Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

60 יממות עם 500 אבארט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

*אין באמור לעיל להוות תחליף לייעוץ של כתב רכב מקצועי. המלל הבא אינו מתיימר אפוא להיות כתבת רכב מקצועית - זו רק התרשמות אישית של חובבן. הקורא\ת י\תישא בכל נזק פיננסי שיגרם לחשבון הבנק שלו\ה בעקבות קריאת המלל*

הגרמנים מבשלים באמצעות חמאה והאיטלקים באמצעות שמן זית.

את המשפט הזה קראתי בספר אודות חייו של ניטשה, אם אני זוכר נכון, בעקבות אחת מחופשותיו באיטליה. ניטשה כידוע היה גרמני, אך הוא שנא את הגרמנים ונדחה על ידי כל מה שהם ייצגו בתקופת חייו; לעומת זאת הוא העריץ את האיטלקים והתרבות שלהם. התחבטתי אם לפתוח במשפט הזה או לקנח בו, אך מכיוון וממילא הוא כנראה יצית מלחמת גרמניה-איטליה ואחת היא איפה ימוקם, בחרתי לפתוח בו. איך זה קשור למכוניות? קראו הלאה..

לפני שקניתי את המיני One (להלן: "מיני"), שבה החזקתי פחות משנה, רציתי לשדרג את מערכת הסטריאו שלי. אני חובב נלהב של התחום ומכיוון שזה היה "או זה או זה", אתם יכולים להבין שמדובר בהוצאה גדולה על ציוד סטריאופוני איכותי (עלות של סוזוקי אלטו בערך). חרשתי את הארץ לאורכה ולרוחבה במשך כחודש-חודשיים והאזנתי לכל הציוד שנכנס למסגרת התקציב. היו מערכות טובות יותר וטובות פחות, אך רק שלוש מערכות תפסו את אוזני: האחת, שהייתה חסרת צבע לחלוטין מה שהיה מרענן עבורי כי לא נתקלתי בכך מעולם (תדמיינו את הטלויזיה שלכם בשחור-לבן כמו פעם), השנייה רווית צבע לחלוטין מה שהיה כמו לנעול נעלי בית מוכרות שכן זה יותר בכיוון של מה שיש לי כיום (תדמיינו את נתון הצבע בטלוויזיה שלכם על 100%) והשלישית שנשמעה כמו משהו שלא שמעתי מעולם - היא נשמעה קרוב מאד מאד למוסיקה במציאות!

הייתי בהלם, והיה לי ברור דאז שזו האחרונה היא הבחירה שלי. אחרי הכל, היא הכי קרובה למציאות וזה בדיוק מה שמערכת הסטריאו אולטימטיבית צריכה לעשות, לא?

לא.

משהו - לא יודע מה בדיוק - גרם לי להשהות את הקניה, ולבסוף להחליט על אוטו. את המיני קניתי מתוך פשרה. רציתי את האאודי A1, אבל אמרו לי שאני צריך את המיני. אחרי הכל, יש לה יותר מן האיכויות שהרכב האולטימטיבי צריך להתהדר בהן, לא?

לא.

הנה אני מודה ומתוודה: בדיעבד, זו הייתה טעות לרכוש אותה. שלא תבינו לא נכון - מדובר ברכב נהדר, על פי אמות מידה "אובייקטיביות" - אך זו בדיוק הבעיה. אומרים לנו שרכב צריך לעשות כך וכך על מנת להיחשב טוב (ויש לכך הסבר היסטורי-חברתי משכנע, אבל לא כאן המקום). אומרים לנו שיש רוצה ויש צריך. זה לא נכון: הצריך של האדם הוא מעט מאד - כל מה שברגעי דחק הוא זקוק לו על מנת לשמר את הקיום הפיזיולוגי שלו, ומשתנה מאדם לאדם במינון בהתאם לקשיחותו הנפשית. כל השאר זה בגדר רוצה. רציתי את האאודי A1 וקניתי את המיני. טעות.

בחודשים שחלפו, הרגשתי שמשהו לא תקין. את "מבחן המבט לאחור עם חיוך" היא לא עברה (מה שה-A1 הייתה בוודאות עוברת). הבנתי שאני משלם על מנת להחזיק רכב שלא נותן לי את מפלס ההנאה שאני מבקש. לבנתיים, אפקט ה"פרימיום" שכח לו והתחלתי לרחרח ולגשש אחר ריגוש אחר - הריגוש הספורטיבי.

