Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני מחפש רכב שיחליף את המונדאו 2002 שבבעלותי.

רכב שתמיד אהבתי הוא מאזדה 3 מהדור הראשון, ואני רוצה לשאול לגביו.

דרישות הכרחיות לרכב:

- אמינות מוחלטת

- שיהיה פשוט על מנת שאני אוכל לעשות טיפולים פשוטים בעצמי,

שיהיה פשוט בלי כל מני משחקים ודברים שיכולים להתקלקל.

- התנהגות כביש סבירה (הגה ושלדה).

- גיר אוטומטי 4 הילוכים פשוט.

- זמינות חלקים ענקית

כדי שיהיה אבל לא מהווה בהכרח:

- בטיחותי

לא מעניין בכלל:

- צריכת דלק

התקציב הוא 30,000 אלף מקסימום.

ההתלבטות שלי זה או מאזדה 3 שנת 2009 או פוקוס 2009.

הבנתי שבעקרון זה אותו רכב (כמו המונדאו והמאזדה 6 של אז),

אבל למאזדה 3 יש יתרון אחד משמעותי בשבילי וזה שיש לו שרשרת טיימינג במקום רצועה.

אני מדבר רק על גרסאות הליסינג מפני שהם נפוצות מאוד וזה יענה על דרישות החלקים.

אין לי שום בעיה לקנות רכב שהיה ליסינג או השכרה בעבר.

תודה!

פורסם

לדעתי עדיף ללכת על המאזדה,מבחינת הניראות הפנימית של הרכב היא עולה בהרבה על הפוקוס שנראת מיושנת.

פורסם

בבעלותי מאזדה 3 שנתון 2006, עונה לכל הדרישות שלך.

אצלי הדגם הוא אקטיב מנוע 1.6, ממליץ לך לרכוש את דגם ספיריט מנוע 2.0 .

- איציק -

מאזדה CX 5 2015

עמוס השרת יצא לפטרול. קראנו לו במ.ק. 77 והוא יחזור כל רגע.
פורסם

שלי 2007. כן, הן סובלות הזנחה טוב [ואמינות], אבל בכל זאת לא כדאי להתפשר ומומלץ לרכוש פרט כמה שיותר שמור, עם היסטוריית טיפולים מתועדת.

לעשות טיפולים נורא פשוט. לא צריך אפילו לפרק מגן גחון כדי לרוקן שמן ולהחליף פילטר. אסף מהכנופייה עשה לי טיפול קטן ב-20 דקות. על הדרך גם מסביר מה זה מה ולאן זה שייך. אני בטוח שתלמיד צ'יק צ'אק [יש גם סרטונים ביוטיוב].

גיר וזמינות חלקים עונה על הצרכים שלך.

התנהגות טובה משל התחרות בסגמנט [באותם שנתונים]. בעיקר שלדה פחות הגה. התחת מרגיש טוב מאוד מה קורה לרכב, ההגה מתקשר אבל קל מדי לטעמי [אין מספיק התנגדות בפניות מהירות].

הבטיחות לא טובה בהשוואה לרכב מודרני [אין ESP].

צריכת דלק לא טובה: בנסיעת סבתא תקבל קצת פחות מ-1 ל-12. בנסיעה של אדם נורמלי תקבל קצת יותר טוב מ1 ל-10.

נראה לי שהתייחסתי לכל מה ששאלת בהודעה הראשונה.

מבחינת מחלות: לי היה קטע שנורות אחוריות נשרפו פעמיים או 3 בשנה, אבל זה הפסיק אחרי אותה שנה. מוזר.

בנוסף, תבדוק היטב משולשים, תפוחים, בולמים וכל אזור הציריות. זה לא ממש מחלה כי זה לא מתפרק בנסיעה, אלא פשוט בהרבה מאזדות שהכרתי זה הדבר הראשון שסובל מבלאי טבעי.

פרט שמור שעבר טיפולים איכותיים [שמן טוב, בזמן, תוקנו תקלות] אמור לתת לך את מה שאתה מחפש.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תודה רבה! כשאני מחפש ביד 2 אני מחפש עד 120 אלף קילומטר,

זה סביר או לחפש עם פחות?

על מה עוד לשים דגש?

ושאלה נוספת: האם הרכב יש רצועה או שרשרת טיימינג?

פורסם

לפי מה שהבנתי, יש שרשרת.

למרות שלא ממש ברור לי עד כמה זה קריטי, כי רצועה אתה מחליף פעם בחמש שנים, ונדיר שהן נקרעות.

גם מזדה 3 תרגיש לך כמו ירידה ברמה אחרי המונדאו. רכב מרעיש, לא יציב בכביש, ולא נוח.

גם אין ממש הבדל בין עד כמה נפוצה גירשת ליסינג מול פרטית, הן לא כאלה שונות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש שרשרת.

הק"מ סביר בהחלט, במיוחד לאור העובדה שהרכב יהיה מינימום בן 6. לדעתי יותר חשוב מק"מ זה עד כמה הרכב שמור. הייתי מעדיף 130K ועם היסטוריה מתועדת ונקייה מאשר פרט עם 80K שלא יודעים מה עבר עליו. שלי עם 237K ואני עושה טיפולים כל 8-9-10 אלף בערך [יוצא קצת פחות מחצי שנה].

