Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אני רכשתי את המגבר של רוקפורד 501X מארה"ב, את האמת? לא חשבתי לרגע שלא קיים בו קרוס מלא.

כשהוא הגיע לארץ, התאכזבתי קצת מהנושא. לא מכרתי אותו ורצתי לקנות קליפורניה בגלל שאין לו קרוס מלא, אלא רציתי לשמוע אם אני מסתדר עם קרוס מקובע.

ואז לצערי הייתה לי בעיה עם הסאב (סליל כפול), נאלצתי לקנות מגבר בנוסף לרוקפורד.

יכולתי להשאיר את המגבר ה-4 ערוצים לתפקד כמגבר לכל הרמקולים ברכב, אך בעקבות שלמגבר לא קיים קרוס מלא,

העדפתי להשתמש בו להגביר את הסאב, ב-2 גישורים ואז לכוון את הקרוס ל-LP בלבד.

ולקנות מגבר אלפיין 2 ערוצים שיגבירו את הקומפוננט.

בסופו של דבר, מכרתי את הרוקפורד, וקניתי מגבר מונובלוק.

אני לא יכול להגיב לגבי טיב הקרוס הקבוע של הרוקפורד, כי הנסיון שלי איתו הוא אפסי. (לעולם לא חיברתי אותו)

יש לציין שגם הגיוני שהייתי מסתפק בקרוס הקבוע של הרוקפורד, אך אם הייתי יודע מתחילה שלמגבר לא קיים קרוס מלא, לא הייתי רוכש אותו בוודאות.

אם לרוקפורד אכן היה קרוס מלא, ייתכן והייתי משאיר את המגבר להגביר את הרמקולים, וקונה רק מגבר מונו לסאב.

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אורן, אתה כניראה לא מבין בתחום. (לפי השקפת עולמו של אדי.)

תקרא מה אדי אמר לך, המגבר לא צריך לבוא עם קרוס, חבל שמכרת את המציאה הזו .....

הקרוס צריך לבוא בפאנל שלך, ובקרוס הפאסיבי שלך ........ -רק לא במגבר-. (זה אפילו לא נשמע הגיוני, אה?)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

למה יש לי הרגשה שפיספסתם את ההודעה הזאת?

כשאין יציאה נפרדת לסאב אתה מוגבל באקולייזר בHU. לא בקרוס. אבל אפשר להתגבר על הבעיה חלקית בעזרת הגיין , כלומר אפשר רק להנמיך את עצמת הסאב אבל לא להפך. ותחשבו על זה לפני שאתם מבקשים הסבר נוסף, אני בטוח שאם תתאמצו תבינו.

לרוקפורדים בכולם יש LP טוב מאד ומתכוונן. לחלק יש HP קבוע ולחלק משתנה גם כן(לרוב משתנה).

הקרוסים של רוקפורד הרבה יותר טובים משל קליפורניה בום. ומי שלא יודע שלא ידבר סתם.

מדובר על המגברים של החברות בכלליות. ל501X יש קרוס קבוע.

פורסם

בוריס, איך לעזאזל אתה יודע שהקרוס של רוקפורד טוב יותר מהקרוס של קאליפורניה בום ?

אז למה אתה מדבר סתם ? :|

לי אין יציאה נפרדת לסאב, אתה מוכן להסביר לי איפה אני מוגבל ?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אני יסביר לך רק בגלל שאני אוהב תימנים.

יש לי נסיון עם כמה מגברי רוקפורד ומגבר 1000W של CL.

הרגישות וטווח המשחק בחיתוך התדרים יותר טוב ברוקפורד. מדובר שוב על רוב הדגמים ולא על 501X.

עכשיו לחלק היותר חשוב, ניקח מצב שנוכל להשוות ראש בראש HU אם יציאה לסאב ואחד בלי.

כלומר אותם רכיבים חוץ מהHU.

האקולייזר עכשיו על FLAT. הגיין במגבר מכוון למצב של מקסימום עוצמה ללא עיוותים.

עכשיו אתה נכנס לרכב שם לב שחסר לך באס, אתה מגביר באקולייזר את הבאס אבל הרמקולים פתאום מזייפים בגלל באס חזק מידי. כאן הבעיה... האקולייזר שולט על הכל ביחד.