מפה לשם, אחרי נסיעת מבחן באבארט 500, הבנתי שזה מה שאני רוצה עכשיו. כן, יכולתי לרכוש את ה-A1, אבל כמו ילד שלא קיבל את הצעצוע שרצה למן ההתחלה, הרי ש"עבר זמנו, בטל קורבנו". האאודי הייתה כבר שרופה. המתנתי חודשים מספר לאבארט. המיני נמכרה ימים ספורים לפני שהאבארט עמדה להימסר לי. בנתיים קיבלתי מסמל"ת רכב חלופי, מרגע התשלום המלא ועד הקבלה (ח"ח ופרגון ראשון ואחרון ליבואן המעולה הזה, רק כדי לא לגרור לשם את השרשור).

שלא תבינו לא נכון, לאבארט, כמו לכל רכב יש מגרעות. תנוחת הנהיגה הכי טובה שאני יכול להשיג עדיין רחוקה ממה שיכולתי במיני. רדיוס הסיבוב הוא של אוטובוס, מה שקצת מוציא את העוקץ מהתנהלות בעיר. ההגה מנותק לחלוטין, אם כי בעל משקל נאה במצב ספורט. רעשי הרוח ניכרים כבר במהירות הנחשבת חוקית בארץ וזה מעייף לאורך זמן (אגב, המצב במיני מעט יותר טוב אבל לא בהרבה, בעיקר בשל השמשה הקדמית הזקופה). הנוחות, אגב, בסדר גמור בדגם הבסיס. לומר שהרכב מרסק עצמות או אפילו לא נוח היא ממש הגזמה ועשיית עוול. יש לי כזכור נסיון עם רכב המיני הנוח בקטגוריה (הפנדה), והמצב לגמרי מתקבל על הדעת ומאפשר נסיעות A-B ללא תחושה מתסכלת.

במה הופתעתי לטובה? ובכן, הכסאות נוחים יותר מבמיני, ועשויים מבד נעים יותר(!); הבלוטות' מסתנכרן חלק וללא בעיות, לעומת במיני שם היו נפילות מעצבנות לעיתים קרובות. המערכת באבארט איכותית יותר באופן ברור, בעוד שבמיני היא גם סבלה מבאגים (לעיתים היו ציקצוקים בצליל ורק כבוי לכמה זמן והתנעה מחדש פתרו זאת).

אבל כל זה מתגמד לעומת המהות של החבילה באבארט. המיני היא אולי רכב בעל אוריינטציה ספורטיבית, אבל האבארט הוא רכב ספורט. אודה כבר עכשיו: לפי מדדים "אובייקטיביים", המיני מכונית טובה יותר. יש לה צללית אתלטית ואת ה"גוף" הנכון לרכב ספורט. יש לה הגה מתקשר, עם turn-in מצויין לעומת האבארט. היא באמת קארט לכביש (היא רחבה ונמוכה, בעוד האבארט גבוהה יחסית לרוחבה) והשלדה שלה מפטפטת. ובכל זאת, היא המכונית הפחות טובה בגרסא הזו לנהיגה ספורטיבית: המנוע חלש, המתלים מפגינים זויות גלגול בולטות, האחיזה של הצמיגים הדקים בעלי החתך הגבוה נמוכה ומעל לכל, החסרון הכי גדול שמצאתי הוא הבלמים הרופסים. לא זו בלבד שהמנוע שם לא מייצר בלימה כלשהי, הבלמים שאמורים לחפות עליו פשוט - בהיעדר מילה מעודנת יותר לרכב שמתיימר להיות "פרימיום" - עלובים.

חזרה לאבארט; מה שאהבתי במיוחד הוא קיומו של כפתור הספורט. כשהוא כבוי, האוטו נע על מי מנוחות - נשבע! תגובת הדוושה רפה, ההגה נוח לתמרון עירוני ולבד צליל המפלט שמזכיר לך מידי פעם שאתה באוטו ספורט, היית יכול לחשוב שמדובר בעוד סתם פיאט 500. זה הדבר שמאפשר לי לחיות איתו ביום-יום, כי כשאתה לא בנהיגה ספורטיבית, אתה ממש לא רוצה רכב שמתנהג אחוז תזזית כל העת.

