Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הצרה הצרפתית שבכותרת הצטרפה לאחרונה למשפחה. מדובר ב- 1.6 האצ'בק ידנית מהדגם שאחרי מתיחת הפנים.

נתקלתי בשתי בעיות חשמל קלות שאני מעוניין לסדר:

1. עם פתיחת הרכב מהשלט, לעיתים נפתח בו זמנית גם תא המטען, כאילו יד נעלמה לחצה על ידית הפתיחה. בדגם הזה אין כפתור יעודי על השלט לפתיחת תא המטען כך שאני מניח שהבעיה היא במקום אחר. אני חושד כי המתג שבידית הפתיחה בעצם "לחוץ" חלק מהזמן, ועם פתיחת הנעילה משתחרר. מאידך זה לא קורה תוך כדי נסיעה (אולי כי הרכב נועל את עצמו לבד איך שעוברים חמש קמ"ש- אגב זה ניתן לביטול?) או עם בסיום נסיעה.

2. כאשר מעלים את חלונות החשמל הקדמיים, בחלק קטן מהמקרים החלונות אכן עולים ישר מעלה, אך במרבית המקרים החלון עולה סנטימטר שניים ואז מתחיל לרדת. לאחר ניסיון או שני נסיונות העלאה נוספים החלונות תמיד יעלו עד הסוף, כך שאין חשש (אני מקווה) להשאר עם חלונות פתוחים. ניסיתי "לאפס" את החלונות (פתיחת סוויץ, הורדת החלון עד הסוף, העלאה עד הסוף, החזקת המתג לחוץ כעשרים שניות, סגירת סוויץ, פתיחת סוויץ) אך ללא הואיל. מאחר שהחלון עולה קמעה טרם שהוא יורד זה מרגיש לי כמו שמנגנון ההגנה מפני תפיסת אצבעות נדרך לשווא.

רעיונות, כיוונים וחשודים פוטנציאליים יתקבלו בברכה.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

לא. אבל קשה לי להאמין שהמצבר הוא מקור הבעיות.

קרה שהרכב עמד כעשרה ימים מבלי התנעה והניע לאחר מכן בנגיעה.

כמו כן נאמר לי על ידי הבעלים הקודם כי עניין החלונות נמשך שנים, מה ששולל לדעתי קשר.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

עלית על שתי הבעיות לבד.

במקרה ראשון אכן מדובר בכפתור לפתיחת תא המטען שנשאר לחוץ. האם לאחר סגירה של האוטו אתה בודק כל פעם שתא המטען נעול?

במקרה השני מדובר במנגנון בטיחות שמונע סגירה של חלונות על עצם כלשהו.

גם את המנגנון הבטיחות וגם את הנעילה האוטומטית של דלתות בנסיעה אפשר לבטל. אני לא זוכר איך עושים את זה, אבל אני משוכנע שגוגל יוכל לעזור לך בזה.

פורסם
(אולי כי הרכב נועל את עצמו לבד איך שעוברים חמש קמ"ש- אגב זה ניתן לביטול?)

כשמנוע פועל, לחץ והחזק 3 שניות את כפתור הנעילה המרכזית שבתוך הרכב. ישמע גונג והפונקציה הזו תתבטל.

הפעלה חזרה - לחיצה נוספת של 3 שניות.

פורסם

תחליף את המתג של תא המטען, זה יפתור את התקלה (הוא אכן נשאר לחוץ. זה מיקרוסוויץ מאוד קטן שמופעל על ידי ידית פלסטיק עם מנגנון קפיצי מפלסטיק שנשבר עם הזמן. אם יש לך זמן מיותר, פרק את הידית ותכניס שם קפיץ מאולתר, זה יפתור את הבעיה לכל חיי הרכב)

בנוגע לחלונות, הייתי מנסה (כשאתה במוסך) לבצע עדכון ל bsi ולאחר מכן לבצע קראית תקלות ומחיקת תקלות לכל מודול בנפרד (דלת קד שמאל דלת קד ימין). אם זה לא עוזר, כדאי לבדוק בעיה מכאנית (בידוד בתוך הדלת או עצם זר שמפריע למנגנון לעלות)

בהצלחה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה. הכוונה לחלק הזה אני מניח:

http://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-Micro-Switch-for-Boot-Handle-Citroen-C3-C4-Peugeot-307-407-6554V5-/221915430048?hash=item33ab30bca0:g:d2cAAOSwI-BWIRQN

האם ההחלפה מסובכת או שדי בפירוק של הפלסטיק הפנימי שתחת החלון על מנת להגיע לחלק?

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

עדכון קטן: ניסיתי לסייע לחלונות לעלות על ידי משיכה כדי לבחון אפשרות להפרעה מכאנית אך ללא הועיל. גם במצב כזה הם עדיין יורדים מטה. שללתי גם בעיה במתג מאחר והבעיה בחלון הנוסע מתרחשת גם בהפעלה ממתג נהג וגם ממתג נוסע. האם יש אפשרות לאפס BSI שלא באמצעות חיבור למחשב?

פיספסת, פיספסת אה הו.

• תוכן חדש...