אם הייתה לך יציאה נפרדת לסאב היית יכול להגביר את הבאס רק בסאב ולא לגעת בעוצמת הבאס של הרמקול. פשוט לא? ביקשתי שתחשבו על זה לפני שאתם שואלים!!

פורסם

בוריס, אם היית קורא את התרד, היית יודע על איזה מגבר מדובר.

אני בטוח שגם לאודיסון BRAX PPI יש להם קרוסים מצויינים, אני משוכנע.

אבל מישהו דיבר עליהם בכלל ?

חבל שאתה לא קורא על מה מדובר לפני שאתה מגיב.

לגבי התיאוריה של האקולייזר שלך, אתה מוזמן לבוא ל KENWOOD2020 המשוכלל שלי, ולראות איך הרמקולים שלי "מתעוותים".

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

ריפרפתי בתרד' והבנתי שמדובר על 501X אבל לא רק.

לכן הגבתי בכלליות, לדעתי זה יותר חשוב ותורם מאשר להתווכח כל הרבה על מגבר אחד.

רציתי להבהיר יותר את הנקודה לגבי יציאה נוספת לסאב.

הרמקולים לא מזייפים אצלך? כנראה חתכת גבוה מידי את הרמקולים או שיש לך רמקולים שמנגנים טוב תדרים נמוכים ללא איטום. אם יש לך רמקול סטנדרטי ולא סאב או מידבאס בדלת אז כנראה חתכת אותם גבוה מידי. אם טוב לך אז בכיף.. גם אני עם יציאה אחת בלבד.

פורסם

הנושא היה, מגבר של רוקפורד, מסידרת 501X, שאינו בא עם קרוס מלא.. ולכן הקומפוננט של אדי סובל.

לטענתו המגבר לא צריך לבוא עם קרוס, לשם כך יש פאנלים ..

לך תבין...

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

חבל שהתרד הזה הפך לעוד ויכוח רוקפורד-קליפורניה,זאת לא היתה המטרה.

ועוד שאלה אחרונה, למישהו יש ניסיון עם אודיונט? אני כבר נזהר מאוד עם קניות באינטרנט

פורסם

אתה באמת חושב שהמטרה שלי היתה להפוך את זה לויכוח ?

לא, המטרה שלי היתה להסביר לך מה התמורה שתקבל, ולאיזה צורך.

כשאנשים לא מבינים מה התמורה, הם נותנים המלצות לקויות, וזה בגלל בורות כמובן ...

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם
חבל שהתרד הזה הפך לעוד ויכוח רוקפורד-קליפורניה,זאת לא היתה המטרה.

ועוד שאלה אחרונה, למישהו יש ניסיון עם אודיונט? אני כבר נזהר מאוד עם קניות באינטרנט

רכשתי מהם פעם.

עושה רושם של מקום אמין.

אני יודע שהם משווקים למספר מתקינים (חלקם רצינים מאוד) באזור המרכז.

מה אתה רוצה לרכוש שם?

אם זה HU - הם הזולים ביותר שמצאתי והמכשירים שלהם לא עוברים כיולים פה בארץ, המכשירים הם דגמים אירופאיים.

פורסם

אני רוצה לרכוש HU פיוניר 5650,שזה הבנתי דגם אירופאי ולא צריך לכייל אותו,בקשר למחיר כמו שאמרת הם בהחלט הכי זולים

פורסם

שי,אני בחיים לא אמרתי את זה אבל בחיים!!!!

לא אמרתי שמגבר לא צריך קרוס!!!!

אמרתי לך שהבעיה בקרוס של HU!!!! מבין עכשיו!!!!! ולבגלל הקרוס במגבר הקומפוננט ניחנק!!!

פאאאק כמה פעמיים אני צריך להסביר לך!! איפה ראית אותי כותב שלא צריך קרוס לעזאזעל!!

פורסם
\

לא אמרתי שמגבר לא צריך קרוס!!!!

ולבגלל הקרוס במגבר הקומפוננט ניחנק!!!

איפה ראית אותי כותב שלא צריך קרוס לעזאזעל!!

אדי עם המגבר צריך קרוס למה במגבר כולכך טוב של רוקפורד אין קרוס מלא ?

אם הקרוס של המגבר שלך חונק לך את הקומפוננט למה קנית אותו ? ולמה אתה ממליץ עליו ?

נ.ב

יש לך 25 סימני קריאה במשפט יש לך זמן לערוך לפני שתקבל הודעה פרטית מאייל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...