Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוקוס 2010

nimrod7676
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, פתחתי לפני יומיים שרשור בנושא והחלטתי שאני רוצה לקנות פורד פוקוס.

אני רוצה לשמוע עליה הכל, בעיקר מאנשים שיש להם את הרכב.

קודם כל הדרישות סף הספציפיות שלי הם:

1. רכב עם הסטוריית טיפולים מתועדת

2.שנת 2010 ומעלה

3. 80 אלף קילומטר מקסימום.

מפני שאני רוצה פוקוס אך ורק מהצורה הישנה (בגלל הגיר הנודע של החדשה), נותרתי אך ורק עם פוקוס 2010-11.

אופי הנסיעה הוא מעט 100% בין עירוני. וגם כשאני נוסע בעיר - זה אך ורק על הכביש הראשי שם המהירות המותרת היא 60 קמ"ש וכמעט ללא רמזורים.

אני נוסע יחסית הרבה - עם המונדאו עשיתי 40 אלף קילומטר בשנה, אבל הנסיעות שלי הם כאמור בין עירוניות בלבד.

ידני לא יבוא בחשבון מפני שזה רכב של כל המשפחה.

בהתאם לאמור, רציתי לשאול האם הפוקוס מסוגלת לספק לי:

1. אמינות מוחלטת של 100% - עם המונדאו נסעתי המון ולפני כל נסיעה הייתי מתחנן לבורא שאחזור הביתה עם הרכב ולא בגרר. בפועל הייתי חוזר פעם בחודש בגרר. קונה רכב חדש יותר בשביל שזה לא יקרה שוב.

2. זול לאחזקה - אני מניח שבגלל שפוקוס הייתה מלכת הליסינג, אין בעיית חלקים והם אמורים להיות זולים. האם זה נכון? כנ"ל טיפולים שוטפים.

3. שיהיה נוח ויציב - כשהמונדאו כן נסעה, שום דבר לא יכל להזיז אותה מהכביש. הייתה מאסיבית, נוחה, חזק ומתקשרת. מניח שלא אקבל דבר כזה בפוקוס, אבל האם אקבל תחושה קרובה?

4. שיהיה בטוח - בכל זאת, כדאי לצאת שלם מתאונה.

אשמח לשמוע מבעלי פוקוס מהדור הקודם מה יש להם לומר.

והאם אתם ממליצים על גרסת הסטיישן או הסדאן? ראיתי יחסית המון סטיישנים.

תודה רבה!

פורסם

אמינות מוחלטת רק בורא עולם יכול להבטיח , לא בני אנוש

פוקוס הוא לא הרכב ל40000 בשנה בגלל הדלק. קח הלוואה עם החזר בשיעור של 800 עד 1000 בחודש לכמה שנים שזה בערך ההבדל בדלק וכך תגיע עם תקציב מתאים לאיזור ההיברידיות טויוטה אוריס או פריוס

פורסם

לי יש פוקוס 2006 ולאחר יותר מ 10 שנים היית במוסך רק פעם אחת

לפני שנה בגלל כבל הילוכים קרוע.

הרכב יציב ובטיחותי אך כמו שנאמר לפני לא ממש חסכוני בדלק. ליתרון של האמינות בגלל הגיר והמנוע המיושנים משלמים בצריכת דלק.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

פורסם

ההיברידיות משתלמות בעיקר בנסיעה עירונית. אם הרוב זה בין עירוני ללא פקקים (והדגש זה על ללא פקקים) יש דיזלים שיהיו משתלמים בהרבה. לפריוס התנהגות מזעזעת, מניח שמי שעובר אליה ממונדאו זה יהיה מסע חזרה בזמן...

פוקוס 2010, למיטב זכרוני הרכב מאוד כבד, איטי ודי חלש. למצוא שנת 2010 עם 80k משימה לא פשוטה, בהצלחה.

פורסם (נערך)

יש לך רכב היברידי ואתה טוען את טענותיך על סמך ניסיון או שאתה קובע עובדות שגויות על סמך ההיגיון שלך?