ואז לוחצים על כפתור הספורט, ו.. האוטו משיל מעליו את חליפת הכבש באחת. וואו! :-o המנוע כאילו מקבל תוספת נפח של כמה מאות סמ"ק בריאים. תגובת הדוושה הופכת קיצונית - הן להאצה הן לבלימה (שזה מאד טוב לרכב ספורט, שהרי כאשר אני עוזב את דוושת הגז בנהיגה ספורטיבית אני מבקש לבלום); ההגה מקבל את המשקל הראוי ומערכת ה-TTC האלקטרונית מסייעת לשמור את הרכב בתוך הכביש ולא מחוצה לו בעת עיקולים. אני לוקח סיבובים במהירויות שלא חלמתי עליהן עם המיני ורף האחיזה גבוה הרבה יותר תודות למשקל הנמוך יותר, לגומי הנוסף המחבר אותי לכביש ולפרופיל הנמוך של הצמיגים. הבלמים אגב, נהדרים! משרים ביטחון, לא מתעייפים כל כך מהר ונשכניים.

אז נכון, קל יותר לגרום למיני לצאת לזרוק את הטוסיק (לא שזה קשה באבארט, פשוט במיני יותר קל), אבל אז - כשמקדם החיכוך הסטאטי הנמוך כושל להחזיק את האוטו במקום, מקדם החיכוך הקינטי המתקבל נמוך מידי. על כן באבארט, יש אמנם מקדם חיכוך סטאטי גבוה יותר, אבל כשאתה עובר אותו אתה נתקל במקדם חיכוך קינטי גבוה יחסית למיני מה שמאפשר שליטה טובה יותר בהחלקות, מה שאומר פחות סיכוי למצוא את עצמך דבוק למעקה הבטיחות.

בשורה התחתונה, זו לא השוואה הוגנת. המיני, בתצורה בה קניתי אותה, אינה רכב ספורט. את האבארט צריך להשוות לקופר S, שעולה משמעותית יותר ממנה. עבור הכסף ששילמתי, לא יכולתי לקבל רכב יותר מגניב.

ואיך כל זה קשור לסטריאו? ובכן, ממש לאחרונה - ובאופן לא צפוי - האזנתי למערכת נוספת, שיש בה צבע מסוים, ואני מודע לכך שהיא ממש לא נאמנה למציאות כמו ההיא ששמעתי דאז, ובכל זאת אני מוצא את עצמי קונה אותה ממש בימים אלו. למה? ובכן, להיות נאמן למציאות זו הבנייה תרבותית, ממש כמו לקנות רכב שעומד בסטנדרטים ה"אוניברסליים" של מוצלחות מכאנית. אני, שמכיר את עצמי הכי טוב, יודע מה יענג אותי יותר לאורך זמן; אם פעם חלק מהעוגה הייתה לרצות את מי ש"מבין" על מנת להיחשב (וכן, להיות נחשב זה תענוג..), היום אני לא מקדיש אף חלק ממנה לכך.

לסיכום, מי אמר שעלינו להסתפק במכונת ניהוג\מציאות, כאשר אנחנו יכולים לקבל משהו יותר טוב ממנה לטעמנו? מי אמר שעלינו להסתפק במכונית\מערכת סטריאו שעושה את מה שמכונית\מערכת סטריאו מוצלחת צריכה לעשות לפי מודל מקובל, כאשר אנחנו יכולים לקבל משהו יותר מהנה מכך לדידנו? לא הייתי מחליף את ההגה של האבארט בהגה של המיני ומוותר על הדרמה שמייצרת האבארט ועל התחושה שמתקבלת ברכב (זהירות, ניסוח מליצי לפניך!) שמדבר אל הרגש הפשוט המועלה על נס בקרב תרבות אגן הים התיכון, המעדיפה לבשל בשמן זית על פני חמאה..

כמו שכתבתי בעבר, האבארט בשבילי היא נחמה מתוקה אחרי יום מעייף וכך גם תהא מערכת הסטריאו שלי. לעזאזל מה שאנשים אחרים חושבים.

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
:idea:
  • תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמי שהתחדש באברת גם לפני חודשיים (אמנם משומשת), מסכים עם כל מילה.

על סך כל מגרועותיה, אני לא יכול שלא לחייך כל פעם שאני עולה, יורד או נוהג עליה, פשוט תענוג רצוף!

