Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

במקרה, תוך כדי שיטוט באינטרנט, נתקלתי במושג " לובוטומיה".

לאחר קריאה רבה בנושא באינטרנט, צפייה בסרט המפורסם "קן הקוקייה" קריאה בספרים וכו', הצלחתי לספק את יצר הסקרנות - אך לא לגמרי.

בעיקרון, אני מזועזע מצורת הטיפול שהייתה פעם כל כך נפוצה ומוכרת.

אני מחפש עוד מידע בנושא אך באינטרנט רוב המידע בעברית הוא ברמה נמוכה של השכלה כללית ולא מעבר.

המידע האיכותי הוא באנגלית אך לצערי האנגלית שלי לא מספיק טובה לקריאת מאמרים רפואיים.

האם למישהו יש מקור מידע כלשהו בו אוכל לקרוא ולחקור עוד הנושא ?

אשמח גם לשמוע את דעותיכם השונות על הטיפול הנ"ל ( גם על טיפול " הלם אינסולין" וטיפול בשוק חשמלי שלגביהם יש הוכחות שהם מועילים).

בברכה,

אופיר

פורסם (נערך)

אני לא יודע אם הכי ברברי, אבל הוא בהחלט נמצא בחמשת הגדולים.

הסרט "קן הקוקיה" אכן מתעסק בטיפול הזה, וזה לדעתי, אחד הסרטים הטובים שנעשו בכל הזמנים, הסיום פשוט הרג אותי.

זה התחיל כשהרופאים ראו שאפשר לכפות שינויים באישיות ע"י משחק פיזי עם המוח, אז הם לקחו פטישים והתחילו לחצוב, כמו אנשי מערות שמצאו אייפון, כל נושא האתיקה הרפואית ועניין כבוד החולה עדיין לא היה קיים.

זה התחיל בתור טיפול "לגיטימי" ע"מ באמת לנסות ולעזור לחולה, אבל הפך מהר מאוד לאמצעי קבוע לשליטה בחולים, ככה יכלו בתי החולים לקחת על עצמם הרבה מאוד חולים, ולהרוויח מהם הרבה מאוד כסף.

לגבי הטיפול עצמו, עד כמה שהבנתי, מדובר בהרס מכוון וניתוק של האונה המצחית משאר המוח.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

הלובוטומיה ננטשה לפני למעלה מ-50 שנה, וגם הלם האינסולין אינו בשימוש כבר די הרבה עשורים.

הטיפול בחשמל בעל יעילות (אם כי לא בכל מטופל) ונמצא בשימוש גם כיום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אך יש לציין שממה שאני יודע, טיפול בחשמל במציאות לא דומה כלל לסתם עינוי שבויים בחשמל שאנו רואים בסרטי אקשן, אלא משהו עדין בהרבה.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
אך יש לציין שממה שאני יודע, טיפול בחשמל במציאות לא דומה כלל לסתם עינוי שבויים בחשמל שאנו רואים בסרטי אקשן, אלא משהו עדין בהרבה.

כמובן, פעם טיפול בהלם חשמלי היה מתבצע בהכרה מלאה, היו מכניסים למטופל מן "נשכן" לפה כדי שלא ישבור את שיניו עקב התכווצות השרירים.

לפעמים חלק המעצמות בגוף היו נשברות מההתכווציות.

כיום אני יודע שעושים את הטיפול בהרדמה מלאה בתוספת חומר שגורם לשיתוק זמני של השרירים כך שרוב בעיות הטיפול נפתרו.

מה שמעניין הוא שרוב המקרים הניתוח הלובוטומי היה אך ורק לצורך שליטה טובה יותר המטופל, למשל חולים בעלי סכיזופרניה שעברו לובוטומיה שהיו שומעים קולות ורואים דמויות לפני הניתוח העידו שהם לא הפסיקו לראות את הדמויות אלא רק הפסיקו לפחד מהם, במילים אחרות פשוט לא היה להם אכפת מהדמויות והקולות, ניתוק האונה פשוט גרם לבני האדם להיות ריקים מתוכן ומרגש.

חשוב לציין, חלק מהחולים שעברו לובוטומיה העידו (עד כמה שאפשר לקחת ברצינות ולהתייחס בהגיון לעדותם) שהם מרוצים מתוצאות הטיפול וכך גם בני משפחתם.

בקשר לטיפול באינסולין, הדרך שהבינו שלהם אינסולין עוזר הייתה בכלל ניסוי; לחולי נפש ללא תאבון הוזרק אינסולין במטרה לעורר את בתאבון, בחלק גדול מהחולים שהתעלפו מחוסר גלוקוז בדם (ה"מזון" העיקרי של המוח שהיה "מכבה את עצמו "למניעת נזק קבוע ) שמו לה שאחרי העליון הסימפטומים של מחלת הנפש כמעט ונעלמו.

אך סכנות הטיפול היו רבות, מקרה של עילפון תמידי, קומה בטיפול של 1 ל1872 ( יכול להיות שיש טעות מינורית במספרים).

גם אחרי כל הקריאה וההבנה שלרוב הטיפול הלובוטומי היה באמת במטרה טובה של עזר לחולה אני עדיין מזדעזע כל פעם מחדש.

