו. 30-40 התנעות ביום. עבדתי ככה כשנה. מכרתי את האוטו 10 שנים מאוחר יותר עם אותו סטרטר וללא בעיות כלשהן שאפשר לקשר לריבוי התנעות.

עריכה: אם כבית את המנוע ל 5-10 דקות ואף לחצי שעה אין לכך כמעט משמעות מבחינת בלאי.

מה שמשפיע זה מספר התנעות קרות, כלומר לאחר מספר שעות.

עם 15 התנעות ביום המצב הזה לא יכול להתקיים לכן אני לא הייתי דואג.

בלי קשר למספר ההתנעות, אצל הרבה יצרנים שימוש שרובו נסיעות למרחק של פחות מ 5-8 ק"מ בכל פעם נחשב "תנאים קשים ולכן צריך לטפל לפי תוכנית טיפולים לתנאים קשים.

אבל שוב, אם הייתה נסיעה של 20 ק"מ אשר במהלכה עצרת 5 פעמים ל 5 דקות עם כיבוי מנוע, זה עדיין נחשב אותה נסיעה ולא 5 נסיעות נפרדות של 4 ק"מ.

פורסם (נערך)

ואם מדובר בכמות הנעות של 6-8 פעמים ביום? זאת לא כמות סטנדרטית שרוב הרכבים עוברים ביום?

כאילו כשאני חושב על זה כל משפחה כמעט מגיעה לכמות כזאת ביום. נסיעות לעבודה, לקיחת ילדים מהגנים\בתי ספר, בערב יוצאים למקום כלשהו כבר הגעתי ל8 הנעות.

עריכה אחרונה על ידי tal13
פורסם

יש לקחת בחשבון שיש הבדל בסטרטרים של רכבים מסחריים וסטרטרים של רכבים פרטיים

כמובן שיש הבדל בין מקורי למשופץ שלא מחזיק מעמד לזמן רב.

פורסם

איך מגיעים לכמות כזאת של התנעות? מאוד פשוט.

אני עושה שימוש ברכבת ולכן, בבוקר מניע, נוסע לרכבת = התנעה אחת

לאחר מכן, אני חוזר ומניע שוב, קופץ לחנות כזאת, לאחר מכן לחבר, או חברה או כספומט או תחנת דלק וכו' וכו', לפעמים יש מספר סידורים בערב.

כמו כן, יש אנשים שעושים הרבה סידורים במהלך היום, גם כן מגיעים למספר התנעות, זה שטויות ולכך הרכב בנוי.

מה שכן, נאמר נכון, רכב העושה שימוש עירוני לרוב הנסועה שלו + התנעות רבות ונסועה קצרה, יש לטפל בו בהתאם לתוכנית של תנאים קשים ולקצר את מרווחי הטיפולים.

מי שעושה שימוש בשמן איכותי, הוא שומר על ההגנה למשך זמן מה, ולכן, התנעות לאחר 5-10-30 דקות זה שום דבר.

פורסם

תראו בגדול רוב הזמן אני מבצע כ6-8 התנעות ביום. קורה לי בממוצע אחת לשבוע מקרה חריג שבו אני מגיע ל10-12 התנעות ביום, אך כמו שאמרתי הממוצע שלי הוא בין 6-8 התנעות ביום. בנוסף מרבית ההתנעות מתבצעות במרחק של בין חצי שעה לשעה לכל היותר בין כיבוי להתנעה, כאשר שאר ההתנעות מתבצעות במרחק קטן מחצי שעה בין הכיבוי להתנעה.

מעבר לזה לגביי הנסועה אני יסביר שבגדול אני מבצע נסיעה אחת בין עירונית של כ25 ק"מ שמיד אחריה מתבצעות מספר של כ3-4 נסיעות עירוניות נוספות ואז שוב אותה נסיעה בין עירונית. האם במצב שכזה עדיין מומלץ לקצר טווחי טיפולים ולהשתמש בתוכנית של תנאים קשים? כי בסך הכל זה נראה לי כמו נסועה די ממוצעת לכל רכב בישראל.

בנוסף רציתי גם לשאול לגביי עיניין ההתנעות, האם הבלאי שמדובר בעקבות התנעות מרובות מתבצע רק על הסטרטר? או שמה גם המנוע, הגיר והקלאץ' יכולים להיות מושפעים מכך?

למרות שעל פי מה שאני מבין פה ממכם, בצורה חד משמעית כמות ההתנעות שאני מבצע אינה חריגה במיוחד ולא אמורה להוביל לאיזשהו בלאי.

פורסם

לפי מה שאתה מתאר, לא נשמע שצריך לקצר את מרווח הטיפולים. תקפיד להשתמש בשמן איכותי שעומד בתקן שהגדיר היצרן.

אני מניח שאתה לא מגיע למרווח הק"מ בשנה בין טיפול לטיפול, אז טפל כל שנה (בהתאם להמלצת היצרן).

כן, חוץ מהסטרטר (שעובד קשה במנוע קר או אחרי 40 דקות) יש בלאי מצטבר של שחיקת המנוע. זה לא שתגמור מנוע בתוך כמה שנים. כמו שבוקי כתב המנועים היום מחזיקים המון שנים וק"מ, רק בתנאים של הרבה התנעות במנוע קר המנוע ישחק יותר מהר יחסית למנוע שעובד בפרופיל עבודה אופטימלי יותר (התנעה, נסיעה בינונית ולא מאומצת נניח פעמיים ביום).

אם הרכב ידני, תקפיד להתניע בקלאץ' לחוץ.

בכל מקרה, בדקות הראשונות של הבוקר סע עדין.

אם הרכב טורבו כדאי לחכות כמה שניות (20-30) בסרק לפני כיבוי, בהתאם להמלצות יצרן.

אין בלאי מיוחד לגיר, או למערכות ההינע האחרות, למיטב ידיעתי.

פרופיל שימוש כמו שלך גם מקצר את חיי המצבר. פשוט תחליף מצבר בבוא היום.

אגב, במנוע קר בק"מ הראשון צריכת הדלק כפולה. וגם רמות זיהום האוויר הרבה יותר גבוהות.

אני אישית משתדל להימנע מנסיעות קצרות בתוך העיר. לצורך כך יש טיול עם הכלב, או אופניים, או ללכת ברגל רחמנא לצלן, לפעמים זה גם יותר מהר להוציא ככה את הילדים מהגן (למי שיש ילדים כמובן). זה גם יותר בריא, יותר נעים, מונע חיפוש חנייה מתיש, ויותר טוב לסביבה.

לא אשכח את הפעם שגיסתי לקחה את הרכב לנסיעה של שני בניינים, כדי להוציא את האחיינית מהגן, ועשתה תאונה קלה ברוורס עם מישהו שגר עוד יותר קרוב וגם בא ברכב לאיסוף מהגן. הכל ביום אביבי של 22 מעלות, שמש נעימה של סוף החורף.

בקיצור, כשיש ברירה: מוותרים על נסיעה, וכשאין ברירה פשוט משתמשים ברכב באופן שישרת אותך.

• תוכן חדש...