תתחדש! ויותר חשוב, איפה התמונות? :lol:

פורסם

תתחדש ותהנה!

אפשר למצוא באבארט חסרונות מכאן ועד להודעה חדשה, אבל בסופו של יום היא גורמת לך לחייך, וזה ממש לא עניין של מה בכך.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

שמח בשמחתך! אני גם מחזיק בדעה שהתחושה הסובייקטיבית חשובה בהרבה מהאיכות האובייקטיבית, וזה לא קשור ליצרן כזה או אחר אלא לתחביב הזה (ואחרים) בכלליות.

רק שאלה אחת -

איפה התמונות ??

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תתחדש.

הפואנטה היא החוויה הסובייקטיבית שלך מהרכב והנהיגה בו. הנתונים ה "אוביקטיביים" פחות חשובים.

(ובנוגע להשוואת ההתנהגות אתה מכוון להבדלים בפרוגרסיביות על המגבלות. לא למקדמי חיכוך, שהם אומנם קשורים אך לאו דווקא מסבירים את ההבדלים בין כלי הרכב).

106GTI - Deus ex machina

• חברי המעגל הראשון
פורסם

המבחן האמיתי הוא אם לא נמאס לך מהאברת' אחרי תקופת הזמן שנמאסה עליך המיני.

בכל אופן אני מאד מתחבר למה שכתבת. רכב שאין בו את הערך המוסף המסויים הזה שחשוב לבעליו, לא שווה את הכסף.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני מסכים איתך מאוד שאנשים לפעמים מרגישים מה שאומרים להם להרגיש. ואם מפמפמים לך משהו - לפעמים זה גורם לך לבחור לא את מה שרצית ומתאים לך, אלא משהו אחר כדי לא לצאת פראייר, או לא להצטרך לתת הסברים למה קנית x שכולם קונים y.

בסופו של יום, אם קנית משהו וכולם בטוחים שזה חרא ועדית אעות, אבל אתה מבסוט - בחרת נכון [emoji106]

פורסם

נחמד לקרוא ואכן העם צמא לתמונות..

האם מדובר בידני? דגם ה-135 כ"ס?

כחובב המותג (שמחזיק בפנדה, ב-500 וב-124 ספיידר) אין לי אלא להסכים שבישול בשמן זית עושה לי את זה והתחושה הסובייקטיבית באותם רכבים שנועדו לספק בראש ובראשונה הנאה (כי אין בהם הרבה היגיון אחר) היא זו שמכריעה בסופו של יום במבחן החיוך ובמבחן המבט לאחור.

ומהי מערכת הקול הביתית הנרכשת...?

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

כיף לקרוא. כפי שציינת, לרכב רדיוס סיבוב ענק. אז נכון, ככה זה אמור להיות במכונית ספורט בגלל נושא היציבות וכו, אבל זה כן מפריע בהתנהלות יומיומית בעיקר בתל אביב ובתמרון חניות. בשבילי זה היה שינוי תהומי מהפנדה אבל זה בערך הדבר היחיד שמפריע לי ברכב, זה ואיכות ההרכבה בפנים (לעומת האבארט פונטו למשל, שנהגתי בה כמה פעמים וזה הרגיש פרימיום לעומת ה 500).

פורסם

כתיבה יפה. אהבתי.

אתה לא הראשון ולא האחרון שטוען לחבילה מעניינת של הפיאט.

אשמח ביום מן הימים לשבת ברכב הזה ולחוות את הקסם המדובר.

M-TECH E46

פורסם
איפה ראית שכולם אומרים שהבחירה שלו היא טעות?

קודם כל רשמתי אעות :wink:

שנית, אני דיברתי בכלליות וגזרתי את זה מסיפורו שכולם אמרו לו שהוא צריך מיני אבל למעשה הוא רצה A1.

פורסם
המיני היא אולי רכב בעל אוריינטציה ספורטיבית, אבל האבארט הוא רכב ספורט.

המיני ONE חפה מכל אוריינטציה ספורטיבית!

הנוחות, אגב, בסדר גמור בדגם הבסיס. לומר שהרכב מרסק עצמות או אפילו לא נוח היא ממש הגזמה ועשיית עוול.

המוניטין של האבארט' כמרסקת עצמות היה לפני מתיחת הפנים. לא נהגתי עדיין ב"מתוחה" אבל כולם מדווחים על נוחות נסיעה משופרת בצורה ניכרת.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...