Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למיטב הבנתי הביטוח לדו גלגלי יקר ביותר.

רכב זה כמו סיגריות במדינה שאין בה תחבורה ציבורית נורמלית.

לדעתי, סבל מיותר שאתה יכול לחסוך מעצמך ע"י תשלום (שלא יגרום לך לפשוט רגל) עדיף לשלם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ההוצאות בדו גלגלי הן גבוהות - רק ביטוח חובה עולה כ 4.5K ש"ח אך מחיר הרכישה נמוך ואפשר לקנות קטנוע 125 חדש ופשוט ב 12K ש"ח או משומש ב 5K ש"ח וזה סוגר את הפינה לרוב הדברים שצריך. לעומת זאת אפשר לקנות איזו אלטו קטנה שתהיה כשצריך.

זו לא הוצאה כזו גדולה.

פורסם
Fat Bastard

החיים פשוטים הא? :) יש יכולת, יש רצון - אז למה לא? תודה!

אה...

כן.

הדברים יותר פשוטים ממה שאתה חושב. אם אתה רוצה רכב, ואתה יכול לקנות ולתחזק אותו, תקנה.

אל תשים את הכסף בצד כי אמרו לך לשים כסף בצד, ואתה לא יודע אפילו בשביל מה הוא שם, תהנה ממנו. כסף הוא אמצעי, לא מטרה. המטרה בלהרוויח כסף היא שתוכל אחר כך להמיר אותו במוצרים ושירותים, אחרת זה סתם מספר ששמור במחשבים של הבנק.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

^ יש לי חלום, לקנות דירה במדינת ישראל, ללא עזרת הורים\חברים וכדומה. להגיע לסכום ראשוני ולקחת משכנתא.

אבל כן, בגדול אתה צודק ואני מסכים איתך ב100%.

פורסם
אה...

כן.

הדברים יותר פשוטים ממה שאתה חושב. אם אתה רוצה רכב, ואתה יכול לקנות ולתחזק אותו, תקנה.

אל תשים את הכסף בצד כי אמרו לך לשים כסף בצד, ואתה לא יודע אפילו בשביל מה הוא שם, תהנה ממנו. כסף הוא אמצעי, לא מטרה. המטרה בלהרוויח כסף היא שתוכל אחר כך להמיר אותו במוצרים ושירותים, אחרת זה סתם מספר ששמור במחשבים של הבנק.

לא מדוייק. "שמים קצב בצד" לצרכים עתידיים מוחשיים (רכב, דירה) ולא מוחשיים (תחושת ביטחון כלכלי). בהחלט מחשבה נכונה. כמובן צריכה להיות מאוזנת מול הצרכים העכשויים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מה התכיפות של הפעמים שבהם הרגשת את הכאפה שאין לך רכב? פעם בחודש? פעמיים בחודש? עשר פעמ

אני לא מצליח להבין מה הבעיה להשתמש בשירותי מוניות או חברות להשכרת רכב? או שגם זה נופל אצלך תחת ההגדרה של "זריקת כסף לפח".

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אולי אופציית קניית רכב ממגרש (כחדש- רכב עם 0 ק"מ. או משומש) בתשלומים תוכל לפתור לך את העניין. אולי לא תפטור. אני לא יודע.

כמה פעמים אתה צריך רכב? אולי שכירת רכב מידי פעם או שימוש במוניות יצא לך זול יותר? אולי אתה באמת צריך רכב וזהו. פשוט צריך. או רק רוצה וזהו.

יש פה כמה שאלות שרק אתה יכול לענות עליהן כיוון שלנו אין את כל הפרטים. תעשה חישוב ותראה מה הכי עדיף לך.

פורסם

יש פה לא מעט אנשים שיישמחו לעזור לך באחזקה ולפחות להקל עלייך מעט מבחינת טיפולים שוטפים.

מומלץ כמובן מראש לקנות רכב שאמינותו מוכחת, כדי לא לקבל הפתעות מיוחדות בעתיד.

