Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,לאחרונה רכשתי רכב סיוויק 2013, 5 דלתות עם 75000 ק"מ. (כן, הבנתם נכון, זה ממגרש עם מכוניות שעושות ק"מ רב)... אבל בסדר, האוטו עדיין חדש :) ווידאתי שהרכב עבר את כל הטיפולים כנדרש. בטיפול האחרון הוחלף שמן גיר כפי שצריך היה להיעשות, וכן הוחלף שמן מנוע עם פילטר. הבעיה שאין לי דרך לדעת באיזה שמן מנוע השתמשו ובאיזה שמן גיר השתמשו.שמן גיר מוחלף כל 60 אלף או 75 אלף, ולכן הייתי רוצה שהשמן גיר יהיה מקורי בלבד. אין לי דרך לדעת אם מילאו כזה שמן, או אחר. האם כדאי לי לבצע החלפה לשמן מקורי ? לגבי שמן מנוע - במוסכים המורשים של הונדה החלו לשים לאחרונה שמן של "פז", והם ממלאים משום מה 5W40, אפילו שספר הרכב מאפשר מילוי 5W30, ואפילו 5W20, עם תקן SN גבוה ו-ACEA a3/b4.אם במוסכים המורשים משתמשים בפז, אני מנחש שבליסינג לא בטוח ששמו משהו יותר טוב... חשבתי לרכוש את אחד השמנים של החברות המובילות עם פילטר מקורי כמובן, מאותה סיבה - אין לי אפשרות לדעת מה שמו. השאלה שלי האם כדאי לי להתעסק עם זה בשביל השקט, ואיזה שמן כדאי למלא ברכב הזה. האם יש עוד דברים שכדאי לעשות.כמובן שאחרי שאהיה בטוח שהכל תקין, אצטרך לעשות רק טיפולים שוטפים ששם אדע בדיוק שאני משתמש רק בחלפים מקוריים ונוזלים איכותיים. תודה רבה.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין פה כדאי או לא כדאי. אף אחד לא ימליץ לך כן לעשות או לא לעשות את זה, שלא תבוא אחר כך בטענות.

רוצה לנסוע בראש שקט? תקפוץ למורשה ישימו לך איזה שמן שבא לך.

אם אתה רוצה ליישר את הקו עוד קצת, הייתי בודק צמיגים (ומחליף אם צריך) ופחחות (אם יש שריטות קטנות/ מכות שמציקות לך).

"כשנעבור לכתוב כתבות שמתפרסמות בלאשה, מבטיח שתהיה התיחסות האם החוטיני נכנס לי לתחת במושבים האלה והאם החומר ממנו עשוי הדש בורד שורט לי את הפרנצ' מניקור."

פורסם

תודה לך. צמיגים ופחחות זה בדיוק העניין שפחות בעייתי ופחות מעורר שאלה מבחינתי, שכן הוא נראה לעין באופן ברור.

פורסם

אתה טועה, שמן גיר מקורי לרכב הזה הוא די יקר.

במקום לתהות איזה שמן החליפו בפעם האחרונה- בקש את היסטוריית הטיפולים מהמגרש, אם יש תוכל לראות באיזה שמן השתמשו.

אם אין להם והטיפול בוצע במוסך מורשה, גם כן אפשר לבדוק, דרך שירות הלקוחות של היבואן או במוסך עצמו של הרשת.

פורסם

מה שאני אומר הוא שיש לי כבר תיעוד שביקשתי וקיבלתי מהמגרש, ומצוין בו שהוחלף שמן גיר עם ציון מס' המק"ט של הונדה, אלא שלא מדובר במסמך של הונדה (הונדה אינה מספקת מסמכים אלא אם אתה מבצע את הטיפול ומשלם עליו), ואין לי כל דרך לדעת אם הרישומים הם ערובה לאמיתות הדברים. בכל הקשור לשמן רשום שמן 5W40. אין לי דרך לדעת מה איכותו של השמן שנעשה בו שימוש.

פורסם

האם מדובר בטיפול במוסך מורשה? אם כן הייתי רוצה להאמין שמה שרשום אכן הוחלף, אם לא -מדובר בגניבה לכל דבר.

אכן יש כאן דילמה, לא יודע מה הייתי עושה במקומך :roll:

פורסם

בדיוק התקשרתי למוקד של הונדה. יש להם תיעוד של הטיפולים האלה. הטיפולים לא בוצעו במוסכים של הונדה עצמם אלא במוסכים של הרץ, שהם חברת בת כמו שהוא אומר של הונדה. הנציג אומר שהשמנים בוודאות מקוריים. מה אני יכול לעשות... אולי בטיפול הבא כבר אגיד שיחליפו וזהו.

פורסם

אם מדובר במוסך של חברת הליסינג זה כבר משהו אחר, אישית אני הייתי מחליף, בדגש דווקא על פילטר השמן.

מתי בוצע הטיפול האחרון ובאיזה ק"מ? וכמה יש עכשיו?

פורסם

נעשה לך קצת סדר:

שמן מנוע - CASTROL EDGE 5W30 יש לו את כל התקנים ושמן טוב במחיר של 170 ש"ח אתה מקבל 5ליטר

שמן גיר (מקורי) - ליטר אחד עולה 50 שקל, בחלפה צריך 3 ליטר (אבל תקנה עוד אחד ליתר בטחון) סה"כ 200 שקל

פילטר שמן מנוע (מקורי) - עולה 50-75 שקל

קח את שלולת אלו ותבקש עזרה מהכנופיה וסיימת ישור קו מבחינת שמנים

תבדוק שהוחלף פילטר דלק (חלק יקר ~700 שקל) שמחליפים כל 75K-100K אם לא הוחלף הייתי מחליף גם

(שוב תבקש עזרה מהכנופיה, הבחור מיבנה לא מזמן עשה טיפול זהה למישהו)

פורסם

botzek1 - מדובר במוסכים של הרץ. מה שאני אומר שהונדה מאשרים שהטיפול נעשה על פי הספר, משיחה עם נציג טלפוני שלהם. הטיפול האחרון בוצע חודש קודם, 75000.

toshigun- לפני מספר ימים הוחלף פילטר דלק למקורי בנוכחותי כי אני דרשתי זאת מהחברה, אז בקשר לעניין הזה אני רגוע.

לגבי שמן - לא בדקתי קסטרול, אבל תהיתי האם זה קצת לא בעיתי לשים 5W30 כאשר היבואן בארץ אומר 5W40, ומה גם שבפועל ברכב כל חייו היה 5W40.

שמן גיר אני לא יודע היכן להשיג מקורי. לא מצאתי שנמכר. תודה רבה.

פורסם (נערך)

מה דגם המנוע ? אבדוק לך מה היצרן דורש לפי אוטודאטה.

עריכה: כל עוד מדובר במנוע 1.8, האופציה היחידה היא 0W-20. אין שום אופציה אחרת, לכן במקרה הזה התעלם מהיבואן ועשה מה שהיצרן אומר.

1.8.PNG

http://www.justmotor.co.il/store/128401/0W20

שמן גיר מקורי בתקן DW-1 :

http://www.justmotor.co.il/products/672255

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

אבי חלקי חילוף מוכר שמנים מקוריים.

השאלה היא איזה אתה צריך, יש כמה סוגים. תן פרטים על הרכב והמנוע ואם יש ברשותך ספר רכב הכי טוב- בדוק מה רשום בו.

• תוכן חדש...