פורסם

לרן לוי יש פרק נהדר על לובוטומיה בפודקסט המדהים שלו "עושים הסטוריה"

הנה הפרק

ממליץ בחום להאזין, גם לפרק הזה וגם בכללי לפודקאסט שלו

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

אכן אחד המקרים המעוותים של הממסד הרפואי שהילל ושיבח "הליך רפואי" שהפך למעיין אפנה בשנים ההם, וגם הרופא שהמציא אותו הפך עצמו לאליל רפואי. אפשר ללמוד הרבה על הממסד הרפואי מההסטוריה של הלבוטומיה.

הנה אחד הסרטים התיעודיים המרתקים על מה שקרה שם. הראיון בסוף הסרט עם הקרבן האחרון של ההליך הזה מזעזע במיוחד.

[video=youtube;DMkbYL1k-gU]http://www.youtube.com/watch?v=DMkbYL1k-gU

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

חתול משוגע, הטיפול בחשמל (לא מכת חשמל, אלא זרם חשמלי מתמשך הגורם פרכוסים) נעשה בהרדמה כללית מזה שנים רבות.

לגבי האתיקה - הדרכים לאישור טיפולים חדשים השתנו באופן קיצוני במהלך העשורים האחרוונים, והדרישות המחקריות והאתיות עלו במידה קיצונית. הליך כמו לובוטומיה היה עובר תהליכי אישור מורכבים לפני שהחולה הראשון היה נכנס לניתוח, ורק אם יעילות הטיפול היתה מוכחת לאורך זמן הוא היה מאושר לשימוש שגרתי (כלומר, לא מחקרי)

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גיא - ראה מה שכתבתילפני ני פוסטים: הנהלים לבחינת ואישור בדיקות וטיפולים עברו מהפיכה במחצית השניה של המאה ה-20. למד ועלדת הלסינקי מהי, ניסוי מבוקר מהו וכיצד הרשויות במדינות המערביות מקפדות על כל פסיק בניהול הפיתוח הרפואי. בימינו אדם כמוניש או פרימן היה צריך לעבוד מספר שנים כל מודלים של חיות ואח"כ לקבל הרי אישורים לפני שהיו מרשים לו לבצע ניסוי על 5-10 חולים ראשונים, ואז היו עוצרים, בוחנים את התוצרות ומחליטים אם יש מקום להמשך הניסוי.

פורסם

הרפואה מתקדמת ותהליכים חדשים מפותחים. כשזה קורה, התהליכים הקודמים נראים ברבריים.

בעתיד, יוכלו להכניס לגוף שלך רובוטים זעירים שיוכלו להגיע לאזור בעייתי ולטפל בו נקודתית. כשזה יקרה, יעברו כמה עשרות שנים עד שזה יהיה מצב רגיל ומקובל ואז יסתכלו אחורה על הניתוחים שקיימים היום ויזדעזעו לעמקי נשמתם.

"לפתוח גוף שלם ולחתוך רקמות / לשבור עצמות / להסיר מכסה גולגולת בשביל להסיר 2 מ"מ של גידול?? איזה ברברי!"

הרפואה מתקדמת וטוב שכך. אז ניסו את הטיפולים הנ"ל וראו שזה ה"הרגיע" את המטופלים הבעייתיים. לאחר מכן גילו את הנזק האמיתי שזה עושה ומשם הדרך להפסקת הטיפולים נסללה. ככה זה היה וככה זה יהיה.

אם רוצה להמשיך לקרוא על דברים בסגנון שנעשו לא כטיפול, אלא במטרה להשיג שליטה על המטופל- תקרא את "דוקטורינת ההלם"

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם
הרפואה מתקדמת ותהליכים חדשים מפותחים. כשזה קורה, התהליכים הקודמים נראים ברבריים.

בעתיד, יוכלו להכניס לגוף שלך רובוטים זעירים שיוכלו להגיע לאזור בעייתי ולטפל בו נקודתית. כשזה יקרה, יעברו כמה עשרות שנים עד שזה יהיה מצב רגיל ומקובל ואז יסתכלו אחורה על הניתוחים שקיימים היום ויזדעזעו לעמקי נשמתם.

"לפתוח גוף שלם ולחתוך רקמות / לשבור עצמות / להסיר מכסה גולגולת בשביל להסיר 2 מ"מ של גידול?? איזה ברברי!"

הרפואה מתקדמת וטוב שכך. אז ניסו את הטיפולים הנ"ל וראו שזה ה"הרגיע" את המטופלים הבעייתיים. לאחר מכן גילו את הנזק האמיתי שזה עושה ומשם הדרך להפסקת הטיפולים נסללה. ככה זה היה וככה זה יהיה.

אם רוצה להמשיך לקרוא על דברים בסגנון שנעשו לא כטיפול, אלא במטרה להשיג שליטה על המטופל- תקרא את "דוקטורינת ההלם"

בהחלט דרך מעניינת ונכונה כנראה להסתכל על הדברים.

אבל מה שמזעזע אותי במיוחד היה הרופא הספציפי בארה"ב שדאג לבצע לובוטומיה בכל מקרה קטן וקל של הפרעה נפשית (מילד שובב בן 4 ועד מבוגרים בעלי דיכאון קל)

פורסם

מעניין אותי האם הוא היה מודע לנזק האמיתי שהוא עושה או שפשוט התמקד בעובדה שהמטופל "נרגע".

על איזה רופא מדובר? יכול לתת לינק?

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
  • תוכן חדש...