הטענה שהפריוס לא חסכונית בנסיעה בין עירונית היא שטות שרבים בפורום חוזרים עליה, ולא בהתבסס על עובדות.

הפריוס מאוד חסכונית גם בנסיעה בין עירונית ללא פקקים, לא פחות ואף יותר ממונעות הדיזל למיניהן. בעיר ובפקקים היתרון שלה רק מתעצם.

לגבי התנהגות הכביש, לפחות בדור 3 היא לא מהמשובחות אבל רחוקה מלהיות מזעזעת. בדור 4 יש שיפור ניכר והיא מיישרת קו מהבחינה הזו.

חג שמח לכולם!

עריכה אחרונה על ידי tomerc
פורסם
אמין, די מרווח ונוח בערך 1:10 משולב. אם תמצא 2000 אז לגמרי לא עגלה כמו ה 1600

לא כלכלי בכלל בנסועה שנתית של 40,000 ק"מ.

פורסם

פוקוס 2010 תענה לכל הדרישות שלך מלבד זו הנסתרת - תקציב הדלק ל40000 קמ בשנה...

מנוע 2000 ישפר לך את נושא הביצועים בלי להוסיף על מחיר הדלק אבל יהיה קשה להשיג כזה.

הבעיה היא התקציב הכולל, אם אתה מכוון לפוקוס 2010 זה אומר שהתקציב הוא בערך 30 אלף.

בתקציב כזה יהיה די בלתי אפשרי למצוא רכב משפחתי אוטומטי חסכוני יותר ועדיין אמין...

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם

אם צריכת הדלק חשובה לך - המגאן נותנת בראש להרבה מכוניות דומות.

מה שכן, בפוקוס עם מנוע 2 ל', צריכת הדלק תהייה תלוייה יותר ברגישות שלך על דוושת התאוצה.

בכל מקרה, כל עוד תמצא רכב שעונה על הקריטריונים שלך (היסטוריית טיפולים, רכב שמור, ק"מ נמוך), אני מניח שתוכל להינות מהרכב תקופה ארוכה.

דרך אגב, לעניין המונדיאו - שמעתי הרבה דיבורים דווקא בשבח האמינות שלה - אשמח לשמוע דברים מאנשים שיש להם נסיון אישי עם הרכב?

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

בתור בעלים של פוקוס 2008 מהדור השני לאחר מתיחת הפנים כבר 4 שנים, אני יכול לשבח את האמינות- רק טיפולים שוטפים, היציבות- הרכב מאוד יציב בסיבובים, המאסיביות - הרכב בנוי כמו טנק - כנראה עדות לשת"פ של פורד עם וולבו באותם השנים.

לשלילה, כפי שציינו קודמיי, צריכת דלק גבוהה יחסית 1:10 בממוצע, הכבדות - שאשר את נוהג לבד ובלי מזגן אתה עוד איכשהו זז אך תוסיף נוסעים נוספים ומזגן והרכב זז בקושי.

סה"כ הרכב עצמו טוב מאוד ובמחירים שבהם הוא נסחר, נותן תמורה מעולה, אך אני לא בטוח שבנסועה שלך ישתלם לך דווקא רכב כזה. אני חושב שעדיף כבר למצוא עם מנוע 2000 בנוסף לכוח חזק יותר וצריכת דלק זהה, מדובר ברכב עם שרשרת תזמון ולא רצועה...

נרכשה- וולבו s60  נפח 1600 T4

נמכרה- פורד פוקוס 1600 סמ"ק 2008  TREND X

פורסם (נערך)
אם צריכת הדלק חשובה לך - המגאן נותנת בראש להרבה מכוניות דומות.

מה שכן, בפוקוס עם מנוע 2 ל', צריכת הדלק תהייה תלוייה יותר ברגישות שלך על דוושת התאוצה.

בכל מקרה, כל עוד תמצא רכב שעונה על הקריטריונים שלך (היסטוריית טיפולים, רכב שמור, ק"מ נמוך), אני מניח שתוכל להינות מהרכב תקופה ארוכה.

