Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להרכיב פנל מוקצף כגג למרפסת פתוחה . האם אני צריך רשיון? שאר השכנים בנו פרגולה ולא ביקשו רשות מהשכנים או מהעיריה

מדובר על סגירה של 24 מ"ר מתוך מרפסת של 60 מ"ר שהעמודים והמסגרת כבר בנויים מבטון כחלק מהבניין

פורסם (נערך)

סוג החומר ממנו אתה בונה לא רלוונטי.

לפי החוק אתה צריך אישור בניה.

אם אצלכם לא אוכפים את החוק אתה יכול להנות ממהפקר.

אבל על עבירות בנייה אין התיישנות כך שתמיד אפשר יהיה בעתיד להאשים אותך.

נ.ב.

השם של החומר הוא פאנל מבודד.

סוג הבידוד יכול להיות פוליסטירן מוקצף (קלקר בעברית) או פוליאוריטן מוקצף או צמר סלעים.

עריכה אחרונה על ידי train
פורסם

ההגדרה של פרגולה או בעברית מצללה זה עד 40% צל.

לכן קירוי מלא כמו שאתה רוצה לעשות - זה כבר לא נחשב כפרגולה.

בכל מקרה גם לפי החוק החדש פרגולה מחוייבת באישור, פשוט הקלו על קבלת האישור.

אני ראיתי הרבה מקרים של אנשים שבונים פרגולה תקנית עם אישור ולאחר מכן מוסיפים קרוי פלסטי שקוף (נקרא סנטף) ומעליו קירוי צמחוני כלשהו... במבוק או ענפים בסגנון של סכך של סוכה.

פורסם

אם אתה רוצה יש פטנט שראיתי בכמה מקומות שיכול להיות שהוא חוקי. אבל אני לא משפטן.

עושים חיפוי עליון מלוחות של חומר פלסטי שקוף ועמיד, ומתחתיו מתקינים חיפוי תחתון שהוא וילון מסוג של בד עבה או חומר מתאים אחר. את הוילון אפשר לגלגל על ידי משיכה בחוט ואז יש לך 100% אור, זה עונה על דרישות החוק. ואפשר לפרוס ואז יש לך 100% צל, ואפילו בידוד לא רע מהחום שעובד דרך השכבה השקופה.

זה קצת כמו לשים סוכך מתחת לגג שקוף אטום למים. סוכך זה דבר חוקי כי אפשר לקפל אותו אז אני מניח שגם הפטנט הזה חוקי.

פורסם
סוג החומר ממנו אתה בונה לא רלוונטי.

החומר דווקא מאוד רלבנטי, אם הפרגולה תקורה ברעפים, בבמבוק ופלסטיק או פנל מוקצף יכול לעשות את כל ההבדל.זה תלוי מאוד בישוב הספציפי שלך, צריך לברר, ישנם מקרים שלא מרשים בכלל קירוי מלא (פרגולה איננה נחשבת כשטח מקורה מחייבת להיות מאווררת בצורה שווה בכל חלקה), לעיתים הפתרון עם הבמבוק ופלסטיק מותר, יש חומרים שקלוש הסיכוי שיאושרו, שוב תלוי בישוב.

• תוכן חדש...