Stay Dirty

פורסם

תודה רבה לכולם חברים!

לפעמים יש צורך מיידי ברכב. מונית לא פותרת את זה, השכרת רכב בטח ובטח לא.

לגבי השכרה: היה לי ניסיון מר איתם . מן הסתם אי אפשר להזמין רכב מעכשיו לעכשיו והפעם היחידה שהזמנתי (כשבוע מראש יש לציין) חיכיתי 3 שעות לקבל אותו אם תרוצים בסגנון "עוד 20 דקות יהיה מוכן".

בכל מקרה, נראה ששברתי את המחסום הפסיכולוגי..

פורסם

תבדוק אופציה לקנות רכב חדש,סופר מיני, עם מימון מלא (36 תשלומים + בלון) . ככה ההוצאות שלך יהיו בסביבות 1500 , לקחתי בחשבון 500 שקל דלק וזה הרבה , אם עכשיו אתה מסתדר עם אוטובוסים אז כנראה שהנסיעות שלך לא ארוכות.

במצב כזה גם תשאיר לעצמך את ההון מה שיגביר לך את תחושת הביטחון, תשלם על הרכב החדש משהו כמו 600-700 שקל + ביטוח + דלק ותהנה מרכב חדש בלי תקלות ובאחריות.

פורסם (נערך)

דימו - עצת אחיתופל. להזכירך: הלואות צריך להחזיר!! בהלואת בלון ישלם ריבית מלאה על כל הסכום משך כל תקופת ההלואה.

שנית - איך אתה מגיע ל-1500 ש"ח בחודש? רק ביטוח זה 500 ש"ח לחודש, הוסף עוד 100 ש"ח לרישוי, משהו לטיפולים שוטפים, משהו לירידת ערך (בעצם הרבה - זה לבד 1000-2000 ש"ח לחודש לרכב חדש), וכמובן עלויות המימון. תחשיב סביר להחזקת רכב הוא לא פחות מ-2500 ש"ח לחודש, בודאי לרכב חדש.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
דימו - עצת אחיתופל. להזכירך: הלואות צריך להחזיר!! בהלואת בלון ישלם ריבית מלאה על כל הסכום משך כל תקופת ההלואה.

שנית - איך אתה מגיע ל-1500 ש"ח בחודש? רק ביטוח זה 500 ש"ח לחודש, הוסף עוד 100 ש"ח לרישוי, משהו לטיפולים שוטפים, משהו לירידת ערך (בעצם הרבה - זה לבד 1000-2000 ש"ח לחודש לרכב חדש), וכמובן עלויות המימון. תחשיב סביר להחזקת רכב הוא לא פחות מ-2500 ש"ח לחודש, בודאי לרכב חדש.

סופר מיני שעולה 2500 שקל לחודש , אם זה היה המצב לא היו מוכרים אותן כמו לחמניות חמות.

בוא תכניס לחישוב גם יום עבודה שמבזבזים בקניית רכב.

הריביות בסוכנויות היום הן פריים מינוס או פלוס מאוד קטן.

ביטוח 500 שקל?! 6K על סופר מיני? שווה להשקיע יותר בסקר שוק. אני משלם 300 שקל בחודש (חובה+מקיף 3600)

100 ש"ח לרישוי - מסכים. רק שבדרך כלל זה נכלל במחיר הקניה של הרכב. היום,סוף שנה, יש אחלה מבצעים ככה שלשנה הראשונה תוריד את ה100 ש"ח האלה.

טיפולים שוטפים? אם הבחור לא נוסע יותר מ15 אלף (וזה הרושם שהוא עושה ) אז טיפול קטן פעם בשנה זה משהו כמו 500 שקל , כלומר 42 שקל בחודש.

משהו לירידת ערך, אל תשכח שלכל רכב יש ירידת ערך (וסופר מיני לא מעבדת 1000-2000 שקל בחודש)בוא נקמט את זה ל500 שקל לחודש ואני מגזים.

דלק - לקחתי סכום סביר של 450 שקל.