דרך אגב, לעניין המונדיאו - שמעתי הרבה דיבורים דווקא בשבח האמינות שלה - אשמח לשמוע דברים מאנשים שיש להם נסיון אישי עם הרכב?

יש לי 2 מונדאו בבית, אחת שנת 2007 ואחת שנת 2002. השנת 2002 סיימה את חייה אצלי בגלל ראש מנוע שהלך.

את שניהם יש לי תקופה דומה - שנתיים. (קניתי את ה-2007 בדיוק חודשיים אחרי שקניתי את ה-2002)

ב-2002 זה הדבר הכי לא אמין שקיים - לא היה חודש שהוא לא היה מושבת. ובכללי כלום לא עבד בו. (ABS, מזגן, חלונות חשמל הלכו אצלי). גם כשהוא נסע - הוא היה שבור לחלוטין. לכאורה נקנה במצב טוב - 170 קילומטר ויד ראשונה מטופלת עם תיעוד במורשה.

אתה מוזמן לחפש שרשורים שלי ולראות שפחות או יותר, פעם בחודש הייתי פותח שרשור על ההשבתה של הרכב.

מצד שני ה-2007 לא היה אפילו פעם אחת במוסך, נוסע בצורה מושלמת עד היום והכל עובד בו.

דווקא ה-2007 מבלה יותר בעיר, ה-2002 ננהג כמעט רק מחוץ לעיר.

שני הרכבים נסעו קילומטר זהה בתקופה שהם אצלי - שניהם עשו 50 אלף קילומטר.

ואגב - ה-2007 היא יוצאת השכרה, וה-2002 פרטית יד ראשונה.

תודה רבה לאחרים. אני מחפש את גרסת ה-2 ליטר משנת 2009 לפחות, אבל לא מוצא. ברור שאני מעדיף אותה.

עריכה אחרונה על ידי nimrod7676

פורסם

תודה!

אתה עוקב אחרי צריכת הדלק?

יש לי 2 מונדאו בבית, אחת שנת 2007 ואחת שנת 2002. השנת 2002 סיימה את חייה אצלי בגלל ראש מנוע שהלך.

את שניהם יש לי תקופה דומה - שנתיים. (קניתי את ה-2007 בדיוק חודשיים אחרי שקניתי את ה-2002)

ב-2002 זה הדבר הכי לא אמין שקיים - לא היה חודש שהוא לא היה מושבת. ובכללי כלום לא עבד בו. (ABS, מזגן, חלונות חשמל הלכו אצלי). גם כשהוא נסע - הוא היה שבור לחלוטין. לכאורה נקנה במצב טוב - 170 קילומטר ויד ראשונה מטופלת עם תיעוד במורשה.

אתה מוזמן לחפש שרשורים שלי ולראות שפחות או יותר, פעם בחודש הייתי פותח שרשור על ההשבתה של הרכב.

מצד שני ה-2007 לא היה אפילו פעם אחת במוסך, נוסע בצורה מושלמת עד היום והכל עובד בו.

דווקא ה-2007 מבלה יותר בעיר, ה-2002 ננהג כמעט רק מחוץ לעיר.

שני הרכבים נסעו קילומטר זהה בתקופה שהם אצלי - שניהם עשו 50 אלף קילומטר.

ואגב - ה-2007 היא יוצאת השכרה, וה-2002 פרטית יד ראשונה.

תודה רבה לאחרים. אני מחפש את גרסת ה-2 ליטר משנת 2009 לפחות, אבל לא מוצא. ברור שאני מעדיף אותה.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
ל40,000 בשנה הייתי ממליץ לך על דיזל או רכב פחות גדול/כבד מהפוקוס

צריכת דלק היא לא שיקול מפני שחישבתי אותו כבר ואין לי שום בעיה לנסוע כמה שאני נוסע עם פוקוס מבחינת דלק.

תודה!

אתה עוקב אחרי צריכת הדלק?

כן .. בחוץ בדרך כלל 1:12 (גם היה לי 1:16 - אבל זה היה בתנאים קיצוניים שהמטרה הייתה לקבל כמה שיותר), בעיר בסביבות ה-1:8

• תוכן חדש...