Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פרמיה מופחתת לרכב ליסינג?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקריאה כאן בפורום הבנתי שבזמן שרוכשים פוליסת ביטוח לרכב, חברת הביטוח לא מבררת אם הרכב הוא ליסינג (לשעבר) והפרמיה זהה לרכב שהיה ליסינג ולרכב שלא. מצד שני - אם החברה נדרשת לפצות על ערך הרכב, הם מפחיתים בתשלום בגלל הליסינג.

השאלה שלי - האם יש חברת ביטוח שמראש מפחיתה את הפרמיה לרכבי ליסינג לשעבר? (כי הסיכון קטן יותר בעקבות זה שהפיצוי קטן יותר).

פורסם

הפיצוי עבור אבדן מוחלט הוא נמוך יותר, אך כל פיצוי אחר איננו נמוך יותר בגלל שזה רכב ליסינג.

הכוונה לפיצוי בגין נזק לצד ג' או בפיצוי בגין תאונה שאיננה טוטאל לוס (תביעה עצמית בביטוח מקיף).

לגבי עלות ביטוח - תעשה סקר מחירים וכיסוי-ביטוחי בין חברות הביטוח וסוכני הביטוח השונים, ותבחר את ההצעה המתאימה לך.

פורסם

מובן מאליו שביטוח רכב כולל כמה רכיבים שלא משתנים בין רכב ליסינג לרכב רגיל (צד ג, תיקונים וכו כמו שהוזכר כאן). אבל לגבי טוטאל לוס זה כן משתנה. לכן היה אפשר להניח שבשוק תחרותי תבוא חברת ביטוח עם תעריף מופחת בנניח 5% לרכבי ליסינג לשעבר? האם יש חברה שמציעה כזה תעריף?

מובן מאליו שאעשה סקר - אבל מבדיקה ראשונית, אף חברה לא מוכנה להפחית מהפרמיה בגלל רכב ליסינג.

פורסם

אין שום סיבה שיפחיתו בגלל שזה רכב ליסינג.

הפרמיה נקבעת לפי חישובים אקטואריים, כלומר לפי רמת הסיכון שחברת הביטוח לוקחת כאשר היא מבטחת אותך.

רמת הסיכון לא משתנה בגלל שזה רכב ליסינג או רכב לא-ליסינג.

פורסם

להבנתי אם הפיצוי נמוך יותר, עלי לשלם פרמיה נמוכה יותר - לא באותו יחס, בגלל שיש עוד סעיפים בביטוח, אבל כן נמוך יותר.

בכל מקרה תודה לכולם - אני מבין שאין אף חברה שנותנת הנחה בפרמיה לרכבי ליסינג לשעבר. חבל.

פורסם

רמוני מעלה סוגיה נכונה. כלל בסיסי בביטוח זה מתאם חיובי בין מחיר הפרמיה לעלות השיפוי. היינו מצפים שעבור רכב ליסינג שעלות לחברת הביטוח עבור טוטל לוס / גניבה הינה נמוכה יותר גם הפרמיה תהיה נמוכה יותר, לפחות עבור מרכיב הטוטל לוס/ גניבה בפרמיה.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

תראה אתה משלם 5000 ש"ח עבור ביטוח מקיף לרכב

הפרמיה מורכבת ממספר חלקים

חלק על נזק מתאונה , שבו אין הבדל אם מדובר ברכב ליסינג לרכב רגיל

וחלק על גניבה ,

ויש גם גרירה וביטוח שמשות , ומערכת שגם שם אין הבדל

כעת נכנסת הסטטיסטיקה של חברת הביטוח מתוך למשל 100,000 ביטוחים כמה היא מפצה עבור תאונה בשנה וכמה היא מפצה עבור גניבה בשנה (מבחינה כספית )

ונניח שהגניבה היא 40% מהעלות (מה שלדעתי הסכום קטן הרבה יותר ) כלומר מדובר על 2000 ש"ח מתוך זה ההפרש לליסינג הוא 10% כלומר מדובר ב 200 ש"ח הבדל בפרמיה

יש הפרשים גדולים מאלו בין חברות הביטוח ובאותה חברת ביטוח בין נהגים שונים ובאיזורים שונים

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

טוב, אז אם נקבל את התחשיב שהצגת נצפה להנחה של 200 ש"ח בפרמיה עבור רכב ליסינג.

באותו היגיון לגבי רכב עם ק"מ גבוה, גם כאן מורידים לנו במחיר במקרה של ארוע ולכן גם כאן צריך לתת הנחה בפרמיה או להפך תוספת לפרמיה לרכב עם ק"מ נמוך.

העניין הוא שלא נותנים לך שום הנחה בפרמיה, לא עבור ליסינג ולא עבור ק"מ גבוה ולא עבור ירידות ערך מתאונות קודמות, רק כשצריכים לשלם לך הם נזכרים להפחית את ערך השיפוי, זה לא הוגן !!!!!!!!!!!!

נוסע בפריוס 2008

פורסם

התחשיב שלי הוא כללי ובהנחות מקסימליות

ושוב מה שאמרתי למעלה ,

אם תתווכח עם סוכן הביטוח או תשווה הצעות מבין מספר חברות / סוכנים ,

אני מניח שתוכל לקבל את הפרשים שהם גדולים יותר מההנחה הזאת.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
טוב, אז אם נקבל את התחשיב שהצגת נצפה להנחה של 200 ש"ח בפרמיה עבור רכב ליסינג.

באותו היגיון לגבי רכב עם ק"מ גבוה, גם כאן מורידים לנו במחיר במקרה של ארוע ולכן גם כאן צריך לתת הנחה בפרמיה או להפך תוספת לפרמיה לרכב עם ק"מ נמוך.

העניין הוא שלא נותנים לך שום הנחה בפרמיה, לא עבור ליסינג ולא עבור ק"מ גבוה ולא עבור ירידות ערך מתאונות קודמות, רק כשצריכים לשלם לך הם נזכרים להפחית את ערך השיפוי, זה לא הוגן !!!!!!!!!!!!

אתה צודק. כשאתה עושה ביטוח דירה, מגיע שמאי ועושה הערכת תכולה. למעשה, צריך להיות רכיב של "מחיר שוק ריאלי" בביטוח. ההפרש כמו שצויין פה לא יהיה אדיר.

אני מסכים שכיום ע"י חיפוש ביטוח זול, ומו"מ אפשר להוריד במחיר. אבל מכונית עם 300,000 ומכונית עם 30,000 יקבלו את אותו המחיר בהינתן פרמטרים אחרים זהים.

פורסם

AIG הורידו לי כמה מאות שקלים מהפרמיה בגלל עבר ליסינג זה אחרי שסוכם מחיר, ברגע התשלום ממש בשלב השאלון אמרתי לו שהרכב ליסינג אז המוקדן לבדו הוריד עוד כמה שקלים.

כעשיתי השנה ביטוח, כל החברות האחרות, ללא יוצא מן הכלל טענו שזה לא פקטור.

פורסם

המקרה שסופר היה שנה שעברה, השנה המשכתי את הביטוח שם לאחר הוזלה נוספת כהמשך של אותה פרמיה.

"לאחר שסוכם המחיר" זה כמשמעו, אני הסכמתי לביטוח בתנאים שנקבעו בעלות X, ואז עברנו לשלב שבו הוא מעדכן את כל הפרטים ולוקח אמצעי תשלום, ובשלב שאמרתי לו שהרכב מליסינג, הוא לבדו אמר שניתן להוזיל עוד, וכך עשה.

• תוכן חדש...