550-600 על הרכב בחודש

אז כמה יצא? משהו באזור ה1800... ממש לא 2500!

אם פות"ש גם ישים קצת הון עצמי אז הוא יוכל גם להקטין את התשלום החודשי על הרכב.

נכון, הלוואות צריך להחזיר אתה לא מגלה לי שום דבר חדש, וגם לא לאף אחד אחר פה.

הבחור מפחד להיפרד מההון העצמי, האמת בתנאים כאלה של קניית רכב חדש לא רואה סיבה להוציא את כל ה"בטחון" מהבנק ולשים על רכב משומש ובסה"כ הכללי לשלם 200-300 שקל פחות ולבקר יותר במוסכים (זאת הסיבה שפות"ש גם מכר את הרכב הקודם שלו).

עריכה אחרונה על ידי Dimo

פורסם (נערך)

דימו, אני חושב שהתחשיב שלך אופטימי מדי. אם אתה כולל את הוצאות הרישוי במחיר הרכב והתחזוקה השוטפת כוללת רק החלפת שמן מנוע עם בשנה אתה כנראה שוכח שהרכב לא נותר חדש, והחל מהשנה השניה צריך לשלם רישוי, והטיפולים קצת יותר גדולים. וג לגבי הביטוח - מדובר בבחור צעיר, הביטוח לא יעלה לו 3500 ש"ח לשנה אלא הרבה יותר.

לגבי ירידת הערך - הצצתי בלוח יד 2 לגבי הרכב שאני מחזיק: סוזוקי סויפט אוטומטית. ירידת הערך לפי לוח זה הינה 20,000 ש"ח בשנה הראשונה, 30,000 ש"ח בשנתיים הראשונות. מבחינתי זה אומר לא 500 כי אם 1200-1700 ש"ח בחודש. וירידת ערך זו בלבד ממוטטת לחלוטין את התיאוריה שלך.

אני חושב שכל הייעוץ כאן די תלוש כיון שאין לנו מושג על כמה עומדים חסכונותיו של פות"ש, מה הכנסותיו והוצאותיו השוטפות, מה רמת בטחונו התעסוקתי ובמיוחד מה תוכניותיו לעתיד וכמה כסף הוא רוצה לחסוך על מנת לממשן. הגישה שלו של להחזיק גרוש לבן ליום שחור נכונה, ואם הוא רואה עצמו מקים משפחה בשנים הקרובות נושא החסכון צריך להיות שיקול עיקרי. מכל מקום, איני פוסל מימון, אבל הייתי מעדיף הלואה בנקאית מכמה סיבות, שהעקרית בהן היא הגמישות שהיא מקנה לבחור: אינו מחוייב בתקופה קצובה עם התחיבות להחזרת הרכב או פרעון הקרן בתאריך מסויים והרכב רשום על שמו, ואם מסיבה כלשהי הוא נאלץ למכרו הוא חופשי לפרוע את יתרת ההלואה מתוך חסכונותיו ולמכור את הרכב כרצונו לפי הלו"ז המתאים לו ולא פי הלו"ז הנוח לחברת המימון. לא תהיה לו בעיה להחזיק ברכב 7 ואו 10 שנים אם זה מה שיתאים לו, הוא לא יהיה כבול להחלפה כל 3 שנים על העלויות הנובעות מכך.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

הכל תלוי בך ובהרגשה שלך.

כמה פעמים קורה לך שאתה צריך רכב ?

אני במבצך. אין לי רכב, יש לי חסכונות.

אני יכול להרשות לעצמי רכב ואפילו חדש וזה לא יקח אפילו חצי מהחסכונות, במיוחד בעבודה החדשה שהתקבלתי אליה.

בינתיים קיבלתי החלטה לעבור דירה קרוב לעבודה.

נדמה לי שכל המקומות שאני צריך להגיע אליהם בשוטף, יש אליהם ומהם תחבורה ציבורית סבבה לגמרי.

אני מקווה שלא אגיע למצב שאתה מתאר מהר משחשבתי.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

• תוכן חדש...