Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם היית מציין סיבה מציאותית ובדוקה או לפחות כלשהי אפשר היה להתייחס. מוכן להתחיל מהסיבה עצמה. אחר כך נראה אם יש בה ממש. בינתיים בדקתי התאמת תקנים וצמיגות והתאמה מול יצרן השמן.

פורסם

אם אתה אומר שזה לא כי הוא חצי סינטטי ואת זה אתה כן יודע אז למה? או מנין לך שלא זו הסיבה? כשאני בודק צמיגויות ותקנים שהם מתאימים לדרישות היצרן ומוודא מול יצרן השמן שאפילו מודע לסוג המנוע יש לי נטיה להיות באופן יחסי כמובן רגוע.

פורסם

ליי מן ואני זוכר את תגובות האימים שלך שמטבע הדברים התעלמתי מהן כי לא מצאתי בהן בשר וביסוס עובדתי מעבר לאימים. כמו שאמרתי כשספר הרכב מתיר שימוש ב 5w30 ומוסכים מורשי יבואן אמנם נוהגים לשים 5w40 אך גם לעתים 5w30 ואומרים שזה אפשרי אז לא הייתה לי שום בעיה למלא 5w30 על אף תסריטי הבלהות שלך שהאוטו כנראה יתפוצץ תוך זמן קצר. האם חשתי שיפור? לא יודע. קשה לדעת. לרוב זה יהיה פסיכולוגי. האוטו נסע היטב. לא היה חסר כוח. יכול להיות נהיה טיפה ובאופן לא משמעותי חסכוני בדלק. ההוא כבר לא אצלי. הבעלים החדש יגלה.

פורסם (נערך)

על זה נאמר זיכרון סלקטיבי / מאוד בררן - חזור לדיון וראה שלא כך כתבתי..

רשמתי שלא כדאי 0W-20, ועל ה 5W-30 אפשר אבל במעקב זהיר לראות אם יש בעיות.

ומופע האימים היה נכון - ראה את שקרה ליאריס של..

שעבר ל 0W-20 והחלו להופיע ענני עשן רעשים ואכילת שמן..

ואחרי הניסיונות בצמיגות שמן נמוכה מידי , משום מה מיד מוכרים את הרכב.

אני לא כותב לנגח (אבל טוב גם בזה ), הרעיון שנלמד לטפל ברכבים נכון ומתאים.

וחבל שאחרי דיונים חברים לא חוזרים לעדכן

האם הכל תקין, יש צריכת שמן, יש חסכון בדלק, או אין כל בעיה..

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אז אולי אני לא זוכר. את 0w20 פחות יש לי אומץ לנסות אבל לגבי 5w30 הראו לי במוסך המורשה יבואן בקבוקים של שמן כזה מקורי של הונדה ונאמר שמשתמשים בו ככה שלא היה לי חשש. תמיד אפשר להחליף שמן. גם אם אתה רוצה לטעון טענה מסוימת טוב יהיה שתבסס אותה על משהו או על ניסיון אישי. אמירות כלליות והפחדות מטבע הדברים לא משכנענות ויש דבר אפילו גרוע יותר אופייני לפורומים וזה שאנשים כותבים דברים שלכאורה ניסו וחוו ולא כך כאשר אחרים מבססים על זה עובדות ואין לך כל דרך לבדוק את זה. אם משתמש פורום מבסס דבריו על המלצות יצרן כתובות אז ברור לך שאני אקח אותו ברצינות יותר.

פורסם

כאשר אני כותב - תמיד זה מגיע עם גיבוי של היצרן / היבואן.(שוב עבור אחורה ובדוק)

בנוסף יש לי קשרים עם מוסכים ויבואני רכב , הן כחברים והן כי התחום מעניין אותי.

לפני כ 1-2 שנים רשמתי בדיונים ציטוטים והוראות של חברת קסטרול אוסטרליה (אזור אקלים תואם לישראל)

כי חברת קסטרול מתספת את השמנים שלה באזורי אקלים חמים - יותר מהתקן הנדרש.

כך כי תקן 5W-30 , הוא יותר לכיוון 5W-40. בסוף קצה הצמיגות ורמת תוספים של 5W-40.

וה 5W-40 , הוא כנ"ל יותר לכיוון ה 10W-40.

וזה שקרים לבנים בתאום עם יצרניות הרכב..

בוא נתקדם - כי זה נושא מעניין.

האם לא הייתה בעיה, צריכת שמן וכו' בטיפול הקודם ב 5W-30.

האם אפשר בשקט להמליץ לבעלי הונדות עם מנועים תואמים להשתמש בו.

ובמידה ולא הרגשתה שיפור בצריכת הדלק, מדוע לא להישאר עם 5W-40 איכותי לפי המלצת היבואן.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אייל.

אשמח לקישור.

איזה כייף לי :)

פורסם

לא הייתה שום בעיה משימוש ב 5w30. מדוע לא להשאר עם 5w40? לא יודע. יש המשכנעים ששימוש ב 5w30 עדיף למנוע. גם ספר הרכב מדרבן לשימוש בצמיגות נמוכה יותר. בכל מקרה אפשר להשתמש בשניהם.

פורסם

אייל.

לא נמצא שום קשר בין מעבר לשמן בצמיגות 0W20 לענני עשן רעשים ואכילת שמן ברכב של מתן.

קראתי את האשכול של מתן וגם אשכול נוסף וממה שהבנתי בוצעו כול מיני נסיונות למצוא את הסיבה לאכילת שמן מוגזמת של 1 ליטר ל-2000 קילומטרים ולדעתי הסיבה האמיתית לא נמצאה.

ברור לך שבמנוע תקין מעבר משמן 5W40 לשמן בדרגת צמיגות 0W20 לא תקפיץ את צריכת השמן מ-50 מיליגרם ל-1000 קילומטרים ל-0.5 ליטר ל-1000 קילומטרים.

בבקשה בלי קונספירציות.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...