Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבחור זכה בפרס נובל

לא פרימן, אלא הרופא הפורטוגזי שהמציא את הפרוצדורה

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם (נערך)

גם יאסר ערפאת זכה בנובל.

אבל, בלי כל קשר, צריך לראות כל דבר בהקשר ההיסטורי, ודרכי ההתקדמות ברפואה השתנו בצורה כה קיצונית. חשוב, למשל, על השימוש הראשון באינסולין ב-1922: הקבוצה בודדה את החומר, והשתמשה בו בהזדמנות הרשונה. היו איזה בדיקות על חיות, אבל מי שהחליט שהאינסולין בשל לניסוי בבני אדם היה החוקרים שבודדו אותו, בלי שום בקרה של ועדות חיצוניות. אמנם זה זרז מאוד את הפיתוח, אבל הליך כזה לא יכול להתקיים במאה ה-21.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ראיתי את הסרט אתמול בלילה, תודה על השיתוף.

מישהו יכול להמליץ לי על דוקרן קרח איכותי?

Sent from my SAMSUNG-SM-G530AZ using Tapatalk

haters will hate

פורסם

אני חושב שהדבר הכי ברברי בטיפול הזה, היה הקלות שבו הוא בוצע. ברגע שהוא נכנס לאופנה, נוצר הווי של טיפול משנה חיים שלא לוקח יותר מכמה רגעים ומתבצע בקלינקה של הרופא. אני נוטה להאמין שהקלות הזו שלא משאירה יותר מדי זמן לחרטות, חשיבה או חקירה, והיא זו שהפכה את המעשה הזה לכזה ברברי. הבחור שטען שזו התפתחות המדע והרפואה- אני חושב שאתה טועה מאוד. פה נעשה פגיעה בלתי הפיכה במזיד וכאמצעי להשגת המטרה. זה כמעט הגיוני כמו הקזת הדם שהיה נהוג בעת העתיקה (ליצור פגיעה ב-X ע"מ לטפל ב-Y).

בכל אופן, יהיה יותר קל לעכל את המעשים האלו אם מסתכלים על הנושא כחלק מהתחום הפסיכיאטרי. לפני 70 שנה היה מקובל לקשקש את מוחו של חולה רוח, כיום אתה יכל לקבל טיפול תרופתי אצל הרופא משפחה (אפרופו קלות).

פורסם

דוקי - אחזור בפעם השלישית: אתה צריך לשפוט את התהליכים בעיניים של המחצית הראשונה של המאה ה-20, לא בעיני המחצית הראשונה של המאה ה-21. וכל התהליכים השתנו מאז. היום מדברים על "רפואה מבוססת עדויות" - כל פעולה או תרופה או בדיקה מצריכה הוכחה מחקרית מאוד מסודרת, ואישור של הרשויות שבוחנותאת המחקרים - וזאת בכל שלב של המחקר והיישום בבני אדם. אתה יודע מה: אם הרופא שלך רוצה לתת לך תרופה לא בדיוק לפי ההוראות של משרד הבריאות הוא צריך לקבל אישור מיוחד, אפילו אם כבר פורסמו מחקרים שהוכיחו יעילות של 99% ומינימום תופעו לואי כאשר נעשה שימוש כזה.

לפי 80 שנה הכל היה יותר פשוט, כל רופא היה עושה כישר בעיניו. יש מקרים בהם זה היה טוב, למשל פיתוח האינסולין והכנסתו לשימוש שנעשו בתוך תקופה קצרה מאד, ומקרים הפוכים, כמו מקרה הלובוטומיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מקרה מענייו שמתואר בסרט התיעודי הוא על בן אדם שבוצע בו לובוטומיה בגיל 12, גיל שלדעתי ( אני לא פסיכיאטר ולא פסיכולוג) עדיין מוקדם מידי בשביל איתור מחלות נפש.

כאשר ראיינו את הבן אדם ציפיתי לראות בן אדם "כבוי" שמתנהג באופן מוזר ויוצא דופן אך נוכחתי לדעת שלא כך הדבר.

אכן הוא הסביר שהוא תמיד היה שונה, חסר מוטיבציה ותכנון לזמן ארוך, קושי בהבנת הסביבה וכו', אך למרות זאת התנהג בסדר ודיבר בהגיון.

קראתי באיזשהו מקום שהאונות המצחיות ( האיזור המושפע מהניתוח) מתפתחות עד אמצע שנות העשרים.

אני מתאר לעצמי ( אני לא רופא ולא למדתי מדעי המוח, רק מהסקת מסקנות כללית ) שכייוון שבוצע בו הניתוח בגיל מוקדם והאיזור לא היה מפותח לגמרי אז השפעת הניתוח הייתה קטנה יחסית ( אולי האונות המשיכו להתפתח אחרי הניתוח?).

עוד משהו שחורג מהתחום אבל מצאתי שהוא מספיק מעניין בשביל להזכיר אותו כאן.

כחלק מהסקרנות שהשתלטה עליי בתחום עשיתי "מחקר" קטן על המחלה הנוראית : סכיזופרניה.

הבנתי שחוץ מההשפעות הנפשיות של המחלה ( הזיות, שמיעת קולות, פרנואידיות קשה וכו') המחלה גם משפיעה על הגוף באופן פיזי, החלק השולט במוח על כיווץ והרחבת הוורידים ככל הנראה נפגע מהמחלה ועקב כך ידי החולה לרוב קרות ובעלי גוון כחול ( הוורידים מתכווצים והידיים מתקררות).

עוד משהו מעניין שגם נוגע לסכיזופרניה, ראיתי סרטון בו מרואיין ג'ון נאש, זוכה פרס נובל ובעל סכיזופרניה ( עבר בצעירותו טיפול באינסולין ובשוק חשמלי).

אין ספק שהבן גאון, כאשר ראיינו אותו הוא דיבר בהגיון גמור ובצורה תרבותית אבל בכל זאת היה אפשר לראות משהו לא בסדר, אני מתאר לעצמי שהשפעת המחלה היא כל כך גדולה שגם אחרי טיפול תרופתי מודרני עדיין לא מצליחים לרפאה לגמרי.

אשמח לשמוע עוד על הנושא באופן כללי מחברי הפורום.

בברכה,

אופיר

פורסם

בקישור לסרט ביו טיוב יש עוד סרטים מעניינים, ראיתי את הסרט על בתי החולים לחולי נפש ואיך הם הוקמו, צמרמורת

Sent from my SAMSUNG-SM-G530AZ using Tapatalk

haters will hate

• תוכן חדש...