טיפ כללי ולא רק למאזדות: שים לב לצמיגים. אם הרכב מרכיב צמיג סיני כנראה שלא זכה לטיפול ברמת "קארספורום". זה לא בהכרח אומר שהרכב רע, אבל כשאני מחפש רכב מצב הצמיגים, הדגם והמוכר עצמו הם אינדיקטור לא פחות חשוב מנתונים טכניים.

הרכב אכן מרעיש במהירויות שמעל 110 ואכן לא ממש נוח. לגבי היציבות, אני לא מבין מה משמעות המושג, כלומר במה זה בא לידי ביטוי, אז לא יכול להעיד מניסיוני.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

אמינות טובה מאד.

מחלות, מעבר למה שניקו כבר ציין:

הסוקטים (התושבת שבה יושבת הנורה) של הנורות הקדמיות נוטים להשרף (פלסטיק מותך, מגעים מפוחמים. משהו הזוי). אחד מקורי עולה בסביבות 50 ש'. הסינים (עלי אקספרס ודומיו) כמובן חוגגים על המחלה הזו, ואתה יכול להזמין לך מלאי שיספיק לכל זמן הבעלות שלך על הרכב במחיר של זוג מקורי.

החלפה שלהם (או של נורות. בקיצור- כל מה שדורש ממך לסגור חזרה את הקליפס המחור*ן של הפנס שממוקם בצורה בלתי אפשרית) זה סיוט. לא יודע איך המכונאים ב"עד רעננה" עושים את זה בלי להסתכל, תוך שהם מחייכים אלי חיוך מלגלג :-P

הפנסים האחוריים עצמם- נוטים להתמלא אדים בחורף (הפתרון הוא לקדוח חור בתחתית הפנס. סיפור של 10 דקות, בבית, כולל פו"ה. הבעייה לא חוזרת יותר).

חוץ מזה, באופן כללי הפלסטיק האדום נוטה להנמס, נהיים בן חורים, ואז פורץ אור לבן, וזה לא עובר טסט. לפיכך, פנס שלם, בלי חורים כנ"ל הוא מצרך מבוקש בפירוקיות. בפעם האחרונה עלה לי 150 שקל (והבחור הנחמד גם העביר לי בחינם ויש של פוליש על הפנסים הקדמיים, כדי שיהיו נוצצים לטסט...)

כמובן, שפתרון טוב יותר, שמקובל אצל חברים בפורומים של מאזדה, הוא לעבור לנורות לד, שלא מחחמות את הפלסטיק.

תושבת המנוע העליונה ידועה ברגישותה. החלפה קלה מאד, אפילו עצמית. הבעיה- עלות התושבת (מקורית) כ-900 שקל.

קניתי את שלי כשהיתה בת 4, עם קרוב ל-100KKM ונהגתי עליה כמעט עוד 100KKM ב-4 שנים.

מטפל בזמן במוסך מורשה יבואן (עד רעננה), ולמעט יחידת ABS ששבקה והוחלפה תמורת 1400 ש', וה"קטנות" שרשמתי למעלה, לא היו לי תקלות בכלל. (טפו, חמסה :-P)

בפורומים בחו"ל מדברים הרבה על תקלות ביחידת השליטה של בקרת האקלים. למזלי הטוב לא נתקלתי בכך בעצמי. גם לא באזכורים רבים לעניין בפורום מאזדה הישראלי.

דבר שאותי אישית מאד מרגיז, הוא פתח ההטענה של תא המטען. הוא צר מידי יחסית לרוחב תא המטען, ומונע ממך לנצל אותו היטב.

האחיזה סבירה (שלי נועלת קונטי ספורט קונטקט) והרכב יחסית "יושב" טוב על הכביש. לפעמים, כשאני במצב רוח למשחקים, הזנב קצת "בורח" לי בפניות, אבל יתכן מאד שזה בגלל שאני נהג בינוני מאד... בכל מקרה, שלא תתבלבל, זה ממש לא הרכב להתגרזן איתו בנס הרים. משפחתומטית קלאסית.

לדעתי הלא מקצועית, אסכים עם ניקו. ההגה קל מידי, אבל בכ"ז מתקשר סביר. הגה הידראלי טיפוסי. זה בטח טוב יותר מהגה מתוגבר חשמלית.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

מאזדה דור ראשון רכב נהדר. לדעתי ולדעת רבים אחרים לא נופל מהדור השני אם לא עדיף עליו.

Alpine 9855R / Amp - Alpine Mrp-f600

Comp -Hertz Hi Energy / Sub - Image Dynamics IDQ

פורסם

לפעמים, כשאני במצב רוח למשחקים, הזנב קצת "בורח" לי בפניות, אבל יתכן מאד שזה בגלל שאני נהג בינוני מאד... בכל מקרה, שלא תתבלבל, זה ממש לא הרכב להתגרזן איתו בנס הרים. משפחתומטית קלאסית.

איזה כיף. כבר חשבתי שאני משוגע!

כל פעם כשאני אומר לאנשים שהגעתי להיגוי יתר הם מופתעים [היגוי יתר במאזדה 3?!]. שמח שאני שפוי.

האמת שזה ממש התגבר אצלי [ברמה שזה הפריע לנהיגה יום יומית נמרצת] כשהחלפתי צמיגים קדמיים והאחוריים היו ישנים ושחוקים יחסית [אבל לא גמורים]; אבל זה קרה גם עם ארבעה זהים.

עכשיו שמתי פירלי P1 וכל מה שאני מקבל זה תת-היגוי :lol:

• תוכן חדש...