Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שנה וחצי זה קרה. לפני שנה וחצי מכרתי את הרכב הראשון שלי שרכשתי לפני כ 3 וחצי שנים.

הוצאתי רישיון, ומיד רכשתי רכב. החיים השתפרו! דייט בדרום? אין שום בעיה! חדר כושר בקצה העיר? בכיף! חופשה בצפון? בשמחה!

טיפול בלמים, מצערת, אלטרנטור? אוי לא!

כן, הרכב עשה בעיות ולכן נמכר. מאז איכות החיים ירדה. אומנם גרתי ליד העבודה אז אופניים היו פתרון מעולה, אבל זה לא המקרה יותר.

כל השנה וחצי בלי רכב, היה לי דיי קשה להיסתדר. וויתרתי על דברים ובילויים שהיו אפשריים עם רכב, רק כי לא היה לי איך להגיע. הביקור אצל ההורים ניהיה בעייתי יותר. לנסוע לרכב על אופניים ניהיה כמאט בילתי אפשרי.. שלא נדבר על דייטים..

מה לעשות רכב זה חובה. אפילו אם זה לא מקצר את הנסיעה לעבודה, אני מעדיף לנסוע ברכב מאשר ברכבת או חלילה אוטובוס מלא באנשים..

אבל רכב הוא הוצאה מאוד גדולה. אומנם יש לי כסף לרכב ולתחזוקה שלו, ההיגיון הבריא שלי אומר לי שאולי כדי לבלוע את הגלולה ולנסות להיסתדר בלי. אבל זה מאוד קשה.

אז מצד אחד של המוזניים יש לי רכב שהוא שידרוג משמעותי באיכות החיים, ומצד שני יש כסף. כסף שכרגע אני לא יודע למה אני חוסך, אבל תמיד אמרו לי שעדיף שיהיה כסף בצד.

אני מבין אין תשובה חד משמעית, אני מבין שזה פורום של חובבי רכב בעלי דעה ספציפית, אבל עדיין אני אשמח לשמוע את דעתכם.

מה הייתם עושים במצב שלי? תחשבו שיש לכם הון מסויים שאתם חוסכים, אבל החלטתם שאתם צריכים רכב כי ___, מה הייתם עושים? רוכשים רכב? מנסים להיסתדר בלי?

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

על זה רק אתה יכול לענות,האם יש לך יכולת כלכלית להחזיק?

ועד כמה קשה בלי רכב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יכולת כלכלית - כן יש לי כסף לרכב עצמו + ביטוח + אחזקה לפחות לשנה הראשונה. ומן אסתם השנה הראשונה הכי קשה כי היא כוללת רכישה של הרכב. אני לא מודאג מהצואות של 2-3K בשנה לטיפולים וטסט.

יותר מפחיד אותי להוציא עכשיו 50אלף על רכב + 6אלף על ביטוח. זה סכום נאה מההון שלי.

עד כמה קשה? קשה. לא בילתי אפשרי. תמיד אפשרי לקחת אוטובוסים, רכבות, מוניות, לוותר על ביקור פה ושם, לוותר על דייטים שלא נמצאים מעבר לרחוב, לא לנסוע לרכב על אופניים בבן שמן. אבל שוב, זה לא מוסיף יופי לחיים.. החיים יכולים להיות יותר קלים ויפים עם רכב.

פורסם

אז למה לא לקנות רכב יותר זול באזור 25 אלף?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כי זה אומר רכב ישן יותר = יותר בלאי = יותר טיפולים.

גם בעיקרון, רכב בן 4-5 ב 40K אפשר להחזיק 4-5 ואולי אפילו 6 שנים. רכב בן 10 ב 25K לא תחזיק 6 שנים.

וגם כי היה לי ניסיון ממש ממש רע עם רכב ישן. אני יודע שכנראה נפלתי על אחד טחון, אבל פסיכולוגית, רכב בן 5 נתפס אצלי כיותר בטיחותי ואמין מאשר רכב בן 10.

פורסם

יש סיבה שמכרת את הרכב הקודם שלך.

תזכר בה טוב.

אם אין לך הכנסה קבועה אין לך מה לחשוב על רכב ,לדעתי.

כי מספיק הוצאה חד פעמית בדמות איזה תיקון גדול ואתה בבעיה.

את ההון שיש לך עכשיו תשים על משהו שיניב לך הכנסה ולא ישתה אותה.

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

מכרתי את הרכב הישן כי הוא היה סיוט לתחזוקה. רכב שדרש השקעה של עשרות אלפי שקלים בשביל שהוא ימשיך לנסוע כמו שצריך..

יש לי הכנסה קבוע. ויש לי הון עצמו.

פורסם
אתה יכול לקנות אחלה רכב גם בעשיריה.

ואז תקבל עוד פעם את התקלות, ועוד פעם תיאלץ למכור את האוטו בגרושים.

אני אישית לא יכול להסתדר בלי רכב, כי אני גר בפריפריה ועם תחבורה ציבורית מחורבנת. אופניים? אני לא חושב שגם לאנס ארמסטרונג יהיה מסוגל לרכב 30-50 קילומטר לכל כיוון כל יום לעבודה. אני גם אוהב מכוניות, אז להיות בלי אוטו זו לא אופציה.

לשאלת פות"ש - יש לך צורך באוטו? יש לך יכולת לקנות ולהחזיק אוטו? יש לך רצון לקנות אוטו?

תקנה אוטו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

קודם כול כמו שאמרו לך, אתה לא חייב רכב בבכומים גבוהים. רכב מיני ידני בן 4-5 שמור ומלוקק ישאיר לך עודף מ 30 אלף. וכמו כן, בסכום כזה, לא חובה לקחת ביטוח מקיף.

אבל כן, קח בחשבון שבסופו של דבר גם רכב כזה יעלה לך סביבות ה 850 שקל בכול חודש, לא כולל דלק

תעשה את החישוב אם זה מתאים לך.

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם

Fat Bastard

החיים פשוטים הא? :) יש יכולת, יש רצון - אז למה לא? תודה!

davemustaine87

זה הבעיה, שאני בדיוק כמוך. אני רואה 850ש"ח לחודש + דלק ואני אומר "ואללה, עם אופניים + רכבת אני מוציא 360ש"ח לחודש". אבל גם אתה וגם אני שוכחים המון דברים מסביב שלא נמדדים בכסף..

כל הוצאה שתעשה בחיים, אני יכול להביא לך סיבה למה לא כדי, או למה כדי זול יותר. הבעיה שלי זה להעביר את הקו ולהגיד "850ש"ח + דלק זה הסכום שאני מוכן לשלם לחודש עבור האפשרות להיות נייד וחופשי".

פורסם

כסף לא הולך איתך לקבר.

אם רכב יעלה משמעותית את איכות החיים שלך ויגרום לך להרגיש טוב יותר - לך על זה.

פורסם

זאת דילמה, אבל לא כזאת קריטית.

מקסימום תקנה רכב ואחרי כמה חודשים תגלה שהתמורה לא שווה את הכסף, אז תמכור את הרכב.

במחיר רכב של 25 אלף אין כול כך לאן ליפול. רק תשתדל לא "להתפתות" וללכת על רכבים ללא שוק, בעלי עבר של ליסינג או יד 4.

פורסם

BeBest

זה קו המחשבה שאליו אני נוטה.

davemustaine87

כל אחד והצרות שלו חח

תודה על ההצעה!

ניקו פ.

כן חשבתי על זה. לא מתחבר יותר מידי לקונספט..

• תוכן חדש...